paRADox píše:Takze tohle mi napsali z COI, kdyz jsem si stezoval na praktiky e-shopu Novymobil.cz :[i]Vážený pane,
děkujeme za Vaši důvěru, ale tato oblast nespadá do dozorové pravomoci ČOI, ale Živnostenského úřadu.
S pozdravem a přáním pěkného dne
Radek Miňovský rada ČOIi/i]
A tohle mi napsal zivnostak v Jicine:[i]Vážený pane.
Přečetla jsem si Váš e-mail a odpověď pana Miňovského z ČOI mě překvapila. Nevím, z jakého důvodu se pan Miňovský zříká dozorové činnosti, která se týká reklamace zboží a odkazuje Vás na živnostenský úřad. K podnikatelské činnosti pana Martina Peci, IČ: 611 99 826, Vám mohu sdělit pouze informaci, že tento podnikatel má příslušné živnostenské oprávnění a vůči živnostenskému úřadu splnil veškeré zákonem stanovené povinnosti.
K Vašemu problému - "řešení reklamace mobilního telefonu", stránky
http://www.mobilmania.cz skutečně poskytují více informací a zkušeností, než má náš úřad. K tomu, aby jste se mohl domáhat svých práv, je nutné, aby jste nejprve řádně uplatnil reklamaci zboží u prodejce a pak postupoval dle výsledku reklamace (můžete požadovat jiný výrobek nebo vrácení peněz, v případě závady opravu) nebo v případě nevyřízení reklamace, podat stížnost na vyřízení reklamace ČOI (v souladu se zákonem č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele a zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku). Pokud se domníváte, že došlo k úmyslnému podvodnému jednání (záměna výrobku a pozměňování údajů) můžete podat trestní oznámení. Mají-li s panem Pecou stejné zkušenosti i další zákazníci, pak je Vaší šancí společný postup při prokazování těchto “drobných podvodů”.
S pozdravem M. Šimůnková, MěÚ Jičín - obecní živnostenský úřad, 22.6.2005
/i]