Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
standavfr píše:Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.
Dzejn Dočk píše:_baudis_ píše:hugo48 píše:Moc díky všem za příspěvky/zkušenosti/názory.
Ještě se dnes/v pondělí zajdu na ty telefony znovu podívat a samozřejmě uvidím s čím v příštím týdnu přijde Samsung, nicméně úplně neočekávam nic převratného a hlavně, že by to ten Pixel překonalo poměrem "cena/výkon".
Pohrávám si s myšlenkou, že rovnou vyměním i telefon přítelkyni (nyni S20FE) tam se bude primárně vybírat vzhledem a tak ji nejspíš přidám i klasický Pixel9 a I16 do výběru.
To je vůbec to nejlepší řešení, o kterém jsem napsal, hned na začátku. Můžeš také telefony porovnat na netu dej si ty telefony vedle sebe, uvidíš hned spoustu pro a proti. Stanovíš si nějaké priority a budeš zaškrtávat.Tady nenajdeš objektivní názor. Každý má to svoje a obhajuje, jen to svoje. Já to nedělám, mám to nejlepší co jsem chtěl já a je to má volba. Nebudu ti vyprávět co jsem všechno měl jako ostatní a fanaticky obhajovat jednu dvě vytažené funkce. Kupuješ telefon pro jeho komplexnost, ne proto, že je hezčí.
Mám také jedno video o výkonů procesorů, kde je Pixel, udělej si obrázek. Teď se husičky ozvou o více pruhů Adidas, ale udělej si obrázek sám.
https://youtu.be/jQh9UoC0z74?si=IgvsKzeSIFZFbNaX
Já snad dohledám to video, kde Samsungu spadla aplikace a sekl seCož je přesně co u telefonu chceš ale hlavně honit čísla
![]()
![]()
![]()
![]()
Každopádně ne každý kupuje tel, pro jeho komplexnost. Nějak nechápeš, že každý má jiné priority. Chci rychlý mobil který má minimum bugů a umí fotit. Proto nemůžu mít Samsung. Znám lidi kteří chcou telefon - ať se neseká a je červený nebo bílý (už nechtěla A54..)...tohle nezní jako "pro jeho komplexnost", že?
Jinak s vyzkoušením 100% souhlasím, každý je jiný a vnímá věci jinak. Já mám rád zahlé displeje a většina z toho roste)
borin7 píše:standavfr píše:Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.
Tam právě píšou, že všechny verze mají UFS 3.1
borin7 píše:Eaazy píše:Osobně bych počkal na představení řady S25 - byť HW nečekejte žádné zázraky, kromě čipsetu samozřejmě a s tím zřejmě spojený jiný processing fotek. Ale nic významného to nebude - spíše budou důležité zaváděcí akce, apod.
Po stránce fotek bude P9Pro zcela jistě lepší, o tom se nemá cenu bavit. Podpora a její rychlost bude obdobná. Cenově to asi taky nebude velký rozdíl. Výdrž +- to stejné (přes daleko menší baterku v S25).
Takže největší otázkou je dle vašich požadavků "životnost" ony cca 3-4 roky. S25 se SD8 elite určitě nebude mít za 4 roky s A19 problém. U P9Pro s kočkopsem Ex2200/2400, který vychází z Ex2100 (
Ps: Jenom doporučím se vyhnout verzím se 128GB - mají UFS3.1 a až od 256GB se používá UFS4.0 - které je prostě 2x rychlejší a je to znát...
Kde jsi to vyčetl? Mě kolega tvrdí, že všechny verze mají jen UFS3. 1 verzi
standavfr píše:borin7 píše:standavfr píše:Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.
Tam právě píšou, že všechny verze mají UFS 3.1
Člověče, než jsem to sem psal tak jsem se gsmarenu díval. Udělej to samé než budeš něco rozporovat.
kultus píše:...ale dobre pojdme se bavit o fotacich. Proc se nemotas kolem toho, ze samsung da do S25 UFS4.0, SD elite a pak telefon zabije 4 roky starym HW fotaku...
kultus píše:Vetsina lidi si koupi telefon a pouziva ho k tomu, co potrebuji. Nechte to laskave na tazateli at si vybere a prestante se uz dohadovat o pichovinach, tohle je tady fakt v kazdem vlaknu OMG.
pikropikro píše:@hugo 48:
Prakticky všichni ti zde radí Samsung nebo Pixel. Je to tím, že ty telefony sami mají. Já ti zkusím dát jiný pohled na věc.
Měl jsem drtivou většinu Samsungů a taky od řady 12 i iPhony.
Teď jsem měl na 10 dnů Pixel 9 Pro.
A podle tvých potřeb bych se skutečně rozhodoval jen mezi Pixelem a iPhonem.
Pro Pixel hovoří jednoznačně fotky a displej, systém šlape taky naprosto hladce a plynule. I když i u něj jsem za těch 10 dnů zažil asi 2 nebo 3 záseky.
Pro iPhone hovoří fotky, ale i video! Jenže zde je pak i Face ID, který je prostě nepřekonatelný. Displej je taky skvělý. Pixel má jen nastavené více kontrastní barvičky a tak vypadá "lépe".
Musím ale podotknout, že já mám iP15 Pro, ne 16 Pro.
A.kdyz jsem si pustil shodné video a dal u obou mobilu jas na max, tak ten rozdíl nebyl nijak pozorovatelný.
Pixel fotí více realisticky, hlavně když je málo světla nebo umělé osvětlení. iP má fotky více do žluta. Ale oba umí zachovat minimum šumu a hlavně nejsou osoby v místnosti mázlé. I proto bych vůbec neuvažoval o Samsungu, když hodně fotíš, protože ten je tím pověstný, že neumí interiér a méně světla. Okraje fotky pak nejsou vůbec ostré a lidi jsou rozmazaní.
Osobně se mi Pixel neudržel v ruce tak dobře, jako iP. Měl jsem pořád pocit, že mi spadne. Oba jsem nosil v krytu a ne zrovna v nějakém klouzavém, ale myslím si, že Pixel díky tomu modulu není tak dobře vyvážen. Neříkám, že je špatně, ale ne úplně dobře.
Ani s jedním neuděláš chybu, ale u Pixelu přijdeš o nejlepší video. Ty zaseky při zoomování, takové zaškubnutí je na pohled fakt nehezké. S iP budeš mít sice o 10% horší foto než u iP, ale zase budeš mít o 30% lepší video.
Navíc Tensor 4 není úplně Topka. A za dva tři roky se už opravdu může zadýchávat. Oproti tomu procák už jen v mém iP15 Pro Apple A17 Pro je špička. U iP16 Pro Apple A18 Pro je taky naprostá špička.
Když srovnáš jen to, že upravíš stejné video přes CapCut na Pixelu a iP, tak iP to video prostě hned uloží. Pixelu to bude trvat třeba 7 sekund, než ho zrenderuje a pak teprve začne ukládat. Je to vina procesoru, který je prostě slabší. S iP se ti ani za 4 roky nestane, že by se zadýchal.
A kapitola sama o sobě je příslušenství. K Pixelu toho moc neseženeš. Ano, z Číny.
Mobily jsou oba super! Vyber podle sebe. Ale na Samsung raději zapomeň.
P.S. a co jsem úplně zapomněl zmínit, je výdrž na baterii... pokud jsem sledoval srovnání u iP16 Pro, tak u něj je výdrž srovnatelná s Pixelem 9 PRO XL, tedy s větší verzí Pixelu, než ty chceš. A to je vcelku výrazný rozdíl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků