Zdrahal jsem se svymi problemy s novymobil.cz vylezt na povrch, ale kdyz uz se to tu probira.
Pred mesicem jsem si koupil novy mobil Motorola MPX200. Mobil byl plny cizich cisel a SMS zprav. (Cimzto se omlouvam pani Oline Capove, protoze jsem nektere jeji zpravy cetl). U koupeneho noveho mobilu vas to trochu zrazi. Ani nevim co me prekvapilo vic, zda drzost, ze mi nekdo misto nove veci posle pouzitou, nebo fakt ze se ani neobetzuje stary obsah, ze ktereho je tento fakt evidentni, smazat. Na muj dotaz jak je to mozne, mi bylo sdeleno, ze to mozne neni a ze se urcite jedna o novy telefon. Co na to rict, kdyz si z vas nekdo dela takovymhle zpusobem legraci?
Pohotovostni doba dodaneho telefonu (inzerovana na 110h) dosahovala stezi 24hodin. V pripade, ze jste si telefon dovolil pres den pouzivat (udelat tak 3-4 hovory), vydrzel tak 12 hodin. Na muj dotaz, zda neni problem v baterii, mi bylo sdeleno, ze je to normalni, ze 110hodin je pouze za "idealnich" podminek. Za jakych okolnosti tyto "idealni" podminky nastavaji mi vsak nikdo nebyl schopen sdelit. Pravdepodobne je nutne v mezicase telefon na 90 hodin vypnout, cimz se teoreticky dostanete na provozni dobu 110hodin.
Po peti dnech provozu se zablokvalo odesilani SMS zprav - pravdepodobne chyba softwaru.
Telefon jsem si koupil predevsim kvuli prehravani MP3 souboru. Po predchozich peripetiich me ani neprekvapilo, ze telefon pri prehravani souboru preskakuje....
Kdyz jsem baterii a nefunkci smsky reklamoval, poslal mi novymobil.cz zpet stejny telefon se stejnou baterii a prekvapive, se stejnym problemem. Problem s SMS vyresili tak, ze cely telefon komplet smazali a zavedli system znovu - pro zarizeni s OS Windows pomerne tradicni zpusob opravy.
Uplynuly jiz temer dva mesice, kdy se snazim ponekolikate telefon vyreklamovat - nyni uz nechci funkcni telefon, ale penize, protoze telefon jsem si jiz koupil nekde jinde. Tak jsem zvedav, jestli svych pet tisic mam odepsat nebo, zda bude mit novymobil alespon dost slusnosti mi penize vratit.