Dzejn Dočk píše:Pixel 9 PRO XL je aktuálně druhý nejlepší fotomobil, tak nevím, proč bych se měl Pixelu vyhnout obloukem? Prosím o vysvětlení. To by mě opravdu zajímalo.
Jinak třeba Vivo za mne fotí parádně ale občas chyběla konzistence a dost ustřelil (to mi dost vadí) a poslední TOP xiaomi bylo taky překvapení, takže další mobil možná čína bude. Nevidím v tom problém. Pokud se Samsung vzpamatuje, rád mu dám zase šanci.
A jak jsem psal, nejen já brácha ale dalších xxx lidí má problém s focením Samsungů v interéru a to lze vidět na displeji mobilu. Bohužel.
Dle čeho je P9P XL druhý nejlepší fotomobil? Snad ne dle DxOmark, který je od jisté doby pochybný. Navíc tam zcela jistě chybí aktuální čínské vlajky...
Vivo fotí parádně, ale nekonzistentně. Teda kromě šíra, které je tragické (na danou cenu). X14U je také skvělý stroj a X15U bude zřejmě ještě o chloupek lepší. Jinak Samsung rozhodně nic na své strategii komplexního telefonu nezaměřeného jen na jednu věc měnit nebude. Nemá proto důvod - protože veškerá konkurence se zaměřuje na jednu-dvě věci a zbytek prostě odflákne. A to hraje Korejcům do karet dlouhodobě.
Takže problém je pouze interiér a shutter lag? Když teda nebudu fotit děti/zvířata v bytě za horších světelných podmínek, jsem v pohodě? To je poměrně dosti konkrétní a dosti okrajové, ale budiž.
Nechápejte mě špatně, ale nemám rád kritiku ve stylu "xy je špatný telefon, protože blbě fotí (dle mě), je zabugovaný (dle mě), seká se (dle mě) a je celkově neodladěný (dle mě)". Kritika má být jasná a konkrétní a to na obě strany. A toho vy prostě nejste schopen - hned vaše první rada byla (ve zkratce): "Pixel je super, Samsung má špatně odladěnou nadstavbu, takže se vyhýbat obloukem".
-- 20. 1. 2025 20:32 --
hugo48 píše:Mrzí mě, že tady můj dotaz rozjel trochu flame. Šlo mi právě o zkušenosti uzivatelů s jednotlivými telefony, nebo přechodem mezi nimi.
Proto si vážím všech příspěvků, které toto obsahují.
Jen možná pro upřesnění. Jak jsem psal. Nyní se z toho stalo, že telefony kupuji 2. Pro přítelkyni to bude Samsung..pravděpodobně S24, ale pokud S25 přinese něco zajímavého ("bohužel" pro ni bude i v hezké barvě) tak třeba ten. Ale jinak ji prostě vyhovuje OneUI, je na to zvyklá a já nemám důvod ji to rozmlouvat. Navíc proti jejímu 4G S20FE bude i S24 kvalitativní skok.
Což pro mne mi třeba S24 nepřijde, ale jak jsem napsal, čekám na S25 a kdoví. Proti Samsungu nic nemám, ale ze současné výkonnosti mé S21 po všech updatech a řekněme že i kvalita fotek a videí už mě v této chvíli úplně neomračuje.
Párkrát to tu padlo a tak klidně upřesním..ano fotky z mobilu jdou obcas i na tisk a nejsou jen na prohlížení v mobilu, byť i tak jde pořád jen o momentky mé dcery, nějaké krajinky, zážitky z cest ale není potřeba nic profi..pokud chci něco "plánovaného" tak mám zrcadlovku.
To se týká i videí, většinou jsou to ty "akční" videa právě dítěte ať už z interiéru tak i z exteriéru. Občas si vyrazím i na letiště na letadla - tam je to fotky spíš zrcadlovka..když video, tak spíš mobil..ale tam se S21 nechytá. V tomhle by mě právě lákal i Apple, už jenom kvalitou zvuku u videa. Ale zároveň na videu to vyloženě nestojí.
Primárně mám mobil k vyřízení emailů, čtení zpráv, nějaký ten instagram a hovory. Vydrž počítám jednodenní plus ráno i odpoledne telefon je na kabelu/bezdrátové nabiječce 30-45 minut v autě -v tom mě S21 trochu štve, protože na bezdrátu v autě se při běžícím Android Auto přehřívá a nenabíjí. Ale opět, toto není pro me deal breaker, prostě to připojím na kabel.
Poslední ještě k těm cenám, které tu někdo zmínil. Jelikož žiji v zahraničí, telefon nebudu kupovat v ČR. V přepočtu to vychází tak, že S24 256GB je za 18250 CZk, Pixel 9 Pro 256 GB 22000 CZk (oba do konce měsíce v akci). S25 uvidíme- zaregistroval jsem se do předprodeje- takze kdyžtak tam bude 5% member sleva + 1250 CZk předprodej sleva ze Samsung ceny.
Jediný I16 Pro 256GB není ve slevě, tam je naopak 1500 CZK sleva v případě, že S21 hodím na protiúčet - po tomto zvýhodnění by byl asi za 29250 CZK. Ceny berte s rezervou - je to přepočet z EUR.
Asi bych šel dle ceny a toho, co si pro sebe obhájíte. Video bude lepší u Samsungu, fotky u Pixelu. Zbytek už je individuální (UI, aplikace, apod.)...