Telefon s dobrým bluetooth

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod svlastik 12. 11. 2024 16:15

Dobrý den
Hledám nějaký zajímavý telefon, který umí všechny aptx plus taky třeba i LDAC do budoucna. Rád bych IP68 odolnost, velikost třeba asi 7". Preferenčně je tedy hudba, cenově nevím cca 15t. Když to bude zajímavá sympatická mašinka, tak cca 25t. Mám teď Samsung, byl bych rád zůstal, ale nevím jestli tahle flotila mi nabídne mobil s připojením většiny dostupných typů bluetooth. Jestli někdo má osobní zkušenosti, uvítám. Děkuji.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod svlastik 14. 11. 2024 09:03

Nikdo nic? Tak zatím tedy jsem koukal a protože Samsung úplně smůla, což je fakt škoda. Díval jsem se a není to lehký. Narazil jsem podle parametrů na 3 kousky.
Sony Xperia 1 VI, Asus Zenfone 11 ultra, Xiaomi 14 ultra. Zatím vede ten Asus díky ceně.
Ještě jsem narazil na Motorola Thinkphone, ale o něm toho moc nevím.
Omezil jsem to, že jsem odebral aptx LL a stačilo by jen aptx HD. A LDAC by se hodil jako bonus. Zdá se, že jsou to tvrdší podmínky, než jsem čekal...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vojtas073 14. 11. 2024 09:54

Mám Samsung S24 a ten umí APTX i LDAC.
vojtas073
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svlastik 14. 11. 2024 11:45

Já jsem toto uvedl v omyl, použil jsem nedostatečné zkratky.
V bluetooth bych chtěl tedy mobil, který umí nebo musí umět:
Aptx, aptx HD, aptx Adaptive(doplňuji, protože mám zařízení co umí až aptx adaptive).
A nemusí umět APTX LL(speciální) a vypustil bych i APTX lossless(nejvyšší verze), asi těžko sehnatelný mobil.
Zatím vyhledávám na stránkách https://www.aptx.com/product-listing?pr ... ategory=11
Dále LDAC asi není omezeno hardwarem, takže asi bude záležet na výrobku a Android nebo jiný Operační systém. Tady tohle jen odhaduji.
Bohužel jsem na těch stránkách na Samsung mobil vůbec nenarazil.
Sám mám S21 FE a ten základní aptx také umí. Rád bych upgradoval.
Časem bych si nadále chtěl doplňovat výrobky bluetooth, které nabízí vyšší přenos, zejména aptx HD a aptx adaptive.
Další co umí lepší přenos dle stránek aptx a vypadá tak nějak v pohodě a je na českém trhu ještě v prodeji Xiaomi 13 pro.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bnone 14. 11. 2024 15:05

Vykašlete se na všechny ty aptx a zaměřte se na LDAC, to má spousta i levnějších mobilů a pokud vám jde o kvalitu, nic jiného bezdrátového už nikdy potřebovat nebudete.
V tom seznamu na aptx.com spousta mobilů chybí a vždy chyběla, tím bych se neřídil.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 14. 11. 2024 20:50

LDAC přeceňujete. Vždycky je dobré dívat se i na horší než laboratorní podmínky a v tom LDAC tápe. Hned skáče na horší verzi. ALE. Mě jde především o využití bluetooth zařízení. Ano mám LDAC zařízení a ano mám i zařízení co umí aptx adaptiv. Rád bych toho využíval na 100% kupoval jsem si to s vědomím že toho využiji a že nepojedu jen na SBC,nebo základní aptx což je cca 350kbps. A pokud jsou zkušenosti tak jsem jen pro. Do Xiaomi se mi třeba moc nechce, slyšel jsem něco o častých reklamách v systému, zkusím se probrat zdejším fórem a dovzdělat se...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod wings123 15. 11. 2024 00:00

Davnejsie som niekde cital, ze Samsung nepodporuje kvalitnejsie AptX kodeky zamerne (a mimoriadne debilne) v prospech vlastneho SSC. Na Exynos licenciu nemaju a na Snapdragonoch to blokuju (licencia je u vacsiny Snap. chipov "v cene"). Za seba mozem potvrdit, S24 So Snapdragonom, AptX len zakladny. Rovnako na prechchadzajucich dvoch Exynosoch.
Takze pre teba by som doporucil vybrat si nejaky telefon so Snapdragonom a overit podporu kodekov.
Otazne ale je, ci sa oplati u mobilu nahanat vyssie verzie kodeku, vzhladom na kvalitu zvuku mobilu ako zdroja. Sam mam sluchatka s Adaptive, ktory som nikdy nevyuzil a rozmyslam, ze si kvoli tomu radsej kupim novy DAP.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 15. 11. 2024 04:05

DAP je jen streamer, v podstatě jen Tidal apod. A to už raději po drátu a dále specifické prostředí a zase baterka. Mobil je kompletní youtube, socialni sítě, různé online stránky zvukové dokumentární cykly, blogy, připojení televize, hry, dokonce i kvalitní hovor v rušném prostředí atd. Prostě bluetooth sluchátka jsou k mobilu jakoby zvukový výstupní systém. Absence jack 3,5mm mi zezačátku nesmírně chyběl. Dávám tomu přednost před foťákem a videem.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bnone 15. 11. 2024 15:37

Můj Xiaomi 13T Pro žádné reklamy nemá, jejich nativní přehrávače apod. ale nepoužívám.
Můj tablet Xiaomi Pad 6 totéž.

Obě zařízení umí tyto BT kodeky:
SBC, AAC, Aptx, Aptx HD, Aptx Adaptive, Aptx TWS+, LDAC, LHDC V5,V3,V4,V2,V1
Takže asi vše.

Pro kvalitní poslech hudby venku používám starší verzi tohoto https://www.fiio.com/btr7 ke kvalitním kabelovým sluchátkům, buď jako BT DAC přes LDAC, nebo raději přes usb kabel do mobilu jako USB DAC, přehrávač USB Audio Player Pro, přehrávat lze bezztrátově a bez resamplování všechny audio formáty vč. vysokého rozlišení, DSD a SACD iso.
Jako portable řešení si nedovedu představit lepší řešení. Přes usb je kvalita podstatně lepší než přes LDAC.
Lze samozřejmě připojit i k PC apod.
DAP je jednoúčelové zařízení a krabice navíc, mobil naopak zvládne vše možné a skoro i nemožné.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 16. 11. 2024 02:48

svlastik píše:DAP je jen streamer, v podstatě jen Tidal apod. A to už raději po drátu a dále specifické prostředí a zase baterka. Mobil je kompletní youtube, socialni sítě, různé online stránky zvukové dokumentární cykly, blogy, připojení televize, hry, dokonce i kvalitní hovor v rušném prostředí atd. Prostě bluetooth sluchátka jsou k mobilu jakoby zvukový výstupní systém. Absence jack 3,5mm mi zezačátku nesmírně chyběl. Dávám tomu přednost před foťákem a videem.

"kompletní youtube, socialni sítě, různé online stránky zvukové dokumentární cykly, blogy, připojení televize, hry, dokonce i kvalitní hovor v rušném prostředí atd."
Tak ale kvoli tomuto sa vyssimi verziami AptX fakt nemusis zabyva, si myslim.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 16. 11. 2024 09:06

Ale musíš. Aptx adaptive a aptx hd umí totiž 24bit. A ten je velmi rozeznatelný od 16bit zvuku. Takový 384 16bit se těžko rozeznává od CD kvality 1400kbps 16bit, ale 650kbps ve 24bitech rozhodně rozeznáš velmi spolehlivě od 384kbps 16bit. A dneska už bývá nahrávací zařízení ve 24 bitech. Nerad o to přicházím.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bnone 17. 11. 2024 10:01

@svlastik
Žiješ moc v teoretické rovině. Praxe je jiná, to co chceš sledovat, je v kvalitě horší mp3, bitrate tak 128-192kb, včetně Spotify apod. Pokud jde o hudbu, přepočet ze sample rate 44kHz na mobilech defaultních 16bit/48kHz to zhorší. Přepočet do jakéhokoli BT kodeku tu kvalitu opět ještě zhorší. Dále nastupuje kvalita elektroniky a měničů BT sluchátek, která je vesměs taky nevalná.
V tomhle kontextu je šermování jakýmikoli čísly zbytečné a nesmyslné. Věř, že vím, o čem mluvím.

Poslech i té nejkvalitnější nahrávky přes jakékoliv BT se nikdy nevyrovná kvalitou obyčejnému CD formátu 16/44 přehrávanému po drátě způsobem, který jsem popsal předtím.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 17. 11. 2024 10:35

Moje praxe je spíše omezená. Konkrétně mám na vyzkoušení pouze moje zařízení a to B&O HX, který umí aptx adaptive, ale neumí aptx a dále A&K CA1000T. Mám mobil Samsung S21FE, který je schopen přenášet maximálně AAC. Má i podporu LDAC, ale asi záleží na konkrétním zařízení, protože s A&K se nespojí po LDAC, ale jen pouze po AAC. A&K s B&O HX jsem schválně odzkoušel na atpx adaptive a běží, ale mám možnost jen Tidal a ten rozdíl AAC a aptx adaptive je velmi výrazný. Celá scéna je hlubší a rozšířenější a mám přesvědčení, že v případě přenosu aptx adaptive ta tzv. scéna sluchátek zůstává. Zatím další zařízení nemám, ale plánuji jak repro tak i inear sluchátka na léto, na spaní. Momentálně tedy nemám víc než AAC přenos a to je škoda, protože jsem kupoval celkem drahé zařízení podporující bluetooth a rád bych toho využil víc. Model mobilu zatím nevím. Něco od Xiaomi s českou podporou nebo od Asus. Sony xperia 1 se mi zdá moc drahá a níž bych nešel a Motorola thinkphone je dost kritizovaná a doporučované jsou spíše jiné modely Motoroly, ale za to mám Lenovo Thinkpad a jeho propojení by se hodilo. Každopádně bych při koupi šel do obchodu a vyzkoušel si to bluetooth. Sice jsem psal, že foto a video není podmínkou, ale nerad bych měl horší než na S21FE, což si myslím že se může stát u videa, ten má krásný nahrávky a krásně zaznamenává zvuk.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bnone 17. 11. 2024 13:09

Na tom Samsungu si aktivuj "možnosti pro vývojáře", musí se někam několikrát poklepat, kde poklepat viz Google.
V nastavení se pak objeví ty "možnosti" myslím na konci nastavení, tam se pak dá nastavit v sekci BT kodek LDAC i jeho případné parametry jako kvalita/bitrate pevná apod..
Připojit zařízení, nastavit LDAC a mělo by to s tím AK fungovat i nadále, pro dané zařízení si to mobil myslím bude pamatovat.
Po spojení se tam pak myslím i dá zkontrolovat jakým kodekem se to spojilo.
Pokud chceš obejít problém s resamplováním Tidalu na 16/48kHz, tak Tidal lze streamovat bezztrátově taky přes ten USB Audio Player Pro.
Mně na Samsunzích LDAC fungoval vždy bez problémů.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 19:22

Asus Rog 8. Ta cena se mi zdá podezřelá, co říkáte na internetovou cenu na Ebay? Nejspíše původ čína. Verze global jaké by to mělo neduhy? Rozdíl ceny od české je děsivých 10tisíc čili skoro 50%, stojí to za to riziko?
svlastik
Trvalý BAN

Další stránka