Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hurec 20. 1. 2025 16:11

Tak jsi král.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 20. 1. 2025 16:18

Když myslíš. Spíš nejsem jen tupá ovce co si po první mázlé fotce běží koupit jiný telefon.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 16:36

Chápu, všichni jsou blázni, jen ty si letadlo. Uživatelé, recenzenti a další jsou jen tupé ovce, že? :D

Vytáhnu, vyfotím a mám vše ok. 1s a mám super fotku. Téměř 100% jistota. Nemusím dělat xx fotek a doufat, že to bude většinou ok. Absurdní u TOP modelů. Dle mého názoru. Nemusím přepínat PRO režim atd. Když chci můžu ale nemusím. Teď si jen potvrdil jak špatně na tom Samsung je a zase - nejsou to jen má slova ale i jiným uživatelů, "slova" objektivních testů atd.

Navíc i když náhodou nebude mázla u S řady - porovnej kvalitu - ostrost, šum nebo si přibliž obličej, jak bude u tvé fotky vypadat - hrůza a děs. Prostě tvé požadavky na focení jsou minimální a proto ti Samsung nevadí :-)
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod standavfr 20. 1. 2025 16:59

Ty osobní útoky si nech od cesty, jestli neumiš slušně diskutovat tak nediskutuj.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 17:04

Opakuji, podívej se na kvalitu seriového snímání, kor v horším světelným podmínkách.
Tobě to stačí, za mne to je odpad a o to tu běží ;-)
Použivatel tu budeš ty a ještě ti to přijde v pořádku, když drahý telefon fotí jako nižší střední čína a musíš používat jiný než běžný režim aby to většinou vyšlo;-)

Ti chytřejší uživatelé Skové řady použijí režim pro. Pak se dostanou na kvalitu možná té střední třídy. Nemáš zač :-D

-- 20. 1. 2025 17:05 --

standavfr píše:Ty osobní útoky si nech od cesty, jestli neumiš slušně diskutovat tak nediskutuj.

" tupá ovce co si po první mázlé fotce běží koupit jiný telefon."

začni u sebe ;-)
Naposledy upravil Dzejn Dočk dne 20. 1. 2025 17:07, celkově upraveno 1
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod standavfr 20. 1. 2025 17:07

To je osobní útok? Ale kachna zakejhala, jen co je pravda, že? Ty nemáš rád Samsung, já nemám rád demagogy. Pobíhající děti doma mám jako momentky, z toho fakt A4 netisknu a na 10*15 žadný rozdíl nepoznáš.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 17:21

Osobně to nepovažuji za slušné diskutování. ;-) Toť vše.

"Ale kachna zakejhala, jen co je pravda, že?" Pěkně ses ozval, to zas jo :-D

" Ty nemáš rád Samsung," sis vycucal z prstu.
Já jen tvrdím, že Samsung stagnuje, zdaleka nefotí jak by měl a neodladěnost dohání výkonem, budy mu nejsou cizí. Nevkládej mi slova do úst. Děkuji.

"já nemám rád demagogy." takže nemáš rád sám sebe? Proti gustu.

Každopádně hezky jsi odběhl od téma kvality focení ;-) ;-)

Pokud ti přijde u Skové řady ok, muset používat PRO režim nebo seriové snímání abys měl většinou nemáznutou ale stejné nanejvýš průměrnou fotku - je to Ok. Neberu ti to. Mě prosím neber, že to je ostuda a že pro člověka, kterému záleží na focení nemá co Samsung nabídnou. Pixel, iPhone i čína má co nabídnout. Toť vše.

Myslím, že se neshodneme a nemá cenu plevelit vlákno. K tématu se rád vyjádřím, tyhle kecy bokem si můžeme nechat od cesty :-)))
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 1. 2025 17:56

Dzejn Dočk píše:Rozmazaná fotka dítěte z bytu jde poznat i na displeji telefonu, víme?
Zvláštní, že relativizuješ nekvalitu foto od Skové řady a že musíš být hnidopich abys něco poznal - to je prostě lež. Ano krajina v dobrém počasí - rozdíly minimální. Šero, tma, pohyb a Samsung se nechytá.
Taky se můžeš podívat na objektivní žebríčky :) -

Např. Starý Pixel 6P je lepší než aktuální S24.

Lowcost Pixel 8a lepší než S22U

minulá generace Pixelu - řada 8 je lepší než S24U

Pixel 8P je samozřejmě ještě o velký kus lepší a o řadě 9 ani nemluvě.

Takže pokud rád fotíš, Samsung jde prostě ven.
Pokud rád DEX a focení je ti u zádele nebo rád náročné hry - jde ven PIXEL.

Ale tady někteří pořád kritizují doporučování Pixelu jako fotomobilu a to je kec. Neseká se, funguje plynule - prostě fakt. Hrubou sílu má menší ale to se zmiňuje pořád dokola nikdo to nerozporuje.

Znova a znova, nikdo neříká, že výkon Pixelu není slabší ale bez přímého srovnání si ničeho nevšimneš a jede plynule a nemá ve zvyku tak moc bugovat nebo dokonce padat app jako Samsung :-) Jestli ti bugy a občasný pád aplikace stojí za ušetřenou setinu či desetinku, u náročné hry třeba i tu sekundu - je na každém :-)

Dle požadavku tazatele má Pixel výkonu až až na dalších xx let. Počti si a lidé přešli např. z Pixelu 5 a pořád jim běžel plynule...

Rozmazané fotky dětí (obou) nemám - když už děcka blbnou, fotím na burst režim, plus mám vždy aktivní fotografii pohybu.

Nerelativizuji nic - pro mě osobně COKOLIV (opakuji cokoliv, vy "relativizace" Samsungu S) nad 20k fotí obdobně a na malém displeji mobilu prostě velké rozdíly neuvidím.

Tady to "xy je lepší, než yy" - v čem? Jenom ve foto? Ve výdrži? Ve funkcích? Ve výkonu? V podpoře? Ve čtečce otisků? V displeji? V rámečcích? V ČEM?! Nic konkrétního nepíšete, proto já budu stejně tvrdit, že Huawei Mate 20 je lepší, než JAKÝKOLIV Pixel - souhlasíte? Těžko...

Hrubá síla neznamená pomalejší běh systému - to je prostě holý fakt - jestli je to "fancy" pomalejšími animacemi, nebo výkonem procesoru střední třídy, to netuším a jako uživateli je mi to jedno.

Bugování aplikací - opět v čem konkrétně? Já Samsung restartuji pouze za jedné jediné situace - po aktualizaci. Nikdy jindy to nebylo potřeba a to už od dob OneUI (asi Note9). Vaše zkušenosti vám neberu, ale tady to obecné "Samsung buguje, padají mu appky", nemám rád.

Ps: nedávno jsem měl v ruce Note20 Ultra - a světe div se - funguje, neseká se, bez problémů - 5 let starý zabugovaný křáp...

A omlouvám se, ale diskuze s vámi je opravdu zbytečná - místo toho, abyste tazateli dal svůj pohled na věc a svůj názor, tak ho směřujete na jedinou "dobrou" cestu a to hejtováním zbytku. A bere-li někdo fotky opravdu vážně, tak si koupí Číňana a Samsungu a Pixelu se vyhne obloukem - protože tam (pokud jste si nevšiml) je fotografie na úplně jiné úrovni - sice to poznáte až na monitoru a při tisku, ale to vy přece děláte...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 18:21

No zmiňoval jsem zapnu, fotím - OK. To je síla Pixelu, nemusím nic nastavovat, měnit. Fotí lepé nebo nesouhlasíte?

Nesouhlasím, Samsung prostě z místa ve špatných podmínkách fotí hůře a i na displeji to lze vidět. Neříkám, že to vidíte i vy. (píšete malé rozdíly) Za Ok podmínek fotí dobře. Oboje jsem již psal.

Všimněte si, že si píšu hlavně o kvalitě foto + použití dle tazatele a vychází mi Pixel/Jablko. KDyby chtěl i čínu, doporučím i ji. Moto EDGE 50 Ultra, Vivo....

NIKDY jsem nepsal, že hrubá síla znamená pomalejší běh systému, píšu, že Samsung si s ní dopomáhá neb má horší odladění. Má zkušenost s S23 popř. v rodině S24. Řada A5x je v tomhle tragicka - osobní zkušenost + recenze.

Pokud je vám to jedno, je to v pořádku. Jste spokojen se Skem? Pak gratuluji, vybral jste si dobře.

Bugovaní jsme zmínil obecně a nejen na fŕu toho jsou mraky. Neodladěností myslím např.- omylem zapnu hru, hned minimalizuji a zapnu jinou či jinou aplikaci a tam se mi S23 často na okamžik zadrhla. Čtěte prosím pozorně.

Jinak pak uznávám, že jsem to psal vzletně ale to jako reakci na podobné "výlevy" ostatních. Také to nemám rád ale když tak píšou jiní, dělám to i já. V 99% s snažím argumentovat věcně ale když to druhá strana kašle, pak i já. Každopádně si nevymýšlím, jen píšu obecněji, neučitěji, lehce útočněji - ale v 99% až jako reakce na druhou stranu jenž to takhle začne vést.

Mám doma Xiaomi Mi NOTE 9PRO a funguje taky dobře, lépe než A54 :D Měl jsem S23 která byla za ty prachy katastrofa... Všichni víme, že kdysi byl Samsung fakt špička, teď už není, dle mého.

"A omlouvám se, ale diskuze s vámi je opravdu zbytečná - místo toho, abyste tazateli dal svůj pohled na věc a svůj názor"

PROSÍM, domluvte se. Jeden mi vyčítá, že dávám svůj pohled na věc, druhý mi vyčítá, že ho nedávám, tak já nevím :hm :lol:

Můj názor je, že jsem mu dal svůj pohled na věc. Že si má zkusit Pixel a že za dobrý považuji i Apple i když mi nesedl. A to co mi na něm nesedlo, odstranil z větší části iOS18. Opravdu ho směřuji na jednu jedinou dobrou cestu? Nemyslím si.

"A bere-li někdo fotky opravdu vážně, tak si koupí Číňana a Samsungu a Pixelu se vyhne obloukem "

Pixel 9 PRO XL je aktuálně druhý nejlepší fotomobil, tak nevím, proč bych se měl Pixelu vyhnout obloukem? Prosím o vysvětlení. To by mě opravdu zajímalo.

Jinak třeba Vivo za mne fotí parádně ale občas chyběla konzistence a dost ustřelil (to mi dost vadí) a poslední TOP xiaomi bylo taky překvapení, takže další mobil možná čína bude. Nevidím v tom problém. Pokud se Samsung vzpamatuje, rád mu dám zase šanci.

A jak jsem psal, nejen já brácha ale dalších xxx lidí má problém s focením Samsungů v interéru a to lze vidět na displeji mobilu. Bohužel.
Naposledy upravil Dzejn Dočk dne 20. 1. 2025 18:29, celkově upraveno 1
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod kultus 20. 1. 2025 18:25

standavfr píše:Samozřejmě že fotím. Jen u toho trochu přemýšlím a tupě necvakám. Většinou stačí použít seriové snímání a udělat 4-5 fotek.

To a tim nema nic spolecneho. Je znamo, ze samsung proste nastavuje delsi casy, takze pohybujici decka muzes fotit i 100fps a bude ti to prd platne, proste zaklady fyziky. Burst ti pomuze kdyz decko zastane nebo se hejbe pomalu (kdyz to zjednodusim) a to uz vyfoti kdejaky mobil. Iphone i Pixel jsou na tom mnohem lepe, ale taky to neni vsespasne, na rychlejsi pohyb uz to chce rucne nastavit 1/200. Dalsi vec je, jak ty fotky vypadaji. Ze samsungu je to proste humus a to jsem zkousel i S24, kdyz byl znamy s deckama u nas. Z brachovho iphonu 15 i Pixelu 8 Pro byly tak o tridu lepsi fotky a o dalsi tridu kdyz jsem RAW prohnal LR. Tak to proste je a aby ses zase neceho nechytl, tak se porad bavime o interiery a spatnem svetle, kdy jde ISO rychle nahoru, to jsou totizto podminky, kde se lame chleba. Mne u vsech telefonu schazi nejaky rezim fotaku, ktery jde ulozit. Napr. nastavim 1/200s a naklik to kdykoliv zapnu. Kdyzy byl rezim sportu dneska jsou ty aplikace jak pro opice a Pro rezim se po nejake dobe zresetuje i na samsungu i na Pixelu.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 18:40

Moc hezky popsáno. Asi píšu jako jetel ale neumím jim vysvětlit, že jejich řešení, není řešení a že z toho vyleze hnus i v rámci prohlížení na displeji telefonu...

100% souhlas s uložením vlastního profilu. Taky bych to chtěl, mám dvě oblíbené nastavení režimu PRO na specifické potřeby a neba mě to nastavovat, zvlášť když tlačí čas.
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod hugo48 20. 1. 2025 18:51

Mrzí mě, že tady můj dotaz rozjel trochu flame. Šlo mi právě o zkušenosti uzivatelů s jednotlivými telefony, nebo přechodem mezi nimi.

Proto si vážím všech příspěvků, které toto obsahují.

Jen možná pro upřesnění. Jak jsem psal. Nyní se z toho stalo, že telefony kupuji 2. Pro přítelkyni to bude Samsung..pravděpodobně S24, ale pokud S25 přinese něco zajímavého ("bohužel" pro ni bude i v hezké barvě) tak třeba ten. Ale jinak ji prostě vyhovuje OneUI, je na to zvyklá a já nemám důvod ji to rozmlouvat. Navíc proti jejímu 4G S20FE bude i S24 kvalitativní skok.

Což pro mne mi třeba S24 nepřijde, ale jak jsem napsal, čekám na S25 a kdoví. Proti Samsungu nic nemám, ale ze současné výkonnosti mé S21 po všech updatech a řekněme že i kvalita fotek a videí už mě v této chvíli úplně neomračuje.

Párkrát to tu padlo a tak klidně upřesním..ano fotky z mobilu jdou obcas i na tisk a nejsou jen na prohlížení v mobilu, byť i tak jde pořád jen o momentky mé dcery, nějaké krajinky, zážitky z cest ale není potřeba nic profi..pokud chci něco "plánovaného" tak mám zrcadlovku.

To se týká i videí, většinou jsou to ty "akční" videa právě dítěte ať už z interiéru tak i z exteriéru. Občas si vyrazím i na letiště na letadla - tam je to fotky spíš zrcadlovka..když video, tak spíš mobil..ale tam se S21 nechytá. V tomhle by mě právě lákal i Apple, už jenom kvalitou zvuku u videa. Ale zároveň na videu to vyloženě nestojí.

Primárně mám mobil k vyřízení emailů, čtení zpráv, nějaký ten instagram a hovory. Vydrž počítám jednodenní plus ráno i odpoledne telefon je na kabelu/bezdrátové nabiječce 30-45 minut v autě -v tom mě S21 trochu štve, protože na bezdrátu v autě se při běžícím Android Auto přehřívá a nenabíjí. Ale opět, toto není pro me deal breaker, prostě to připojím na kabel.

Poslední ještě k těm cenám, které tu někdo zmínil. Jelikož žiji v zahraničí, telefon nebudu kupovat v ČR. V přepočtu to vychází tak, že S24 256GB je za 18250 CZk, Pixel 9 Pro 256 GB 22000 CZk (oba do konce měsíce v akci). S25 uvidíme- zaregistroval jsem se do předprodeje- takze kdyžtak tam bude 5% member sleva + 1250 CZk předprodej sleva ze Samsung ceny.
Jediný I16 Pro 256GB není ve slevě, tam je naopak 1500 CZK sleva v případě, že S21 hodím na protiúčet - po tomto zvýhodnění by byl asi za 29250 CZK. Ceny berte s rezervou - je to přepočet z EUR. ;)
hugo48
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 19:07

Flame není tvá vina :-)

"šlo mi právě o zkušenosti uzivatelů s jednotlivými telefony, nebo přechodem mezi nimi."

Ano, tohle jsem popsal ale prý to nechceš a nezajímá tě to :-D :-D

Taky prý tvá žena chce komplexnost :-D A já trouba říkal, že pro některé je důležitá hlavně barva :-D

Teď vážně.
Z toho co píšeš bych osobně hned vyhodil Samsung (snad zase nedostanu bídu). Měl jsem S23 a fakt velký špatný i proti starému P6P.

Zůstane ti Pixel a iPhone. Pak záleží jestli ti stojí ty prachy za lepší video ale o trošku až nepatrně horší fotky. Dle mého - třeba jim ujíždí barvy atd. Zkus se podívat na úpravu videa co umí Pixel - posílá to na cloud zpracovat. Já to nepoužil, nevím ale prý někdy fakt super.

U iPhonu bych doporučil zkusit ve 14 denní lhůtě, já za 14 dnů pochopil, že má hodně otravných drobností a šel zpátky k Androidu. iOS 18 z toho dost řeší.

Použití foťáku máme docela podobné, včetně zrcadlovky a obávám se, že budeš ze Samsungu zklamaný - avšak proč nepočkat na S25 a uvidíš sám, že jo :-)

Ohledně výkonu Pixelu - Pixel 5 i 6P jede i dnes super, potvrdí ti kdo ho mají, zpochybňují ti, kteří jej nikdy nevlastnili. Čest výjimkám. Ano, papírový výkon je nižší než TOP procesor ale rozhodně není malý natož nedostatečný - potvrdí i recenze. Na tvé užití nepoznáš rozdíl, dokonce bych řekl že pocitově je Pixel lepší. Zkus a uvidíš. Tvé využití zvládne baterie Pixel 8P s velkou rezervou, natož Pixel 9 PRO.
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod kultus 20. 1. 2025 20:04

Hugo: ja mam zase na ty planovane akce Fuji APSC, ale telefon je i doma porad po ruce a kolikrat nestihnu sahnout ani po te Fujine, takze lepsi fotomobil do toho interieru byl nutny a vysledky Pixelu po S21 jsou sak+a znat. Jestli te nezaujala (pro sebe) S24, tak bych od S25 opravdu nic moc necekal. I ty 4 roky stare fotomoduly jsou prakticky potvrzene. Kdyz se podivas na parametry tele, ktery se hodi na portrety a ty decka trochu na dalku + typicky postproces Samsungu, tak ti musi byt jasne jak to zase dopadne. Davat dneska 1/4 snimac do tak draheho telefonu je proste ostuda.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod fishman 20. 1. 2025 20:12

Stál jsem před úplně stejným rozhodnutím jako ty. I ty telefony ve výběru jsem měl naprosto stejné.
Vyhrál S24 256Gb a to díky ceně 14600 Kč. Nebyl jsem schopen si obhájit ten cenový rozdíl 7000kč na Pixel 9 pro.
fishman
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka