BenQ EL71 vs. SE K750i

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Palik 13. 9. 2006 11:17

Lidi, chci si koupit mobil kolem 6000Kč a vůbec se nemůžu rozhodnout který. Měl jsem v plánu siemens S75, ale co jsem na něj slyšel nadávek, upustil jsem od něj. Teď přemýšlím mezi těmahle dvouma, poraďte!!!!

Jestli máte někdo zkušenosti s EL71 tak je napiště, SE znám

//ConPower: Pro výběr telefonů je tady speciální sekce. - Přesunuto.
Palik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Palik 13. 9. 2006 12:11

nikdo nic
c35i, ME45, 6110, 3310, sl45i + 256MB MMC, k750i, E51, E52, Lumia 920, Microsoft 950XL DS
Palik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod McZerro 13. 9. 2006 15:44

jaké funkce potřebuješ? EL71 je asi lepší než K750 ale zdaleka nemá tak dobrý foťák, K750 zas nemá tak dobrý displej a pár dalších funkcí. Ale zase k EL71 nedostaneš sluchátka ani paměťovku, budeš si je muset dokoupit.

a osobně bych bral El71, no dyť ho vlastně mam :mrgreen:
-Vykouřená cigareta zkracuje život o 2 minuty. Vypitá flaška rumu zkracuje život o 4 minuty. Pracovní den zkracuje život o 8 hodin.
-Chovej se k lidem tak jak bys chtěl, aby se ty ku*vy chovaly k tobě
-Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
McZerro
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 13. 9. 2006 21:26

EL71 prý houby drží baterka, ale to by mi nevadilo. Osobně bych vzal EL71 hlavně kvůli opakování v upomínkách (vím, že s tím jsem už trapný :) ) a hliníkovým krytům. Ještě záleží, co hlavně máš v úmyslu na to telefonu využívat.. Jestli ale teď máš SL45, neměnil bych způsoby (pravda, jiný konektor sice) a zůstal u Siemensu.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wolfov 13. 9. 2006 22:06

Na BQS EL71 cekam a SE K750i jsem mel.U SE jsem nemel temer zadne vyhrady k fungovani telefonu,vse bylo temer jak ma byt,ALE!
Je tu to velke ale...ja bych tomu telefonu dal prezdivku-NUDAR.Opravdu me oslovil ze vsech telefonu nejmene a o to vic me to mrzelo,protoze na nej byl opravdu docela spoleh.EL jsem mel par minut v ruce a tvrde jsem se branil majiteli,kdyz mi ho z te ruky bral!Vim,ze tohle je muj subjektivni pocit,ale v mem okoli nejsem sam,kdo na K750i zanevrel,ikdyz s tim byl po technicke strance relativne spokojeny...doufam,ze tu svym nazorem nazacnu flame... :mrgreen:
Po funkcni strance ti myslim budou vyhovovat oba,kazdy ma sve plusy a minusy-displey,kvalita reprodukce zvuku,fotak,zpracovani,konstrukce,baterie,cetnost reklamaci(zde mam na mysli joy),atd...
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 9. 2006 09:20

V úterý jsem si koupil EL71 a "zatím" jsem spokojen. Ta baterka je slabší no, ale co se dá od tak miniaturní baterie čekat, že? Jinak je napěchovaný funkcemi. Foťák je vcelku dobrý, mě osobně na momentky stačí (IMHO kupovat si mobil kvůli 2 n. 3 MPx foťáku je nesmysl). Blesk je velmi výkonný, a funkce trvalého svícení je užitečná. Na ovládání si musím zvykat (přechod z Nokie není nejsnažší), ale jde to rychle. Sám od sebe se mi zatím vypnul jen jednou. FW 22. Vysouvání je pevné, žádný problém. Co se týče hudby má výkonné reproduktory, takže vcelku dobrý poslech. Sluchátka se mi zatím nedaří sehnat :( Datové funkce jsem ještě nezkoušel, ale datový kabel bude brzy. Vnější i vnitřní vzhled mi velmi vyhovuje, je uspořádaný a snadno zorientovatelný. Hry jsou 2, dále 3 aplikace (Photo Editor, Download Assistant a Blog2Go), organizér, stopky, odpočet, budík (opakovaný na určité dny), převody jednotek, nahrávání zvuku až 99:99 min:sek (podle karty-microSD, bohužel ji ještě nemám), kalkulátor data. Samozřejmě nechybí upravení vlastního menu. Kontakty lze řadit do 9 skupin a lze je popsat velice podrobně. Čtení sms je pohodlné a bez problémů, neškodila by funkce "Smazat vše" (již někde zmiňovaná). Volání je hlasité avšak velmi zátěžové na výdrž baterie.
S telefonem jsem nad míru spokojený a neměnil bych. Doufám jen, že budou prodávat silnější baterku.
anonymni

Odeslat příspěvekod finlandia 14. 9. 2006 10:14

Já ti radím SE K 750i.
Ten mobil má všechno co tě napadne. Je nejrychlejší a lepší foťák neseženeš. A desingově je taky jednička.
Pokud jde o Siemens-Benq, tak to bys udělal hodně kroků zpátky.
finlandia
Junior

Odeslat příspěvekod finlandia 14. 9. 2006 10:25

ještě jsem zapoměl, že pokud chceš dokonalý display s nejpřehlednějším menu a grafickým zpracováním, je to právě SE K 750i.
Viděl jsi i červenou variantu? pokud ji uvídíš na živo, budeš mít pocit, že je telefon celý hliníkový a vypadá LUXUSNĚ.
Samozřejmě že není celý červený, ale to musíš vidět.

SE K750i nemá konkurenci ve své třídě a poráží často i vyšší třídu mobilů.
finlandia
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 9. 2006 10:29

finlandia: Některé telefony fotí lépe, třeba K800i. Dokonalý displej? EL71 má o třídu lepší... Červená K750i možná vypadá jako z hliníku, ale EL71 MÁ hliníkové kryty.
Radím také EL71.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Wir-jin 14. 9. 2006 11:47

2 Palik: Tvůj postoj k S75 je více než zajímavý! Vždzť EL71 je S75 s konstrukcí slideru a lepším displejem. Jinak se jedná o téměř totožné stroje 8) . Jsou totiž postaveny na stejné platformě...

A k výběru, EL je lepší v organizačních a pracovních funkcích, Má lepší displej, nemá Joystick (SE s ním má většinou problémy), Posílání čehokoliv přes cokoliv (i her a aplikací) a je novější - neokoukaná. SE má výborný foťák, ale podporu dražších karet. Dál jsou si oba telefony funkčně dost podobné (jen u BQ Siemensu si můžeš osobně nastavit mnohem více parametrů snad čehokoliv - velká škála nastavení celého telefonu)...Záleží na tobě co je pro tebe důležiťejší a co upřednostňuješ a podle toho si vyber ;)
One of Djs Affair project
Siemens C35i->ME45->M55->S75->SE W880i->HTC HD2->HTC 8S->Lumia 925
HTC HD2 (Leo) Segal - Těžko ho zabít
Wir-jin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod finlandia 14. 9. 2006 11:56

Tak počkej.......K 800i nestojí 6 tis, nebo ano???
A display? ten je u K750i bezchybný.
Siemens EL71 nemá FM rádio, internetový prohlížeč,
ale hlavně MRZNE SOFTWARE.

Pokud chceš funkče nabitý, spolehlivý a nejrychlejší mobil, máš jedinou volbu - K750i.
finlandia
Junior

Odeslat příspěvekod Ytong 14. 9. 2006 12:02

El71 mám od pondělí a myslím že je to perfektní telefon-je nádhernej, má skvělé ovládání, skvělý displej, skvělý reprák i konstrukci. Funkčně si myslím je taky velmi dostačující a jak už tu bylo tak si můžeš nastavit úplně vše jak ti vyhovuje. Až na tu slabší baterku si myslím že je to za tu cenu hodně muziky. A K750i už je starej a ošklivej... :lol:
I ťong staví z Ytongu
Ytong
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ytong 14. 9. 2006 12:06

Asi jsi ještě neviděl displej El71 mám teď vedle sebe oba a je to docela rozdíl a s tím mrznutím to taky není tak horký jak se všude říká a firmware od firmwaru to bude jen lepší. A na internet je stejně lepší si dát operu mini a když jsme u toho internetu tak K750i nemá EDGE...
I ťong staví z Ytongu
Ytong
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod finlandia 14. 9. 2006 12:11

jestli ti připadá ošklivý ten nebo onem mobil, je to jen tvůj pohled.
Mě se třeba siemensy hnusí a nikdy bych si nekoupil mobil s mizerným a nepřehledným menu, proto mají u mě siemensy smůlu a dávám přednost SE a Nokiím.
finlandia
Junior

Odeslat příspěvekod finlandia 14. 9. 2006 12:16

Mě by prostě vadil věčně zamrznutý siemens.......
A zvláště když bych šel na net.............
K 750i je nejrychlejší vůbec ze všech mobilů a proti siemensu jak ferrari proti trabantu. :lol:
Kdo ho měl v ruce včerveném kabátku, nechce jiný :tleskani
finlandia
Junior

Další stránka