Náhrada za S A52

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lind 16. 1. 2025 10:55

Hledám náhradu za A 52.

Cenový limit je cca 10 000-11 000Kč
Už nechci Samsung, nejsem s ním spokojena. Chci v cenové relaci co nejlepší foto, pokud možno velká velikost displeje a nezaoblený (nezahnutý) displej.

Ve výběru mám Motorolu Edge 50 Neo (má hezký design, ale je malá)
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Motorola EDGE 50 (Bohužel zahnutý displej)

Nebo doporučíte něco jiného? Třeba Honor?
Nenabízejte Pixel. Ano na foto jsou sice nej, ale v cenové kategorii nad kterou nechci jít, nejsou vůbec hezký. Pixel, který by mi vyhovoval parametry a ještě trochu vypadal by stál tak 20 tisíc.
Díky za nápady
Lind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 1. 2025 11:06

co Vám nevyhovovalo na Samsungu? pokud to byla nadstavba, tak u Xiaomi je to ještě mnohem horší
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 16. 1. 2025 11:07

Ber Motorolu Edge 50 Fusion 8/256 za 6666 dokud je. Nevím proč s tím zaobleným displejem mají všicni problém.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lind 16. 1. 2025 11:24

Samsung se poslední dobou zasekával. Pomalá odezva. A už je to druhý co mě takhle zklamal.
To samé bylo před lety i s Galaxy S III. Ten jsem kdysi vyměnila za Huawei a s tím jsem byla spokojená, ale Huawei v dnešní době nechci.
Zaoblení displej opticky zmenšuje a není to hezký (věc názoru). A je to už dávno vyšlé z módy. Vždyť Samsung s tím začal někdy už před 10 lety a už od toho též ustoupil.
Tak snad to přestanou dělat i další značky. Nevím proč to cpou hlavně do vyšších tříd.
Lind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 1. 2025 11:27

U Motoroly to zahnutí není zdaleka tak velké, jako míval Samsung, podívejte se na videa
Ale jinak souhlasím, ty zahnuté displeje si Motorola mohla odpustit a neopičit se po Samsungu
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 16. 1. 2025 11:46

Dřív jsem taky neměl rád zahnutý displej, telefon se špatně držel, ale ten Fusion se zahnutým mám v ruce po předchozích desítkách modelů s rovným displejem a jsem nadšený, drží se stejně jako by byl rovný a ten pohled na něj, je takřka bezrámečkový. Baterka neskutečná výdrž, fotky lepší než A55, tenký, lehký, android 15, super funkce. Pokud nechceš Samsung a něco od Xiaomi a podobnou Čínu, tak se Motorole nevyhneš a pokud Motorolu, tak raději Edge než řadu G, to je úplně o něčem jiném. A ten Fusion za tu cenu co jsem psal, je nejrozumnější volba z řady Edge 50.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 1. 2025 11:51

řada G od Motoroly je určena především uživatelům, kterým nezáleží na až tak fotkách, ale chtějí nezahnutý displej, spolehlivost, nizkou cenu a bezproblémový smartphone bez zbytečných aplikací, což je i můj případ :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lind 16. 1. 2025 11:59

A EDGE 50 FUSION fotí lépe než, EDGE 50 NEO, nebo jen EDGE 50?
A Xiaomi nejsou s focením lepší než Motoroly?
Lind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 1. 2025 12:07

Vy se vyhýbáte Pixelu kvůli designu, což je chyba, v této kategorii je to smartphone s nejlepším fotoaparátem, vše ostatní bude mít o poznání horší fotoaparát, a navíc kromě Motoroly poměrně masivní nadstavbu, která bude časem brzdou plynulosti systému
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 16. 1. 2025 12:38

G85 má taky zahnutý displej, vlastní srovnání fotoaparátů Edge nemám, takže nemůžu říct, co fotí líp. Každopádně mám ještě Pixel 7 a iphone 11 a Fusion si v porání s nimi nevede vůbec špatně a nebojím se ho používat na hlavní focení čehokoliv. Pixel je ale jistota a nejlepší volba pro android telefon.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lind 16. 1. 2025 12:44

Nevím jestli dobře hledám, ale Pixel aby měl alespoň 256GB paměť je pixel 8a, nebo Pixel 9.
Ten 9 už stojí 22 tisíc. A o 8a jsem v recenzích četla, že zas takový zázrak není.
Tím se omlouvám, že jsem min. 256GB vnitřní paměť neuvedla v požadavcích. Nějak jsem je tak brala automaticky.
Lind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 16. 1. 2025 12:59

8a jsem měl a fotil a něco hůř než Pixel 7, ale nic zásadního. Nejlepší na něm bylo, že je to menší telefon, takže nic pro mě :) Pod 6,5" už bych dnes nešel.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hamayaan 17. 1. 2025 11:26

Nevím proč ti všichni vnucují Pixely, když už v úvodu píšeš, že pixel nechceš.

Co se zkusit podívat na HONOR 200 5G. Splňuje tvé požadavky na velikost 6,7".
Má placatý displej. Má velkou vcnitřní paměť. A v DXomarku je horší o pouhých 6 bodů než
Pixel 8a. Honor dělal vždy dobré telefony a foťáky také umí. A jejich nadstavba Androidu není až tak hrozná. A i mnohé Samsungy kam se na něj hrabou.
hamayaan
Junior

Odeslat příspěvekod Lind 19. 1. 2025 13:15

Moc díky všem za názory. S tím Honorem to není špatný nápad.
Má ještě někdo podobný názor?

A ještě by mě zajímalo má Motorola EDGE 50 FUSION lepší foťák než, EDGE 50 NEO, nebo jen EDGE 50?
Lind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 1. 2025 13:27

Edge 50 a neo mají teleobjektiv, fusion má navíc jen širokáč. Všeobecně se dá říct, že Motoroly jsou o něčem jiném než o foťáku, ale jako u všeho vždy záleží na tom kdo fotí. Mám fusion na zkoušku a pro potřeby zobrazení na displeji a socky to fotí víc než slušně. Samsung ničím moc nenadchne, ale je stopro funkční a má z androidu asi nejlepší podporu. Honor špatný nebude, jen už s nadstavbou zaostávají a podpora asi taky nebude bůh ví jaká.
standavfr
Mírně pokročilý

Další stránka