www.novymobil.cz - FOTO - Motorola MPX200

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zekon 16. 6. 2005 21:35

Zdravím, asi před měsícem a půl jsem chtěl odstoupit od kupní smlouvy u jmenované společnosti (třikrát stejná závada na N6230). Bylo mi sděleno, že telefon musím poslat, že vše prověří. Po více než měsíci mi došla trpělivost a napsal jsem dopis, že uběhla 30ti dení lhůta a chci vrátit peníze. Poslali mi dobropis a požádali mě o sdělení čísla účtu, kam mají poslat peníze. Zatím jsem nic neobdržel, ale doufám, že do konce měsíce příjdou. Když ne, nevím jak to budu řešit. Vážně se mi nechce někomu jen tak nechat 14 tisíc. Toť má zkušenost s http://www.novymobil.cz
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod cmoudina 16. 6. 2005 22:19

USER47 píše:...a menší pohrůžka případným soudem by určitě taky udělala své
cmoudina
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 16. 6. 2005 22:58

Obecne:
pokud vam prodejce odmita vratit penize po 3.vyskytu stejne nebo 4.vyskytu ruzne vady,poslete doporuceny dopis s dodejkou,kde ho o to durazne pozadejte a vyjadrete odhodlani obratit se na soud.Vetsinou to zabere.
Pokud objednate zbozi prostrednnictvim prostredku dalkove komunikace,do 14 dnu ho muzete bez udani duvodu vratit.Pokud prodejce odmitne zbozi prevzit,poslete taktez doporuceny dopis s dodejkou.Pokud ani to nepomuze,upozornete COI.Ta vam penize nevymuze,bude celou vec vysetrovat v obecne rovine,ale pokud ji pohrozite v dopise,treba to zabere.Pripadne,pokud to fakt oznamite,udela kontrolu(opravdu ty kontroly probihaji,kazdy podnet je prosetren)a pripadne udeli pokutu.Pokud chcete zpet penize,obratte se na soud-netrva to zas tak dlouho...
Shrnuti:penize bud da prodejce dobrovolne,nebo to pujde k soudu.
iwigirl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FrantaVazoun 16. 6. 2005 23:01

Ja bych si toho pana Pecu nasel a tak bych mu beze svedku rozmlatil drzku ze uz by tu firmu NOVY MOBIL zavrel. A byl by pokoj.
FrantaVazoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 16. 6. 2005 23:07

paRADox píše:Vcera mi dosel i mail z COI,kde se vyjadrili,ze to neni jejich kompetence resit poctivost inet prodejcu s doporucenim na zivnostensky urad.
Takze frajere LUKE. Kdyz mas pochybnosti,tak si je nech pro sebe,nikdo neni zvedavej na keci o tom zda tomu veris nebo ne.

Myslim ze bude lepsi kdyz budes mluvit pouze za sebe o tom kdo je na co zvedavy, nekoho by se mohlo dotknout ze si prisvojujes pravo za nej mluvit a spis prave na tohle asi nikdo moc zvedavy nebude :mrgreen:

Co se tyka neschopnosti, nevedomosti ci dokonce lenosti nekterych spotrebitelu resit sve problemy s nesolidnimi prodejci, tak k tomu nemam co dodat, jen s udivem pokrcit rameny. Chapu ze je slozitejsi reklamovat zbozi na dalku a nikomu to nepreji ale ono se tomu da predejit uz treba jen tim ze nez nekde neco nakoupim, tak si zjistim reference (tohle forum jich je na novy mobil plne). A kdyz uz se problem stane, je dobre ho resit a ne jen mlatit hubou na forech. Jak vidno, prave tohle autor teto diskuze dela. Problem neresi a place zde. V poradku, at place ale ja ho za to litovat nebudu. Hloupost a laxnost mnohych zakazniku je zrejme nekonecna a prave toho panove Pecove a Bartkove zneuzivaji. Naroste jim hrosi kuze a spousta zakazniku si na nich vylame zuby. A nakonec to odnese slusny prodejce az si na nej takovy oklamany zakaznik otevre hubu pro prvni prkotinu ktera se mu nebude zamlouvat.....
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod simona(smazano) 17. 6. 2005 12:27

Jsem zaměstnaná u této firmy a starám se o splátkový prodej. Když jsem uviděla toto fórum, tak bych nejradši dala někomu pěstí!

Proč někdo nadává a nemá nic ověřené!?! http://www.novymobil.cz a už vůbec né p.Peca za nic nemohou!!! Zjistila jsem, že v zásilce od GSMobilu kde bylo 150ks MPx200, nám bylo zasláno 20ks MPx200 bazar, které GSMobil repasoval. Vzhledem k velkému obratu v naší firmě pouze potvrdíme záruční list, vložíme fakturu a zabalíme(veškerá expedice je snímána ultra přístrojem - pro případné reklamace). Všichni klenti, kteří dostali takový výrobek nám ho již vrátili(a pokud né tak, je na cestě), byl jim zaslán dobropis k potvrení a zaslány peníze.
Je vidět, když se někdo opře do seriozní firmi, tak je z toho ihned terno.
Zametejte si před svým domem, vy kecalové a klientům, kterým né naší vinou přišlo toto zboží se i já omlouvám.

Simona Brejchová http://www.novymobil.cz, http://www.novefoto.cz
simona(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cmoudina 17. 6. 2005 13:41

simona píše:Jsem zaměstnaná u této firmy a starám se o splátkový prodej. Když jsem uviděla toto fórum, tak bych nejradši dala někomu pěstí!

Proč někdo nadává a nemá nic ověřené!?! http://www.novymobil.cz a už vůbec né p.Peca za nic nemohou!!! Zjistila jsem, že v zásilce od GSMobilu kde bylo 150ks MPx200, nám bylo zasláno 20ks MPx200 bazar, které GSMobil repasoval. Vzhledem k velkému obratu v naší firmě pouze potvrdíme záruční list, vložíme fakturu a zabalíme(veškerá expedice je snímána ultra přístrojem - pro případné reklamace). Všichni klenti, kteří dostali takový výrobek nám ho již vrátili(a pokud né tak, je na cestě), byl jim zaslán dobropis k potvrení a zaslány peníze.
Je vidět, když se někdo opře do seriozní firmi, tak je z toho ihned terno.
Zametejte si před svým domem, vy kecalové a klientům, kterým né naší vinou přišlo toto zboží se i já omlouvám.

Simona Brejchová http://www.novymobil.cz, http://www.novefoto.czt/quote]

Milá dámo,
ani teď, ani v minulosti není a nebylo na Vašich stránkách ani slovo o tom, že se jedná, nebo jednalo o repasované přístroje, to bych si tu objednávku samozřejmě pěkně rozmyslel.Jinak pokud něco prodávám, tak si to taky před odesláním zákazníkovi prohlédnu - nicméně uznávám, že to jsem měl při předání PPL udělat taky.
Dle vašeho doporučení si již zametám před vlastním prahem a následně použité - repasované - koště odesílám na adresu vašeho skvělého E-shopu. :tleskani
s pozdravem kecal
P.s. abyste si nepochroumala zápěstíčko,drahá, až budete někoho mlátit...
Naposledy upravil cmoudina dne 17. 6. 2005 14:07, celkově upraveno 2
cmoudina
Junior

Odeslat příspěvekod monduha 17. 6. 2005 14:02

simona píše:Jsem zaměstnaná u této firmy a starám se o splátkový prodej. Když jsem uviděla toto fórum, tak bych nejradši dala někomu pěstí!
.........
monduha
Junior

Odeslat příspěvekod nxt 17. 6. 2005 14:09

Zdrahal jsem se svymi problemy s novymobil.cz vylezt na povrch, ale kdyz uz se to tu probira.

Pred mesicem jsem si koupil novy mobil Motorola MPX200. Mobil byl plny cizich cisel a SMS zprav. (Cimzto se omlouvam pani Oline Capove, protoze jsem nektere jeji zpravy cetl). U koupeneho noveho mobilu vas to trochu zrazi. Ani nevim co me prekvapilo vic, zda drzost, ze mi nekdo misto nove veci posle pouzitou, nebo fakt ze se ani neobetzuje stary obsah, ze ktereho je tento fakt evidentni, smazat. Na muj dotaz jak je to mozne, mi bylo sdeleno, ze to mozne neni a ze se urcite jedna o novy telefon. Co na to rict, kdyz si z vas nekdo dela takovymhle zpusobem legraci?

Pohotovostni doba dodaneho telefonu (inzerovana na 110h) dosahovala stezi 24hodin. V pripade, ze jste si telefon dovolil pres den pouzivat (udelat tak 3-4 hovory), vydrzel tak 12 hodin. Na muj dotaz, zda neni problem v baterii, mi bylo sdeleno, ze je to normalni, ze 110hodin je pouze za "idealnich" podminek. Za jakych okolnosti tyto "idealni" podminky nastavaji mi vsak nikdo nebyl schopen sdelit. Pravdepodobne je nutne v mezicase telefon na 90 hodin vypnout, cimz se teoreticky dostanete na provozni dobu 110hodin. ;-)

Po peti dnech provozu se zablokvalo odesilani SMS zprav - pravdepodobne chyba softwaru.

Telefon jsem si koupil predevsim kvuli prehravani MP3 souboru. Po predchozich peripetiich me ani neprekvapilo, ze telefon pri prehravani souboru preskakuje....

Kdyz jsem baterii a nefunkci smsky reklamoval, poslal mi novymobil.cz zpet stejny telefon se stejnou baterii a prekvapive, se stejnym problemem. Problem s SMS vyresili tak, ze cely telefon komplet smazali a zavedli system znovu - pro zarizeni s OS Windows pomerne tradicni zpusob opravy.

Uplynuly jiz temer dva mesice, kdy se snazim ponekolikate telefon vyreklamovat - nyni uz nechci funkcni telefon, ale penize, protoze telefon jsem si jiz koupil nekde jinde. Tak jsem zvedav, jestli svych pet tisic mam odepsat nebo, zda bude mit novymobil alespon dost slusnosti mi penize vratit.
nxt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nxt 17. 6. 2005 14:11

o/quote]

Ja mel ten pocit, kdyz jsem dostal svuj "novy" mobil...
nxt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cmoudina 17. 6. 2005 14:17

Tak Simono, haló, k tomuhle se vyjádřit nechcete ?
Že bychom nakonec opravdu všichni byli zákazníci-blbci-nemožný-nesvéprávný ?
Možná ten můj následný prodej se slevou nebyl nakonec tak špatnej nápad...
cmoudina
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 18. 6. 2005 11:43

monduha píše:
Hmm.. tak tímhle příspěvkem jste tedy své firmě opravdu pomohla. Taková arogance je vážně velkým plusem a všichni zákazníci se k vám teď jistě jen pohrnou.. Mě tam teda určitě nikdy neuvidíte.
Nehledě na to, že chcete-li reprezentovat firmu, měla byste se naučit česky.a/quote]

Tak to je trefna a presna poznamka :mrgreen:
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod Luke 18. 6. 2005 11:49

Proč někdo nadává a nemá nic ověřené!?! http://www.novymobil.cz a už vůbec né p.Peca za nic nemohou!!! Zjistila jsem, že v zásilce od GSMobilu kde bylo 150ks MPx200, nám bylo zasláno 20ks MPx200 bazar, které GSMobil repasoval. r/quote]

No Simono asi takto: to ze dodavatel posle spatne zbozi, se jiste MUZE stat. To ze zbozi nekontrolujete pri (jak uvadite) velkem obratu, to bych taky vcelku pochopil (i kdyz pozvejkana krabice by asi nemela projit bez povsimnuti) ale ze firma novymobil.cz alias p. Peca ma problem s komunikaci, resp. ze se vymlouva, krouti a lze, to je uz fakt pomerne znamy a mezi mnoha lidmi zazity. Na Tvem miste bych se vic snazil zatlacit na p. Pecu at se nauci resit problemy a prestane lhat. Bude to jiste lepsi nez tu afektovane za kazdou cenu branit sveho zamestnavatele.

Chyb se dopoustime vsichni, jde jen o to jak se postavime k jejich vyreseni....
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 19. 6. 2005 10:34

monduha píše:Mám dotaz. Vím, že je nárok do určité doby zboží vrátit. Ale nikde nemůžu najít, z čeho to vyplývá. Pročetla jsem Zákon o ochraně spotřebitele, ale nikde jsem to nenašla. Můžeš mi, prosím, napsat, odkud to je? A vztahuje se to taky na jiné zboží - nejen na zboží zakoupené v e-shopech?
Díky. /quote]

Možnost vrátit zboží do 14 dnů od koupě řeší zákon 367/2000 Sb. Jedná se o koupi zboží při tzv. "fyzicky bezkontaktním způsobu dodání". Takže je jedno, je-li to mobil, pračka nebo digitální fotoaparát.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dejvidek 19. 6. 2005 10:55

Naprosto chápu rozhorčení lidí co mají s jakýmkoliv e-shopem problém. Na druhou stranu se ve světě internetu pohybuju už pěknou řádku let a tak sice důvěřuj, ale prověřuj.
Je strašně krásné napsat, jak je firma XY strašná, jsou to zloději, podvodníci, všechny okradou. Doplnit to emocionálně obarvenou "omáčkou" okolo a šup s tim na fórum. Tohle je totiž to nejjednoduší co lze udělat a udělat to může každej. Pokud je navíc příspěvek zakončen větou "Telefon jsem nevracel, jelikož už nevěřím tomu, že bych své peníze dostal zpátky" tak moje důvěra v pravdivost je rovna nule.
Nechci aby někdo něco fotil, aby někdo něco dokazoval, to ani nemusí, ale aby si uvědomil jak důvěryhodně asi ten příspěvek vypadá - napovím nevypadá, protože tohle může napsat úplně každý s výmlovou, že to řešit nebude. Lidi co se nechtějí bránit jenom nahrávají těm nepoctivcům, co dalších 50 v řadě oškubou a pochopitelně se staví do role blbce co si nechá všechno líbit = řeknu to tak jak to je - nechají si [cenzored] na hlavu.
Nemám s novymobil.cz žádný vztah ani s jiným e-shopem, nikdy sem u novymobil.cz nenakupoval, nakupuji jen u kamaráda, co má jeden e-shop.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka