telefon do 6 tisíc

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kalla 24. 5. 2024 12:16

Finanční limit - ideálně do cca 6 000, čím míň, tím líp
Účel pořízení - běžné denní užití, focení, práce, navigace
Úhlopříčka displeje - kolem 6", určitě nechci jít nad rozměry 16 x 7,5 cm
Preference výrobce - nechci žádnou Čínu, doteď jsem žila se Samsungem A6 a šlo nám to spolu dobře ;)
Specifické požadavky - dobrý foťák, odolnost (ale nemusí být vyloženě pracovní typ, přece jen jsem žena O:-) , počítám se sklem a obalem, ale nějakou vodu a prach, případně pády by vydržet měl), dobrá GPS a příjem signálu - doma jsou všichni operátoři téměř bez signálu, co nejčistší systém a slušná baterka, dual sim + paměťovka

Telefonům moc nerozumím a jakožto matka (zatím) na rodičáku nemám moc čas na sáhodlouhé recenze. ;-) Potřebuju hlavně, aby na telefon bylo spolehnutí a nesekal se v nejméně vhodnou dobu, dobře fotil (do práce se hodí hlavně kvalitní makro a ne vždy jsou v lese optimální světelné podmínky), dal se ovládat jednou rukou a nemusela jsem mít strach, že mi během výletu kiksne na nedostatek šťávy a nezdokumentuju zrovna tu kytku, kvůli které jsem na kopec šplhala ;-] . Doteď jsem fungovala dual sim + slot na paměťovku zvlášť (dělá to vlastně ještě vůbec někdo???), nedovedu si to moc představit jinak.

Díky moc za nasměrování, klidně i konkrétní tipy, kde koupit. Telefon nepotřebuju nutně nový, ale potřebuju se na něj spolehnout (jak systém, tak baterka).

-- 24. 5. 2024 12:34 --

jo a ještě jsem zapomněla napsat, že je to dost urgentní, páč starý mobil po vinné sprše přes pavučinu na skle a lehce odhaleném tištěném spoji v dolní části funguje jen velmi omezeně. :oops:
Kalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kalla 24. 5. 2024 14:47

hm, děkuju, nevypadá vůbec špatně, až na 2 věci:
- dost se bojím tak nízké ochrany, především proti vodě, 2 je fakt málo - pohybuju se hodně venku, často potřebuju zadávat nějaká data nebo dohledávat přesnou polohu a někdy u toho holt prší, plus polití tekutinou, ne, že by bylo na denním pořádku, ale mám děti - zrovna takhle jsem přišla o současný mobil (ale ten měl rozbité sklo, kterým zateklo víno do vnitřností)

- chybí slot na paměťovku (ale to bych asi díky větší kapacitě 256GB přežila)

je v tomhle nějaká příznivější alternativa? V recenzi jsem narazila na Samsung Galaxy A53 5G 8GB/256GB, kolem 6 500 kč je sehnatelný, to bych ještě zvládla... Stojí za to?
Kalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 5. 2024 14:58

za těch 6,5tis. to bude nějaká šedivka nebo repas, když nižší paměťová verze stojí běžně okolo 7tis.
https://mobilni-telefony.heureka.cz/sam ... /#prehled/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kitt2002 24. 5. 2024 16:32

Mironet EU za 7108,- Samsung A53 6/128 a asi i podpora paměťovek.Uz jsem v Mironetu nakupoval a i reklamace 2x dopadla vždy na výbornou.Ale problém bude cokoliv ve velikosti Vaší A6. Je to celkem velká placka.Mam doma momentálně S10+ a a52S(předchůdce A53) a S10+ je kompaktnější telefon,hlavně
do tloušťky a i hmotnosti.Drží se daleko lépe,než pritelkyně a52s. Chtělo by to si ho nejdříve vyzkoušet ideálně i s krytem,protože v krytu ještě naroste.V tloušťce krytu jsou poté také rozdíly.

Mě se celkem libí Motorola Edge40.Na dnešní dobu celkem lehký a "kompaktní" telefon.
Kitt2002
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 24. 5. 2024 16:48

Dual SIM + paměťovka, to už je prakticky reálné akorát ve variantě SIM + eSIM + paměťovka, což je u Samsungu mimo řadu S pouze A54, A35 a A55.
A osobně bych u běžného uživatele, který je na Samsung zvyklý (a nejspíš automaticky používá i Samsung cloud) do jiné značky nešel.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 5. 2024 16:58

Dnes už bych nekupoval telefon bez eSIM, je to výhoda hlavně pro cesty mimo EU. A když jste zvyklá na Samsung držel bych se ho. Akorát to úplně nevychází s tím finančním limitem.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Millhaus 24. 5. 2024 19:03

Za ty peníze nic nekoupíš,musíš přitlačit kačky.
Millhaus
Junior

Odeslat příspěvekod Kalla 25. 5. 2024 00:44

Nick Cave píše:za těch 6,5tis. to bude nějaká šedivka nebo repas, když nižší paměťová verze stojí běžně okolo 7tis.
https://mobilni-telefony.heureka.cz/sam ... /#prehled/

Sice nevím, co je to "šedivka", ale pravda, že jsem to náhodné hledání nerozklikávala a šlo opravdu o použitý/repas. Ale vlastně.... vadí to? Já primárně nepotřebuju dostat krabičku vonící novotou, ze které si vybalím telefon a všechny propriety, jde mi opravdu hlavně o tu funkčnost a samozřejmě - bohužel - prachy. Něco málo přihodit můžu, ale tím, že je to akutní záležitost (ale zas ne tak, abych předevčírem jela na blind do nějakého shopu/bazaru a koupila "něco"), si vyskakovat nemůžu a nad 7 tis jít fakt nejde.

jsem fakt víceméně technické máslo, takže když vidím něco takovéhoto: https://www.mp.cz/mobilni-telefon-motor ... PoQAvD_BwE
kde a jaké hledat úskalí?
Kalla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 5. 2024 03:13

jetá baterka, záruka jen 1/2 roku u MP, jestli to nevadí, tak dobrá volba

-- 25. 5. 2024 03:19 --

šedivka=šedý dovoz, kdy telefon lze reklamovat pouze u e-shopu, kde byl koupen, většinou je mají malé eshopy s nejnižší cenou, ovšem reklamace bývá často problematická, dále hrozí, že půjde o telefon, který není určen pro náš trh a s tím související problémy ap.
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kalla 26. 5. 2024 19:12

Kitt2002 píše:Mironet EU za 7108,- Samsung A53 6/128 a asi i podpora paměťovek.Uz jsem v Mironetu nakupoval a i reklamace 2x dopadla vždy na výbornou.Ale problém bude cokoliv ve velikosti Vaší A6. Je to celkem velká placka.Mam doma momentálně S10+ a a52S(předchůdce A53) a S10+ je kompaktnější telefon,hlavně
do tloušťky a i hmotnosti.Drží se daleko lépe,než pritelkyně a52s. Chtělo by to si ho nejdříve vyzkoušet ideálně i s krytem,protože v krytu ještě naroste.V tloušťce krytu jsou poté také rozdíly.

Mě se celkem libí Motorola Edge40.Na dnešní dobu celkem lehký a "kompaktní" telefon.

Tak ta moja A6 má rozměry cca 15 x 7 cm, což něco takto fajn do ruky asi v této cenové kategorii nemám šanci s alespoň nejdůležitějšími body odolnost (proti vodě aspoň IP 6), obstojný foťák, alespoň celodenní baterka (často jsem v místech s blbým signálem, ale s nutností být na příjmu a řešit třeba polohu) a dual sim vůbec pořídit :/
Kalla
Kolemjdoucí