Ahoj,
potřebuju rozštípnout jeden problém: pro starší rodiče kamarádky tablet či telefon, aby mohli být častěji v kontaktu s vnoučkem? Ohledně mobilů máme dva kandidáty: Moto G54 PE a Samsung A25. Jelikož kamarádka používá jako telefon Samsung A33, přikláním se mírně k Samsungu. Rodičům by ho nastavila. Šlo by prostředí zvětšit pomocí Big Launcheru, té nástavby pro důchodce?
Anebo druhá možnost: dá se WA používat i na tabletu? A musí ten tablet mít slot na SIM, aby šel používat? Já dočasně přišel svojí blbostí o účet na Facebooků, autorizační SMS nechodily, tak mi brácha založil na svém mobilu WhatsApp, ofotil QR kód z monitoru počítače a já mohl WhatsApp používat jako program na počítači, aniž bych se musel zbavovat své tlačítkové Nokie, nebo z ní dokonce kvůli založení přendávat SIM do bráchova iPhonu.
Dva týdny WA na počítači fungoval dobře, ale jednoho dne jsem ho spustil a opět vyžadoval založení účtu. Brácha si už WA z iPhonu odinstaloval, já myslel, že jednou založený účet už vydrží na věky. Jaká je tedy nejbezpečnější cesta, aby WA rodičům kamarádky fungoval bezpečně a stabilně? Předpokládám, že nejjistější cesta je pořízení telefonu, ostatní cesty se mi jeví krkolomné a může je to po čase odhlásit. Do čeho byste šli vy? Na tabletu je zase fajn velký displej, což je pro starší lidi plus.
Díky moc za odpovědi
Martin