SE K700i vs. Siemens CX75

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod simp 11. 3. 2006 12:01

Am!go:
Ježíš!!! Sláva!!! První se vzbudil! Už jsem si myslel, že se bavím jenom s bezmozky!
První reakce, která dává smysl. Akorát to trošku uvedu "na pravou míru".
Rychlejší JAVA - OK (ale ne tak praktická. Úžasné je její začlenění do telefonu např. nastavením na Hotkey)
Pohyb v menu - opravdu zdání, nebudu komentovat, je to subjektivní
Modernější baterie - Li-on a Li-Pol, to je skoro jedno. Záleží na výdrži a tu nemohu porovnat, ale věřím ti
SE je menší a lehčí - velké plus (i když jak pro koho, pro mě ano)
že paměťová karta není součástí balení, je lepší SE se 40MB paměti - Neřekl bych. CX75 má paměť kolem 10 MB, 32 MB RS-MMC seženeš skoro zadarmo, ale hlavně si koupíš, jak velkou budeš chtít. Třeba GB (i když je to extrém). U k700i ti za půl roku paměť nebude stačit. A s tím nic neuděláš.
Hlasové vytáčení a HF do auta- ano, je to plus (ale pro čtrnáctiletého kluka? Nebo že by chodil po ulici a říkal do telefonu: Zavolej mi bráchu???)
T9 u CX75 nezkracuje! (možná dřív zkracoval u nějakého prvního FW, ale teď na 100 % ne.)
Záznamník hovoru - pro uživatele výhoda, ale dá se zneužít. (To ovšem není chyba telefonu. Siemens to ale proto raději záměrně blokuje)

Nechci k700i jenom kritizovat a bezhlavě propagovat CX75. To rozhodně ne. Ale do tohoto příspěvku to bylo absolutně o ničem a do poslední chvíle nebyla napsána jediná výhoda. Jenom těžká propagace, jediný argument byl, že by k700i taky stačil. To je ale trochu málo. Žádná výhoda.
Teď to alespoň dostalo nějaký smysl. Ale CX75 pro technoida doporučuji stále :oops:

Gromm: Nezvládl si než zatleskat. Ale nějak ten svůj "svobodný názor" obhájit, si nedokázal...
simp
Junior

Odeslat příspěvekod Gromm 11. 3. 2006 12:13

Už jsem svůj názor napsal. Nechápu proč bych ho měl obhajovat...
Už se nechci hádat, vede to k ničemu.
Jinak zpátky k tématu. Pro technoida CX75.
Ale já bych vzal K700i. Siemensy moc nemusim...
Mám rád Hip Hop, mobily, zbraně...
Ale stejně je nejlepší Sony Ericsson

5110 :arrow: 3510i :arrow: 8310 :arrow: K500i :arrow: K750i :arrow: E50 :arrow: W800i
Gromm
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MCB 11. 3. 2006 12:14

Mno tak Sim už asi řekl vše... Pokud si člověk chce hrát se svým telefonem a třeba přizpůsobit si ho k obrazu svému, pak Siemens je jediná volba. Pod pojmen "technoid" si představuji člověka, který se zajímá o techniku, "rejpe" se v ní, zkoumá software, upravuje software, apod. Pro takového člověka je Siemens ideální. Pokud to má být člověk, kterého zajímá technika jen vyloženě uživatelsky i pak bych byl co se týče fcí jednoznačně pro Siemens.
Jen bych se chtěl zeptat Am!go, co myslíš tím "SE má delší SMS"? Délka SMS je snad dána operátorem ne? :wink:
MCB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfov 11. 3. 2006 12:22

A navic...ikdyz mam Siemens rad,tak v porovnani s SE ma mnoho bugu v fw.U SE je to minimalne o 50% mene caste.Dalsi vyhoda je MM3D a lepsi sprava pres PC(nemyslim origo softy ani u jednoho).
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod simp 11. 3. 2006 12:44

Pardon, už skoro mlčím. A je pravda, že nevím, jakou má SE správu přes PC. Takže neříkám, že něco nejde.
Ale u Siemense jde přes PC snad vše, co by jít mohlo.
Např. Práce v Total Commanderu. S telefonem se tam pracuje jako s dalším diskem. Jdou kopírovat kamkoli jakákoli data
To samé normálně ve "woknech". V Tento počítač je mobil a tváří se jako další disk
Program SiMoCo - kompletní správa telefonu, prohlížeč paměti, zálohy, práce s adresářem, organizérem... (asi se vším)
Programy pro tvorbu barevných schémat - nastavíte si kompletně všechny barvy v telefonu, pozadí v menu, na základní obrazovce... V telefonu je pak lze jednoduše měnit...
Není to zdaleka všechno. (Ještě např. V-klay pro patchování a další "pirátské" softy)
simp
Junior

Odeslat příspěvekod pip@ 11. 3. 2006 14:30

to Wolfov: ale u Siemensu si můžeš Firmware přehrát doma, ale u SE jenom v servisu :wink:

jinak mě u SE strašně štve ta blokovanost, (např. že ve složce si nemůžete vytvořit další složku, nebo, že nemůžete posílat hry a aplikace, nebo nemůžete zvětšit velikost písma, nebo dokonce, že si nemůžete přiřadit vlastní zvuk jako vyzvánění při SMS - tak to už je vrchol...) a taky ten joystick a všechny tlačítka - bez dlouhého nehtu se ani nehnete...

pro ty co se furt chtějí hádat podívejte se radši sem:
:arrow: http://www.mobilmania.cz/mobily/compare.asp?fullscreen=0&showbasket=0

jinak k té javě: java u SE K700i nemá přístup k filesystemu - tím odpadá možnost doinstalování podpory některých souborů, a dokonce nemá ani přístup k Bluetooth...

ještě něco k těm SMS - nemá ani SMS archiv :lol:

jinak, SE K700i je dobrej mobil, ale spíš tak pro holku, nebo pro člověka, co chce telefon jenom na telefonování , občasné hraní her atd....

takže technoidovi bych nedoporučoval takovej telefon
technoid ať bere něco jinyho :wink:
pip@
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfov 11. 3. 2006 14:37

pip@ píše:to Wolfov: ale u Siemensu si můžeš Firmware přehrát doma, ale u SE jenom v servisu :wink:

jinak mě u SE strašně štve ta blokovanost, (např. že ve složce si nemůžete vytvořit další složku, nebo, že nemůžete posílat hry a aplikace, nebo nemůžete zvětšit velikost písma, nebo dokonce, že si nemůžete přiřadit vlastní zvuk jako vyzvánění při SMS - tak to už je vrchol...) a taky ten joystick a všechny tlačítka - bez dlouhého nehtu se ani nehnete... a/quote]

Tak to uz ted neplati...vim,ze tema je K700i,ale...
Mam K750i a vsechn tebou zminovane nedostatky SE opravilo.Samozrejme,ze mi stale chybi filesystem,na ktery jsem si u Siemensu zvykl a WM2003 jeste vice,ale neda se nic delat.Toto je temna stranka SE.A prave toto je jediny duvod,proc bych vahal v tomto duelu...
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pip@ 11. 3. 2006 15:00

no, ale K750i je trochu jiná cenová relace..
pip@
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Onecar 11. 3. 2006 16:38

Autor tohoto topicu se ještě stále nevyjádřil. Když sám o sobě velkomyslně tvrdí, že je "technoid", zaráží mne, že ani nedokáže klepnout na 'reply' tlačítko. Nevím na co tu ten topic zakládal, možná že si jen čte, možná to udělal jen z recese (Siemensáci a SEaniaci se vzájemně nesnáší) pro pobavení. Nerozumím tomu.

Pokud je "technoid", tak je to pěknej blbec. Já sám se za technodia považuji a vím, že by mi nestačil ani jeden. CX75 je velkej kvádr (mám ho právě v ruce) a K700i je podle mně tlustý a těžký (taky ho mám teď v ruce). CX75 podle mně zobrazuje barvičky o něco lépe, tím myslím jejich sytost, ale má příšerné "repro", takže zase vítězí K700i.

Tyhle telefony jsou na ceně kolem 5000,-Kč. Od pěti klacků není daleko k šesti; za 6000,-Kč by si mohl koupit telefon, nad kterým by IMHO technodi nezaváhali a já neváhám :arrow: Motorola MPx220. Za tuhle "ušmudlanou" cenu by získal plnohodnotný SP, který se možnostmi personalizace nijak neliší od Siemensu. Nemá patche, ale má úpravy registrů a jiné utilitky, navíc je kvalitní. Pokud je "pan technoid" taky hračička, určitě ocení velké množství utilit a her pracující pod OS Windows Mobile for Smartphone. MPx220 je pro sociálního technoida asi to nejlepší, co teď na trhu může sehnat.

PS.: Kdybych si měl mezi těmito telefony vybrat, nevybral bych si.
♫ [PORTABLE] SanDisk Sansa Clip 4GB SILVER + Etymotic Research ER-6i BLACK
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod Pickun 11. 3. 2006 17:26

Musim souhlasit, nejlepsi by byla Motorola MPX220 za 6000Kc :!:
Pickun
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 11. 3. 2006 17:44

CX75 je velkej kvádr (mám ho právě v ruce) a K700i je podle mně tlustý a těžký (taky ho mám teď v ruce) A co je podle tebe MPXko? obojí dohromady!!!! :D
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Onecar 11. 3. 2006 17:56

MPx220 je smartphone... víc se s tebou bavit nehodlám
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod Onecar 11. 3. 2006 18:02

Taky myslím, že technodi to má na hraní a tak, velikosti jsou mu u *****
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod Gromm 11. 3. 2006 22:44

pip@ píše:...ale u Siemensu si můžeš Firmware přehrát doma, ale u SE jenom v servisu :wink:
-/quote]

U SE bez problémů přehraješ fw doma...
Mám rád Hip Hop, mobily, zbraně...
Ale stejně je nejlepší Sony Ericsson

5110 :arrow: 3510i :arrow: 8310 :arrow: K500i :arrow: K750i :arrow: E50 :arrow: W800i
Gromm
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Am!go 12. 3. 2006 15:50

MCB píše:Jen bych se chtěl zeptat Am!go, co myslíš tím "SE má delší SMS"? Délka SMS je snad dána operátorem ne? :wink::/quote]
Myslel jsem "dlouhé" sms, jasně že je to dáno operátorem, ale můžeš najednou napsat dlouhou sms a ta se pak rozdělí a na příchozim mobilu spojí a samo platíš za všechny části
Am!go
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka