Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hugo48 17. 1. 2025 10:38

Zdravím všechny,

po necelých 4 letech jsem zase zpět a vybírám náhradu za stávající Galaxy S21.
Jelikož mi stávající telefon vyhovuje svou velikostí (větší telefon prostě nechci) a i jeho vnitřní kapacita 256 GB je pro mě dostačující, tak se nakonec výběr zúžil na výběhový Galaxy S24, Pixel 9 Pro a opět si pohrávám s myšlenkou přechodu na Iphone.

Telefon používám primárně k hovorům, emailům, placení, občas instagram a pak hlavně focení (3x zoom využívám pravidelně a někdy by bylo potřeba více) a natáčení videa - fotky z S21 byly pro mne ok za denních podmínek, horší světelné podmínky už nejsou žádná sláva a co mě tedy zklamalo je natáčení videa. Rovnou podotknu, že očekávám opět výměnu po 3-4 letech a ne dříve.
Nyní tedy k mému výběru.

Proti Samsungu vlastně nic nemám, stávající S21 dojíždí už jen svou výdrží baterie, která je po 4 letech spíše nijaká, a přijde mi, že telefonu už dochází i dech po poslední aktualizaci na poslední Android a OneUI. Ale jinak doteď skvělá podpora, nadstavba Android taky ok. Nicméně S24 má sice super cenu ( v této chvíli cca 700 EUR za 256gb variantu), ale přijde mi, že jinak je to pořád částečná recyklace mého telefonu ( hlavně v oblasti foťáků). Samozřejmě uvidím s čím přijdou s S25, ale dle toho co se očekává to nebude nejspíš o moc lepší.

Pixel 9 Pro, je to vlastně můj favorit v této chvíli. Fotky fajn, video mi sice přišlo, že má občas lehké problémy s přeostřováním, ale zkoušel jsem jen v prodejně, kde bylo mnoho objektů blízko kolem mě. Vlastně jedinou obavu mám z procesoru a výkonu + výdrže baterie. Ohledně výkonu hlavně do budoucna, na mé S24 to bylo viditelné s přechodem na poslední Android a poslední OneUI, že výkon jde dolů a dříve bezproblémové operace nyní znamenají přehřívání a battery drain. Má někdo zkušenost se staršími Pixely, jak zvládají pozdější upgrady? A pak je strašák ta baterka, tchán používá 8 Pro, prakticky jen na hovory a maily a není to žádná sláva. Nicméně přes to všechno nad ním vážně uvažuji, protože v této chvíli se dá v několika obchodech, kde běžně nakupuji a beru elektroniku za cenu okolo 870-880 EUR.

Což je pak velký problém pro Iphone 16 Pro rozdíl oproti Pixelu je v této chvíli nějakých 350 EUR ( za stejnou 256 gb variantu) a i když jsem s cenou za Iphone ok, tak nevím. Stojí to za to?
Fotky mi přišly stejné - jiné podání barev, ale minimálně na Iphone se to dalo upravit filtry, video rozhodně lepší. Jinak na IOS bych si musel zvykat a je tady lehká nedůvěra ve velikost baterie, ale dle všech testů asi zbytečná.

Míjím ještě nějaký další telefon? Jako "čínou" si jistý nejsem, zvlášť z hlediska požadované životnosti telefonu a i větší velikost telefonu je pro mne "no go".

Díky za jakékoliv rady/poznatky.

S pozdravem

Tomáš

PS: Proběhl edit příspěvku ohledně aktuálního Androidu na S21. Ještě jednou díky za upozornění.
Naposledy upravil hugo48 dne 17. 1. 2025 13:43, celkově upraveno 1
hugo48
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _baudis_ 17. 1. 2025 13:15

Galaxy S21 má už Android 15? Držel bych se toho, co mi vyhovuje, udělal pár kompromisů mezi pro a proti a hlavně bych šel někam na prodejnu a výběr bych si osahal. Počkal bych na praktické zkušenosti až bude Galaxy S25, potom bych dělal nějaká rozhodnutí a závěry. Galaxy S25 v ruce ještě nemáš. Jinak neuděláš chybu z ani jednou značkou.
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod hugo48 17. 1. 2025 13:21

Jeej..moje obrovská chyba. Samozřejmě nemá. V této chvíli samozřejmě Android 14 a prosincové záplaty. Omlouvám se, už jsem dopletený všemi těmi čísly. :/

Bylo myšlena poslední aktualizace na OneUI - teď když se dívám, tak na verzi 6.1.

Jinak díky za příspěvek, jak jsem psal Pixel a Iphone jsem měl už možnost vyzkoušet, na S25 čekám a uvidíme s čím přijdou. :)
hugo48
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 1. 2025 13:40

ber Pixel, ti co přestoupili od Samsungu, jsou maximálně spokojeni, viz vlákna Google Pixel
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Eaazy 17. 1. 2025 13:47

Osobně bych počkal na představení řady S25 - byť HW nečekejte žádné zázraky, kromě čipsetu samozřejmě a s tím zřejmě spojený jiný processing fotek. Ale nic významného to nebude - spíše budou důležité zaváděcí akce, apod.

Po stránce fotek bude P9Pro zcela jistě lepší, o tom se nemá cenu bavit. Podpora a její rychlost bude obdobná. Cenově to asi taky nebude velký rozdíl. Výdrž +- to stejné (přes daleko menší baterku v S25).

Takže největší otázkou je dle vašich požadavků "životnost" ony cca 3-4 roky. S25 se SD8 elite určitě nebude mít za 4 roky s A19 problém. U P9Pro s kočkopsem Ex2200/2400, který vychází z Ex2100 (a který aktuálně máte v S21), si toho nejsem jist. To už je asi otázka přímo na vás...

Ps: Jenom doporučím se vyhnout verzím se 128GB - mají UFS3.1 a až od 256GB se používá UFS4.0 - které je prostě 2x rychlejší a je to znát...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 17. 1. 2025 18:57

Jen pro info, pokud rád používáš telefon bez krytu, tak Pixel je asi nejkluzčí telefon na trhu :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 1. 2025 19:56

"pak hlavně focení " z mého pohledu sis odpověděl. Pixel 9 Pro.

Mám Pixel 8P a je to prostě jednodenní mobil, výdrž je průměrná. Pixel 9P má nový modem a výdrž by měla být citelně lepší. (nemám osobní zkušenost).

Žena má P6P a stále běží jako z praku. Neseká se, žádné bugy. Dokonce prodloužili aktualizace o 2 roky, jen tak. :-) Samsung má talent i drtivý výkon zazdít špatně odladěnou nástavbou / chybami. (zdravím S23 a hlavně řadu A5x). Ani uživatelé Pixel 5 nemají sebemenší problém s rychlostí.

Já měl Pixel P6P, pak Samsung S23 - rád a rychle jsem se vrátil k P6P. Chvíli jsem zkoušel i jablko ale nějak mi nesedlo (hodně z toho napravil aktuální iOS) - celkové 100% lepší jak S23 tudíž i jako S24...no nakonec jsem vzal P8P a vadí mi jen to, že nemá zahnutý displej :-D. Třeba i drobnost, že stojí na stole pevně a nekývá se je fajn :-)

Kdyby jsi byl vášnivý hráč, pak bych ti Pixel nedoporučil, pokud nejsi - neuděláš chybu, myslím si. Jak už tady někdo psal - hodně lidí přešlo na Pixel ze Samsungu a jsou mooc šťastní.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 17. 1. 2025 20:27

Je to o prioritě. Měl jsem 5 let Samsungy naposledy ultru S23 a ten Pixel 8 za 14 tis. fotil to, co potřebuji lépe. Samsung má super nadstavbu. Některé věci jsem schopen oželit méně, některé více. Výdrž ultry byla srovnatelná a Pixel 9 pro.
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 1. 2025 06:51

V srpnu jsem prechazel z S21+ na Pixel 8 Pro, za 17K nejlepsi pomer cena/vykon a hlavne fotky lepsi nez mnohem drazsi telefony. Mel jsem za sebou spousty recenzi, takze neduvera v "novou znacku" byla minimalni. Po par mesicich si na OneUI jakozto nejlepsi nadstavbu ani nevzpomenu. Jedine co mne vytaci, ze nejsem schopen jednoduse sdilet obsah telefonu s TV samsung protoze Chromecast neni kompatibilni s Miracast. U mne ale byla priorita foceni decek v interiery, coz S21+ nebyla schopna. Ja ty prachy za nejnovejsi tel. nedam, ale kdybych vybiral jako ty, beru bez vahani Pixel 9 Pro. Vydrz lepsi nez Pixel 8 a fotky oproti samsungu uplne jinde, i oproti tem novejsim. Zabezpeceni Pixel-okamzite potvrzovani ksichtem v bankovnich aplikacich parada. Co jsem musel risknout tak 5x zoom, ktery mi uz prijde nejen v interiery moc dlouhy, pristi telefon tak max 70-75mm ohnisko. Samsung by se musel letos hodne vytahnout, aby mne ohromil. Co jsou ale zatim potvrzene detaily fotaku, tak jedou svoji brazdu a 4.rok po sobe budou mit stejne (u sirokace a tele prehistoricke) fotomoduly! To mi uz hlava nebere, ze to jeste nekdo kupuje. Snad jen ze setrvacnosti nebo kvuli te jistote, ale kvuli fotkam jen ti nenarocni.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 18. 1. 2025 10:15

kultus píše:Zabezpeceni Pixel-okamzite potvrzovani ksichtem v bankovnich aplikacich parada.

To ale není moc bezpečné, možná pohodlné. Pokud zde není technologie 3D scanu obličeje, jde to snadno oklamat třeba i fotkou. Takže vychvalovat si zrovna tohle je blbost. Apple nebo třeba i Honor a Huawei používají u některých modelů právě 3D scan, když jim ukážete fotku, zaznamenají jen rovnou plochu. Ale běžné ověření fotoaparátem se nechá zmást klidně i kresbičkou třiletého dítěte.
Sorry za oftopic, ale na tohle jsem musel reagovat.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hugo48 18. 1. 2025 11:14

Moc díky všem za příspěvky/zkušenosti/názory.
Ještě se dnes/v pondělí zajdu na ty telefony znovu podívat a samozřejmě uvidím s čím v příštím týdnu přijde Samsung, nicméně úplně neočekávam nic převratného a hlavně, že by to ten Pixel překonalo poměrem "cena/výkon".

Pohrávám si s myšlenkou, že rovnou vyměním i telefon přítelkyni (nyni S20FE) tam se bude primárně vybírat vzhledem a tak ji nejspíš přidám i klasický Pixel9 a I16 do výběru.
hugo48
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 13:17

Albert.Bert píše:
kultus píše:Zabezpeceni Pixel-okamzite potvrzovani ksichtem v bankovnich aplikacich parada.

To ale není moc bezpečné, možná pohodlné. Pokud zde není technologie 3D scanu obličeje, jde to snadno oklamat třeba i fotkou. Takže vychvalovat si zrovna tohle je blbost. Apple nebo třeba i Honor a Huawei používají u některých modelů právě 3D scan, když jim ukážete fotku, zaznamenají jen rovnou plochu. Ale běžné ověření fotoaparátem se nechá zmást klidně i kresbičkou třiletého dítěte.
Sorry za oftopic, ale na tohle jsem musel reagovat.

Fotkou to neoklameš, nešiř bludy ;-)

-- 18. 1. 2025 13:22 --

kultus píše:V srpnu jsem prechazel z S21+ na Pixel 8 Pro, za 17K nejlepsi pomer cena/vykon a hlavne fotky lepsi nez mnohem drazsi telefony. Mel jsem za sebou spousty recenzi, takze neduvera v "novou znacku" byla minimalni. Po par mesicich si na OneUI jakozto nejlepsi nadstavbu ani nevzpomenu. Jedine co mne vytaci, ze nejsem schopen jednoduse sdilet obsah telefonu s TV samsung protoze Chromecast neni kompatibilni s Miracast. U mne ale byla priorita foceni decek v interiery, coz S21+ nebyla schopna. Ja ty prachy za nejnovejsi tel. nedam, ale kdybych vybiral jako ty, beru bez vahani Pixel 9 Pro. Vydrz lepsi nez Pixel 8 a fotky oproti samsungu uplne jinde, i oproti tem novejsim. Zabezpeceni Pixel-okamzite potvrzovani ksichtem v bankovnich aplikacich parada. Co jsem musel risknout tak 5x zoom, ktery mi uz prijde nejen v interiery moc dlouhy, pristi telefon tak max 70-75mm ohnisko. Samsung by se musel letos hodne vytahnout, aby mne ohromil. Co jsou ale zatim potvrzene detaily fotaku, tak jedou svoji brazdu a 4.rok po sobe budou mit stejne (u sirokace a tele prehistoricke) fotomoduly! To mi uz hlava nebere, ze to jeste nekdo kupuje. Snad jen ze setrvacnosti nebo kvuli te jistote, ale kvuli fotkam jen ti nenarocni.

Já používám usb C - hdmi kabel a funguje to na 100%. Hodně cestuji a často ani nemají na ubytku chytrou TV, takže pro mne ideál.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 18. 1. 2025 13:26

Hele Bertiku, FaceID to sice neni, ale fotkou to neoblbnes a kdyby to nebylo bezpecne, bankovni aplikace by to neakceptovali. Neco si o tom nastuduj, nez zacnes psat o "blbosti"

Dzejn Dock: No mel jsem napsat bezdratovy casting, ten proste nejede, at jsem zkousel cokoliv. Nevadi mi prikupovat prislusenstvi, vadi mi v dnesni dobe resit takove veci pres kabel, kdyz to na jinych telefonech, co jsem mel fungovalo dlouhe roky dozadu. Samozrejme tvuj pripad je jiny.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 14:26

Nick Cave píše:ber Pixel, ti co přestoupili od Samsungu, jsou maximálně spokojeni, viz vlákna Google Pixel

Jsem si to tam prošel a kromě jedné další reference to tam tlačí jen Dzejn Dočk. To zas tak velký statistický vzorek není a třeba Hudec z Pixelu 9 Pro XL kdovíjak odvařený není.

Když jsem nad ním přemýšlel, tak jsem se nepřenesl přes ten předpotopní procesor na úrovni dnešní střední třídy, navíc v kombinaci s odlfáknutým chlazením, díky kterému mu při náročném využití rychle dojde dech...
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 14:36

kultus píše:Hele Bertiku, FaceID to sice neni, ale fotkou to neoblbnes a kdyby to nebylo bezpecne, bankovni aplikace by to neakceptovali. Neco si o tom nastuduj, nez zacnes psat o "blbosti"

Dzejn Dock: No mel jsem napsat bezdratovy casting, ten proste nejede, at jsem zkousel cokoliv. Nevadi mi prikupovat prislusenstvi, vadi mi v dnesni dobe resit takove veci pres kabel, kdyz to na jinych telefonech, co jsem mel fungovalo dlouhe roky dozadu. Samozrejme tvuj pripad je jiny.

JJ bezdrát Pixel - Samsung TV je horší než Samsung - Samsung. Co třeba něco jako xiaomi stick?
Až to vyřešíš dej vědět.

-- 18. 1. 2025 14:41 --

aikoN píše:
Nick Cave píše:ber Pixel, ti co přestoupili od Samsungu, jsou maximálně spokojeni, viz vlákna Google Pixel

Jsem si to tam prošel a kromě jedné další reference to tam tlačí jen Dzejn Dočk. To zas tak velký statistický vzorek není a třeba Hudec z Pixelu 9 Pro XL kdovíjak odvařený není.

Když jsem nad ním přemýšlel, tak jsem se nepřenesl přes ten předpotopní procesor na úrovni dnešní střední třídy, navíc v kombinaci s odlfáknutým chlazením, díky kterému mu při náročném využití rychle dojde dech...

Obávám se, že nečteš pozorně nebo schválně fabuluješ. Je tam více než jen 1 další. Podívej se na P7+P8+P9 a najdeš jich dost. Tady v poradně, když si někdo vybírá telefon to bývá zmíněné.

Jistě, o tobě je známo, že jsi na čísla a klidně máš něco, co reálně funguje hůře ale hlavně, že to má lepší čísla. (výkon v antutu :-) ). Obhajovat to budeš do krve. Na rozdíl od tebe uznávám, že výkon je nižší ale tel jede 100% lépe než Samsung.

Já se zase nepřenesl přes to abych musel řešit pravidelné BUGY po aktualizacích od Samsungu, o absolutní stagnaci Samsungu nemluvě. Kvalitě fotek jenž je horší, než několik generací starý Pixel ani nemluvě.

Každý má jiné priority, naštěstí výběr máme.

Teď si projdi forum znova a pořádně, co? ;-) :-D
Naposledy upravil Dzejn Dočk dne 18. 1. 2025 14:44, celkově upraveno 1
Dzejn Dočk
Junior

Další stránka