Zdravím, mám Mi 10T Pro 256GB, kterej dosluhuje. Hledám něco za 10tis případně lehce přes po využití různých bonusu a odkupu stavajiciho telefonu. Už 3 dny projíždím různý recenze ale nemám přímý srovnání. Pořád mi vychází Xiaomi 13T Pro (MIUI nevadí, umím si v něm udělat pořádek) kterej po vsech bonusech a odkupu v MP vyjde něco málo přes 10tis Kč.
Většina recenzí ho chválí, ale narazil jsem na par kde např s Edge 40 Pro dopadl foťák katastrofálně. DXoMark beru s velkou rezervou - dřív jsem podle něj koupil nějakej Huawei mate a byl to propadák, šel zab4 dny z domu. Naopak jsem zatim nejlepší fotky měl z LG G4 před několika lety, od té doby jsem měl různý telefony okolo 10tis ale takový fotky už jsem neměl.
Co je pro mě důležitý :
- Foťák - fotím často auta a jejich detaily, rodinný fotky a výlety (vyfotit 1,5 roční dcerku je občas výzva), takže je důležitej hlavní snímač. Slušný makro a lepší kvalita v horších světelných podmínkách, selfie kamerka by měla být posun (momentálně potřebuju natáhnout telefon aspoň 1,5m od sebe abych se tam s někým vešel což je dost nepohodlný, navic s otřesnou kvalitou), portrétní režim nevyužívám vůbec
- výdrž baterky (momentálně přes týden 3 dny, o víkendu 2), aby vydržel alespoň ty 2 dny
- Video - ideálně 4K/60fps se slušnější stabilizací (ale zkousnu i 30 když bude dobrej foťák)
- NFC
- USB 3.0 a vyšší (cloud nevyužívám - kopíruju do PC a na NAS)
- WIFI 6 a vyšší
- VoLTE a VoWiFi není na škodu
- Čtečka v displeji (nebo na zádech)
- odolnost ideálně IP68
Další v úvahu připadají
- Motorola Edge 50 Pro (nebo 40) - světelnost 1,4 zní zajímavě
- Vivo X90 Pro (nebo 80)
- případně něco dalšího co vás napadne se zajímavým foťákem
Pixel 7 ne kvůli nestabilnimu signalu