Fotomobil 10-12tis Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lada.neu 15. 6. 2024 23:21

Zdravím, mám Mi 10T Pro 256GB, kterej dosluhuje. Hledám něco za 10tis případně lehce přes po využití různých bonusu a odkupu stavajiciho telefonu. Už 3 dny projíždím různý recenze ale nemám přímý srovnání. Pořád mi vychází Xiaomi 13T Pro (MIUI nevadí, umím si v něm udělat pořádek) kterej po vsech bonusech a odkupu v MP vyjde něco málo přes 10tis Kč.

Většina recenzí ho chválí, ale narazil jsem na par kde např s Edge 40 Pro dopadl foťák katastrofálně. DXoMark beru s velkou rezervou - dřív jsem podle něj koupil nějakej Huawei mate a byl to propadák, šel zab4 dny z domu. Naopak jsem zatim nejlepší fotky měl z LG G4 před několika lety, od té doby jsem měl různý telefony okolo 10tis ale takový fotky už jsem neměl.

Co je pro mě důležitý :
- Foťák - fotím často auta a jejich detaily, rodinný fotky a výlety (vyfotit 1,5 roční dcerku je občas výzva), takže je důležitej hlavní snímač. Slušný makro a lepší kvalita v horších světelných podmínkách, selfie kamerka by měla být posun (momentálně potřebuju natáhnout telefon aspoň 1,5m od sebe abych se tam s někým vešel což je dost nepohodlný, navic s otřesnou kvalitou), portrétní režim nevyužívám vůbec
- výdrž baterky (momentálně přes týden 3 dny, o víkendu 2), aby vydržel alespoň ty 2 dny
- Video - ideálně 4K/60fps se slušnější stabilizací (ale zkousnu i 30 když bude dobrej foťák)
- NFC
- USB 3.0 a vyšší (cloud nevyužívám - kopíruju do PC a na NAS)
- WIFI 6 a vyšší
- VoLTE a VoWiFi není na škodu
- Čtečka v displeji (nebo na zádech)
- odolnost ideálně IP68

Další v úvahu připadají
- Motorola Edge 50 Pro (nebo 40) - světelnost 1,4 zní zajímavě
- Vivo X90 Pro (nebo 80)
- případně něco dalšího co vás napadne se zajímavým foťákem

Pixel 7 ne kvůli nestabilnimu signalu
Naposledy upravil lada.neu dne 16. 6. 2024 21:17, celkově upraveno 2
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Tencovi 15. 6. 2024 23:55

Se slevovým kódem levnější a Xiaomi monitor za 1 Kč.
Přílohy
Screenshot_20240615_235259_My O2.jpg
Tencovi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada.neu 16. 6. 2024 00:21

Zadní foťák je horší a přední kamera je průser, ta dělá snad ještě horší fotky nez moje současný 10T Pro
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 16. 6. 2024 06:42

Focení =PIXEL
kup ten na který máš - do té ceny PIXEL 7A a nebo 8A (koukal jsem na mironetu)
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 16. 6. 2024 08:29

Jestli chceš top fotky, tak jedině Pixel bez A, ty sice fotí dobře ve dne, ale šero a tma už je jen lepší průměr, navíc A nemá laserový AF. Takže raději Pixel 7 než 8A.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 16. 6. 2024 08:49

Malá baterka, dost pomalý nabíjení, častý problémy s vypadáváním signálu, nemá usb 3.0, horší čtečky otisků - neodpovídá zadání

Jak jsem psal Pixel 7 ne. Obecně pixely sice fotí pěkně ale na úkor všeho ostatního - díky tomu jsou podle mě inepouzitelný a předražený

Proto vybiram mezi

- Xiaomi 13T PRO
- Motorola Edge 50 Pro (40)
- Vivo X90 Pro (X80)
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 16. 6. 2024 09:41

ANO, po uvedení měla 6, 6PRO a asi i7 horší čtečku, teď není problém. Jede perfektně. Vlastně jediné s čím souhlasím, je pomalejší nabíjení, to opravdu ano.

Co myslíš tím " na úkor všeho ostatního" ?

Osobně jsem dal pryč S23 a vzal zpátky staré P6P, protože je mnohem lepší a to nejen na focení.

Za mne pokud ti jde o focení ale pořád chceš výborný mobil i v jiných ohledech, pak ber Pixel. Pokud potřebuješ tele, vezmi PRO jinak stačí klasická verze.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 16. 6. 2024 12:49

Zkusím teda ještě jednou prohlidnout recenze pixelů . Co se dívám na bazos, není mě jasný, proč někdo prodává 8pro okolo 9tis a někdo okolo 18. To bude předpokládám fake a budu se zaměřovat na 7 nebo 7 Pro
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 16. 6. 2024 15:48

lada.neu: Který z Pixelů 6/6Pro 6a a víš nemá USB-C 3.0? Když mají 3.1/3.2, to není jak konkurecne co má super parametry a buď pomalé UFS a nebo USB-C 2.0, i Pixel 4 má 3.1, za mě ani Vivo X90 Pro není špatný a fotí dost dobře.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Drazer 16. 6. 2024 19:22

BTW - na focení je o něco lepší Pixel 7 nebo Pixel 8a (nebo Pixel 6 Pro)?? Ted jsou za cca podobnou cenu ...
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 16. 6. 2024 19:37

Áčko na focení nikdy nebude lepší než starší normální Pixel. Je vidět, že vybíráš podle keců z fór, je potřeba si uvědomit, že na fóra píše zásadně ten, kdo má problém, nebo ten, kdo je nespokojenej a chce si to s danou značkou vypořádat a pořádně ji poplivat. Jako majitel Pixelu 7 nemám sebemenší problém se signálem a baterka i přes papírově malou kapacitu rozpráší ty mobily co máš ve výběru jak sněhuláky:) Je výrazně lepší než u P8a, ten mám mj. taky. Nikdy nic s androidem nebude fotit líp než Pixel (bez A), takže pokud je foto vyloženě priorita, tak je to nevyhnutelná volba. Pokud chceš telefon, kde chceš "dobrý" fotky, tak se dá vybrat i něco jinýho.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 16. 6. 2024 21:25

o Ačkách nebo lite verzích jsem nikdy neuvažoval - beru to jako odpad těžící jen z názvu .. i když u některých výrobců to takovej rozdíl být nemusí.

Už tak nějak počítám se 7 Pro pokud bych bral pixel (8 Pro je cenově mimo).

Ještě jsem narazil na novinku Honor 200, kterej sice startuje na 15000, ale po všech bonusech a výkupu stávajícího telefonu vyjde dost pod 10tis u MP a Honor 200 Pro vyjde na necelých 12 což je taky zajímavá cena - otázka je jestli má smysl o nich vůbec uvažovat
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 17. 6. 2024 00:29

Díky za odkaz, GSMarena mě trochu unikala, nicméně už vím že Xiaomi 13T Pro nekoupím protože ty fotky jsou fakt strašný.
Dál musím říct, že fotky z Pixelu 8 a 8 Pro jsou taky nic moc (velká komprese) , nejlíp z pixelů tam vypadá asi Pixel 7 Pro, kvalita fotek by byla dobrá kdyby šlo s tou kompresí něco dělat - dá se ta komprese nějak v nastavení změnit?

- Honor 200 Pro má hodně zajímavý fotky, škoda že tam nemají i 200 - aspoň zatím
- Vivo X90 Pro vypadá taky zajímavě
- Motorola Edge 50 Pro je trochu zklamání, ale asi mě přišla lepší než 8kový pixely
- Redmi Note 13 Pro+ mě docela překvapil na to co je zač, ale je horší než Pixel 7 Pro

Docela mě to zamíchalo výběrem
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 17. 6. 2024 00:49

Recenze nezahrnují jednu (a myslím si, že velmi podstatnou věc) - GCAM porty, které lze (většinou) velmi snadno doinstalovat... Na svém telefonu používám jak Realme aplikaci, tak GCAM port (a výsledky se dost liší...).
Na kimovil se můžeš podívat, jaké fotočipy ten který telefon používá...
DRDR321
Junior

Další stránka