Fotomobil 10-12tis Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod strny88 30. 6. 2024 10:18

Prosím o upload fotek, kde ten čínský trojský kůň Redmi fotí daleko lépe než Pixel 7 Pro.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 30. 6. 2024 13:49

Redmi Note 13 Pro+ pouze zmenšeno na 12.5Mpx z 200Mpx
Obrázek

Google Pixel 7 Pro 12.5Mpx
Obrázek

Původně jsem fotky srovnával na displejích telefonů (pro český rýpaly vždy obě fotky na jednom telefonu), kde ten rozdíl byl větší ve prospěch Redmi.

Na Pc resp na 4K Samsung televizi je ten rozdíl menší a vlastně ten Pixel o tolik horší není, ale ta ostrost je prostě horší a to měl Pixel víc světla. Což byl i záměr, aby měl Pixel lepší světelný podmínky. Na Redmi mě zas vadí až přehnaná saturace oproti Pixelu, kterej má ty barvy přirozenější. Škoda , že ten pixel neumí poskytnout fotku v plným 50Mpx rozlišení

Ještě přikládám info od obou souborů
Obrázek

No a čínský trojský kůň .... děláte jak kdyby ostatní značky o svých uživatelích nesbírali informace, v tom si nedělám iluze .... to mě přijde až skoro pokrytecký tvrzení
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 30. 6. 2024 17:02

Nezlob se ale musíš porovnávat STEJNÉ fotky. Tady je jiná vzdálenost, slunce svítí přímo na auto a je na sklu silný odlesk atd. Pixel měl výrazně těžší podmínky.

To redmi vzalo hezky auto ale ty stromy jsou nerealistické, hrozně hnusně saturované, tak to tam určitě nevypadalo. Zkus udělat dvě stejné fotky ;-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 30. 6. 2024 17:04

To ada.neu - ono by právě chtělo porovnávat oba mobily na naprosto totožné scéně - Pixel měl podstatně horší podmínky ("přesvětlená" scéna, odraz slunce ve skle)...
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Huawei Mate 10 a 20 Pro, iPhone 12 mini, Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021), Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 30. 6. 2024 21:45

Já to řeknu asi tak. Ať udělám fotky kdekoliv tak ten pixel má ty fotky prostě horší. I selfie kamera u té mě štve další věc - automatickej noční režim kterej tam leze i když mám tu aitodetekci vypnutou. Focení trvajíci 2 sekundy někomu možná nevadí, mě to vyloženě sere když se chci vyfotit s 1,5 roční dcerou, která chvíli neposedí. Mimoto je ta fotka i tak vic rozmazaná resp rozpitâ, než když stejnou fotku zkusím udělat na Redmi na běžnej režim. Začínám ten telefon řadit do kategorie, kde se zařízení snaží být chytřejší než uživatel podobně jak jabka nebo Samsungy nebo moderní auto s hromadou asistentů rozjezdu dokopce z kopce na rovině, na sněhu...

Za mě tohle zařízení i když se tváří jako odlehčený a čistý, má ve skutečnosti daleko víc balastu kterej nejde odstranit nebo vypnout a začíná mě to vyloženě po 1 dnu užívání srát na rozdíl od MIUI resp HyperOS.
Opravdu nechápu jak ve většině dotazů tady můžete poradit Google Pixel, jestli já jsem tak náročnej, nebo většina lidí prostě vezme něco co se jim doporučí a dál to neřeší. Za mě jebto prostě průměrnej, nijak zvlášť zajimavej telefon. Naštěstí jsem ho sehnal za hodně zajimavou cenu, takže naslednej prodej resp výkup v MP nebude prodělečnej.

Děkuji za rady, ale většinou neodpovídaly mým požadavkům. Za pár měsíců to srovnám s nějakým čínským trojským koněm jak tu s oblibou nazývate Xiaomi.
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 30. 6. 2024 22:37

No vidíš. Konečně jsi došel k závěru ke kterému jsi celou diskuzi stejně směřoval. :-) hodně zdaru s čínským padělkem a trojským koněm přímo z výroby. :-)
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 6. 2024 23:20

- úpravy plochy => launcher (používám na všech telefonech, je to nejjednodušší pro snadné přechody mezi značkami). Ano, google lišta jde jen přesunout na jinou plochu, ale nejde úplně vyhodit, je to debilní detail, souhlasím.
- ano, sedmička neumí fotit na 50mpix, osmička ano (to ses mohl zeptat, to bych ti řekl... plné rozlišení jsem reálně použil párkrát, nemá to moc často význam, protože pak neuděláš několik fotek rychle za sebou, těch 50 mpix fotí celkem zdlouhavě)
- Pro režim celkem zbytečný (clona je stejně pevná, čas a ISO umí mobil nastavit překvapivě přesně), white balance řeší RAW, ale opět se málokdy foťák netrefí, to už musí být kombinace umělého osvětlení a blbé barvy nábytku, aby to nevyšlo... jinak pořešit nějakou aplikací
- čistit pamět u Pixelů? K čemu, proboha? To jsem dělal naposledy u nějakého pět let starého Samsungu...
- srovnání fotek prosím na dvou totožných příkladech... já jsem v jiném vlákně na *téměř* totožných fotkách ukazoval, že Pixel umí udělat i lepší fotku než 1" kompakt za 30 litrů...

Jinak jestli Xiaomi s tím příšerným systémem preferuješ před čistým Pixelem, tak good luck... není moc co dodat.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 1. 7. 2024 00:02

Lada.neu: Tipnu si - Redmi při západu/východu a Pixel někdy poblíž poledne? Pak měl jednoznačně horší podmínky Pixel, který se musel popasovat s výrazně větším kontrastem. Ostatně, ona to není hitparáda ani se zrcadlovkou a proto se krajina fotí spíš navečer/ráno, popř. když není jasné nebe.
Pokud chci udělat srovnání, potřebuji opravdu srovnatelnou scénu, jinak to nemá cenu. A v náročných scénách se začíná lámat chleba.

Ale ať si každý zvolí co uzná za vhodné, když je spokojený. Ale prosím - když už chci porovnávat, mělo by to mít nějakou objektivitu.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 7. 2024 18:21

lada.neu píše:Já to řeknu asi tak. Ať udělám fotky kdekoliv tak ten pixel má ty fotky prostě horší. I selfie kamera u té mě štve další věc - automatickej noční režim kterej tam leze i když mám tu aitodetekci vypnutou. Focení trvajíci 2 sekundy někomu možná nevadí, mě to vyloženě sere když se chci vyfotit s 1,5 roční dcerou, která chvíli neposedí. Mimoto je ta fotka i tak vic rozmazaná resp rozpitâ, než když stejnou fotku zkusím udělat na Redmi na běžnej režim. Začínám ten telefon řadit do kategorie, kde se zařízení snaží být chytřejší než uživatel podobně jak jabka nebo Samsungy nebo moderní auto s hromadou asistentů rozjezdu dokopce z kopce na rovině, na sněhu...

Za mě tohle zařízení i když se tváří jako odlehčený a čistý, má ve skutečnosti daleko víc balastu kterej nejde odstranit nebo vypnout a začíná mě to vyloženě po 1 dnu užívání srát na rozdíl od MIUI resp HyperOS.
Opravdu nechápu jak ve většině dotazů tady můžete poradit Google Pixel, jestli já jsem tak náročnej, nebo většina lidí prostě vezme něco co se jim doporučí a dál to neřeší. Za mě jebto prostě průměrnej, nijak zvlášť zajimavej telefon. Naštěstí jsem ho sehnal za hodně zajimavou cenu, takže naslednej prodej resp výkup v MP nebude prodělečnej.

Děkuji za rady, ale většinou neodpovídaly mým požadavkům. Za pár měsíců to srovnám s nějakým čínským trojským koněm jak tu s oblibou nazývate Xiaomi.

Nevím, měl jsem TOP modely od Xiaomi, Samsungu a Pixelu. Nejlépe fotí Pixel. Potvrzují to i objektivní testy.
Dokonce i slepé testy, vyhrává tam Pixel.

Pak je tu ale subjektivní stránka věci. Jak to každý vnímá osobně- Pixel fotí krásné ale realistické fotky, možná ti tohle nesedí. Já mám rád přirozenost, nemám rád olejomalbu a v tom je výborný. Proto ho mám. Uměle přeostřené fotky, extra saturované barvy nebo mega hyper HDR se mi faaakt nelíbí.Ta ukázkova z REDMI je za mně skoro odpad :-D

Žena má REDMI a půjčuje si Pixela ať fotí věci na prodej - na web. Kdysi jsem jí to musel fotit zrcadlem, dnes si půjčí mobil.

Na P6P se selfie nemám problém, třeba se tu vyjádří někdo se P7P nebo lépe, zeptej se přímo na fóru od 7.

Jinak někteří mají (nejen) na Pixelu Launcher NOVA a ten řeší kde co, upravíš tam snad vše.

Osobně bych se k Xiaomi vrátil jen kdyby mega dobře fotil a byl za dobrou cenu, k Samsungu jen kdyby mega dobře fotil :-D U mne to je tak 1.Pixel 2. Samsung 3.Xiaomi. Možná zkusím někdy Vivo ale nějak moc mu nevěřím.

Díky mě si koupilo pár lidí v okolí Pixely a všichni u nich zůstávájí a jsou spoko. Max občas stnížnost na zahřívání v létě nebo při velké námaze + nabíjení.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod metyn 1. 7. 2024 19:41

strny88 píše:Prosím o upload fotek, kde ten čínský trojský kůň Redmi fotí daleko lépe než Pixel 7 Pro.

tebe jako trojana sem nasadil kdo? google?
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 1. 7. 2024 19:46

Dzejn Dočk píše:Na P6P se selfie nemám problém, třeba se tu vyjádří někdo se P7P nebo lépe, zeptej se přímo na fóru od 7.

Selfie kamera je jedinou menší slabinou těch pixelovských foťáků, minimálně Apple a možná Samsung mají tu selfie kameru lepší. Přičemž Google je zlepšuje, osmička je lepší než šestka, ale pořád jsou tam rezervy. Síla Pixelu je v hlavním snímači a tam nemá konkurenci.

Jinak tuším, že ve vedlejším vláknu si někdo stěžoval na studenější nádech fotek - není to pravda, WB je nastavená u Pixelů správně, dokonce bych řekl nepatrně do teplejších barev (byť ne tolik jako Samsungy), ale určitě není studenější než realita. Žádný výrobce neposune WB do studena, podřezával by si větev pod sebou, lidi mají rádi teplé nádechy.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ladisg 1. 7. 2024 21:05

Ja jsem Pixel 8 vracel, protoze nektere fotky byly moc studene, nektere bych rekl, ze vic nez realita. Uostatnich vyrobcu jsem na to jeste nenarazil (mimochodem to je zminovano v milionu recenzi na netu). Navic nepochopitelne u Pixelu nejdou nastavit ani barvy displeje, tak sel zpet.
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 1. 7. 2024 21:22

Dzejn:
Mám rád ostrý fotky, ale ne přeostřeno až to "řeže" do očí, HDR mám rád v tom pravým slova smyslu - když udělám foto v protisvětle je slušně vidět jak věc ve stínu tak i na světle, vyloženě nemám rád když to pohne se středníma tónama barev tak, že to vypadá jak namalovaný. Přesaturováno taky nemám rád, ale když je fotka lehce barevnější, přijde mi to lepší.
Ty 2 fotky jsem vybral pro srovnání ostrosti. To že je redmi přesaturováno je jasný a nelíbí se mi to, ale možná to pujde ubrat. Ony ty fotky pixelu špatný nejsou ale není to zas taková pecka nebo rozdíl oproti ostatním telefonům, podle ód co se tady na něj pějí jsem čekal daleko víc.

Další poznatek - baterie 5000mAh výdrž necelýho 1,5 dne. S Mi 10T Pro i po 3 letech stejně velká baterka se stejným stylem užívání vydrží 2,5 dne. Na to, že je to čistej lehkej android tak nic moc.
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 2. 7. 2024 07:54

Ono ostrost, DR atd. uz bez RAWu moc uspokojive nedodelate. Ale lehce doupravit teplotu barev prip. snizit saturaci barev docela jde bez vetsich artefaktu ci gradientu i v jpg. A to ve vetsine foto editoru i v mobilu, jen to chce trochu cit. O RAWu se bavit nebudu, ten vetsina lidi obchazi obloukem.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 7. 2024 08:16

ladisg píše:Ja jsem Pixel 8 vracel, protoze nektere fotky byly moc studene, nektere bych rekl, ze vic nez realita. Uostatnich vyrobcu jsem na to jeste nenarazil (mimochodem to je zminovano v milionu recenzi na netu). Navic nepochopitelne u Pixelu nejdou nastavit ani barvy displeje, tak sel zpet.

Zkus napsat konkrétní scénu, jestli třeba venku za sluníčka, venku za zamračena, interiér žárovka, zářivka atd. Zkusím se na to zaměřit, ale nikdy jsem to nepozoroval. Jednak jsem fotograf (a na WB jsem pes) a jednak nemám k žádné značce nějakou extra sympatii, poslední roky jsem měl kromě Pixelů i Samsungy, Huawei, LG, Sony, Oneplus, Asus a ještě pravděpodobně něco, střídám to pravidelně, až teď Pixely mám třetí za sebou, protože jsem nenašel alternativu.
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka