Ktory ? S24 vs S24+ ( baterka a ine ) Rada

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rauser6 5. 3. 2024 12:47

Zdravim, vie mi niekto ozaj dobre poradit ? Aktualne mam stale prehistoricku S10+ 128GB, ktora ale stale fici fajn, okrem baterky, ta vydrzi na webe 3-4 hodiny. Samozrejme uz nema aktualizacie.. Ma jack, tak si ju necham na pocuvanie k portam pro ako mp3 player, za 150E sa to neoplati predavat..

Ale k veci, dostal som ponuku od operatora s dakymi zlavami na :

S24 256GB za 679 a S24+ 512GB za 929€? Neviem sa rozhodnut, ktory z nich zobrat...
Mal som ich oba v ruke. Vyzeraju fajn..

Hry nehram, fotim z bicykla , prirodu, dceru a ine. + web. Galaxy mi vyhovuje.

Prezijem aj vyssiu cenu, ale ak tam ma baterka vydrzat v tej S24 + len dajme tomu o 10% viac , tak neviem, ci ma zmysel kupovat vacsi. Ide mi hlavne o to aby vydrzal dlhsie ako aktualna S10+, co splni asi aj S24.
Trochu ma laka vyssie rozlisenie na S24+ , ale to si mozno ani nevsimnem a vyssia pamet. Aj ked v starom mam aktualne 85% zaplnenu pamet, cize by zrejme stacilo aj 256... Trochu mam obavu ale za sa mi bude zdat mensia kedze S24 je mensia, ale tiez to moze byt len o zvyku.. Dolezita je ale ta baterka, lebo davat o 250 eur viac a baterka vydrzi o hodinu viac mi moc zmysel nedava. V dakom porovnani som videl bateria pri prehliadani webu na S24 vydrz 9 hod a 46 min a na S24+ to bolo 10 hod a 45 min. Niekde inde ten rozdiel bol este mensi.

Vie mi ich dakto priamo porovnat co sa tyka vydrze baterie, ci poradit ktory z nich zobrat a ako sa rozhodnut ?
Srdce vravi zober s24+ ale hlava zober mensi, usetris, rozdiel vo vydrzi minimalny..

Vdaka za kazdu odpoved ^^
rauser6
Junior

Odeslat příspěvekod koper1 5. 3. 2024 15:21

Já měl Samsungy vždy malé (10e, 21, 23) až u 24 jsem si řekl, že chci větší, že to snad nějak přežiju. Zkusil jsem si na pár dní 24 5g, pak 24+ a nakonec skončil u Ultry. U 24+ mi vadilo, že ta cena oproti 24 5G je vlastně jen za větší displej (vyšší rozlišení mi v mém věku už žádný benefit nepřidá, stejně mám i na Ultře zaplé FHD+). Být v plusku Snap - OK, ale Exynos za ty peníze nechci. Plus ten displej Ultry je parádní, jen ještě trochu bojuju s celkovou velikostí. Ale už se to pomalu poddává :-) . A k baterii, je samozřejmě o tom jak to používáš. Já mám po zkušenosti se všemi třemi při stejném nastavení i používání pocit, že 24+ je téměř stejná jako základní 24 5g, možná o těch 5-10% lepší. A to je málo (zase ten Exynos... téměř stejná výdrž na webu i v stand-by, ale při volání nebo na WiFi - o dost horší než Snap v Ultře. Tam jsem běžně na 2,5-3 dnech, o den více než na 24 5g.
A jestli s25 už budou všechny pouze s Exynosem... další Sam si rozmyslím :oops:
Naposledy upravil koper1 dne 5. 3. 2024 15:29, celkově upraveno 2
If at first you don't succeed....so much for skydiving
koper1
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 5. 3. 2024 15:27

S23U prioritně.
Jinak plusko. Ale jen proto, že mám větší displeje rád a lepší baterie se hodí vždy.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rauser6 5. 3. 2024 17:40

Bol som sa s nimi pohrat. Ultra je velka, tazka a nepaci sa mi. Otazka teda zostava ci S24, alebo priplatit 250€ za S24+. Zatial mi z toho vychadza zobrat S24 za 680 kedze + ma vydrz baterie okolo navyse len par %.. Verim, ze si zvyknem z 6.4 na 6.2. Ale je to podobne. Pri bicyklovani mat ultru vo vacku si zrejme moc neviem predstavit.. Niekto pisal zobrat S23. Ale tu operator nema a v doveryhodnom eshope je za 650 kym S24 za 680 , co je asi lepsie zobrat tu S24. Len stale vo mne drieme ci priplatit za to plusko, alebo nie.. �
rauser6
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 5. 3. 2024 17:45

Nevím proč se ptáš, když jsi přesvědčen a chceš S24. Tak ber S24 a je to.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rauser6 5. 3. 2024 19:50

Pytam sa preto, lebo mi mozno niekto poradi , zdovodni a vysvetli preco zobrat plusko..Alebo nie..
rauser6
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 5. 3. 2024 21:55

Plusko je hybrid. Není to malý telefon a nemá HW toho nejlepšího.
Měl jsem S24 a výdrž na baterii byla úplně v pohodě, až bych řekl super.
Mě ale se.re Exynos z principu, že Samsung lidi okrada a druhá věc je, že neumí fotit lidi, zejména sport! To ti ale očividně nevadí, jelikož jsi to ani jednou nezmínil. Ber S24!
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod sova.m 6. 3. 2024 08:02

Sel bych bud do S24 nebo S24U. Mam S23+ a oproti Ultra zas tak mensi neni, pritom ma horsi HW. Dnes si rikam, ze jsem mel jit rovnou do Ultra nebo mit alespon kompaktnejsi telefon. To same plati i o rade S24. Plusko zacina byt podle mne opravdu trochu zbytecne.
sova.m
Junior

Odeslat příspěvekod rauser6 6. 3. 2024 14:46

Ultra sa mi vazne zda velka. Tak teda siahnem zrejme po tej S24. Skoda toho exy, ale ten ma aj stavajiuca S10+. S 23 sa asi neoplati brat ak stoji rovnako ako S24, mozno o 30 euro menej..
rauser6
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 6. 3. 2024 18:12

Ultra byla do ruky pocitove vzdy vetsi protoze ma ostre rohy a je vzdy sirsi nez plusko. A tato kombinace mi nikdy neprisla pohodlna a pouzdra co u ultry udelaji oblejsi rohy telefon jeste vic zvetsi. Pritom ma S24 Ultra jen o desetinu palce vetsi displej. Ber klidne plusko podle mne lepsi nez mala S24. Kdyz jsem pred 2 lety vybiral novy telefon, vybiral jsem mezi S10+ a Mate 20 Pro velikostne podobne telefony, vyhral huawei. Ted mam S21+ s vetsim displejem a mensi bych uz nechtel...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 6. 3. 2024 19:30

Ono je to přesně i o způsobu používání! Když je někdo pecival, co používá telefon jen doma a v kanclu, tak budiž, pokud je ale člověk aktivní a hodně sportuje, tak si nedokážu život s ultrou absolutně představit! Tahat s sebou telefonní budu vážně nehodlám! A tazatel to má asi podobně postaveno.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod rauser6 7. 3. 2024 20:15

Keby bolo S24 ultra aj daka ultra "mini" so snapom 6,2-6.4 a tym najnovsim sklom victusom beriem ju bez debaty. Ultra je obrovska a tazka. Uz teraz sa mi zda S10+ co stale mam taka, ze mohla byt o chlp mensia.. Cize ultra je totalne no go. Co je trosku skoda lebo parametre ultry mat v mensom tele by bolo super. No je ako to je.
rauser6
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 14. 3. 2024 14:38

Domin7 píše:Ono je to přesně i o způsobu používání! Když je někdo pecival, co používá telefon jen doma a v kanclu, tak budiž, pokud je ale člověk aktivní a hodně sportuje, tak si nedokážu život s ultrou absolutně představit!

Taky si nedovedu představit mít už o něco větší telefon než je rozměr malý S24. Za mě je těch cca +/-150mm úplnej strop. Teď po S9 nemám moc na výběr, S24 je jeden z mála opravdu kompaktních telefonů.

A kdyby se dělala malá Ultra, jistě by si zákazníky našla.
Tohle je takový nelogický. Udělají malou S24, která i když je mezi vlajkama, tak stejně je i oproti S24+ ošizená o 12GB RAM... Natož oproti Ultře...
Na druhou stranu, mě přijde škoda že se nedělá i kompaktní střední (vyšší střední) třída. Ať mě nikdo netvrdí že by nebyl zájem...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod blejza 3. 6. 2024 10:14

Dela(l) se Zenfone. Hezky zpracovanej kompakt, s vlajkovym procakem a spoustou napadu, s par kompromisama ktery nejsou nijak kriticky. Delaj se i kompaktni Sony co maj fajn fotak pro hracicky, velmi kvalitni audio out a docela slusne se ovladaji. Lidi to nechteji. Taky mi to prijde smutny. Dneska ma clovek v tomhle segmentu na vyber mezi S24, Xiaomi a s prihmourenim vsech oci jeste Pixelem 8/8a (ty uz extra kompaktni nejsou), a to uz jsou cenove taky skoro vlajky.
blejza
Kolemjdoucí