Fotomobil 10-12tis Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 14. 7. 2024 13:49

U toho režimu Nerušit to určitě nebude o verzi Androidu, protože tohle je věc, která mi fungovala vždy na všech telefonech včetně Pixelu 6 Pro či Pixelu 7 Pro - nezávisle na verzi Androidu. Dokonce mi přijde, že je to defaultní chování, však v režimu Nerušit jsou všechny zvuky kromě budíku vždycky vypnuté, tedy kromě komunikace s lidmi, které má člověk ohvězdičkované jako oblíbené, tam může být výjimka, tak jedině snad tohle?

DxO nemusí být stoprocentní, ale nic lepšího na netu stejně není... a podle mých zkušeností s mainstream značkami typu Google, Samsung, LG, Sony, Huawei, Honor, Oneplus apod. to odpovídá. Zatím jsem nikdy neměl snad jen Vivo a Oppo.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 7. 2024 14:53

Tak jsem si prošel na netu fotky a promiň ale to REDMI se nechytá, hraje druhou ligu.

za poslední 3 roky jsem měl TOP model od Xiaomi. Samsungu a Pixelu. Teď chvíli i IP15P a nakonec jsem zase koupil P8P. Takže nějaké srovnání mám. Ještě se mi moooc líbila Moto edge 50 Ultra, za ty prachy dobrá a fotky o hodně lepší jak Moto EDGE 40 PRO. Hlavně ZOOM úplně jinde. Takže teď si budu hrát s P8P a uvidím. Zatím mi vadí rovný displej a dál se uvidí :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 14. 7. 2024 16:52

Vyzkoušeli jsme, jak fotí CMF Phone 1 s 50Mpx senzorem od Sony. Překvapí kvalitou?

50Mpx senzor od Sony má mít dle výrobce „vlajkovou kvalitu“
Společnost mu dělá 2Mpx bokeh snímač a na přední straně 16Mpx selfie

https://mobilenet.cz/clanky/vyzkouseli-jsme-jak-foti-cmf-phone-1-s-50mpx-senzorem-od-sony-prekvapi-kvalitou-50686

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 7. 2024 19:04

Mr.Scully píše:...Kdyby existoval lepší fotomobil jiné značky, tak mám ten....

Tak to je hodně subjektivní. Já vybíral mobil hlavně kvůli foťáku a na poslední chvíli jsem stopnul nákup Pixelu 8 Pro a šel do Vivo X100 Pro a nelituju. Hlavně v noci podával oproti kamarádky Pixelu 7 Pro o třídu lepší výsledky. Ale jsou chvíle, kdy je lepší Pixel.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod DRDR321 14. 7. 2024 19:25

A zkoušel jsi tam nahodit i moded Gcam? Já používám appku výrobce i moded GC, podle situace, kde zrovna fotím. Rozdíly velké.
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 14. 7. 2024 21:29

Vazne se bavite a foceni a pritom si na to chcete koupit mobil? Pokud tedy uz jo, neporovnavejte tolik HW, ale spis to, co leze z ruznych aplikaci. Ty delaji ty obrazky. Snimac jen dodava data a SW z toho vypocita obrazek. A zalezi na vas, co si vyberete aby ty data prechroupal a upravil.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 7. 2024 21:47

Já třeba mám x kusů fotek prodaných - a to je nenabízím, prostě se lidem líbí, občas :-D
70-80% ze starého zrcadla a 20% mobil. Zrcadlo respektive něco s výměnitelným objektivem má velkou výhodu na safari a obecně na zvířata, krajinky a různé fotky ala kříž s jinovatkou před rozpadlým kostelem zmáknu i telefonem :-) Na tisk do alba nebo A4 stačí víc než dobře. Samo, že full frame je full frame ale šikovný člověk i s mobilem udělá dost dobré fotky i s atmosférou. Třeba ve městě se toho dá nafotit hodně...
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 15. 7. 2024 22:37

Pan Kája píše:
Mr.Scully píše:...Kdyby existoval lepší fotomobil jiné značky, tak mám ten....

Tak to je hodně subjektivní. Já vybíral mobil hlavně kvůli foťáku a na poslední chvíli jsem stopnul nákup Pixelu 8 Pro a šel do Vivo X100 Pro a nelituju. Hlavně v noci podával oproti kamarádky Pixelu 7 Pro o třídu lepší výsledky. Ale jsou chvíle, kdy je lepší Pixel.

Jo, na to Vivo jsem taky koukal, tak nějak mě odradila zvláštní značka a mám pocit, že to mělo divný prostředí, já jsem fanda čistýho Androidu a nemám rád ty různý nadstavby, který to spíš przní :-) Ale nechci kecat, vím jen, že jsem to Vivo měl ve výběru a nakonec ho vyloučil, už přesně nevím proč. Jak jsem psal, zkusil jsem všechno možný kromě Vivo a Oppo.

Jinak samozřejmě hodně udělá aplikace nebo obecně inteligence dané fotoaplikace té značky. Ale není to vše. Na mobilu za 10k si můžete nainstalovat jakoukoliv aplikaci a nikdy to nebude tak dobré jako fotky z mobilu za 25-30k.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hardy. 15. 7. 2024 22:48

Hodně dělá samozřejmě i HW. Velikost čipu, světelnost a koneckonců i použitý CPU/GPU, který má různé „pajpy“ na zpracování obrazu/videa a HDR. Proto třeba i dva zdánlivě stejné telefony fotí trošku jinak (…mrk mrk na Samsungy v US a zbytku světa).
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 16. 7. 2024 19:16

Tak ono se stačí podívat třeba na jednotlivé modely, třeba S23 vs S23 Ultra je údajně noc a den (S23 je dle mé zkušenosti fakt hrozná a majitelé Ultry tu svou chválí, že ta je úplně jiný level) a přitom SW by měly mít stejný, takže tam ten rozdíl musí dělat HW.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Drazer 21. 7. 2024 11:51

P3p3k píše:Vazne se bavite a foceni a pritom si na to chcete koupit mobil? Pokud tedy uz jo, neporovnavejte tolik HW, ale spis to, co leze z ruznych aplikaci. Ty delaji ty obrazky. Snimac jen dodava data a SW z toho vypocita obrazek. A zalezi na vas, co si vyberete aby ty data prechroupal a upravil.

1. Ano, foták a objetivy mám a ... 99% času mám u sebe mobil a ne foták ... Dobrá fotka je ta kterou mám, ne kterou bych mohl mít, kdybych u sebe měl foták ...
2. Pokud pracuju s RAWem, tak SW řešit nemusím ... ale ano, pokud SW bude odpovídat mojí představě, tak mi může výrazně šetřit čas ...
.
.
5. I když mám foták u sebe, tak někdy vytáhnu mobil (za 2k) a vyfotím si to neb to ten foták neumí (nebo já neumím) a musím skládat 5 fotek z fotáku dohromady, aby bylo vidět to co mobil zvládne vyfotit v klidu sám (samo se to z toho mobilu nesmí zvětšit a pod).
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 7. 2024 20:11

V podstatě souhlas - až na ten mobil za 2k :-) Moje maminka na stará kolena dostala mobil asi za čtyřku, nějaké Xiaomi nebo Redmi, nevím přesně model, ale co z toho leze, je fakt příšerné. U mobilů bohužel většinou platí, že kvalita fotek plus mínus odpovídá ceně mobilu.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Drazer 23. 7. 2024 19:54

Napsal jsem to asi blbě - já ho (z donucení z druhé ruky Realme 8 ) koupil za 2k ... Mobil používám na svícení, zvětšování malých etiket/ popisků v obchodech, super je offline mapy.cz, kdy si můžu neznámým terénem i státem chodit po neznačených cestách a vobčas mi někdo zavolá.

Kdysi jsem měl na 14 dnů Pixel 4 a dost mě překvapil, ale nepřesvědčil mě prodat foták ... Ted dozrál čas foták prodat a na focení koupit mobil a mít jako hlavní prioritu při nákupu právě fotky ... Už ten Pixel 4 např. v noci fotil dobře - foták bez stabilizace a stativu nevyfotil nic ... t.z. oproti fotáku fotil bezvadně ...
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 23. 7. 2024 21:07

Jo, tohle máme asi podobný... taky bylo období, kdy jsem kritizoval mobily nebo jsem se třeba bil za advanced 1" kompakty (které už pozbyly smyslu), případně jsem obhajoval zrcadlovky (které jsou prostě zřetelně horší než mirrorless, i když úplně zpočátku tam bylo pár slepých uliček) atd. Člověk se postupně učí. Aktuálně mám profi výbavu od Canonu za mnoho set tisíc a pak vlastně až ten Pixel 8 Pro. Nic mezi nemá smysl, Sony RX100 mk VI mi leží na poličce, zbytek jsem prodal. Výjimkou je video, tam mám naprosto skvělou DJI Osmo Pocket 3 a do vody GoPro (i když tam zvažuju konkurenci). Aktuálně bych neměnil vůbec nic. Na profi focení mám samozřejmě Canon R5, ale jinak v soukromém životě v 95% fotím mobilem a jsem spokojený. Fotím do RAW+JPEG, ale měl jsem i období, kdy jsem jel RAWy... nicméně jsou situace, kdy je lepší RAW a jsou situace, kdy je nějakou multiexpozicí/softwarem lepší JPEG a z RAWu kupodivu tolik nedostanu... takže už většinou jedu jen JPEGy, i když RAWy si taky ukládám do foroty (mám asi 60 TB disků, takže se vejdou :-D).
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 25. 7. 2024 01:28

Mr.Scully píše:Jo, na to Vivo jsem taky koukal, tak nějak mě odradila zvláštní značka a mám pocit, že to mělo divný prostředí, já jsem fanda čistýho Androidu a nemám rád ty různý nadstavby, který to spíš przní :-)

Za mě vcelku OK. Jasně, celkové zabezpečení a délka podpory je jasnou výhodou Pixelu. A věřím, že jejich čistý android nabízí různé vychytávky, které konkurenci chybí. Ale za mě je u Viva ještě vcelku čistá a minimalistická nadstavba. Dost systémových appek zůstalo od googlu, bloatwaru minimum. Jako launcher používám Novu (nerad si převykám). Není tam nic, co by mě rušilo, štvalo. Za necelý půlrok používání bez problémů. Až minulý týden poprvé na chvíli zamrzl (asi od zlobivé aplikace). Ani přehřívání není problém, žádné výpadky signálu, hovoru... výdrž na baterii solidní. Ale nejsem nijak extra náročný uživatel a při výběru byly prioritou fotky.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka