Nový telefon s Androidem do cca. 6 000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peno11 22. 7. 2024 11:56

Dlouho jsem se tomu bránil, nechtěl jsem svůj starý mobil nahradit, ale už se tomu nevyhnu, neboť vypínací tlačítko začíná zlobit, v displeji se objevují znatelné kazy a baterka už také není, co bývala.

Moje požadavky:
Jack 3,5
5G (mobil nekupuji na rok, jako někdo, tak ať má ty nejmodernější technologie)
NFC
Ideálně co nejdelší výdrž
Pokud možno co nejmenší
Aspoň trochu solidní foťák

Jinak nejsem moc náročný. Preferuji mobil bez průstřelu, či výřezu, ale je mi bohužel jasné, že to je dnes asi nesplnitelný požadavek. Sony je nad můj rozpočet a jinak tu nic rozumného bez těchto vad v displeji není. Zároveň se přiznám, že bych ideálně rád vyloučil Xiaomi a jejich podznačky, protože s jejich nadstavbou si fakt nerozumím.

Reálně jsem to tedy zúžil na:
Motorola Moto G54 5G Power Edition
Realme 12x 5G
Motorola Moto G84 5G

Nejvíc se mi líbí G54, kvůli velké baterce, ale G84 má zase lepší displej. Jinak jsou asi více-méně shodné Nejmíň se mi líbí Realme, kvůli nižší RAM a horšímu displeji. Ale rád si nechám poradit. Když tak doporučte i jiný mobil, který by vyhovoval mým pořadavkům.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod Tom1122 22. 7. 2024 12:06

G84.Nebo počkat pár měsíců až spadne cena G85.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod peno11 22. 7. 2024 12:28

No, čekat už moc raději nechci. Mám obavu, že to tlačítko na mém současném mobilu každým dnem odejde.

G84 je fajn volba, ale přijde mi, že jediný rozdíl, kterým opodstatní vyšší cenu je ten displej a možná lepší procesor, ale tam nejsem zase takový odborník, abych to posoudil. Naopak, G54, kromě nižší ceny, má i lepší baterku a tedy (předpokládám) vyšší výdrž. A to je pro mě, přiznám se, dost možná i důležitější, než ten displej. Nejsem z těch, co si pouští filmy na mobilu. Ale pokud bych nemusel mobil nabíjet každý den, klidně vezmu za vděk i horším displejem. Jelikož hodně cestuji, je pro mě výdrž opravdu dost důležitá. Hledat neustále zásuvku mě nebaví.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod MartinK1 22. 7. 2024 14:06

G54 power edition urcite, to ze ma g84 amoled nehraje az taku rolu. Mam motorolu edge 40 s amoled a taky na slnku obcas spatne vidim na displej. A motorola ani s amoled neumi always on tak je ti v postate amoled k ničemu. A videl som g54 naživo a displej je krasny. A furt mas 14 dni na to vratit to ak nebudes spokojny..
MartinK1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 7. 2024 14:25

IPS displej vůbec není horší, jen jde o jiný typ displeje než AMOLED

Motorola G54 Power Edition zde zánovní (tedy v podstatě nový jen byl rozbalen a odzkoušen) za fantastickou cenu 3890kč
https://www.mp.cz/mobilni-telefon-motor ... i-p-176683

takže jestli máš v dosahu Mobil Pohotovost v Ostravě tak neváhej!
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod peno11 22. 7. 2024 14:55

Cena je to skvělá, o tom žádná, ale Ostravu mám bohužel trochu z ruky. Asi tak dvě hodiny z ruky :-| A kdybych k tomu připočetl cenu za cestu, tak už se mi to tolik nevyplatí. A v dohledné době tam cestu mít bohužel nebudu, abych to s tím spojil.
Navíc, přiznám se, že u G54 pokukuju po zelené variantě. Líbí se mi z těch všech asi nejvíc :mrgreen:
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 22. 7. 2024 19:13

Tady si ty telefony srovnej.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... one2=12503

Baterie je 5000mAh vs. 6000mAh.
Displej P-OLED vs. IPS-LCD.
Procesor Snapdragon vs. Mediatek.
G84 je placatá a lehká.

Záleží na preferencích. Osobně mám rád oled displeje. LCD bych na telefonu již nechtěl. Snapdragon je mi taky sympatičtější.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peno11 22. 7. 2024 22:45

Tak na takováto srovnání jsem se už dávno podíval. Stejně, jako jsem viděl i hromadu recenzí obou přístrojů. Navíc mi přijde, že zrovna tady mají i chyby, ale to může být díky rozdílům mezi americkými a evropskými modely. Třeba české recenze uvádějí, že G54 PE zvládá videa 1080 na 60 FPS, ale v tom srovnání píšou je 30FPS. Také hybridní slot by prý ani jeden z přístrojů v Evropě mít neměl. Ale je pravda, že na toto vídám rozporuplné informace i v rámci českých zdrojů a hlavně českých eshopů.

Nicméně opravdu se čím dál více přikláním ke G54. Ten Snapdragon je prý výrazně pomalejší (a taky starší), než Dimensity 7020. Což se odráží v plynulosti systému. A prý i kvalitě fotek. Což mě nikdy nenapadlo, že může procesor ovlivnit, ale asi teda jo. Je pravda, že v minulosti jsem na Mediatek slyšel hodně stížností, ale dneska už to prý je vcelku vyrovnané. A tu ušetřenou tisícovku dám do nějaké solidní rychlé univerzální nabíječky, která zvládne i notebook.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 7. 2024 09:18

tady je srovnání obou procesorů
https://versus.com/en/mediatek-dimensit ... gon-695-5g

ono také záleží jak je odladěný systém, hrubý výkon v benchmarku nemusí nutně znamenat, že telefon je rychlejší než ten s papírově slabším procesorem, pokud nehraješ náročné hry, tak rozdíl v AnTuTu u těchto 2 Motorol nebudeš při běžném používání vnímat
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 23. 7. 2024 09:54

Nick Cave píše:IPS displej vůbec není horší, jen jde o jiný typ displeje než AMOLED

Motorola G54 Power Edition zde zánovní (tedy v podstatě nový jen byl rozbalen a odzkoušen) za fantastickou cenu 3890kč
https://www.mp.cz/mobilni-telefon-motor ... i-p-176683

takže jestli máš v dosahu Mobil Pohotovost v Ostravě tak neváhej!

Zrovna za tuhle cenu jsem ji dohodil kamarádce, která byla v tu dobu na dovolené v Itálii, a už měsíc před dovčou uvažovala o koupi mobilu, limit měla 5 000 a stávající mobil byla Motorola G7 Power, u nichž už byla v háji baterka.

Za 5 000 je to super mobil, za 3 890 už je bezkonkureční, a to i v případě, že nemá AMOLED a má Mediatek místo Snapdragonu.

Jen připomenu, že už jsem se před několika lety v MP ptal, odkud jsou ty zánovní telefony (nepoužité, plná záruka 24 měsíců, jen na ně nejde uplatnit odpočet DPH), zda je to EU distribuce, nebo jde o telefony vrácené během 14denní lhůty. Slečna mi to tehdy říct nedokázala, prý to může být tak i tak.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 7. 2024 10:46

a tady máš ještě Vivo ať je z čeho vybírat :-D
viewtopic.php?style=3&f=1969&t=1337771
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod peno11 23. 7. 2024 13:12

Na hraní na mobilu mě moc neužije. Pokud chci na cestách hrát, vezmu si raději Switch :-D

Jinak, pozítří jedu pracovně do Brna, tak se tam stavím v MobilPohotovosti a zeptám se, jestli ten můj starý mobil, i přes vadné tlačítko, vezmou a dají nějakou slevu na nový. Některým známým prý vzaly mobily i v horším stavu. No a když ne, tak to tam holt vezmu za plnou cenu. Ale asi jsem se už definitivně rozhodl pro G54 PE, ideálně v zelené barvě.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 23. 7. 2024 13:23

A proč ho brát za plnou cenu, když v O2 je o 500 Kč levnější s kódem (4 489 Kč) jak v MP ? :D

https://www.o2.cz/telefony-a-zarizeni/moto-g

Kód ti tu dá každý druhý na to, stačí požádat.

:D

Jinak rozdíl ve výkonu samozřejmě poznáš a UFS ho jen umocňuje. 8-)

Ještě si prohlídni CMF Phone 1. Ten bych si koupil já, kdybych teď kupoval telefon. Klidně i v té 128 GB verzi. :D

Má o 35% větší výkon a solidní foťák. To co nemá mi v podstatě nevadí.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod peno11 23. 7. 2024 13:53

No, jelikož nejsem u O2, nemám u nich žádnou službu, tak bych tuhle slevu, bohužel, nedostal. Pořizovat si u nich předplacenku, abych dostal slevu na mobil, se mi nechce. Ale slevička je to fajn, ne že ne.

Edit: CMF Phone 1 bohužel nemá NFC. Jinak fajn mobil, ale bez NFC to pro mě není.
peno11
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 23. 7. 2024 14:54

Pořiďte si špičkový telefon Cubot Max 5 za super cenu 5.483,- Kč.

Our warehouse is located in Poland,close to the border between Poland and Germany,the trucks will ship the parcels from Poland to the ligistics company on the German border.Delivery time same,but if you mind,pls don't place order.
sender21
BAN MM.cz

Další stránka