Fotomobil 10-12tis Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lada.neu 17. 6. 2024 06:38

Chci koupit telefon a používat, nechce se mi hledat po netu co konkrétně funguje pro jakej telefon. Max použiju Camera FV-5 ale ta má omezení jen na 12Mpx, ale je otázka jestli to něco přinese
Naposledy upravil lada.neu dne 17. 6. 2024 09:57, celkově upraveno 1
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 17. 6. 2024 08:18

Nubia Z60 Ultra 12/256 v akci za 15.193 Kč

To už se vyplatí si ty 3 tisíce připlatit ne?
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod lada.neu 17. 6. 2024 10:06

Akci jsem nenašel, ale i tak je to už vysoko
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 17. 6. 2024 11:10

lada.neu píše:Chci koupit telefon a používat, nechce se mi hledat po netu co konkrétně funguje pro jakej telefon. Max použiju Camera FV-5 ale ta má omezení jen na 12Mpx, ale je otázka jestli to něco přinese

Co na to říct... Port GCAM je práce na 3 minuty i s instalací, a výsledky jsou často propastné. Pokud neřešíš tohle (což je jen tvoje věc), pak řešíš zbytečně i ten zbytek (stačí update OS, a fotoaplikace od výrobce může podávat úplně jiné výkony, než ty, které jsou prezentovány v aktuálních recenzích).
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 17. 6. 2024 11:55

Bože telefon za 10 tis, a chce výstup zrcadlovky za 50 tis. q víc to vážně nepůjde.
Do 12 tis pixel a nebo našetřit a nad 20 tis už bude výběr větší
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 17. 6. 2024 12:20

Ono tezko koupis zrcadlovku v tele mobilu za 15k :D
Prikoupil bych maly digitalni fotak a mas klid. Muzes menit baterie jak na bezicim pasu a fotit do aleluja. A jeste si za usetrene penize zajedes na fotovylet.
A nebo hledat, hledat a hledat.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 6. 2024 17:59

Taky je otázka jak dlouho si chceš telefon nechat respektive záleží ti na podpoře?

Já P6P mohl vytýkat nižší jas displeje (p7p to řeší), pomalejší nabíjení a někdy se více zahříval (P7P je v tom zase lepší) a na dnešní dobu trošku slabší šíro (P7P zase řeší). Jinak kolega má nějaký IP14 a on nemá internet já jo, takže i příjem signálu je dobrý. Jen to si to papne trošku baterku, když to je hoodně nahraně se signálem ale lepší, než být bez něj, ne? :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 17. 6. 2024 21:30

Mě spíš hlava nebere, že i přesto, že jdou technologie dopředu, tak s rostoucí cenou telefonů jde ta kvalita fotek do háje. LG G4 u mě zatím vede, pak mám dražší současnou 10T Pro, kde je to prostě horší i v ostření, a pak o několik generací novější (a dost dražší) 13T Pro fotí řekl bych vyloženě hnusně. Zkoušel jsem dnes i Vivo X90 Pro v trochu horším osvětlení, na který jsem četl velkou chválu, i na GSM Areně to vypadalo slibně a v reálu otřesný, telefon za 20 litrů .... a ty až nesmyslně zakulacený okraje s displejem za roh, to je teda ultra číčovina i když spíš subjektivní.
Tak se na mě nezlobte, ale mě to prostě štve. Btw dá se v nějakým obchodě v Brně obhlídnout pixel 7 nebo 8 Pro?
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 17. 6. 2024 22:31

Technologie = SW v mobilu, co vypocita pekny obrazek. Postav si vedle sebe mobil a fotak a pozorovnej velikost objektivu. Je zazrak, ze ten mobil vubec neco vyfoti ;) Cim lepsi AI, tim horsi snimac muze byt.
Kdyz chces lepsi fotky, zustan u toho stareho mobilu, ne?
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod lada.neu 17. 6. 2024 23:39

Starší mobil mám už skoro 3 roky, má za sebou několik pádů byť v Armor pouzdře a sem tam si ho i "vypůjčí roční dcerka", která ještě nemá jistej úchop v rukách, no a následkem toho už občas fotí rozmazaně. taky vypínací tlačítko už občas vynechává - vypnu displej třeba na 5. pokus a z toho to jde zas chvíli normálně a taky kontakt USB ( i po pročištění) občas zkrátka dělá problémy , tak proto chci už telefon obměnit
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 18. 6. 2024 06:28

Tak koukám tvůj největší problém bude že nevíš jestli mobil vůbec chceš a nebo ne až ten menší problém je že máš nerealistické požadavky - za málo peněz hodně muziky a když už ti někdo v tvé ceně něco vymyslí tak bulíš že nejlepší byl LG G4, což byl super telefon (taky jsem ho měl) ale před 10 lety !!! a věř že se to posunulo
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 6. 2024 06:55

G4 jsem měl taky (v té době super telefon), ale prostě... nejde ani tak o konkrétní značku, ale o to, že dva roky jsou u mobilního focení obrovský rozdíl a je to fakt znát.

Za mě jakýkoliv Pixel Pro s tím, že rozdíly mezi generacemi 6-7-8 nejsou až tak úplně zásadní. Platí, že každá novější je lepší než předchozí, ale vylepšil se třeba hlavně teleobjektiv, ten hlavní snímač je podle mě podobný. Plus osmička má super, že lze fotit RAW+JPEG v plných 50mpix, to předchozí generace neumožnily.

Co se týče systému a vlastností, tak 6 Pro byla fakt zabugovaná, hlavně zmíněné problémy se signálem (většinu postupně vyřešily update), sedmička a osmička nemám problémy. Za ty peníze bych vzal 7 Pro. Paradoxně má možná lepší baterku než 8 Pro. Jen ta čtečka je lehce pomalejší, ale spolehlivá.

Hlavně neradit "kompakt, protože má mobil malý objektiv" - mobil má často větší čip a lepší světelnost a ve velmi velké většině případů bude mít fakt lepší fotky. Jak na automatiku, tak do RAWu. Jen ta clona je pevná, ale to většina lidí nijak nepozná.
Naposledy upravil Mr.Scully dne 18. 6. 2024 18:27, celkově upraveno 1
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada.neu 18. 6. 2024 10:33

Jenže když kouknu na ty fotky z G4 tak zkrátka vypadají furt líp což je to smutný že je to 10 let starej stroj a to je právě to co mě štve. Ten mate 20 pro jsem pak taky kupoval a šel ani ne za tyden z domu. Asi na to už rezignuju a vezmu na zkoušku Redmi Note 13 Pro+, kdyžtak ho nechám ženě a zkusím ten honor 200 Pro v akci nebo pixel 7 Pro. Blbý je že ty 2 poslední si nemá kde člověk osahat
lada.neu
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 18. 6. 2024 11:39

Koukám, že výběr telefonů už moc nekoresponduje s nadpisem (x90 pro, P7 Pro a Honor 200 Pro už jsou hodně přes limit). Z výše jmenovaného bych šel asi do Pixelu 7 Pro, i když mě osobně není úplně sympatický (nižší výkon, někteří uživatelé zmiňují přehřívání a výpadky signálu, fotky jsou většinou fakt dobré, ale často mi přijdou takové nemastné neslané bez většího kontrastu.. ale to je otázka vkusu). Jenže Pixel má dlouhou podporu (takové loňské vivo už bude mít tipuju necelé 2 roky?) a moje okolí má se 6 a 7 pro dobré zkušenosti. A jako fotomobil nemá 7 Pro vyloženě slabinu. I ultraširokáč ujde. Myslím, že bude lepší jak Honor 200 Pro.

G4 mohla dělat lepší fotky i proto, že podle mě nepoužívala tak často "HDR", tedy snímky byly z jedné fotky, ne skládané z více snímků (může mít dopad na jemné detaily apod.). Nové mobily pak zase nemají takové přepaly, více detailů ve stínech a jsou lepší v noci.

Jinak Vivo X90 Pro je HW zajímavý telefon, ale jako majitel X100 Pro mám své výtky. Jsou chvíle, kdy dělá zbytečně chyby (artefakty v místě přepalů, kolem lamp je tmavší obloha - velký "HDR" efekt). Pixel je stabilnější a automatika podle mě bude mnohem lepší, hlavně ve dne. Ultraširokáč na X90 taky není velká sláva. Na druhou stranu, když se vše daří, tak (zvlášť v noci) nemá pixel na mojí X100 Pro moc šancí.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka