Galaxy S24/5 vs Pixel 9 Pro vs I 16(Pro)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 20. 1. 2025 20:28

Dzejn Dočk píše:Pixel 9 PRO XL je aktuálně druhý nejlepší fotomobil, tak nevím, proč bych se měl Pixelu vyhnout obloukem? Prosím o vysvětlení. To by mě opravdu zajímalo.

Jinak třeba Vivo za mne fotí parádně ale občas chyběla konzistence a dost ustřelil (to mi dost vadí) a poslední TOP xiaomi bylo taky překvapení, takže další mobil možná čína bude. Nevidím v tom problém. Pokud se Samsung vzpamatuje, rád mu dám zase šanci.

A jak jsem psal, nejen já brácha ale dalších xxx lidí má problém s focením Samsungů v interéru a to lze vidět na displeji mobilu. Bohužel.

Dle čeho je P9P XL druhý nejlepší fotomobil? Snad ne dle DxOmark, který je od jisté doby pochybný. Navíc tam zcela jistě chybí aktuální čínské vlajky...

Vivo fotí parádně, ale nekonzistentně. Teda kromě šíra, které je tragické (na danou cenu). X14U je také skvělý stroj a X15U bude zřejmě ještě o chloupek lepší. Jinak Samsung rozhodně nic na své strategii komplexního telefonu nezaměřeného jen na jednu věc měnit nebude. Nemá proto důvod - protože veškerá konkurence se zaměřuje na jednu-dvě věci a zbytek prostě odflákne. A to hraje Korejcům do karet dlouhodobě.

Takže problém je pouze interiér a shutter lag? Když teda nebudu fotit děti/zvířata v bytě za horších světelných podmínek, jsem v pohodě? To je poměrně dosti konkrétní a dosti okrajové, ale budiž.

Nechápejte mě špatně, ale nemám rád kritiku ve stylu "xy je špatný telefon, protože blbě fotí (dle mě), je zabugovaný (dle mě), seká se (dle mě) a je celkově neodladěný (dle mě)". Kritika má být jasná a konkrétní a to na obě strany. A toho vy prostě nejste schopen - hned vaše první rada byla (ve zkratce): "Pixel je super, Samsung má špatně odladěnou nadstavbu, takže se vyhýbat obloukem".

-- 20. 1. 2025 20:32 --

hugo48 píše:Mrzí mě, že tady můj dotaz rozjel trochu flame. Šlo mi právě o zkušenosti uzivatelů s jednotlivými telefony, nebo přechodem mezi nimi.

Proto si vážím všech příspěvků, které toto obsahují.

Jen možná pro upřesnění. Jak jsem psal. Nyní se z toho stalo, že telefony kupuji 2. Pro přítelkyni to bude Samsung..pravděpodobně S24, ale pokud S25 přinese něco zajímavého ("bohužel" pro ni bude i v hezké barvě) tak třeba ten. Ale jinak ji prostě vyhovuje OneUI, je na to zvyklá a já nemám důvod ji to rozmlouvat. Navíc proti jejímu 4G S20FE bude i S24 kvalitativní skok.

Což pro mne mi třeba S24 nepřijde, ale jak jsem napsal, čekám na S25 a kdoví. Proti Samsungu nic nemám, ale ze současné výkonnosti mé S21 po všech updatech a řekněme že i kvalita fotek a videí už mě v této chvíli úplně neomračuje.

Párkrát to tu padlo a tak klidně upřesním..ano fotky z mobilu jdou obcas i na tisk a nejsou jen na prohlížení v mobilu, byť i tak jde pořád jen o momentky mé dcery, nějaké krajinky, zážitky z cest ale není potřeba nic profi..pokud chci něco "plánovaného" tak mám zrcadlovku.

To se týká i videí, většinou jsou to ty "akční" videa právě dítěte ať už z interiéru tak i z exteriéru. Občas si vyrazím i na letiště na letadla - tam je to fotky spíš zrcadlovka..když video, tak spíš mobil..ale tam se S21 nechytá. V tomhle by mě právě lákal i Apple, už jenom kvalitou zvuku u videa. Ale zároveň na videu to vyloženě nestojí.

Primárně mám mobil k vyřízení emailů, čtení zpráv, nějaký ten instagram a hovory. Vydrž počítám jednodenní plus ráno i odpoledne telefon je na kabelu/bezdrátové nabiječce 30-45 minut v autě -v tom mě S21 trochu štve, protože na bezdrátu v autě se při běžícím Android Auto přehřívá a nenabíjí. Ale opět, toto není pro me deal breaker, prostě to připojím na kabel.

Poslední ještě k těm cenám, které tu někdo zmínil. Jelikož žiji v zahraničí, telefon nebudu kupovat v ČR. V přepočtu to vychází tak, že S24 256GB je za 18250 CZk, Pixel 9 Pro 256 GB 22000 CZk (oba do konce měsíce v akci). S25 uvidíme- zaregistroval jsem se do předprodeje- takze kdyžtak tam bude 5% member sleva + 1250 CZk předprodej sleva ze Samsung ceny.
Jediný I16 Pro 256GB není ve slevě, tam je naopak 1500 CZK sleva v případě, že S21 hodím na protiúčet - po tomto zvýhodnění by byl asi za 29250 CZK. Ceny berte s rezervou - je to přepočet z EUR. ;)

Asi bych šel dle ceny a toho, co si pro sebe obhájíte. Video bude lepší u Samsungu, fotky u Pixelu. Zbytek už je individuální (UI, aplikace, apod.)...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 1. 2025 20:55

Máte nějaké fakta či důkazy, že DxOmark je pochybný? Od jaké doby? Jinak jsou to prázdná slova.

Přečtěte si recenze Pixelu 9P a myslím si, že vaše tvrzení "vyhnout se mu obloukem" je velmi ale opravdu velmi přehnané a zavádějící. Zkušenosti uživatelů mluví také jinak.

Podívejte se i jinde než DxOmark a porovnej detailně fotky. Zase uvidíte že Pixel 9P je prostě špička. Rád přijmu jiný názor ale doložte ho.

Prosím, proč se mu vyhnout jako fotomobilu, v čem je ve focení tak špatný, že je třeba se mu vyhnout obloukem? Konkrétně bych požádal.

Vámi popsané problémy jsou u S24U + něco dalšího. S24 jich má o dost více. Třeba slabé tele a šíro taky žádná pecka, tady je to prostě celé velký špatný. Tazatel chce S24 a tam je to opravdu velmi špatné. Na vlajku bych řekl nedůstojné.
Dostatečně konkrétní nebo chcete rozbor kvality fotek od každého objektivu?

"A to hraje Korejcům do karet dlouhodobě"
to je Váš názor, můj ne. Setrvačnost je dlouhá ale pak to půjde poměrně hopem, pokud se nic nezmění. Když se podíváte na dlouhodobý vývoj na trhu, x značek roste výrazně rychleji než Samsung a to se bavíme o velkých značkách. Prostě dnes jde lidem hlavně o fotky, někomu ne a je to v pořádku ale většina mluví jinak. Už se odklon od Samsungu projevuje a bude zrychlovat. Dále bych toto neřešil - čas ukáže kdo měl pravdu. Pokud Samsung nezabojuje, myslím si, že jednička už nebude :-) (a už by nebyl, kdyby Huawei nedostal po prstech)

" Kritika má být jasná a konkrétní a to na obě strany."
nezlobte se vy ale Vaše kritika Pixelu jako fotomobilu nebyla zrovna konkrétní. Dvojí metr?

" Kritika má být jasná a konkrétní a to na obě strany. A toho vy prostě nejste schopen "

Buď nečtete pozorně nebo asi rovnou lžete.

Bugy - zmínil jsem vlákna o S23+24+video kde během testu jako jediný selhal, aplikace prostě spadla.

Seká se - dal jsem konkrétní příklad při čem se S23 sekala a to jsem nezažil od roku 2019.

Rád bych i připomněl, že tazatel chtěl vlastní zkušenosti s mobilem popř. s přechodem a to jsem přesně napsal. Tak kde je problém? Že napíšu co tazatel chce?

Myslím si, že jsem Vám na vše a slušně odpověděl. Také si myslím, že mě obviňujete z neschopnosti být konkrétní a to jsem vám konkrétně vyvrátil - vše je dohledatelné v tomto vlákně, stejně jako mé opakované zmínky o nižším papírovém výkonu Pixelu.

Takže vás ještě jednou poprosím, pečlivě mi odpovězte na mé otázky a dokažte, že umíte slušně, věcně a konkrétně argumentoat. Děkuji
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod pikropikro 20. 1. 2025 22:47

Eaazyho nelze brát vážně! Je to druhý Renek. Jakmile někdo sáhne na Samsung, tak je z něj tady mrtvola. A to se nebavím o nějakých vážných věcech, ale o tom, že Samsungu se nesmí zkrivit jediný vlasek. Stačí se podívat, co se ze mě ti dva agitatori snažili udělat před 14 dny v "jejich" vláknu.

Měl jsem S24, mám od vydání iP15Pro a teď jsem měl 10 dnů Pixel 9 Pro.

Pro tazatele: neuvažuje a ber Pixel. Pokud si nedokážeš obhájit cenu iP, není nad čím uvažovat. Samsung je dávno za zenitem. Jen někteří si to nechtějí přiznat. Že celá mobilní divize musí šetřit ví celá planeta. I proto je celá eskova řada už 4 roky jen facelift. Ne nadarmo jediné vlákna, kde se denně řeší problémy a vlastně nejvíce příspěvků má Samsung!!!

Sice 11 měsíců staré, ale fajn srovnání :

https://www.youtube.com/watch?v=ievLpThY3UM

Ber Pixel a budeš spokojený.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Abracas 20. 1. 2025 23:49

Tady je taky docela hezký srovnání... ;-).

https://youtu.be/R1CfqOus2Tw?si=3LFb0bZlpTOWDpYG

Mimochodem na pixelu mě celkem štvalo, že čtečka otisku prstů funguje jen při rozsvíceném displeji. Už to možná bude opravené, ale při přechodu od ostatních výrobců to může být celkem otravné.
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 21. 1. 2025 06:12

Abracas: ad čtečka - stále stejné
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod aikoN 21. 1. 2025 06:21

pikropikro píše:Ne nadarmo jediné vlákna, kde se denně řeší problémy a vlastně nejvíce příspěvků má Samsung!!!

Určitě to nemůže mít co dočinění s tím, kolik uživatelů danou značku kupuje a kolik z nich je mobilních nadšenců? On by jeden řekl, že neprobíhající diskuze může být i znakem nezájmu, případně, že daný telefon kupují vesměs BFU, kteří nemají o existenci nějakého fóra ani tušení.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 07:21

Doporučím tazateli navštívit stránky fotoguru, jsou tam velmi obsáhlé recenze z pohledu fotografa s velkým množstvím fotografií a detailním popisem výhod a nevýhod. Všem, co se našli v mém konstatování "nejsem ovce" jako ty ovce se tímto omlouvám.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 21. 1. 2025 08:42

Ostatně i onen Fotoguru Honza Rybář má svůj telefon iP15 Pro a v jednom z videí (na YT má svůj kanál z video recenzema) vysvětluje, proč si nevzal Maxe a proč vlastně nyní nemá ani iP16 Pro - vzhledem k portrétním fotkám a 77mm ohniska na 3x zoomu.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Eaazy 21. 1. 2025 08:49

Dzejn Dočk píše:Máte nějaké fakta či důkazy, že DxOmark je pochybný? Od jaké doby? Jinak jsou to prázdná slova.

Přečtěte si recenze Pixelu 9P a myslím si, že vaše tvrzení "vyhnout se mu obloukem" je velmi ale opravdu velmi přehnané a zavádějící. Zkušenosti uživatelů mluví také jinak.

Podívejte se i jinde než DxOmark a porovnej detailně fotky. Zase uvidíte že Pixel 9P je prostě špička. Rád přijmu jiný názor ale doložte ho.

Prosím, proč se mu vyhnout jako fotomobilu, v čem je ve focení tak špatný, že je třeba se mu vyhnout obloukem? Konkrétně bych požádal.

Vámi popsané problémy jsou u S24U + něco dalšího. S24 jich má o dost více. Třeba slabé tele a šíro taky žádná pecka, tady je to prostě celé velký špatný. Tazatel chce S24 a tam je to opravdu velmi špatné. Na vlajku bych řekl nedůstojné.

to je Váš názor, můj ne. Setrvačnost je dlouhá ale pak to půjde poměrně hopem, pokud se nic nezmění. Když se podíváte na dlouhodobý vývoj na trhu, x značek roste výrazně rychleji než Samsung a to se bavíme o velkých značkách. Prostě dnes jde lidem hlavně o fotky, někomu ne a je to v pořádku ale většina mluví jinak. Už se odklon od Samsungu projevuje a bude zrychlovat. Dále bych toto neřešil - čas ukáže kdo měl pravdu. Pokud Samsung nezabojuje, myslím si, že jednička už nebude :-) (a už by nebyl, kdyby Huawei nedostal po prstech)

nezlobte se vy ale Vaše kritika Pixelu jako fotomobilu nebyla zrovna konkrétní. Dvojí metr?

" Kritika má být jasná a konkrétní a to na obě strany. A toho vy prostě nejste schopen "

Bugy - zmínil jsem vlákna o S23+24+video kde během testu jako jediný selhal, aplikace prostě spadla.

Seká se - dal jsem konkrétní příklad při čem se S23 sekala a to jsem nezažil od roku 2019.

Rád bych i připomněl, že tazatel chtěl vlastní zkušenosti s mobilem popř. s přechodem a to jsem přesně napsal. Tak kde je problém? Že napíšu co tazatel chce?

Myslím si, že jsem Vám na vše a slušně odpověděl. Také si myslím, že mě obviňujete z neschopnosti být konkrétní a to jsem vám konkrétně vyvrátil - vše je dohledatelné v tomto vlákně, stejně jako mé opakované zmínky o nižším papírovém výkonu Pixelu.

Takže vás ještě jednou poprosím, pečlivě mi odpovězte na mé otázky a dokažte, že umíte slušně, věcně a konkrétně argumentoat. Děkuji

Já nikde P9P nehaním jako fotomobil - jen to prostě není komplexní telefon. Obětí za foťáky je SoC a výdrž. Čína je ve foťácích někde jinde. Pokud píšete, že foťáky jsou nedůstojné, tak já si stojím za tím, že SoC Pixelu je nedůstojné úplně stejně. Já ignoruji foťáky u Samsungu (neboť nejsou moje priorita), vy ignorujete SoC Pixelu (neboť to není vaše priorita). Ale u mně je to špatně a u vás dobře. Nechápu.

S24U jste měl, že píšete o problémech? Jaké konkrétně? Ať mohu porovnat s dlouhodobými zkušenostmi.

S23 jste měl nějaký delší čas? Nebo týden? Nebo jen osahání v Datartu? Ať mohu porovnat s dlouhodobými zkušenostmi.

-- 21. 1. 2025 08:55 --

pikropikro píše:Eaazyho nelze brát vážně! Je to druhý Renek. Jakmile někdo sáhne na Samsung, tak je z něj tady mrtvola. A to se nebavím o nějakých vážných věcech, ale o tom, že Samsungu se nesmí zkrivit jediný vlasek. Stačí se podívat, co se ze mě ti dva agitatori snažili udělat před 14 dny v "jejich" vláknu.

Pro tazatele: neuvažuje a ber Pixel. Pokud si nedokážeš obhájit cenu iP, není nad čím uvažovat. Samsung je dávno za zenitem. Jen někteří si to nechtějí přiznat. Že celá mobilní divize musí šetřit ví celá planeta. I proto je celá eskova řada už 4 roky jen facelift. Ne nadarmo jediné vlákna, kde se denně řeší problémy a vlastně nejvíce příspěvků má Samsung!!!

Opravdu? Vy jste se odkopal sám - mně je úplně jedno, kdo má jaký telefon, jen mne vytáčí ta jednostrannost a ovečkování po vzoru Applu. Pokud byste uměl číst, tak neustále opakuji, že:
- video bude lepší u Samsungu
- fotky u Pixelu
- zbytek už je individuální (UI, aplikace, apod.)

To, že pro mně je telefon spotřební zboží a proto je měním jako ponožky, je můj přístup a nikomu ho nevnucuji. Ale obhajovat si koupi něčeho jen proto, že to stálo hodně peněz, je nesmysl až trapnost. Taky jsem si za 33k koupil S22U v předobjednávce a byl to strašný telefon - otřesný, neodladěný, nešlo se dovolat, SoC bída (jako letošní G4, byť s lepším modemem) - hrůza. Nebudu to obhajovat jen proto, že to stálo dost peněz...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 09:02

Jen bych se vrátil na začátek, jelikož máme doma S21 plus a S24 plus tak můžu tazatele ujistit, že video je u 24 o dost dál, dále S21 neměla optický zoom, jen o něco delší ohnisko a používala výřez pro 3 násobný zoom a z toho logicky vyplývá horší kvalita za špatného světla, S24 má zoom optický a kvalita je daleko lepší. Fotoguru u Pixelů zmiňuje pomalejší ukládání fotek, což může v některých situácích dost vadit. Určitě to některý z uživatelů v rámci objektivity potvrdí, stejně jako horší zpracování portrétního režimu.
Naposledy upravil standavfr dne 21. 1. 2025 09:34, celkově upraveno 2
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 1. 2025 09:27

Eaazy píše:
Dzejn Dočk píše:Máte nějaké fakta či důkazy, že DxOmark je pochybný? Od jaké doby? Jinak jsou to prázdná slova.

Já nikde P9P nehaním jako fotomobil - jen to prostě není komplexní telefon. Obětí za foťáky je SoC a výdrž. Čína je ve foťácích někde jinde. Pokud píšete, že foťáky jsou nedůstojné, tak já si stojím za tím, že SoC Pixelu je nedůstojné úplně stejně. Já ignoruji foťáky u Samsungu (neboť nejsou moje priorita), vy ignorujete SoC Pixelu (neboť to není vaše priorita). Ale u mně je to špatně a u vás dobře. Nechápu.

S24U jste měl, že píšete o problémech? Jaké konkrétně? Ať mohu porovnat s dlouhodobými zkušenostmi.

S23 jste měl nějaký delší čas? Nebo týden? Nebo jen osahání v Datartu? Ať mohu porovnat s dlouhodobými zkušenostmi.

-- 21. 1. 2025 08:55 --

pikropikro píše:Eaazyho nelze brát vážně! Je to druhý Renek. Jakmile někdo sáhne na Samsung, tak je z něj tady mrtvola. A to se nebavím o nějakých vážných věcech, ale o tom, že Samsungu se nesmí zkrivit jediný vlasek. Stačí se podívat, co se ze mě ti dva agitatori snažili udělat před 14 dny v "jejich" vláknu.

Opravdu? Vy jste se odkopal sám - mně je úplně jedno, kdo má jaký telefon, jen mne vytáčí ta jednostrannost a ovečkování po vzoru Applu. Pokud byste uměl číst, tak neustále opakuji, že:
- video bude lepší u Samsungu
- fotky u Pixelu
- zbytek už je individuální (UI, aplikace, apod.)

To, že pro mně je telefon spotřební zboží a proto je měním jako ponožky, je můj přístup a nikomu ho nevnucuji. Ale obhajovat si koupi něčeho jen proto, že to stálo hodně peněz, je nesmysl až trapnost. Taky jsem si za 33k koupil S22U v předobjednávce a byl to strašný telefon - otřesný, neodladěný, nešlo se dovolat, SoC bída (jako letošní G4, byť s lepším modemem) - hrůza. Nebudu to obhajovat jen proto, že to stálo dost peněz...

Prosil jsem vás o odpovědi a vykašlal jste se na to. Nedivím se.

Zkusím to znova.

Prosím odpověď na:¨

1. Máte nějaké fakta či důkazy, že DxOmark je pochybný? Od jaké doby? Jinak jsou to prázdná slova.

2.Prosím, proč se mu vyhnout jako fotomobilu, v čem je ve focení tak špatný, že je třeba se mu vyhnout obloukem? Konkrétně bych požádal.

Sám jste psal, že nemáte rád být nekonkrétní ale jste a neodpovídáte.

Pokud někdo napíše: vyhnout se Pixelu jako fotomobilu obloukem, lze to brát jako hanění jeho foto schopností.

Takže prosím dokažte, že nemlátíte prázdnou slámu. Děkuji.

-- 21. 1. 2025 09:33 --

standavfr píše:Jen bych se vrátil na začátek, jelikož máme doma S21 plus a S24 plus tak můžu tazatele ujistit, že video je u 24 o dost dál, dále S21 neměla optický zoom, jen o něco delší ohnisko a používala výřez pro 3 násobný zoom a z toho logicky vyplývá horší kvalita za špatného světla, S24 má zoom optický a kvalita je daleko lepší. Fotoguru u Pixelů zmiňuje pomalejší ukládání fotek, což může v některých situácích dost vadit. Určitě to nekterý z uživatelů v rámci objektivity potvrdí.

kvalita se i u S23 posunula oproti S21 ale dál stále velký špatný....

Nevím jak Pixel 9P ale P8P foto v full (50Mpx) rozlišení ukládal déle - vyřešeno aktualizací. Teď to není okamžitě ale netrvá to ani sekundu, ba ani půl sekundy, hádám. Klasicky na 12Mpx je okamžitě bez prodlevy.

Pixel 9P má o něco vyšší výkon, takže třeba už plně vyřešeno. :-))
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 09:37

Rybář si na to stěžoval u P9P v režimu vysokého rozlišení. Takže nevyřešeno. Tazatel se ptá na S24, ne S23. To velký špatný spočívá konkrétně v čem?
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 1. 2025 09:51

Vy víte jakou měl verzi SW u P9P, že jste si jist, že to není vyřešeno?

Ach jo, psal jsem to Xkrát.

U S23 i S24 obecně kvalita fotek za horšího osvětlení. Když je v tom pohyb - velký špatný.

Kvalita fotky z tele je prostě špatná. Podívejte se, to vydá za 1000 slov. Kresba, detaily, šum - evidentně má malé rozlišení a musí si SW vymýšlet. (pokud si dobře pamatuji)

Šíro - ostrost, detaily, práce sw.

Opravdu se podívejte na full rozlišení u Pixelu 9P a S24 a myslím, že hned pochopíte, bude to pro oba jednoduší :-) Moc se mi kvůli vám nechtějí hledat fotky, stahovat a pak psát resumé. Zvládnete sám, ne?
Naposledy upravil Dzejn Dočk dne 21. 1. 2025 09:57, celkově upraveno 1
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod standavfr 21. 1. 2025 09:54

Ty víš jakou má Samsung teď verzi softwaru na 24, že tvrdíš, že je to pořád velký špatný? Můžeš teda konkrétně odpovědět jaká verze a v čem je špatná? Děkuji.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 1. 2025 09:58

Já vám na otázku odpověděl, teď to zkuste vy ;-)

-- 21. 1. 2025 10:01 --

Občas se divám na vlákna od Samsungu a nestačím se divit :-D

Je tam pár fanatiků no se kterými maj problém i jiní majitelé Samsungu.

Nedávno si tam někdo oprávněně postěžoval (nekritizoval) že ještě nemá A15 a pokud očekáváš uznání a sebereflexi, že by už taky mohla mít vlajka A15 - mýlíš se. Sepsuli ho.

A jak reaguji na opravdovou a oprávněnou kritiku víme :-D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Předchozí stránkaDalší stránka