Smartfon - Android, priestrel, citacka do 200€

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 22. 6. 2024 21:09

hexacore píše:Be to tak, ze kupujes nejlevnejsi sunku na svete s obsahem masa 50-60 %.

OT, pre odlahcenie, ja mam rad sunku 50-60%, nie je tak tvrda, v 90% sunke som viackrat nasiel aj tvrde chrupky.

Inak, precital si si moj posledny prispevok, kde uzivatel porovnava prave sviznost G54 a G84?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 22. 6. 2024 21:18

Jasne, G54 mame nove v rodine. Slouzi na prijem hovoru a SMS. Nic vice, zadny internet nic, predtim byla G42 na to same, jen barerka se odporoucila po dvou letech. Tady ten smysl chapu, protoze to nedela nic jineho nez umi volat a psat SMSky.

Hele, zeptal ses, napsal jsem vlastni hodnoceni a doporuceni. Za mne pro mne je jedno co si koupis.

-- 22. 6. 2024 22:21 --

Jj, prave na tvoje doporuceni a vychvalovani na foru jsem sel do Moto s tim, ze nahradi 4 nebo 5 let stare pracovni Realme 6s, ktere vlastne funguje do ted a lezi na stole jako hotspot z mob netu a pro BT radio :D Jinak G54 nebo 84 prekona ve vsem i ve foto. I kdyz vykonem neoplyva a zkysnul u A11.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 22. 6. 2024 21:42

OK, dakujem za odpovede, dostavam prakticky uplne protichodne informacie, budem este cakat na dalsie.

Ty teda neodporucas Motorolu ziadnu, ani G54, ani G84, ale Xiaomi, ale ktore presne, aj niektore z tychto zo zoznamu?

- Xiaomi Redmi Note 13 6 GB/128 GB čierny - 169€ - pomer cena/vykon, 108Mpx, nema 5G
- Realme C67 8 GB/256 GB čierny - 194,90€ - nema nic navyse a vyssia cena
- Xiaomi Redmi 12 4 GB / 128 GB čierna - 129€ - cena
- Xiaomi Redmi 12 5G 4 GB/128 GB modrý - 132,90€ - 5G, cena, ale zle recenzie

Pretoze ten iny Pro model za 369€ je mimo moj rozpocet.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 6. 2024 06:05

nejdříve si zjisti, z jakého důvodu by jsi měl jít do Xiaomi, srovnává se tady 4-5 let starý Realme 6s se zastaralým procesorem jen kvůli pár funkcím, které ti pravděpodobně budou jedno
viewtopic.php?style=6&f=1962&t=1332474&start=60
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Dreamer 23. 6. 2024 09:51

Stale som nedostal odpoved na tu otazku, ktory Xiaomi model odporuca hexacore.

V podstate on je jediny, ktory Moto kritizuje, inak tu, na inom fore, aj v uzivatelskych recenziach Moto G54 odporucaju, rovnako v recenzii, takze stale som zatial rozhodnuty pre Moto G54, ale cakam aj dalsie reakcie, tu aj inde.

Nakoniec mozem stale mobil vratit do 14 dni, ak by skutocne mrzol, sekal a pod.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 23. 6. 2024 10:04

Dreamer píše:Stale som nedostal odpoved na tu otazku, ktory Xiaomi model odporuca hexacore.

V podstate on je jediny, ktory Moto kritizuje, inak tu, na inom fore, aj v uzivatelskych recenziach Moto G54 odporucaju, rovnako v recenzii, takze stale som zatial rozhodnuty pre Moto G54, ale cakam aj dalsie reakcie, tu aj inde.

Nakoniec mozem stale mobil vratit do 14 dni, ak by skutocne mrzol, sekal a pod.

Vzdyt jsem psal, xiaomi redmi note 13 pro 5g.

Nebo alespon to Realme vyzkousej.

-- 23. 6. 2024 11:06 --

Nick Cave píše:nejdříve si zjisti, z jakého důvodu by jsi měl jít do Xiaomi, srovnává se tady 4-5 let starý Realme 6s se zastaralým procesorem jen kvůli pár funkcím, které ti pravděpodobně budou jedno
viewtopic.php?style=6&f=1962&t=1332474&start=60

Prave proto, ze 4-5 let stary telefon je nasobne lepsi nez novy G54/G84, to clovek nepobira. A osobne si myslim, ze to Realme C67 bude minimalne 2x nebo 3x lepsi nez Moto.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 23. 6. 2024 10:14

Citas si aj moje odpovede?

Dreamer píše:Note 13 Pro je za 369€, takmer dvojnasobok rozpoctu.

Nazov temy: Smartfon - Android, priestrel, citacka do 200€.

Realme C67 je z roku 2024 a je pod 200€, ale mas s nim aj skusenosti, alebo iba hadas, ze bude lepsi ako Moto?
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 23. 6. 2024 10:25

Dreamer píše:

Citas si aj moje odpovede?

Dreamer píše:Note 13 Pro je za 369€, takmer dvojnasobok rozpoctu.

Nazov temy: Smartfon - Android, priestrel, citacka do 200€.

Realme C67 je z roku 2024 a je pod 200€, ale mas s nim aj skusenosti, alebo iba hadas, ze bude lepsi ako Moto?

Jasne, ze ctu. Vsak bud vyhodis penize nebo si poridis neco lepsiho.

Realme C67 jsem minuly tyden cely den zkousel osobne. Krome toho, ze je o par desitek gramu tezsi tak ve vsem je lepsi nez Moto. Navic jde uz s A14 do prodeje. Takze minimalne A15 nebo A16 jeste dostane.

Jdi si to vyzkouset v obchode.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 6. 2024 12:46

hexacore píše:Prave proto, ze 4-5 let stary telefon je nasobne lepsi nez novy G54/G84, to clovek nepobira. A osobne si myslim, ze to Realme C67 bude minimalne 2x nebo 3x lepsi nez Moto.

naprostý nesmysl, jak může být smartfon bez 5G s menší 8GB vs. 12GB RAM a s o 100 tisíc bodů slabším procesorem v AnTuTu lepší??
MTK 7020 (Motorola G54 Power Edition)
https://nanoreview.net/en/soc/mediatek-dimensity-7020
Snapdragon 685 (Realme C67)
https://nanoreview.net/en/soc/qualcomm-snapdragon-685

vždyť 2,5 roku staré Moto G51 5G co teď mám, má lepší procesor než ten Realme C67 :D
https://unite4buy.com/cs/cpu/mobile-processors-ranking/
https://www.mobilenet.cz/clanky/za-5-ti ... -c67-49766
https://www.mobilenet.cz/clanky/recenze ... adni-49168
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hexacore 23. 6. 2024 13:06

Nebudeme se tady bavit o AnTuTu. Jde o uzivatelsky dojem a treba i o foto. Uzivatelsky G84 neni nijak rychlejsi pri pouzivani nez stary Realme 6s a to je proste fakt.

Jednoduse bych doporucoval odprostit se od fandovstvi a realne otestovat treba to Realme v beznem provozu.

5G mi treba u G84 nebo i jineho telefonu neprinasi nejake zasadni benefity a rozdil mezi obyc LTE a 5G neni nijak zasadni a na pouzivani mob. netu bohate staci LTE pro drtivou vetsinu uzivatelu.

Viz scree 5G vs LTE u TM napriklad.

Obrázek
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 6. 2024 13:21

takže několik let starý žravý procesor je lepší než nový moderní MTK Dimensity?? to zírám teda
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hexacore 23. 6. 2024 15:53

Chapu, ze dochazi argumenty, ale treba MTK G90T vs MTK 7020 tak je MTK 7020 vykonnejsi asi max o 30 %. A SD 695 oproti MTK G90T cca o 20 %.

Zravy neni to bys mohl mit prehled, ze? Ten stary telefon ma cca o 2 max 4 hodiny nizsi vydrz nez G84 naptiklad, protoze stara baterka. Mam prime srovnani imho. :D
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod petison 1. 9. 2024 15:49

Určitě Motorola. Mám několik Motorol a ta nejstarší Moto e6 Plus 2GB/32GB s prastarým procesorem Mediatek MT6762 stále šlape svižně - díky čistému Androidu. Používám ji na navigaci v autě. Motorola G72 která je nyní v doprodeji za 3300 Kč je taky super. Tu používám aktuálně. Xiaomi díky blotware bych nedoporučil.
petison
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 1. 9. 2024 22:02

Dakujem este raz vsetkym za pomoc, rozhodol som sa pre Motorolu a zrejme aj dalsi mobil bude Motorola, tom velmi spokojny.

Kazdopadne, je tu niekolko veci, ktore mi vadia, chybaju, alebo ich neviem najst:
- funkcia Nerusit ma asi len 1 rezim, chyba mi z ineho mobilu Tichy rezim s 3 rezimami - hlasny, vibracie a tichy, je mozno to tam nejak nastavi, alebo cez appku?
- ked kliknem na budik, nezobrazi sa mi sprava "budik sa spusti o X hodin", tato sprava sa zobrazi az po vypnuti a zapnuti konkretneho budika, ako dosiahnut, ze sa mi zobrazi ta sprava bez vypinania budika? Zatial som nasiel, ze cas budika za zobrazi v hornej liste, ked ju potiahnem dole, ale je tam len den a cas, nie o kolko hodit za zapne
- v kontaktoch - Nedavne sa neda upravit kontakt, len "Upravit pred volanim", teraz musim hladat kontakt v celom zozname, co je neprakticke
- niektore vstavane appky neviem dostat na plochu, napr. baterku, tu mam v hornej liste, ale priamy odkaz na ploche by bol lepsi
- ked nepouzivam, alebo nemozem pouzivat mobil dlhsie, tak pouzivam Setric baterie, ale ked dam nabijat mobil a nabije sa nad urcitu hodnotu, mozno 60%, tak sa mi Setric baterie vzdy automaticky vypne, da sa to vypnut, aby zostal setric stale zapnuty, az kym ho sam nevypnem?
- chcel by som pouzivat system 20/80, teda nabijat pri 20% a aby sa pri 80% nabijanie vyplo, alebo aby ma mobil upozornil, ze uz je nabity na 80%, opakovane, ak by som bol prave mimo, aby som mohol odpojit nabijacku, da sa to, ak nie, aku appku na to pouzit, bezpecnu?

Je toho viac, na toto som si spomenul.

Inak som vazne velmi spokojny.

Pokial pouzivate Motorolu, prosim o pomoc, resp. riesenia, tiez akekolvek tipy, mozno by sa mohla vytvorit aj tema pre podobne veci pre Motorolu, myslim ze taka vseobecna tema tu chyba.

EDIT: Dalsie veci:
- casovac sa da na zamknutom displeji stopnut alebo posunut o 1 minutu, ale hned potom sa displej opat zamkne a je nutne zadat pin, takze je nutne odomknut mobil a predlzit to o viac minut - da sa niekde nastavit iny cas, prip. viac tlacidiel, napr. 1, 5, 15, 30, 60 min., alebo aby sa po posunuti displej hned nezamkol, ale bolo mozno kliknut na +1min viackrat a nastavit napr. 15 min.
Dreamer
Dreamer
Junior

Předchozí stránka