od Pan Kája 18. 6. 2024 11:39
Koukám, že výběr telefonů už moc nekoresponduje s nadpisem (x90 pro, P7 Pro a Honor 200 Pro už jsou hodně přes limit). Z výše jmenovaného bych šel asi do Pixelu 7 Pro, i když mě osobně není úplně sympatický (nižší výkon, někteří uživatelé zmiňují přehřívání a výpadky signálu, fotky jsou většinou fakt dobré, ale často mi přijdou takové nemastné neslané bez většího kontrastu.. ale to je otázka vkusu). Jenže Pixel má dlouhou podporu (takové loňské vivo už bude mít tipuju necelé 2 roky?) a moje okolí má se 6 a 7 pro dobré zkušenosti. A jako fotomobil nemá 7 Pro vyloženě slabinu. I ultraširokáč ujde. Myslím, že bude lepší jak Honor 200 Pro.
G4 mohla dělat lepší fotky i proto, že podle mě nepoužívala tak často "HDR", tedy snímky byly z jedné fotky, ne skládané z více snímků (může mít dopad na jemné detaily apod.). Nové mobily pak zase nemají takové přepaly, více detailů ve stínech a jsou lepší v noci.
Jinak Vivo X90 Pro je HW zajímavý telefon, ale jako majitel X100 Pro mám své výtky. Jsou chvíle, kdy dělá zbytečně chyby (artefakty v místě přepalů, kolem lamp je tmavší obloha - velký "HDR" efekt). Pixel je stabilnější a automatika podle mě bude mnohem lepší, hlavně ve dne. Ultraširokáč na X90 taky není velká sláva. Na druhou stranu, když se vše daří, tak (zvlášť v noci) nemá pixel na mojí X100 Pro moc šancí.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro