Telefon do 8000,-

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 10. 2024 11:01

Samsung A55 5G test fotoaparátu GSM arena
https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a ... 2684p5.php

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G test fotoaparátu GSM arena
https://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_not ... 2660p5.php
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jhappy 6. 10. 2024 12:51

Děkuji všem za rady a názory.

Nakonec rozhodla manželka a vybrala si Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G.
jhappy
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 6. 10. 2024 13:29

Takže nakonec rozhodla peněženka a všichni jsou spokojení. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod vormen 6. 10. 2024 13:46

Rozhodně to není špatná volba za tu akční cenu.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 10. 2024 13:52

a také když nebude vadit masivní nadstavba a bloatware
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 6. 10. 2024 14:23

Balast včetně reklam se vypne a nějaká nástavba manželkám nevadí, ty ťukají jen ponikonách na ploše :)
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 6. 10. 2024 15:32

Snapdragon 7s gen 2 v Antutu +- 600 000, to jde. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod vormen 6. 10. 2024 17:27

Tak jsem ho vzal taky, za 6156 jsem musel, určitě bude plynulejší než A55. Měl jsem obyčejnou RN13 4G a rozhodně byla.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 10. 2024 17:56

To rozhodně bude, A55 nějak Samsung zprasil, stejně jako tehdy A50. Jako nový byla na hraně a s novým androjdem byla tak pomalá, že i ženská ji nechtěla :-D :-D :-D Dokud jsem ji nevzal do ruky, nevěřil jsem, co Samsung umí :-D

Za ty prachy je Redmi fakt super :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 6. 10. 2024 18:40

Tak rada A je u tamtungu lowend, tomu se clovek musi vyhybat.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 10. 2024 19:15

To teda musí, osobně mám špatné zkušenosti i s řadou S. Hlavně ale cena řady A neodpovídá lowendu respektive za ty prachy dostane člověk docela krám. Měl jsem Samsung moc rád cca do S10e, pak ještě snad jeden TOP model a bum, šlo to dolů... noo snad se vzchopí :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 6. 10. 2024 19:43

Na Samsungu je super, že chodí pravidelně aktualizace a snaží se opravovat bugy. U Redmi je to teda poslední dobou lepší, ale nikdo neví, jestli budou záplaty měsíčně, nebo čtvrtletně, prostě chodí, nepravidelně a někdy nechodí vůbec a je třeba přepínat regiony. Naopak nevýhoda těch áček je, že velice rychle začne zadrhávat běh animací a vázne plynulost. To u Redmi ty telefony prostě valí pěkně svižně, manželka má RN 11 s 5G což je muzeum, ale nechápu, jak pekelně rychle tam všechno běhá. Každej telefon má svoje silný a slabý stránky.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Derryk 6. 10. 2024 19:57

Dzejn Dočk píše:Chápu, já vycházím hlavně z testovacích fotek bez úprav a z porovnání na dxomark popř. gsmarena, notebookcheck. Foceny památky, příroda a lidi venku i doma + noc ve městě a tu všude vyhrál Pixel. Dle mého, samozřejmě. Redmi měl přesaturované barvy jak sviň - zase, dle mého. Obecně, testy dávají více bodů Pixelu, takže věřím, že to tak bude. Avšak tazatel by měl dát na svůj dojem a co se mu líbí. Zrovna tohle jablko jsem chvíli vlastnil a je lepší o slušný kus než REDMI a i než P6P či 7a. S mým P8P vede vyrovnaný souboj až na tele, kde je jablko o kus horší + se mi více libí ladění barev u P8P ale to je individuální. Celá tahle "věda" je dost o pocitech. Já mám rád detaily i za cenu většího šumu, nemám rád přehnané barvičky atd. Proto beru dxomark jako solidní žebříček. Není dokonalý ale snaží se o objektivitu, v rámci možností. Takže za mne, pokud chce kvalitní fotky, super fungující foun atd, Pixel je jistota. Tím netvrdím, že REDMI není dobré.

Nechtěl jsem plevelit vlákno, když nemám co říct k věci. Ale když už je vyřešeno. ;) Píšeš, že bereš v potaz gsmarenu. Kouknul jsem na ní, a pokud bych fotoaparáty v těch telefonech hodnotil podle ní tak 7a nelze brát na foto ani omylem.

https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... one2=12170

Ať už v normálním nebo nízkém rozlišení tam 7a dopadla děsně. Přehoz na oslíkovi, textura látky na rajčeti, sponge bob. 7a absolutně bez detailů. GSMarena mi přijde dost nespolehlivá jako zdroj k porovnání fota.
Derryk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 6. 10. 2024 20:49

Trochu sis vytrhl jen "co se hodí", ne? :-D

Psal jsem dxomark popř. gsmarena, notebookcheck a fotky z testovaček ale i videa na youtube, pak dělám závěr. Někdy čekám třeba na upgrade softu - jak hned přijde nový foun, někdy není doladěný. Snažím se o co nejvíce zdrojů a ideálně, ať mají v portfoliu všechny požadované telefony :-) Někdy seženu fotky přímo od lidí a pak na pc procházím, co mě zajímá :-) Mě třeba vadí přehnané barvy a olejomalba více, než chladné tóny a jisté přeostření a to je prostě individuální. No a z toho mi vychází prostě Pixel jako nej fotomobil za tu cenu. Uvedl jsem více zdrojů, tazatel si může z nich udělat svůj závěr a klidně může být opačný a je to naprosto v pořádku. Hlavně ať si vybere telefon se kterým bude spokojený a bude mu sedět, já mu do hlavy nevidím. Jen dávám svůj názor :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 1. 11. 2024 14:28

Tip na dobrej nákup, Moto Edge 50 Fusion 8/256GB za 6990 a s kuponem i míň.
https://www.datart.cz/mobilni-telefon-m ... 99ad5a1676
vormen
Pokročilý

Předchozí stránka