Doporučte 3 mobily, co fotí lépe než S23

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Wilk2024 22. 1. 2025 08:41

Zdravím.

Doporučte mi 3 mobily co fotĕj líp jak S23. Děkuji.
Wilk2024
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eaazy 22. 1. 2025 08:49

Cokoliv aktuálního nad 15k fotí líp jak 2 roky stará S23...
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 1. 2025 09:09

Vivo X100 Pro, Honor Magic6 Pro, iPhone 15 pro / 16 Pro, ale těch telefonů bude hromada, já bych volil znovu Magic6, je teď bez akce za super peníze (20 990,-) a pokud na něj bude nějaká akce, tak za mě hodně muziky za slušný peníz.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karel2 22. 1. 2025 10:28

Wilk2024 píše:Zdravím.

Doporučte mi 3 mobily co fotĕj líp jak S23. Děkuji.

Nebo kouknot sem, ale brat to s rezervou.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449
S25 Ultra
Karel2
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 22. 1. 2025 10:51

pan_Lukas píše:Vivo X100 Pro, Honor Magic6 Pro, iPhone 15 pro / 16 Pro, ale těch telefonů bude hromada, já bych volil znovu Magic6, je teď bez akce za super peníze (20 990,-) a pokud na něj bude nějaká akce, tak za mě hodně muziky za slušný peníz.

Chci se zeptat ohledně toho Magic 6 Pro. Měl jsi ho delší dobu na užívání? A jestli ano, jaké jsou tvoje dojmy, předem díky.

Mám 2 roky S23U a přemýšlím, jestli za něco vyměnit nebo si ji ještě nechat. Samsung mně loni zklamal, když vynechal 10x zoom, tak jsem neměnil a letos to taky nevypadá na žádnou slávu. S Ultrou jsem docela spokojenej, jen to mazání v interieru nebo rychlejší pohyb je bída. Zajímalo by mne, jaký je právě posun Honoru 6 oproti 23U.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 1. 2025 11:11

jestli se ti na Ultře nelíbí fotky v interiéru, tak vem Pixel 9 Pro nebo některý Pixel, ty fotky v interiéru umí
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod yetti.1 22. 1. 2025 11:35

O tom jsem uvažoval, když byl se zaváděcí slevou, ale bohužel se mi nelíbí vzhledově a nechtěl jsem ho kvůli tomu Tensoru. Já vím, že to jsou jenom číslíčka, ale prostě v hlavě mám to, že nebudu dávat tolik peněz za procesor střední třídy.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 1. 2025 11:48

yetti.1 píše:
pan_Lukas píše:Vivo X100 Pro, Honor Magic6 Pro, iPhone 15 pro / 16 Pro, ale těch telefonů bude hromada, já bych volil znovu Magic6, je teď bez akce za super peníze (20 990,-) a pokud na něj bude nějaká akce, tak za mě hodně muziky za slušný peníz.

Chci se zeptat ohledně toho Magic 6 Pro. Měl jsi ho delší dobu na užívání? A jestli ano, jaké jsou tvoje dojmy, předem díky..

Měním telefony docela často (mám výhodné ceny, tak pak většinou prodám za to samé), S23U jsem měl cca 4 měsíce, S24U jsem měl cca 3 měsíce, ten Magic6 Pro mi vydržel cca 7 měsíců, umí fotky v interiéru i venku, je to super telefon a odemykání obličejem jak u iPhone je také příjemná věc, přes klasickou kameru to prostě není ono, výdrž na nabití měl také excelentí...
Nevím, jak jsi náročný, možná ho zkus objednat a dva dny porovnávat s S23U a pokud se Ti nebude něco zdát, tak ho prostě vrátíš, já to takto udělal s Vivem X100 Pro, ten systém mi nesedl, u toho Honoru kupodivu jo, má dobrý "fíčurky". Teď mám iPhone 16 Pro, který má taky velmi pěkné fotky, tak uvidíme, co dnes ukážou nového na S25U, ale předpokládám, že toho moc nebude a vyplatí se spíš S24U v nějaké velké akci.
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yetti.1 22. 1. 2025 12:11

Tyhle možnosti častých výměn bohužel nemám, tak když něco koupím, musí mi to chvíli vydržet. Původně jsem měl Honor 20 Pro, s kterým jsem byl velice spokojen, u něj byl poměr cena výkon naprosto ukázkový. Takže zkušenosti s Honorem mám a pokud se extra nic nezměnilo, tak bych ho asi zvládl. Po dvou letech jsem jej vyměnil za S 22U, ten nebyl špatný, ale lehce záseky, rychlejší vybíjení a občas výpadky mobilního internetu, mne ho přinutili vyměnit za S23U. S tím jsem spokojen, ale říkám si, že by to chtělo změnu, loni 24 mně nepřesvědčila a nepředpokládám, že 25 to změní. Když už mám vydat prachy, tak chci být spokojen. Jak se systém a fungováním, tak i s foťákem, který dost využívám. Vzhledem k tomu, že jsem plánoval výměnu telefonu realizovanou výkupem starého, tak by souběžné porovnávání nepřicházelo v úvahu. Budu muset dvakrát měřit a pak jednou řezat :)
A je vyloženě něco, co ti na Honoru vadilo nebo co by jsi změnil?
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 1. 2025 12:32

Tak u Samsungu je rozhodně lepší úprava lockscreenu a AoD, rutiny jsou super a další věci (celý goodlock), navíc teď vyjde nové UI 7, ten Honor toho tolik nemá, nicméně pokud bych měl S23U tak bych asi zatím neměnil a ještě počkal ;-) u S22U bych neváhal, ta se moc nepovedla...
Nějak extra moc si ale nepomůžeš a taky dost záleží, jaký by byl doplatek :hm
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 22. 1. 2025 12:41

Dnes asi vše nad 10k

Za mne:

Pixel 9P či 9P XL
Jablko - 16P či 16PM
Vivo X100P či 200P
Honor Magic 6P mě dost zaujal ale v ruce jsem neměl, každopádně bych se na něj podíval.
a po dloooouhe době fotí dobře i nějaká Motorola

Moto EDGE 50 ultra ve verzi se zýdy ze dřeva je peckovní, systém super, funguje výborně. Dost jsem o ní přemýšlel ale nakonec jsem vzal Pixel.

EDIt: taky se povedly Xiaomi po delší době :-)

Konrétní výběr je pak otázkou i ostatních požadavků...
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 22. 1. 2025 13:18

yetti.1 píše:Tyhle možnosti častých výměn bohužel nemám, tak když něco koupím, musí mi to chvíli vydržet. Původně jsem měl Honor 20 Pro, s kterým jsem byl velice spokojen, u něj byl poměr cena výkon naprosto ukázkový. Takže zkušenosti s Honorem mám a pokud se extra nic nezměnilo, tak bych ho asi zvládl. Po dvou letech jsem jej vyměnil za S 22U, ten nebyl špatný, ale lehce záseky, rychlejší vybíjení a občas výpadky mobilního internetu, mne ho přinutili vyměnit za S23U. S tím jsem spokojen, ale říkám si, že by to chtělo změnu, loni 24 mně nepřesvědčila a nepředpokládám, že 25 to změní. Když už mám vydat prachy, tak chci být spokojen. Jak se systém a fungováním, tak i s foťákem, který dost využívám. Vzhledem k tomu, že jsem plánoval výměnu telefonu realizovanou výkupem starého, tak by souběžné porovnávání nepřicházelo v úvahu. Budu muset dvakrát měřit a pak jednou řezat :)
A je vyloženě něco, co ti na Honoru vadilo nebo co by jsi změnil?

Pokud jste Honor měl, není důvod měnit značku a 6 Pro, příp. 7 Pro (dle financí) je skvělá volba.
Galaxy S25U, Galaxy S25, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod yetti.1 22. 1. 2025 13:22

pan_Lukas Proto taky váhám a zatím jen zvažuji, rád bych se někam posunul, ale ne za každou cenu. Kdyby S23U měla lepší focení v interieru, tak mi nic nechybí. Předpokládám, že zoomovací schopnosti u Honoru nejsou takové jako u Samsungu. Docela dost jezdíme do ZOO a tam se ten 10x hodí. Kdybych měl přijít o zoom, tak ať aspoň to focení v interieru stojí za to. Cena, kterou mi ukázal konfigurator při odprodeji S23U a využití ISIC by byla lehce přes 4000,-.
yetti.1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 1. 2025 13:44

Někde je S24U ale na porovnání to stačí :-)

https://www.youtube.com/watch?v=7vHlL51KPIo

Tady mrkni na fotky od 11:52 > https://youtu.be/IvpeaSPRzbQ?si=bcmEyqbd5JC9PHm_

Zde jsou také fotky ze zoomu https://www.youtube.com/watch?v=QYABRgqlOMA
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yetti.1 23. 1. 2025 15:51

Koukal jsem na ty videa, ale že by mně naklonili nějakou stranu, tak to moc ne.
yetti.1
Junior