Mobil na focení pohybujících se objektů

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Akilim 28. 1. 2024 12:57

Vybírám mobil, který budu hojně využívat na focení pohybujících se objektů - zejména sport, děti, zvířata. Nyní mám Samsung Galaxy S23+ a fotky jsou mnohdy mázlé, zejména v interiéru či obecně při horších světelných podmínkách. Úplně se mi nechce do iOS, preferuji Android. Rozhodně nechci na krajích zahnutý displej. Můžete zde prosím uvést nějaké návrhy bez ohledu na cenu? Děkuji
Akilim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r_konf 30. 1. 2024 09:13

V těchto podmínkách jedině kvalitní fotoaparát s externím bleskem a i tam to není jednoduchá disciplína, aby snímek byl dle představ.

Dle mě to žádný mobil bez světla nezvládne.

Do těchto podmínek se zde na fóru často doporučuje iPhone a Google Pixel.

Pixel 6A jsem před časem zkoušel a spokojený jsem nebyl.
r_konf
Junior

Odeslat příspěvekod Marecek65 30. 1. 2024 10:49

Ja mam Samsung S23 Ultra a fotenie pohybu riesim cez pro rezim s tým ze všetko je nastavene na auto len uzavierka je nastavená manuálne podľa svetla. V celku som s fotkami uspesny. Problem je iba v interiéri v ktorom je malo svetla. Hold, fyzika sa neda oklamat ak nie je svetlejsi objektiv.
Marecek65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 30. 1. 2024 11:27

Pixel jakýkoliv, dle toho kolik chceš do toho dát korunek ;-)
Ale pořád platí že na pohybující objekty je určena zrcadlovka u telefonu to bude že u těch lepších za dobrého světla se ti to někdy povede nic víc a nic míň
Naposledy upravil Jan Kašík dne 30. 1. 2024 17:12, celkově upraveno 1
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Akilim 30. 1. 2024 11:42

Vážně zvažuji Pixel 8 Pro. Díval jsem se i na Xiaomi 13 Ultra, ale zahnutý displej, stejně jako přicházející Honor Magic 6 Pro :-( M
Akilim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 1. 2024 12:12

Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Akilim 30. 1. 2024 12:35

Díval jsem se, ale Vivo má také zahnutý displej. To opravdu už nechci.
Akilim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 30. 1. 2024 16:45

Fyzika se dá oklamat velice slušně softwarem, iphone udělá vždy fotku bez rozmazání pohybu, ikdyž je to nelogické, pixel je na tom skoro tak dobře, řada S23 ani náhodou a vrtat se v nastavení, aby třeba na několikátý pokus aspoň něco vyšlo fakt ne. Letošní řada S24 už je tom prý líp, tak bych ještě počkal na zkušenosti s ní.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BizonTWO 30. 1. 2024 17:24

Akilim píše:Vybírám mobil, který budu hojně využívat na focení pohybujících se objektů - zejména sport, děti, zvířata. Nyní mám Samsung Galaxy S23+ a fotky jsou mnohdy mázlé, zejména v interiéru či obecně při horších světelných podmínkách. Úplně se mi nechce do iOS, preferuji Android. Rozhodně nechci na krajích zahnutý displej. Můžete zde prosím uvést nějaké návrhy bez ohledu na cenu? Děkuji

určitě bych vzal Pixel, tady není o čem a jelikož neřešíš cenu a nechceš zahnutý displej, šel bych do P8PRO. Brácha s S22+ a S23+ dítě pořád rozmazané a celkové fotka plná šumu. P6 PRO to vyfotí mnohem lépe respektive bez problému.
BizonTWO
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 30. 1. 2024 17:41

Pomalost foťáku, to je všeobecně známá slabina telefonů Samsung. Jestli je na tom foťák u S24 líp, to nevím.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 30. 1. 2024 19:41

Zkusil bych pixel.
Samsung S23 byl na tohle hodně špatný. Vrátil jsem ho zpět do obchodu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 31. 1. 2024 21:57

Ani S24 na tom není nijak valně. Měl jsem ho přes víkend a hodně fotil a natáčel, současně s iP15 Pro. S24 tragédie v interiéru. iPhone vcelku zdařile. Ale.je to určitě Lidar skenerem. Jestli android, tak asi jedině Pixel. Jinak jedině iPhone!
Domin7
Schvalování příspěvků