Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 1. 2025 19:07

Od iPhonu mě stále ještě odrazuje zastaralý AAC kodek a docela mě štve, že apple jako průkopník odstranění jacku stále používá BT kodek z roku 1997. Jinak by asi nebylo o čem přemýšlet.. IP16 Pro je jinak poprávu špičkový mobil.. Jeden z nejhezčích, výborně sedí v ruce, špičkový výkon, špičkové foťáky..
SSakul
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 19:12

Myslíš, že manželka bude řešit bluetooth kodek?
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 1. 2025 19:24

Zrovna ona je možná větší blázen na poslech jak já ( Oba jedem Tidal, Qobuz ) a mimo drátové ráda poslouchá např bt Hifiman Devy které jsme přes 16ku už zkoušeli a hraje to podstatně hůř no... Tenhle měsíc vychází i Technics Az100 ( doma jsou technics Az80ky ) atd..
SSakul
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 21. 1. 2025 19:41

Berte iP16 Pro, pokud je P9P za podobné peníze.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 19:57

Tak to je začarovaný kruh. Já používám mobil jen jako chroustátko a to kodeky moc neřeším na vážný poslech radši drát. Jedině použít mobil jako transport a koupit nějaký USB dac, ale to už je zase cenově jinde. Nebo tohle Creative BT-W3X Bluetooth USB Transmitter
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 1. 2025 20:01

No uvidíme, manželce jsem dal termín do konce týdne... xD
SSakul
Junior

Odeslat příspěvekod myscho123 22. 1. 2025 10:01

Riešim podobný výber telefónu pre seba, ale miestna diskusia je úplne k prdu a nič som sa nedozvedel.
Každý chváli mobil čo má doma (pretože za to zaplatil a je mu blbé priznať že to bola chyba), ostatné videl max v obchode alebo vlastnil staršiu verziu s iným FW. Nikto nemá doma všetky kombinácie s aktuálnym FW a nepoužíva ich aspoň obdeň aby ich vedel normálne porovnať.

Takže pokiaľ sa tu 5 rozdielnych uživateľov nezhodne na jednom zápore (napríklad mizerná výdrž, neostré fotky, dizajn, zvuk pri telefonovaní) tak to nemá zmysel ani čítať. Testy na youtube si vie dohľadať každý také, aby mu vyšiel mobil ktorý sa mu páči a na ktorý má.

Inak je to tu strata času s 3 stranami osobných útokov internetových hrdinov, čo si kúpili telefón, ale nevedia čítať s porozumením.

Sebe kúpim Pixel (kedysi som mal Nexus, tak zaspomínam na staré časy), manželke S24+ (teraz má S20) a za rok vám poviem, čo z toho bola chyba.
N3510i > N6021 > SEK750i + HPM82> HP ipaQ 614c > NEXUS S > Sencor P5500 > Samsung Galaxy NOTE 10,1 + Honor 8 > Huawei P30pro
Nikon D5000 > FujiFilm X100F
myscho123
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 1. 2025 10:29

myscho123 píše:Riešim podobný výber telefónu pre seba, ale miestna diskusia je úplne k prdu a nič som sa nedozvedel...
Sebe kúpim Pixel (kedysi som mal Nexus, tak zaspomínam na staré časy), manželke S24+ (teraz má S20) a za rok vám poviem, čo z toho bola chyba.

hmm zajímavé, nic jsi se tu nedozvěděl a přitom budeš kupovat Pixel a Samsung, tedy zde 2 nejvíc zmiňované a doporučované smartphony :-D
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod myscho123 22. 1. 2025 10:37

A čo iné by sa asi malo spomínať v téme s názvom Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)?

Xiaomi a Honor?

Prechádzať na iPhone len kvôli videu sa mi neoplatí, teraz mám v mobile za 4 roky používania 10121 fotiek a len 50 videí.
N3510i > N6021 > SEK750i + HPM82> HP ipaQ 614c > NEXUS S > Sencor P5500 > Samsung Galaxy NOTE 10,1 + Honor 8 > Huawei P30pro
myscho123
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 22. 1. 2025 11:42

myscho123 píše:Riešim podobný výber telefónu pre seba, ale miestna diskusia je úplne k prdu a nič som sa nedozvedel.
Každý chváli mobil čo má doma (pretože za to zaplatil a je mu blbé priznať že to bola chyba), ostatné videl max v obchode alebo vlastnil staršiu verziu s iným FW. Nikto nemá doma všetky kombinácie s aktuálnym FW a nepoužíva ich aspoň obdeň aby ich vedel normálne porovnať.

Takže pokiaľ sa tu 5 rozdielnych uživateľov nezhodne na jednom zápore (napríklad mizerná výdrž, neostré fotky, dizajn, zvuk pri telefonovaní) tak to nemá zmysel ani čítať. Testy na youtube si vie dohľadať každý také, aby mu vyšiel mobil ktorý sa mu páči a na ktorý má.

Inak je to tu strata času s 3 stranami osobných útokov internetových hrdinov, čo si kúpili telefón, ale nevedia čítať s porozumením.

Ja mel oba(vsechny) :-D
Ted mam Pixel pac mi vyhovuje nejvic na to co chci(fotak) ale nejsem nejaka "znacka ovce" a celkove vsude jsou mi znacky ukradeny...proste koupim co je pro mne v tu dobu to "nej".

Sam moc dobre vim ze HW v Pixelu je starsi/horsi...ale poznas to v realite? Ne.
Leda ze by jsi hral hry/strihal video atd.
Fotaky ma z tech 3 nej...uz jen co se tyce spolehlivosti...v tomhle nahradil iPhone.
Video je ale zase lepsi na iPhonu(pokud na Pixelu nezapnes video boost)...kterej je ale taky obcas "hit miss"

Proste jako u vseho si rekni co od telefonu chces...co je pro tebe priorita a naopak co ti zase tak chybet nebude.

U mne (a vlastne celkove) je obrovska vyhoda ze Pixel i iPhony nabizi svoje TOP vlajky i v mensim provedeni.
Mas jen mensi display a baterku.
To nikdo jinej zatim nema.
A mezi iPhonem a Pixelem to u mne vyhral Pixel pac fotky a i to ze iOS ja nejak extra nevyuziju(plus samozrejme nektery jejich nelogicky veci v UI ktery porad nechapu ze nemaj - jako univerzalni backswipe vsude...)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 22. 1. 2025 12:05

myscho123 píše:Riešim podobný výber telefónu pre seba, ale miestna diskusia je úplne k prdu a nič som sa nedozvedel.

Já třeba uvažoval o P8P nebo o Moto EDGE 50 ultra, předtím iPhone 15p a S23 - nejsem fanda jedné značky.

Měl jsem iPhone ale nesedl mi SW a psal jsem i, že poslední iOS toho dost řeší. Pokud někoho zajímá co mi vadilo, může se zeptat.

Až na pár jedinců tady víceméně všichni chválili a doporučovali Pixel popř. že za zvážení stojí i iPhone. No a prostě pár jedinců neuneslo, že se oprávněně upozorňovalo na špatné fotky u S23 a S24 a jejich láska není doporučovaná. Když si je odmyslíš, lze tu najít odpověď a shodu :-D

Výlevy jak je Pixel laciný, zastaralý snad nemá ani smysl komentovat. I majitele Pixelu zmíní, že výkon je slabší ale v praxi nedostatkem výkonu netrpí a ani za několik let tento problém nebude...

-- 22. 1. 2025 12:07 --

Kapr99 píše:

Ja mel oba(vsechny) :-D
Ted mam Pixel pac mi vyhovuje nejvic na to co chci(fotak) ale nejsem nejaka "znacka ovce" a celkove vsude jsou mi znacky ukradeny...proste koupim co je pro mne v tu dobu to "nej".

Sam moc dobre vim ze HW v Pixelu je starsi/horsi...ale poznas to v realite? Ne.
Leda ze by jsi hral hry/strihal video atd.
Fotaky ma z tech 3 nej...uz jen co se tyce spolehlivosti...v tomhle nahradil iPhone.
Video je ale zase lepsi na iPhonu(pokud na Pixelu nezapnes video boost)...kterej je ale taky obcas "hit miss"

Proste jako u vseho si rekni co od telefonu chces...co je pro tebe priorita a naopak co ti zase tak chybet nebude.

U mne (a vlastne celkove) je obrovska vyhoda ze Pixel i iPhony nabizi svoje TOP vlajky i v mensim provedeni.
Mas jen mensi display a baterku.
To nikdo jinej zatim nema.
A mezi iPhonem a Pixelem to u mne vyhral Pixel pac fotky a i to ze iOS ja nejak extra nevyuziju(plus samozrejme nektery jejich nelogicky veci v UI ktery porad nechapu ze nemaj - jako univerzalni backswipe vsude...)

Pod to se rád podepíšu!
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 22. 1. 2025 12:39

Taky podepíšu poslední dva názory. Sám mám pořád iP15 Pro. Před týdnem jsem vracel po 10 dnech pixel 9 Pro. A hned po představení jsem měl souběžně iP15 Pro a S24. Vše jsem to tady psal!!

A i když jsem si tedy nakonec zase nechal iP, a i když je mi systémově blíž Android, tak zodpovědně musím říct, a rovněž jsem to zde již psal - na fotky Pixel na video iP. Jelikož já potřebuji obojí s ohledem na focení a točení produktových věcí, zůstal jsem u iPhonu, protože ten je skutečně nejvyváženějším strojem. A taky jsem řekl a stojím si za tím, že Samsung neumí pohyb a interiér, nedej bože pohyb v interiéru. Tam je to prostě tragédie. Lidi mají rozmazané ruce nohy hlavy, prostě všechno a to teď nemyslím focení badmintonu nebo svalový fotbal. Prostě běžný pohyb lidi v místnosti. A za tím si budu stát vždycky, dokud to Samsung nezmění, což se zřejmě nestane, protože o tom ví už od doby S10 a nic s tím nedělá. A ať na mě nikdo nechodí s dalšími aplikacemi, které si člověk musí doinstalovat nebo ten poblazneny GoodLock, který úplně zmrší kvalitu fotky.

No a pak se tady do diskuze doslova na.ral jeden člověk, vlastník Samsungu, který to zde celé vyhejtil, protože mu někdo sáhnul na jeho hračku. Mě je úplně u zadele, co mám za značku. Chci funkčnost a vyváženost. Samsungů jsem měl za posledních 5 let asi 12 od malých až po Ultry. Žádný to prostě neumí. Je to skvělý pracovní stroj, umí velmi solidně video, umi mnohokrát lépe krajiny ve dne než iP, ale interiér je tragédie. Až to bude umět lépe, absolutně nemám problém jít zpět.
A to už se vůbec nebavím o tom, že iP ve verzi malé PRO má stejnou foto výbavu, jako Pro Max, což u Samsungu řady S není! A já už opravdu malou telefonní budku s sebou tahat nehodlám.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod myscho123 22. 1. 2025 12:57

Ja som chcel pôvodne Samsung, kým som nenašiel že už pár rokov používa tie isté fotomoduly a snaží sa to vylepšovať softwarom, to mi pripadá trošku málo v porovnaní s konkurenciou (nie len Čínou).

Ono celkovo je ťažké porovnávať telefóny aj podľa recenzíí. Často sa tam vyzdvihujú AI funkcie ktoré buď u nás nefungujú, alebo sú len v angličtine čo nemusí každému vyhovovoať, prípadne ako to má Samsung na webe - bezplatne garantuje funkčnosť do roku 2025 - a čo potom? nikto nevie.

Teraz som našiel že na Nemeckom Amazone sa dá kúpiť Pixel s 512GB pamäťou za cenu 256 na alze (cca 1097eur). S dopravou do ČR zdarma, čo sa mi zdá celkom solídna ponuka.
myscho123
Junior

Odeslat příspěvekod myscho123 22. 1. 2025 16:16

Keď už som bol skoro rozhodnutý objednávať, natrafil som na túto ukážku videa natočeného Pixelom:
https://youtu.be/1lyLzM3tNWU?si=PBJAJWpQwlWDVv22

Zaujímavé to je od času cca 8:00, tak priblblo mi nepreostruje ani 4,5 rokov starý Huawei.. To je fakt sklamanie, pokiaľ to nejakým updatom odvtedy neopravili, čo ťažko overím.
myscho123
Junior

Odeslat příspěvekod voughne 22. 1. 2025 16:35

"Prechádzať na iPhone len kvôli videu sa mi neoplatí, teraz mám v mobile za 4 roky používania 10121 fotiek a len 50 videí." ... lol a hned nato riesis nejake jedno video s preostrovanim na blizky objekt :)

Takze vlastne kazda znacka a model ma svoje chyby, treba sa zmierit s mensim zlom resp. vyberat tak, aby to, co je pre mna priorita bolo v telefone bezchybne Dokonalost neexistuje, treba sa s tym zmierit :)
voughne
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka