S24 nebo Pixel 9

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr281 11. 5. 2025 20:20

EU distribuce je problem? Maji tam za 16k s24 256 GB EU distribuci..
Petr281
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 11. 5. 2025 21:41

To by chtělo asi vyzkoušet. Na mp.cz vidím 256GB za 17.990.

Problém není v distribuci, ani v obchodu - Mironet je v pohodě. Problém je v Samsungu a jeho distribucích - Evropa (včetně ČR) je EUX/EUX. Na Mironetu občas koupíte třeba od polských operátorů EUX/PLS. A při aktivaci s českou SIM v české sítí dojde k překlopení na EUX/EUX - a nebudou vám chodit aktualizace. A záruka to nekryje.

Ale to poznáte hned na krabičce...

Jinak Planeo má opět 20% slevu při nakupu na splátky. A S25 256GB tam vyjde (po odečtení výkupního bonusu) na 16.692. To už je přijatelná cena.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Petr281 11. 5. 2025 22:11

S24 je spatna skrz Exynos? Resim to na ico, tak nevim, jak to tam s vykupem je a radeji bych se tomu vyhl..
Petr281
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 11. 5. 2025 22:23

Petr281 píše:S24 je spatna skrz Exynos? Resim to na ico, tak nevim, jak to tam s vykupem je a radeji bych se tomu vyhl..

Na IČO jsem výkup neřešil, takže nemohu sloužit. Stejně tak splátky.

Jinak S24 určitě špatná není - v rodině jednu máme od vydání a bez problémů. A stále je ofiko v nabídce a Samsung asi ví proč.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 11. 5. 2025 23:57

Řešili jsme stejný problém. U S24 je třeba dbát na ofiko distribuci. I tak vyjde o něco levněji. Osobně mě překvapila kvalita foťáku... nejspíš bude i tak horší jak pixel, ale po aktualizacích nevypadá vůbec špatně a nevidím v něm problém. Baterka je slabší... nepoužívám ho já, ale člen rodiny a přijde mi, že žádná sláva. No, podle testů má S24 alespoň o trochu lepší příjem signálu (ale i tak je Pixel 9 lepší než dřívější pixely). Pocitově běží svižně oba stroje. Majitelce se více líbí rozměry S24.
No, u S24 skončila, protože mě Pixel 9 naštval chybou v displeji. Už dřív jsem slýchal o rezervách ve výrobní kvalitě 6 a 7 řady v případě některých kusů, takže na truc jsme rozhodli pro náhradu S24 a zatím OK. Z pohledu SW se mi sice líbí více Pixely, ale...

EDIT: Slýchal jsem, že do určitého updatu měl Android Auto problémy s S24 (a snad S23?). Zkoušel jsem S24 s poslední verzí FW bezdrátově se svou škodovkou a bez problémů. U pixelu bych problémy nečekal, ale bohužel jsem nestihl telefon s autem vyzkoušet.

Jinak obojí mi přišlo pocitově jako downgrade oproti mému Vivu X100 Pro, které se blíží limitu. Nemá tak dobrou čtečku prstů, nemá DeX, ani roky podpory. Nicméně běží stabilně, slušnou výkonovou rezervu bez zahřívaní v zátěži a slušnou výdrž na baterie. Je také stabilní a fotografické schopnosti jsou na vyšší úrovni. Ale bohužel řeším problémy s bezdrátovým Android Auto.
Tím netvrdím, že by člověk měl běžet pro Vivo, jen mi ty vlajkové řady od Googlu i Samsungu připadají méně úžasné, než by měly být a poslední roky nevidím nějaký brutální posun kupředu (např. pixely se svými tensory, Samsung se svou fotovýbavou S23-S25...)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Petr281 12. 5. 2025 07:08

Mě stačila i baterka v s22+ a dle testu je s24 lepší.. Foťák mi prijde po updatu i na s22+ celkem ok..

Planeo ma cz distribuce?
Petr281
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 12. 5. 2025 08:56

Ano, Planeo je oficiální distributor Samsungu v ČR.
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 12. 5. 2025 12:10

Pan Kája píše:
Jinak obojí mi přišlo pocitově jako downgrade oproti mému Vivu X100 Pro, které se blíží limitu. Nemá tak dobrou čtečku prstů, nemá DeX, ani roky podpory. Nicméně běží stabilně, slušnou výkonovou rezervu bez zahřívaní v zátěži a slušnou výdrž na baterie. Je také stabilní a fotografické schopnosti jsou na vyšší úrovni. Ale bohužel řeším problémy s bezdrátovým Android Auto.
Tím netvrdím, že by člověk měl běžet pro Vivo, jen mi ty vlajkové řady od Googlu i Samsungu připadají méně úžasné, než by měly být a poslední roky nevidím nějaký brutální posun kupředu (např. pixely se svými tensory, Samsung se svou fotovýbavou S23-S25...)
¨

S tím lze souhlasit, čína jede a jak budu kupovat nový mobil, bude v hledáčku. Nemám oblíbenou či neoblíbenou značku, takže Vivo nebo Xiaomi bude 100% ve výběru.

Škoda, že P9 nedostal druhou šanci ale chápu, to co se Vám stalo je průser....
Klobása Uzená
Junior

Předchozí stránka