Telefon max 13000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 11. 11. 2024 19:30

Ty to tam máš solidně vymetený, co? Brečím tím, že píšu, že nemám problém koupit větší kapacitu ale chápu, že jsou lidi pro které SD karta má využití? :shock: :D :D To snad nemůžeš myslet vážně :D Psal jsem někde, že je vše na nic? Nepsal. Jen lžeš bo nevíš kudy kam.

Jde vidět, že nemáš argumenty, několik z nás ti tvé slovní průjmy vyvrátilo a ty jen kopeš kolem sebe jako děcko. Dokonce mi podouváš co jsme nikde nepsal ani jinak nezmínil. Docela zoufalé. Místo abys uznal, že pro některé to má smysl, chováš se jak malý Jaryn. To je ta kvalita diskuze. Hlavně že máš názor, který však není ničím podložený. Když nemáš argumenty, tak hned druhý brečí nebo si rovnu vymýšlíš co řekl :D

a díky za nevyžádanou radu. Xiashit, ťamtung nebo ohryzek atd.opravdu nechci. Mám vkus, takže Pixel nebo TOP MOTO ;-) :-) (nadsázka - speciálně pro tebe)

-- 11. 11. 2024 19:35 --

Ale taky nebudu asi nejbystřejší, když porušuju co jsem napsal a reaguji na člověka, jenž neumí diskutovat a jen plodí slovní průjmy. Takže užij si poslední slovo a jen dál ukazuj, že kvalita tvých komentářů se hodí leda na novinky. Ani tam ne. Pokud někdy budeš chtít vést diskuzi jako dospělý, používat fakta, zkušenosti atd. místo keců ve stylu"brečíš" a podsouvání výmyslu - rád se zapojím, takhle jsi pro mě jen člověk "musím mít názor i když tomu nerozumím".

Hezký večer.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 11. 11. 2024 19:55

Ono to bude nejspíš tak, že dotyční, co nemají možnost SD karty ve svém telefonu, jsou tímto notně frustrováni, a tak si radši vymýšlejí story o tom, jak SD karty nestojí za nic, a že jsou vlastně k ničemu a jak končí - a bla, bla, bla :P

-- 11. 11. 2024 20:02 --

Mimochodem - i když má telefon možnost SD karty, tak rozhodně není povinnost ji v telefonu mít. Kdo chce, ten ji má a kdo žije v tom, že je SD karta k ničemu, tak ji prostě nemá, žádný problém.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 11. 11. 2024 21:23

Paměťová karta je HW, který v telefonech skomírá, již několik let. Vnitřní úložiště UFS 4.0 dává tak velké rychlosti, že karta je to nejpomalejší, co můžeš u telefonu chtít. Je to jako HDD a SSD. Zálohovat jde rychleji a bezpečněji. Rozhodně nepláču protože můj telefon PK neobsahuje. Technologie jdou dále a tohle pomalé úložiště v dnešních rychlostech připojení, či zálohy na SSD disky, přímo PK z moderních přístrojů vyřazují. Má jich také už malé množství vrcholných modelů, možná až na čínu, která mlaskne do telefonu i vodotrisk, aby prodala.
Kdo ji v telefonu má, ať jí používá, já to dělal ještě 4 roky zpět. Dostat něco do PC byl opruz, ale co se dalo dělat. Připoj telefon s úložištěm UFS 4.0 k disku M.2 (PCIe 4.0 4x NVMe) v PC, nebo notebooku... Tím lze ukončit podle mého názoru tuto nepodstatnou diskusi, protože podle mě si lidé telefon nevybírají podle brzdy v telefonu, ale preferují daleko důležitější HW komponenty.
Nic proti gustu, kdo jí má a využívá ji, ať to dělá dále, snad má proto logické opodstatnění. Já považuji PK za přežitek. Toť můj skromný názor.
100 lidí 100 chutí.

P.S. abych také napsal něco k tématu. Nevím. :-)
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 11. 11. 2024 21:34

Proboha svatýho, SD karty se používají i v profi foťácích, zrcadlovkách, ultrazoomech apod., kde je potřeba rychlost zápisu - a všechno se to v pohodě zvládá. Natož pro ty stejné účely v nějakém mobilu. To je fakt děs, jak je někdo neznalý dané problematiky...
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 11. 11. 2024 21:35

Jej zapněte čerpadlo. A za vše může SD karta za dob dinosaura. Ne, fakt nejsem flustrován, že to výrobci již nedávají a stejně mi nevadí absence jack. :-)
Klidně dál reaguj, aspoň to tu žije.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _baudis_ 11. 11. 2024 22:01

Jean_Valjean píše:Proboha svatýho, SD karty se používají i v profi foťácích, zrcadlovkách, ultrazoomech apod., kde je potřeba rychlost zápisu - a všechno se to v pohodě zvládá. Natož pro ty stejné účely v nějakém mobilu. To je fakt děs, jak je někdo neznalý dané problematiky...

profi foťácích, zrcadlovkách, ultrazoomech apod., kde je potřeba rychlost zápisu - a všechno se to v pohodě zvládá.

"Zvládá" ano, ale dnes jsme poskočili s kuličkového počítadla (ty asi ne, tobě pokrok asi nic neříká), mezi jiná, moderní úložiště, kde PK rychlostí naprosto zabíjí. Vyměň svou 486 za něco rychlejšího a můžeme se bavit opět dále, jinak je to zbytečné.

Vím co píšu a vím jak se co používá. Možná ti nedochází o čem tady mluvíme. Je to o rychlostech úložiště v mobilním telefonu, ne ve fotoaparátech atd....rychlost zápisu je pro tebe asi ruská vesnice, podívej se, nebo si zkus sám porovnat rychlosti zápisů u paměťové karty vs UFS 4.0, HDD disky, SSD disky 2.5" SSD a SSD M.2 (PCIe 4.0 4x NVMe), vzdělej se a potom tady vyzařuj moudra. :-)) Bavím se... :-D Vítej v roce 2024.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 12. 11. 2024 12:01

Nevím kdo kam poskočil, ale ty by sis měl nadskočit, aby se ti rozsvítilo v kebuli, že pro ukládání fotek, videí a nějakého multimediálního obsahu - o čemž je zde celou dobu řeč - je SD karta naprosto vyhovující, o čemž svědčí i to, že když si koupím třeba zrcadlovku Nikon D850 za 60 táců Kč, tak je tam ukládání právě na SD kartu a ne do nějakých tvých pomateností typu SSD, M.2 apod. nebo co to tady blekotáš za výmysly. A pokud SD karta vyhoví pro fotky a videa v Nikonu, tak bez debat vyhoví i v mobilu, ty přechytralá 486 :P
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod mandak1 12. 11. 2024 14:26

No SD karty už narazily na limity i ve foťácích, zrcadlovkami bych se neoháněl. Moderní bezzrcadlovky pro profíky mají sloty na paměťové karty CFexpress Typ B, kde jsou rychlostí zápisu mnohem lepší než u SD karet, viz např. Nikon Z9, Z8. Podobné je to i u špičkových strojů značek Sony, Canonu nebo FUJIFILMU.
Zrcadlovky jsou v dnešní době už víceméně slepá větev, nikdo už nové v podstatě nevyrábí ani neplánuje další vývoj.
mandak1
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 12. 11. 2024 15:57

Když už náhrada za SD, tak jsou to karty XQD, které se začínají do foťáků dávat, nicméně pořád je to jenom paměťová karta, nic jiného a je v této debatě tedy celkem fuk, jak se to výměnné médium nazývá.
A to, jestli je nebo není zrcadlovka údajně slepá větev, se zde až tak řešit nemusí, protože i kdyby to byla pravda, tak se to jenom přesouvá k bezzrcadlovkám, u kterých opět paměťová karta (a vesměs právě SD) je, což je meritem zdejší diskuze.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 12. 11. 2024 18:15

Minimálně v telefonech a stále postupně dalších a dalších zařízeních pamětové karty dosloužily a jsou pomalým médiem a přežitkem/dinosaurem. Můžeš se stavět a rotovat jak chceš, ale je to realita. Nic s tím nezmůžeš.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 12. 11. 2024 18:35

Realita je taková, že se telefony s možností paměťových karet stále vyrábí a vyrábět budou i nadále, protože výrobci dobře vědí, co zákazníci vyžadují a nic na tom nezmění těch pár tlachalů kdesi v bezvýznamné diskuzi :P
A pochopitelně totéž platí i pro další zařízení, byť vlhké sny některých jedinců jsou možná takové, že si do své autokamery připojují SSD nebo M.2 :D
Jean_Valjean
Junior

Předchozí stránka