Má smysl v Evropě kupovat iPhone 16, když AI stejně nepůjde?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod outlier 23. 9. 2024 01:05

Momentálně potřebuji poměrně urgentně nový mobil a váhám mezi iPhone 16 (Pro), Pixel 9 (Pro) a Samsung S23/24. Celkem bych i bral iPhone, protože se mi z něj nejvíc líbí fotky, jen nevím, jestli má cenu ho za tolik peněz kupovat i v Evropě, když Apple Intelligence zde jen tak nepůjde a AI prvky budou čím dál tím víc užitečnější. Siri je bohužel dnes už 100 let za opicemi a i úpravu fotek má Google daleko lepší, zase ale má evidentně horší hardware.
outlier
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 23. 9. 2024 08:29

Na tuhle otázku si musíš odpovědět spíš sám - podle toho jakou platformu jsi používal předtím - jak jsi s ní byl spokojen a hlavně nemít přehnaná očekávání při přechodu na jiný systém (kdyžtak budeš příjemně překvapen).
Vypůjčím si citát z mé oblíbené knihy/filmu: "To závisí po stránce vkusu každého soudruha"
V mobilní branži od roku 1997 - můj první: Ericsson GA628, pak dlouhá řada...
Nyní Samsung S24 - 8/256GB, Google Pixel 8a , iPad Mini Cellular (2021),Motorola G54 Power E., Win 10 PC/Win 11 NTB.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 9. 2024 09:23

Pokud je pro tebe AI tak důležité, proč se vůbec ptáš? Google AI ti pujde i na iPhone.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 23. 9. 2024 10:28

Když chceš ušetřit, tak vem i15 pro/pro max. Pokud jsi lovatý tak i16P/PM. Popř s23U či S24U. Pixel? Ten soc je špatný. Škoda toho. Každý preferuje něco jiného.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 23. 9. 2024 19:41

Já jsem měl už androidy i iphony a osobně v tom nevidím až takový rozdíl. V podstatě se mi na iPhonu nejvíc líbilo, jak dobře fotí, a integrace s macbookem, který ale momentálně už nemám. Na druhou stranu už u 14 pro nebyla nic moc výdrž baterie a váha je na mě taky už hraniční. Ale třeba u Androidů se mi hodně líbí funkce circle to search a magic eraser, taky AI asistenti jsou o moc lepší než Siri. A pokud Apple v Evropě nechá starou Siri, přijde mi to jako velká nevýhoda.
outlier
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 26. 9. 2024 19:11

Ahoj, je to tak, jak říkáš. Nové IPhony jsou v Evropě z pohledu upgradu zkrátka poloviční (což platí řekl bych už od 13 Pro). Pokud bych dnes měl vybrat, vezmu bazarovou 15 Pro, klidně někde se zárukou atd.
S novým Androidem nemám zkušenost, takže zde moc neporadím, který model je best :) Osobně bych šel do ověřené značky Samsung/Pixel. Nove Pixely jsou údajně hodně Iphonovské, takže třeba by to byl takový dobrý kompromis? :)
Jinak možná bych tu volbu AI nepřeceňoval, věřím, že budeš spokojen tak jako tak :) Co z recenzí pozoruji, tak se jedná o super gadget v telefonu, ale ještě to má daleko do celkové změny charakteru zařízení :)
Hodně štěstí při výběru. Dej pak vědět, co jsi vybral a jak jsi spokojen.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 27. 9. 2024 11:16

Vzal bych nový 15 Pro! 16Pro je nuda jak hrom!
pikropikro
BAN MM.cz