Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 1. 2025 09:37

Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod borin7 19. 1. 2025 11:13

standavfr píše:Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.

Tam právě píšou, že všechny verze mají UFS 3.1
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 19. 1. 2025 12:06

Dzejn Dočk píše:
_baudis_ píše:
hugo48 píše:Moc díky všem za příspěvky/zkušenosti/názory.
Ještě se dnes/v pondělí zajdu na ty telefony znovu podívat a samozřejmě uvidím s čím v příštím týdnu přijde Samsung, nicméně úplně neočekávam nic převratného a hlavně, že by to ten Pixel překonalo poměrem "cena/výkon".

Pohrávám si s myšlenkou, že rovnou vyměním i telefon přítelkyni (nyni S20FE) tam se bude primárně vybírat vzhledem a tak ji nejspíš přidám i klasický Pixel9 a I16 do výběru.

To je vůbec to nejlepší řešení, o kterém jsem napsal, hned na začátku. Můžeš také telefony porovnat na netu dej si ty telefony vedle sebe, uvidíš hned spoustu pro a proti. Stanovíš si nějaké priority a budeš zaškrtávat. :-)) Tady nenajdeš objektivní názor. Každý má to svoje a obhajuje, jen to svoje. Já to nedělám, mám to nejlepší co jsem chtěl já a je to má volba. Nebudu ti vyprávět co jsem všechno měl jako ostatní a fanaticky obhajovat jednu dvě vytažené funkce. Kupuješ telefon pro jeho komplexnost, ne proto, že je hezčí. :-))

Mám také jedno video o výkonů procesorů, kde je Pixel, udělej si obrázek. Teď se husičky ozvou o více pruhů Adidas, ale udělej si obrázek sám.

https://youtu.be/jQh9UoC0z74?si=IgvsKzeSIFZFbNaX

Výkon.jpg

Já snad dohledám to video, kde Samsungu spadla aplikace a sekl se :D Což je přesně co u telefonu chceš ale hlavně honit čísla :-D :-D :-D :-D

Každopádně ne každý kupuje tel, pro jeho komplexnost. Nějak nechápeš, že každý má jiné priority. Chci rychlý mobil který má minimum bugů a umí fotit. Proto nemůžu mít Samsung. Znám lidi kteří chcou telefon - ať se neseká a je červený nebo bílý (už nechtěla A54..)...tohle nezní jako "pro jeho komplexnost", že?

Jinak s vyzkoušením 100% souhlasím, každý je jiný a vnímá věci jinak. Já mám rád zahlé displeje a většina z toho roste :-)))

Ty moc nechápeš psaný text, že? Jasně jsem tu několikrát napsal (dokonce jako první) nestraně o tom, že je potřeba si telefony porovnat, jít na prodejnu a telefony si vyzkoušet. Vůbec ti neberu co ty chceš, nebo co sis koupil, to tu děláš pouze ty. Také jsem si koupil to nejlepší pro sebe. Celou dobu píšu zcela nestraně o prioritách a nikde nenabízím Galaxy S24+, kterou mám i když bych mohl a mohl bych napsat tunu důvodů, proč jí mám, to také děláš jen ty o svém telefonu, takže mi tady nepiš, co já dělám.

Nemáš pravdu v komplexnosti. Vždy musíš udělat kompromis, chceš fotit, koupíš si Pixel, ale musíš překousnout, starý čipset i když si to nepřiznáš a já to zde uvádím jako fakt, pro možného kupce, ať ví všechno, u Samsungů to děláte, ostatní nemohou? Takže je to vždy o prioritách. Ten link jsem sem dal, jako odpověď na srovnání bodů v komentářích výše uživatele Nick Cave (já si nezačal). Srovnávací benchmarky jsou prima, alespoň se dozvíš něco o své telefonu. Díky tomu víme, že Pixel dostal 2 roky starý čipset, ale když to někomu nevadí a radši fotí, tak si ho koupí, ale je to opět o prioritách. Cituješ můj příspěvek a absolutně ignoruješ několik vět, které tam jsou, jen vypíchneš, to co se ti hodí, ale tady je trefné, že potrefená husa se vždy ozve. Přišel jsem v míru a klidu, zkus to také. ;-) Vždy to bude o prioritách a kompromisu. Vždy dostaneš v telefonu něco, co moc chceš, ale něco tratíš. Neexistuje dokonalý telefon i když jsi o tom asi přesvědčený. Normální lidé si koupí telefon a neřeší nic, a mají recht. Jen mi řešíme, kdo ho má delšího. Trochu se pochlubím, koupil jsem si Samsung Galaxy Watch7 44mm zelené, protože umí cokoliv si představíš, ale výdrž je naprosto na pikaču, ale chtěl jsem vybavenost, mám jí, ale musel jsem zkousnout naprosto žalostnou výdrž a o tom to je. Kompromis strejdo.
Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Samsung Galaxy Watch7 44mm Green - Spigen Rugged Armor Matte Black
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 1. 2025 12:09

borin7 píše:
standavfr píše:Mám S24 plus 256 a má UFS 4.0. Na gsmareně o tom píšou, že 128 verze má 3.1, tam budou mít lepší informace než kolega.

Člověče, než jsem to sem psal tak jsem se gsmarenu díval. Udělej to samé než budeš něco rozporovat.
Přílohy
Screenshot_20250119_121530_Chrome.jpg
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 19. 1. 2025 12:22

borin7 píše:
Eaazy píše:Osobně bych počkal na představení řady S25 - byť HW nečekejte žádné zázraky, kromě čipsetu samozřejmě a s tím zřejmě spojený jiný processing fotek. Ale nic významného to nebude - spíše budou důležité zaváděcí akce, apod.

Po stránce fotek bude P9Pro zcela jistě lepší, o tom se nemá cenu bavit. Podpora a její rychlost bude obdobná. Cenově to asi taky nebude velký rozdíl. Výdrž +- to stejné (přes daleko menší baterku v S25).

Takže největší otázkou je dle vašich požadavků "životnost" ony cca 3-4 roky. S25 se SD8 elite určitě nebude mít za 4 roky s A19 problém. U P9Pro s kočkopsem Ex2200/2400, který vychází z Ex2100 (

Ps: Jenom doporučím se vyhnout verzím se 128GB - mají UFS3.1 a až od 256GB se používá UFS4.0 - které je prostě 2x rychlejší a je to znát...

Kde jsi to vyčetl? Mě kolega tvrdí, že všechny verze mají jen UFS3. 1 verzi

Tak to by mne zajimalo jak to muzes poznat? Jedine primym srovnanim obou typu ulozist na stejnem HW coz u mobilu tak nejak moc dobre nejde ze? Urcite sis takove srovnani udelal ze :D jinak ti do toho vstupuje jiny cipset, jiny android nebo vyrobce...proste dalsi parametry. Navic co sis vycetl na wikipedii jsou teoreticke moznosti technologie, nikde neni napsane, ze ty rozdily jsou v praxi tak propastne nebo ze to umi zbytek HW vyuzit. Ja UFS3.1 neobhajuji a taky mi prislo divne ho v dnesni dobe pouzit stejne jako zacinat na 128GB, ale tyhle vyjadreni a papouskovani parametru mi prijdou dost zbytecne, ale dobre pojdme se bavit o fotacich. Proc se nemotas kolem toho, ze samsung da do S25 UFS4.0, SD elite a pak telefon zabije 4 roky starym HW fotaku, navic kdyz neumi poradne spracovat fotky a v PP je uz pomalu jeden z nejhorsich. A to pisou i rotografove co obcas foti mobilem nebo sami majitele samsungu a ne nejaki hateri. Neobhajuji ani HW Pixel, ale ten telefon proste funguje a je rychly a stabilni o fotkach nemluve, v bezne praxi te nebude leta omezovat a je jedno jestli je tam Exynos nebo Snapdragon. Vetsina lidi si koupi telefon a pouziva ho k tomu, co potrebuji. Nechte to laskave na tazateli at si vybere a prestante se uz dohadovat o pichovinach, tohle je tady fakt v kazdem vlaknu OMG.
Naposledy upravil kultus dne 19. 1. 2025 12:33, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod borin7 19. 1. 2025 12:33

standavfr píše:
borin7 píše:

Člověče, než jsem to sem psal tak jsem se gsmarenu díval. Udělej to samé než budeš něco rozporovat.

O jakém mobilu se tady bavíš? Já píšu o Google Pixel 9 Pro
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 1. 2025 12:52

..

-- 19. 1. 2025 12:53 --

Jasně píšu, že mám S24 plus. Kolega psal taky o Samsungu.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hugo48 19. 1. 2025 14:52

Tak jsem měl možnost telefony včera znovu vyzkoušet.

Samsung je pro mne v téhle chvíli mimo - i když budu jej nejspíš brát pro přítelkyni - jak jsem očekával první otázka po tom, co jsem ji řekl , že Samsung, Pixel nebo Iphone byla na barvu � a pak z toho stejně vyšlo, že chce proste Samsung, protože je na to zvyklá. Ale tak ok, oproti S20FE (4g verze s exynosem) je to pro ni krok vpřed. Mi při srovnání s S21 ta S24 nepřináší nic navíc - ale stále budu čekat na představení S25.

No každopádně jsem měl asi na 10 minut možnost mít v jednu chvíli v ruce jako Pixel 9 Pro tak Iphone 16 pro. A vlastně mě nakonec štve ta cena Iphone, protože až snad na displej byl ten Iphone ve všem lepší - jak fotky/videa, tak i rychlost systému. Ten displej mi přijde jasnější a i plynulejší u Pixelu. Ale v této chvíli si nedokážu těch 350 EUR navíc obhájit.

Btw. porovnával jsem i s S24 Ultra (za stejnou cenu jako ten Pixel) ale prostě velikost je už na mě moc. Zvyknul jsem si, že telefon ovládám jednou rukou, v klidu jej můžu mít v office v kapse kalhot nebo saka bez toho, aby mě to otravovalo.

Což prostě znamená, že jestli Korejci nepřipraví něco šokujícího, tak je dá se říct rozhodnuto.
hugo48
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aikoN 19. 1. 2025 16:39

kultus píše:...ale dobre pojdme se bavit o fotacich. Proc se nemotas kolem toho, ze samsung da do S25 UFS4.0, SD elite a pak telefon zabije 4 roky starym HW fotaku...

Vždyť tohle je Samsungu zejména na tomto fóru vytýkáno asi tak každých 5 minut. Přijde ti to málo? :D

Ale běda když se zmíní HW stagnace u jiného výrobce. To se kritizovat nesmí a kdyby to už náhodou moc bilo do očí, tak se přeskočí na narativ, že to vlastně ničemu nevadí, přičemž starý foťák vadí strašně moc :-)

kultus píše:Vetsina lidi si koupi telefon a pouziva ho k tomu, co potrebuji. Nechte to laskave na tazateli at si vybere a prestante se uz dohadovat o pichovinach, tohle je tady fakt v kazdem vlaknu OMG.

Přesně tak a platí to i o fotkách. Tak jako nikdo reálně neřeší, jestli mu appka naběhne o 0.3 s později, tak nikdo reálně neřeší, že nějaký telefon má o 5% lepší kresbu detailů a 7% lepší PP.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 1. 2025 17:03

Jenomze u samsungu uz to neni o 5% ale tak o 30%, ale jasne nekdo to ani nevidi a na instaci je to prece jedno...ale kdyz uz se sije do Pixelu kvuli cipsetu a samsung je taky konkurent ve vyberu, tak proc neupozornit na i to.

A kdyz si u toho propirani samsungu a jeho fotaku, tak beda neco napsat do nektereho samsung vlakna, kde zdejsi trpi tezkym sebeklamem, zapiranim zrejmeho bez padnych argumentu a jinymi psych.poruchami. Apropo, nejvic telefonu jsem mel samsung, uz v dobe nejvetsi slavy nokie jsem si koupil dva samsungy se symbianem a pokracoval androidama, takze teto znacce jsem venoval hodne casu i penez. Jenomze konkurence nespi. Tak hlavne, ze uz je vybrano.
Naposledy upravil kultus dne 19. 1. 2025 17:23, celkově upraveno 1
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 19. 1. 2025 17:20

Nevybavuji si, že by recenzenti zmiňovali nějaké propastné rozdíly. Záměrně říkám recenzenti, protože sám poznám prd a když to vypadá jak fotka, tak jsem spokojený :-)

V podstatě, rozdíly jsou vidět jen v některých situacích a jen když se fotky začnou rozpitvávat do detailu. Tedy, jde víceméně o rozdíly, které jsou zkrátka pod rozlišovací schopnost typického uživatele, čehož jsem asi sám důkazem.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 19. 1. 2025 17:23

@hugo 48:

Prakticky všichni ti zde radí Samsung nebo Pixel. Je to tím, že ty telefony sami mají. Já ti zkusím dát jiný pohled na věc.

Měl jsem drtivou většinu Samsungů a taky od řady 12 i iPhony.
Teď jsem měl na 10 dnů Pixel 9 Pro.

A podle tvých potřeb bych se skutečně rozhodoval jen mezi Pixelem a iPhonem.

Pro Pixel hovoří jednoznačně fotky a displej, systém šlape taky naprosto hladce a plynule. I když i u něj jsem za těch 10 dnů zažil asi 2 nebo 3 záseky.

Pro iPhone hovoří fotky, ale i video! Jenže zde je pak i Face ID, který je prostě nepřekonatelný. Displej je taky skvělý. Pixel má jen nastavené více kontrastní barvičky a tak vypadá "lépe".

Musím ale podotknout, že já mám iP15 Pro, ne 16 Pro.

A.kdyz jsem si pustil shodné video a dal u obou mobilu jas na max, tak ten rozdíl nebyl nijak pozorovatelný.

Pixel fotí více realisticky, hlavně když je málo světla nebo umělé osvětlení. iP má fotky více do žluta. Ale oba umí zachovat minimum šumu a hlavně nejsou osoby v místnosti mázlé. I proto bych vůbec neuvažoval o Samsungu, když hodně fotíš, protože ten je tím pověstný, že neumí interiér a méně světla. Okraje fotky pak nejsou vůbec ostré a lidi jsou rozmazaní.

Osobně se mi Pixel neudržel v ruce tak dobře, jako iP. Měl jsem pořád pocit, že mi spadne. Oba jsem nosil v krytu a ne zrovna v nějakém klouzavém, ale myslím si, že Pixel díky tomu modulu není tak dobře vyvážen. Neříkám, že je špatně, ale ne úplně dobře.

Ani s jedním neuděláš chybu, ale u Pixelu přijdeš o nejlepší video. Ty zaseky při zoomování, takové zaškubnutí je na pohled fakt nehezké. S iP budeš mít sice o 10% horší foto než u iP, ale zase budeš mít o 30% lepší video.

Navíc Tensor 4 není úplně Topka. A za dva tři roky se už opravdu může zadýchávat. Oproti tomu procák už jen v mém iP15 Pro Apple A17 Pro je špička. U iP16 Pro Apple A18 Pro je taky naprostá špička.
Když srovnáš jen to, že upravíš stejné video přes CapCut na Pixelu a iP, tak iP to video prostě hned uloží. Pixelu to bude trvat třeba 7 sekund, než ho zrenderuje a pak teprve začne ukládat. Je to vina procesoru, který je prostě slabší. S iP se ti ani za 4 roky nestane, že by se zadýchal.

A kapitola sama o sobě je příslušenství. K Pixelu toho moc neseženeš. Ano, z Číny.

Mobily jsou oba super! Vyber podle sebe. Ale na Samsung raději zapomeň.

P.S. a co jsem úplně zapomněl zmínit, je výdrž na baterii... pokud jsem sledoval srovnání u iP16 Pro, tak u něj je výdrž srovnatelná s Pixelem 9 PRO XL, tedy s větší verzí Pixelu, než ty chceš. A to je vcelku výrazný rozdíl.
Naposledy upravil pikropikro dne 19. 1. 2025 17:53, celkově upraveno 1
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod kultus 19. 1. 2025 17:38

Ja nechapu co furt mate s tim "zadychavanim" to je nejake nove davove silenstvi? Vyprdnete se uz na ten hruby vykon a koukejte na to trochu realisticky. Tak jak ten telefon funguje ted, bude fungovat i za 5 let. Vyrobci nedopusti, aby starsi telefony dostali novejsi technologie a funkce, ktere by potrebovali vyssi vykon uz kvuli prodejum tech novych. Takze co ten telefon umi bezproblemu ted, to bude umet i za dalsich pet, kdyz uz bude davno moralne zastaraly a kvuli baterii zraly na vymenu. Vyjimkou jsou samozrejme hry, ale to je kategorie sama o sobe. Jeste v lete jsem pouzival staricky S21+, baterie OK, ale na novy telefon uz nema. Vsechno jede porad plynule, zadna apka nema problem, multitasking funguje jako kdyz byl telefon novy, bohuzel samsung neumi kvuli agresivnimu zavirani apek vyuzit potencial a velikost RAM. Fotak funguje a i 8K video je porad plynule. Kdybych ho nevytopil, zrejme bych pristi rok kupoval Pixel 9 Pro. To same muzu rict o huawei Mate 20 Pro, ktery si odkoupil znamy a porad si ho nemuze vynachvalit. Ano v primem srovnani by s letosnimi vlajkami v benchmarku neobstal ani jeden, ale to ani ty drivejsi TOPky se snapdragonama to proste nejde.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 19. 1. 2025 17:59

Přesně tak, včera jsem kamarádovi nadělil s10 plus, normální, plynulý a funkční telefon. Manželka má s21 plus a opět, světě div se, normální, plynulý a funkční telefon. Ono je to jak s foťákama. Docela by mě zajímalo kolik místních řešičů kvality fotek vidělo fotky na monitoru a kolik z nich opravdu fotí nebo jen cvaká.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 19. 1. 2025 18:38

pikropikro píše:@hugo 48:

Prakticky všichni ti zde radí Samsung nebo Pixel. Je to tím, že ty telefony sami mají. Já ti zkusím dát jiný pohled na věc.

Měl jsem drtivou většinu Samsungů a taky od řady 12 i iPhony.
Teď jsem měl na 10 dnů Pixel 9 Pro.

A podle tvých potřeb bych se skutečně rozhodoval jen mezi Pixelem a iPhonem.

Pro Pixel hovoří jednoznačně fotky a displej, systém šlape taky naprosto hladce a plynule. I když i u něj jsem za těch 10 dnů zažil asi 2 nebo 3 záseky.

Pro iPhone hovoří fotky, ale i video! Jenže zde je pak i Face ID, který je prostě nepřekonatelný. Displej je taky skvělý. Pixel má jen nastavené více kontrastní barvičky a tak vypadá "lépe".

Musím ale podotknout, že já mám iP15 Pro, ne 16 Pro.

A.kdyz jsem si pustil shodné video a dal u obou mobilu jas na max, tak ten rozdíl nebyl nijak pozorovatelný.

Pixel fotí více realisticky, hlavně když je málo světla nebo umělé osvětlení. iP má fotky více do žluta. Ale oba umí zachovat minimum šumu a hlavně nejsou osoby v místnosti mázlé. I proto bych vůbec neuvažoval o Samsungu, když hodně fotíš, protože ten je tím pověstný, že neumí interiér a méně světla. Okraje fotky pak nejsou vůbec ostré a lidi jsou rozmazaní.

Osobně se mi Pixel neudržel v ruce tak dobře, jako iP. Měl jsem pořád pocit, že mi spadne. Oba jsem nosil v krytu a ne zrovna v nějakém klouzavém, ale myslím si, že Pixel díky tomu modulu není tak dobře vyvážen. Neříkám, že je špatně, ale ne úplně dobře.

Ani s jedním neuděláš chybu, ale u Pixelu přijdeš o nejlepší video. Ty zaseky při zoomování, takové zaškubnutí je na pohled fakt nehezké. S iP budeš mít sice o 10% horší foto než u iP, ale zase budeš mít o 30% lepší video.

Navíc Tensor 4 není úplně Topka. A za dva tři roky se už opravdu může zadýchávat. Oproti tomu procák už jen v mém iP15 Pro Apple A17 Pro je špička. U iP16 Pro Apple A18 Pro je taky naprostá špička.
Když srovnáš jen to, že upravíš stejné video přes CapCut na Pixelu a iP, tak iP to video prostě hned uloží. Pixelu to bude trvat třeba 7 sekund, než ho zrenderuje a pak teprve začne ukládat. Je to vina procesoru, který je prostě slabší. S iP se ti ani za 4 roky nestane, že by se zadýchal.

A kapitola sama o sobě je příslušenství. K Pixelu toho moc neseženeš. Ano, z Číny.

Mobily jsou oba super! Vyber podle sebe. Ale na Samsung raději zapomeň.

P.S. a co jsem úplně zapomněl zmínit, je výdrž na baterii... pokud jsem sledoval srovnání u iP16 Pro, tak u něj je výdrž srovnatelná s Pixelem 9 PRO XL, tedy s větší verzí Pixelu, než ty chceš. A to je vcelku výrazný rozdíl.

"Mobily jsou oba super! Vyber podle sebe. Ale na Samsung raději zapomeň."

100% souhlas, Pixel je TOP android i když samsungboys z toho praská žilka. O jabku jsme se zmiňoval ale má hodně drobnosti které jsem nepřekousl a otavují život. (OS18 hodně z nich pořešil)
video (tazal se na něj neptal) jsme neřešil ale ano, má lepší video - viditelně. Vím že Pixely mají možnost odeslat a nechat video vylepšit a prý to dělá "zázraky" - osobně jsem nezkoušel.

Jinak máme doma P6P a opravdu se nezadýchává, aktuálně ani Pixel 5a s tím nemá problém, takže toho bych se nebál :-) Každopádně procesor je papírově slabší, to je jasné.

Bacha P9P XL má kapacitu větší ani ne o 10% ale zároveň o dost větší displej, takže výdrž nemusí být lepší :-)
Dzejn Dočk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka