Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 14:43

Nemusím se dívat na čísla, ten rozdíl je velice dobře viditelný i v reálném srovnání, které není zatížené subjektivním vnímáním. Ten slabý HW je zkrátka poznat.

aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 14:45

hugo48 píše:Moc díky všem za příspěvky/zkušenosti/názory.
Ještě se dnes/v pondělí zajdu na ty telefony znovu podívat a samozřejmě uvidím s čím v příštím týdnu přijde Samsung, nicméně úplně neočekávam nic převratného a hlavně, že by to ten Pixel překonalo poměrem "cena/výkon".

Pohrávám si s myšlenkou, že rovnou vyměním i telefon přítelkyni (nyni S20FE) tam se bude primárně vybírat vzhledem a tak ji nejspíš přidám i klasický Pixel9 a I16 do výběru.

Držím palce ať vybereš dobře :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 14:49

Dzejn Dočk píše:Teď si projdi forum znova a pořádně, co? ;-) :-D

Právě, že se dívám na sekci pro Pixely. Jsou tam 4 témata a spokojenost s přechodem ze Samsungu se řeší jen v tématu o Pixelu 11. A tam tohle tvrdíš jen ty a Jirkash.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 1. 2025 15:06

aikoN píše:Nemusím se dívat na čísla, ten rozdíl je velice dobře viditelný i v reálném srovnání, které není zatížené subjektivním vnímáním. Ten slabý HW je zkrátka poznat.

https://unite4buy.com/cs/cpu/mobile-processors-ranking/
Samsung S24 Ultra procesor Snapdragon 8gen3 v AnTuTu 1 755 000b.

Google Pixel 9 Pro procesor Google Tensor 4 v AnTuTu 1 200 000b

Myslíš že ten brutální výkon Samsungu uživatel nějak využije, když Pixel 9 Pro má s velkou rezervou naprosto dostačující procesor??
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 15:12

Vždyť odpověď ti dá i to video, že evidentně využije.

Jsem se chtěl ohradit hlavně vůči tomu argumentu, že Pixel má sice slabší HW, ale že v reálu je plynulejší/rychlejší/funguje lépe, než Samsung.

I právě v tomto videu je jasně vidět, že to vůbec není pravda a Pixel ztrácí jak v jednoduchých úkolech, tak hlavně v těch náročných. Uznávám, že uživatelky nejde o bůhvíjaký rozdíl, protože málokdo bude řešit pár desetin vteřin při načítání apod., ale je zkrátka faktem, že Samsung nepřekonává a přesvědčení o opaku je spíše zbožné přání.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 15:16

aikoN píše:
Dzejn Dočk píše:Teď si projdi forum znova a pořádně, co? ;-) :-D

Právě, že se dívám na sekci pro Pixely. Jsou tam 4 témata a spokojenost s přechodem ze Samsungu se řeší jen v tématu o Pixelu 11. A tam tohle tvrdíš jen ty a Jirkash.

Takže znova a lépe, což? Určitě jsi prošel vše co jsem zmínil? Nemyslím si. Fabuluješ o 106.

Tady to zmínil třeba i Nick Cave, tomb87 taky nevypadá, že by přechodu litoval, kultus to samé. A to jsme jen v tomhle vlákně. Plus já. Což vůbec nevidíš a nevnímáš.

Ale chápu, na krev si stojíš za svým( jak jsme zmínil, že) a selektivně si vybíráš a vidíš jen co se ti hodí. Už dost lidí ví, že se Samsung boys to nemá cenu a hlavně s těmi, kteří jsou i když tvrdí, že nejsou :-D Stačí nakouknout do fóra od Samsungu. Řeší se BUGY, stagnace, špatný foťák a pár lidi do kola to obhajuje popř. relativizuje :-D

-- 18. 1. 2025 15:18 --

aikoN píše:Vždyť odpověď ti dá i to video, že evidentně využije.

Jsem se chtěl ohradit hlavně vůči tomu argumentu, že Pixel má sice slabší HW, ale že v reálu je plynulejší/rychlejší/funguje lépe, než Samsung.

I právě v tomto videu je jasně vidět, že to vůbec není pravda a Pixel ztrácí jak v jednoduchých úkolech, tak hlavně v těch náročných. Uznávám, že uživatelky nejde o bůhvíjaký rozdíl, protože málokdo bude řešit pár desetin vteřin při načítání apod., ale je zkrátka faktem, že Samsung nepřekonává a přesvědčení o opaku je spíše zbožné přání.

a někde bylo video APPLE VS PIXEL VS Samsung. Samsung skončil poslední a dokonce mu spadla aplikace :-D :-D :-D :-D :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 15:19

Musíš vzít v potaz i počet uživatelů, abys mohl porovnávat, na co si kdo víc stěžuje.

A bavili jsme se o sekci věnované Pixelům, tak proč vytahuješ, co kdo zmiňuje zde?

Nick Cave píše:ber Pixel, ti co přestoupili od Samsungu, jsou maximálně spokojeni, viz vlákna Google Pixel
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 18. 1. 2025 15:21

Ještě se dnes/v pondělí zajdu na ty telefony znovu podívat a samozřejmě uvidím s čím v příštím týdnu přijde Samsung, nicméně úplně neočekávam nic převratného a hlavně, že by to ten Pixel překonalo poměrem "cena/výkon".

Pohrávám si s myšlenkou, že rovnou vyměním i telefon přítelkyni (nyni S20FE) tam se bude primárně vybírat vzhledem a tak ji nejspíš přidám i klasický Pixel9 a I16 do výběru.

To je vůbec to nejlepší řešení, o kterém jsem napsal, hned na začátku. Můžeš také telefony porovnat na netu dej si ty telefony vedle sebe, uvidíš hned spoustu pro a proti. Stanovíš si nějaké priority a budeš zaškrtávat. :-)) Tady nenajdeš objektivní názor. Každý má to svoje a obhajuje, jen to svoje. Já to nedělám, mám to nejlepší co jsem chtěl já a je to má volba. Nebudu ti vyprávět co jsem všechno měl jako ostatní a fanaticky obhajovat jednu dvě vytažené funkce. Kupuješ telefon pro jeho komplexnost, ne proto, že je hezčí. :-))

Mám také jedno video o výkonů procesorů, kde je Pixel, udělej si obrázek. Teď se husičky ozvou o více pruhů Adidas, ale udělej si obrázek sám.

https://youtu.be/jQh9UoC0z74?si=IgvsKzeSIFZFbNaX

Výkon.jpg
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 15:26

aikoN píše:Musíš vzít v potaz i počet uživatelů, abys mohl porovnávat, na co si kdo víc stěžuje.

A bavili jsme se o sekci věnované Pixelům, tak proč vytahuješ, co kdo zmiňuje zde?

Nick Cave píše:ber Pixel, ti co přestoupili od Samsungu, jsou maximálně spokojeni, viz vlákna Google Pixel

reagoval si na mne a já tam zmínil krom vláken Pixel i poradnu - zase jsme u selektivního vidění.
Navíc si stojím za tím, že nejsem jen ja+1 kdo to doporučil :-)))

Každopádně klidně to pořád tvrď, reagovat na tebe budu jen pokud to bude mít smysl a bude nějaká kloudná reakce. Což zatím není. Tady radím tazateli co si myslím a pokud nehraje hry, Pixel je TOP, což ovšem neznamená, že mu sedne :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 18. 1. 2025 15:30

Poradnu jsi zmínil, nicméně, když se bavíme o obsahu nějaké dané sekce (kterou zmínil Nick) a ty začneš argumentovat, že to tvrzení neplatí kvůli obsahu jiné sekce, tak je to trošku mimo, nemyslíš?
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 15:32

_baudis_ píše:

To je vůbec to nejlepší řešení, o kterém jsem napsal, hned na začátku. Můžeš také telefony porovnat na netu dej si ty telefony vedle sebe, uvidíš hned spoustu pro a proti. Stanovíš si nějaké priority a budeš zaškrtávat. :-)) Tady nenajdeš objektivní názor. Každý má to svoje a obhajuje, jen to svoje. Já to nedělám, mám to nejlepší co jsem chtěl já a je to má volba. Nebudu ti vyprávět co jsem všechno měl jako ostatní a fanaticky obhajovat jednu dvě vytažené funkce. Kupuješ telefon pro jeho komplexnost, ne proto, že je hezčí. :-))

Mám také jedno video o výkonů procesorů, kde je Pixel, udělej si obrázek. Teď se husičky ozvou o více pruhů Adidas, ale udělej si obrázek sám.

https://youtu.be/jQh9UoC0z74?si=IgvsKzeSIFZFbNaX

Výkon.jpg

Já snad dohledám to video, kde Samsungu spadla aplikace a sekl se :D Což je přesně co u telefonu chceš ale hlavně honit čísla :-D :-D :-D :-D

Každopádně ne každý kupuje tel, pro jeho komplexnost. Nějak nechápeš, že každý má jiné priority. Chci rychlý mobil který má minimum bugů a umí fotit. Proto nemůžu mít Samsung. Znám lidi kteří chcou telefon - ať se neseká a je červený nebo bílý (už nechtěla A54..)...tohle nezní jako "pro jeho komplexnost", že?

Jinak s vyzkoušením 100% souhlasím, každý je jiný a vnímá věci jinak. Já mám rád zahlé displeje a většina z toho roste :-)))
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 18. 1. 2025 15:57

Co mám posledních několik let Samsungy, tak se ani jednou nesekl, jak píšeš sám, asi to bude nějaká aplikace, která způsobila problém. Migruji pravidelně i na Max verze od Apple a tam se už několikrát stalo, že telefon zpomalil, či jsem ho musel restartovat.

Zatím pro mě Samsung top značka s nejlepším SW na trhu.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 18. 1. 2025 16:28

Každý mobil má své plus a mínus. To je realita. Ještě žádný výrobce neudělal mobil, kde by nebylo něco na prd. Bohužel. Kompromis to bude vždy.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 18. 1. 2025 16:40

Kolegové mají hodně Jablka a můžu potvrdit. Stává se to, ne často ale ano. Jablko už není tak odladěné jak bývalo, bohužel. (teda říkají to kolegové :D )

Jistě, SW má obecně dobrý - co do možností a provázanosti. Např. DEX mi vždy přišel fajn, jen ho zazdili a nerozvíjí. Rutiny někdy nefungovaly úplně jak měly, do toho občasné přidrhnutí. Např. když jsem třeba omylem zapl hru, hned minimalizoval a zapl něco jiného. To třeba Pixel zvládá 100%. Odladěnost systému a kvalita uprage dle mého pokulhává, problému bývá více než by mělo. Pak už klasicky fotky, kde ani ULTRA není špička, natož klasické Ska....ostuda

Prostě Samsung následoval jablko - stagnuje a to je velký špatný.

Ze širší rodiny má Samsung jen otec - flipa a je spokojený ale když měl v ruce činu, už by flipa znovu nevzal. Je jinde, ríkal. BTW: 2 roky ho má a cca 6 měsíců zpátky první výměna fólie - to docela ujde.

Pak záleží co od telefonu chceš. To co vadí mě druhému vadit nemusí a naopak. U mě je priorita odladěnost a fotky a tady vede Pixel. Klidně obětuji rychlé nabíjení. (nemá Pixel, Samsung ani jabko a je to ostuda). Koho fotky nezajímají ale chce PEN, pak mu jistě dává smysl ultra...Kdo má rád čísla z antutu, pak pro něj Pixel ais není, stejně jako pro náruživé hráče her. I když já hraju Ingress a pohoda :-)

-- 18. 1. 2025 16:43 --

hurec píše:Každý mobil má své plus a mínus. To je realita. Ještě žádný výrobce neudělal mobil, kde by nebylo něco na prd. Bohužel. Kompromis to bude vždy.

Přesně tak a ani to nejde. Žena nesnáší zahnuté displeje, já je mám v oblibě :-D To by bylo verzí a verzí aby se zavděčili všem.

Prostě každý si musí zvolit co je ochoten obětovat a co je pro něj priorita.

Pro někoho nepodstatné ale třeba Pixel má pro mě super modul fotoaparátu - nehýbá se na stole. Blbost? Možná ale nechci jinak, když bude volba :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod borin7 19. 1. 2025 08:52

Eaazy píše:Osobně bych počkal na představení řady S25 - byť HW nečekejte žádné zázraky, kromě čipsetu samozřejmě a s tím zřejmě spojený jiný processing fotek. Ale nic významného to nebude - spíše budou důležité zaváděcí akce, apod.

Po stránce fotek bude P9Pro zcela jistě lepší, o tom se nemá cenu bavit. Podpora a její rychlost bude obdobná. Cenově to asi taky nebude velký rozdíl. Výdrž +- to stejné (přes daleko menší baterku v S25).

Takže největší otázkou je dle vašich požadavků "životnost" ony cca 3-4 roky. S25 se SD8 elite určitě nebude mít za 4 roky s A19 problém. U P9Pro s kočkopsem Ex2200/2400, který vychází z Ex2100 (

Ps: Jenom doporučím se vyhnout verzím se 128GB - mají UFS3.1 a až od 256GB se používá UFS4.0 - které je prostě 2x rychlejší a je to znát...

Kde jsi to vyčetl? Mě kolega tvrdí, že všechny verze mají jen UFS3. 1 verzi
borin7
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka