Fotomobil 10-12tis Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lada.neu 18. 6. 2024 16:09

Ony ty telefony mimo limit nejsou díky bonusum a akcím kde třeba ten 200 Pro mě vyjde na cca 11 tis Kč
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 6. 2024 19:30

Schválně jsem se na nějaké fotky z LG G4 díval teď zpětně, ve své době nádherný mobil úplně bez diskuse, ale prostě... dneska je jinde ostrost a hlavně HDR, tedy focení v protisvětle. Plus ty noční režimy, ty pár let zpátky ještě nebývaly. Jinak samozřejmě za dobrých podmínek i ten LG udělá dobrou ostrou fotku. Kvalita dnešních mobilů (některých) se pozná za horších podmínek. Samozřejmě třeba moje matka má mobil za čtyřku a s tím bych se styděl fotit, tam bohužel i třeba osm let starý tehdejší špičkový fotomobil udělá lepší práci.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 18. 6. 2024 22:59

Souhlasím noční režimy bych zhodnotil tak, že v noci když na ulici svitily lampy tak si člověk mohl vyfotit žlutej flek ale denni fotky byly prostě ostřejší a detailnější a čistší... Asi to dělá to AI (i když je jakože vyplý) a prostě tu fotku spíš dosere než vylepší
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 6. 2024 23:27

Klidně pošli v plném rozlišení nějakou fotku z G4, která ti přijde, že je na moderních mobilech horší, zkusím cvaknout aspoň trochu podobnou a srovnáme klidně 1:1. Dneska některé mobily (viz Samsung) třeba přeostřují, ale že by dřív byla fotka detailnější, to se mi moc nezdá, zlepšuje se optika, zvětšují snímače a vlastně i ta AI (byť u některých značek není dobře vyladěná).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 19. 6. 2024 21:46

Tak třeba tato
Obrázek

Jinak jsem na zkoušku koupil Redmi Note 13 Pro+ (za 7tis s ještě zaplombovanou krabičkou) a po 1 dnu užívání musím říct že je to slušnej telefon . 120W nabíjení je síla - telefon z 53% nabitej na 100% asi za 7-8minut, IP68, teď na konci dne nějákých 65% zbývá, čtečka otisků rychlá, noční fotky hodně zajímavý , v šeru slušný, na slunci taky hodně slušný (200Mpx) ale mimo tyto podmínky člili běžný denní neostrý světlo a v interiéru tomu něco oproti Mi10T Pro chybí, a taky mě uniklo že se stabilizací to umí jen FHD/30FPS a 4K jen ve 30FPS a tam je ten rozdíl směrem k horšímu znát. Takže si ho vezme žena a já jdu asi zkusit ten Pixel 7 Pro, ale furt mě láká cenová nabídka Honoru 200 Pro, kterej má hlavní senzor z Honoru Magic6 Pro. Jen nevím kde pixel vzít, na bazosu jich moc na výběr není v okolí Brna. Tak uvidím
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 19. 6. 2024 22:21

Fotka pěkně ostrá, byť na ISO 50 se kvality moc nepoznají. Myslím, že rozdíly oproti moderním mobilům by se poznaly v protisvětle a v detailech obličejů. Vyfoť člověka v ostrém protisvětle a uvidíš ten rozdíl. Já zrovna dneska fotil Pixelem dceru na nějaké venkovní dětské besídce, ani jsem v to ostrém protisluníčku neviděl na displej a fotka jako víno - kdybych měl s sebou svou profi fotovýbavu, tak musím jít s expozicí do plusu a ani po úpravách bych tak dobrou fotku nevyrobil, leda s bleskem. Ten dynamický rozsah top fotomobilů (daný nějakou formou multiexpozice) je neuvěřitelnej a když se to nepřežene (jako to dělaly starší verze Samsungů), tak je velmi realistický.

Jinak ty Redmi/Xiaomi apod. jsem vždycky nesnášel kvůli tomu jejich prostředí. Není nad čistý Android v podobě Google, docela fajn bylo třeba Sony, LG, i na Samsungy jsem si zvykl, ale Xiaomi jsem fakt nedal.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 20. 6. 2024 00:00

Mě Miui resp HyperOS nevadí. Po prvním spuštění promažu a zablokuju aplikace, vypnu reklamy, nastavím a je klid. Mě se tam právě líbí, že je tam hodně možnosti nastavení systému - i kontroly nad tím co která aplikace může využít atd. V tomto mě vyloženě štvaly Samsungy, potreboval jsem nějaký aplikace zablokovat (spuštění, přístup na net atd) a nebyla možnost.

Jo a čitelnost na slunku toho note 13 pro+ se 4000nitama je parádní věc

Vy mě s tím pixelem štvete, protože na honor 200 Pro už je akce jen 10 dní a pak bude za plnou cenu :D
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 20. 6. 2024 15:02

Ještě jsem narazil na mate 50 Pro, kterej je stejně starej jak 7 Pro akorát mě u něj vadi ta absence google služeb - nebo se to dá jednoduše vyřešit?
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 20. 6. 2024 18:47

Tak na to prdim. Ale je to škoda, fotky má fakt hodně pěkný, tím se vracím zpět k Pixel 7 Pro :D A začínám uvažovat, že trochu pošetřím a vezmu Xiaomi 14 nebo OnePlus 12
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Drazer 21. 6. 2024 10:55

BTW - kde cca výhodně koupit Pixel 7 Pro?
Dík
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod adalx 21. 6. 2024 11:29

Oneplus 12 je teď na ali za 14 z EU skladu
adalx
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 21. 6. 2024 14:12

Já se díval včera na ali a tam byl Oneplus 12 (ne Rko) okolo 20-23 tis teda
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod adalx 21. 6. 2024 14:58