www.novymobil.cz - FOTO - Motorola MPX200

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod monduha 13. 6. 2005 18:34

Ukulelembo píše:Obcansky zakonik (§53))/quote]

Díky
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod monduha 13. 6. 2005 18:36

cmoudina píše:P.s. to monduha: račte si přečíst podmínky reklamace na novymobil - vše je trochu jinak :pozor2r/quote]

Mno.. reklamační podmínky nějaké firmy mě vůbec nezajímají. Ty totiž, pokud jsou v rozporu s Občanským zákoníkem či Zákonem o ochraně spotřebitele, jsou bezpředmětné.
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 13. 6. 2005 18:42

To je pravda...
J-o-U
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cmoudina 13. 6. 2005 18:52

zní to jasně: paragraf má přednost.Nicméně prodejce namítne, že tím, že jste u něj objednal, zaplatil, převzal zboží souhlasíte s JEHO podmínkami - ikdyž jsou nesmyslné a proti paragrafům uváděným výše - NĚCO si už na Vás při vrácení zboží vymyslí - jsme v ČECHÁCH - co budete dělat, budete mu volat, psát, argumentovat, vyhrožovat....a budete se s ním nakonec taky soudit ?
Ne všechno u nás v čechách běhá automaticky a rychle podle práva - ikdyž samozřejmě se najdou borci, kterým to vždy ihned vyjde na první pokus, prodejce se jim omluví v televizi a v novinách, pošle jim puget a dárkový koš a ještě jim na noc nabídne jako omluvu svou sestru... :tleskani
cmoudina
Junior

Odeslat příspěvekod monduha 13. 6. 2005 18:56

cmoudina píše:..Nicméně prodejce namítne, že tím, že jste u něj objednal, zaplatil, převzal zboží souhlasíte s JEHO podmínkami - ikdyž jsou nesmyslné..u/quote]

Myslím, že ta ironie je zbytečná..
Nicméně, když něco takového prodejce namítne, stačí mu ty výše zmíněné zákony omlátit o hlavu. Myslím, že si rozmyslí, jestli půjde před soud nebo jestli vrátí peníze. Vím, že každý nemá nervy a peníze na to, jít se hned soudit, nicméně vyhrožovat se tím dá snadno a pokud mu předvedete znalost předmětných paragrafů, je nanejvýš pravděpodobné, že se lekne a cukne.

Co se týče "novymobil.cz", tak jsem o něm slyšela taky samé nepěkné věci, takže je potřeba jim dát pořádně za uši. Já si u nich - díky bohu -, nic nikdy neobjednávala.
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 16. 6. 2005 00:31

cmoudina píše:Ne všechno u nás v čechách běhá automaticky a rychle podle práva - ikdyž samozřejmě se najdou borci, kterým to vždy ihned vyjde na první pokus, prodejce se jim omluví v televizi a v novinách, pošle jim puget a dárkový koš a ještě jim na noc nabídne jako omluvu svou sestru... :tleskani
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod paRADox 16. 6. 2005 13:02

Luke píše:..............Tak snad nejdriv resim s tim kdo me podvedl (dle Tebe) a kdyz vycerpam vsechny moznosti v ramci jednani, tak dam prostor treba COI a Zivnostenskemu uradu, diskuznimu foru, obcanskemu judu....ale takhle to proste vypada divne, nezlob se na me....

Takze frajere. :pozor2 Ja mam zrovna takovy problem jaky se zde rozebira. Firma Novymobil mi zaslala otresny stary telefon aniz bych byl upozornen,ze dostavam stary telefon. Kdyz jsem ho prevzal (nebilo mi totiz umozneno zbozi otevrit driv,nez nezaplatim a postaka dalsi osud nezajima,ten ma predepsane postupy),tak jsem zjistil ze jsem si koupil ojetinu se vsim vsudy. Osoupana krabice a nekompletni obsah- kolik to "radosti". Volal jsem hned na jejich cislo a tam jsem se dovedel,ze nejsem jediny kdo ma tento problem,ze nas je asi 20!!!!! Proc mi nezavolali,kdyz o problemu vedeli. Nebyl bych si zasilku jednoduse prevzal a nebyl by tudiz zadny problem. Ale to delaji jenom v solidnich firmach,ne u NovyMobil. Tak jsem jim teda volal za sve penize rozcileny a sklamany.Zacali se jakoze omlouvat ze s tim nemaji nic spolecneho (kdyz ne oni,tak asi nase domovnice), a pry kdyz chci,tak si ho mam nechat a kdyz ne tak ho mam vratit. poslal jsem ho teda zpet a panem pecou mi bylo sdeleno ze to stejne neprevezme. Vratilo se mi to zpet. Vcera jsem si ho teda vyzvedl. Podnet na COI,zivn.urad a dokonce sve pojistovne pravni ochrany DAS jsem samozrejme dal jeste v prvni den. Z te mi bylo sdeleno,ze doslo k pojistne udalosti, bylo ji prideleno pojistovaci cislo a pustili do reseni. Preju hodne trpkych chvil panu pecovi a spol.
Vcera mi dosel i mail z COI,kde se vyjadrili,ze to neni jejich kompetence resit poctivost inet prodejcu s doporucenim na zivnostensky urad.
Takze frajere LUKE. Kdyz mas pochybnosti,tak si je nech pro sebe,nikdo neni zvedavej na keci o tom zda tomu veris nebo ne.
paRADox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod andrei (novy) 16. 6. 2005 13:24

Spousta reci, ale jeste nikdo nedodal zadny konkretni dukaz...
andrei (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paRADox 16. 6. 2005 13:37

andrei píše:Spousta reci, ale jeste nikdo nedodal zadny konkretni dukaz...

Dukaz? Tady na foru nepotrebuju nikomu nic dokazovat ani na to neni prostor.
paRADox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (C) 16. 6. 2005 15:08

"Největší překvapení ale skrýval telefon - jasná šedivka s O operatorem napůl počeštěná a s takovou vůlí v kloubu, že už ji v tý jižní americe, nebo kde to ten borec sehnal museli používat aspoň půl roku.... "

Trosku Vas zklamu, ale kde jste prisel na to ze je to O operator? To ze se tam zobrazuje uvodni obrazek s logem? Napul pocesten je od zacatku, vule v kloubu - mam ji taky pri otevirani ale jakmile se "zacvakne" do krajnich poloh, drzi super. Kartu jsem take nemel - uz se pres pul roku nedodava s telefonem.
Mel jsem este CD ve Spanelstine, ale tak to je v oficialni dodavce.
Na zarucaku mam razitko GS Mobilu a bez problemu v servise.
A co se tyce Novymobil tak jste asi moc dobre nevybiral obchod, protoze uz toho tady bylo napsany tolik ze bych si tam nic nekoupil.
Nechci se Vas nejak dotknout, ale je to takovy vykrik do tmy.
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod cmoudina 16. 6. 2005 16:21

pokud vše co jste popsal berete jako zboží v pořádku je to samozřejmě Vaše věc a nezbývá než to respektovat.
P.s. s tou vůlí v kloubu nesouhlasím, ale to sem samozřejmě nepatří :oops:
cmoudina
Junior

Odeslat příspěvekod (C) 16. 6. 2005 16:28

Problem je ze i kdyby se me to nelibilo, tak s tim nic neudelam. To co jsem napsal, byla v dobe co jsem to kupoval, oficialni ditribuce pro CR. A co tam vyrobce dava nebo, s tim nic neudelam. Ale je pravdou ze vsechny tyto skutecnosti jsem pred koupi vedel. Skloubem nemusite souhlasit ale mel jsem moznost videt dalsi MPx200 a kloub fungoval stejne.
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod monduha 16. 6. 2005 18:04

cmoudina píše: s tou vůlí v kloubu nesouhlasím, ale to sem samozřejmě nepatří :oops:p/quote]

Vůle v kloubu je, dokud se to nezacvakne. Nejen u mého telefonu, ale i u telefonu, co si kupovala kolegyně. Zřejmě je to úplně normální.
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod Xicht 16. 6. 2005 18:48

Jednou sem si tam objednal HF k founu..mno prislo cca za 3-4 tydny kdy uz sem ho davno mel odjinud takze sem balik ani nevyzvedaval...7 dnu bych treba jeste toleroval, ale 3 tydny to uz musi byt teda demence...
Palm Tungsten E + Motorola mpx200 + 2x128 SD
Xicht
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 16. 6. 2005 18:54

monduha píše:
cmoudina píše: s tou vůlí v kloubu nesouhlasím, ale to sem samozřejmě nepatří :oops:p/quote]

Vůle v kloubu je, dokud se to nezacvakne. Nejen u mého telefonu, ale i u telefonu, co si kupovala kolegyně. Zřejmě je to úplně normální.r/quote]

souhlasím. přečtěte si fórum na http://mpx200.e-vision.cz a tam se dozvíte vše o kloubu, počeštění a ještě dalších věcech. to co jste popsal je naprosto normální, kromě ošoupané krabice a chybějícího kabelu. nicméně jste to měl řešit nejdřív s prodejcem, než si hned vylévat srdce na fóru a stěžovat si na nevymáhatelnost práva...česká legislativa to má poměrně dobře ošetřeno, a menší pohrůžka případným soudem by určitě taky udělala své
USER47
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka