E50 vs K800i

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Torray 18. 12. 2006 23:58

Zdravím.
Mám velké dilema, který z těchto dvou kousků koupit a chtěl bych vás poprosit o pár rad a doporučení. Telefon bych používal hlavně na zábavu (hry, filmy, mp3, ebooky). Upřednostňuji symbian a nižší cenu, na foťáku ani rádiu mi moc nezáleží, chtěl bych ale kvalitní poslech mp3 a rychlé hry.

Ale v popisu v katalogu mě zarazila jedna věc - rychlost javy nokie oproti se. k800i dostalo v jbenchmarku 8143/1078 kdezto e50 pouze 3412/290. Projeví se to velkým rozdílem ve výkonu ?

Podporuje základní přehrávač k800i titulky uložené ve zvláštním souboru mimo film ?
A jaké maximální fps přehraje K800i ve srovnání se symbianovým/základním přehrávačem v E50 ?
Torray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 19. 12. 2006 00:02

Pokud upřednostňuješ symbian, tak bych šel do E50 i díky tomu že je o dost levnější..

- na filmy si seženeš smartmovie, je to nejlepší přehravač filmů..
- hry pro symbian jsou určitě lepší, jak nějaká java nebo mascot pro K800i..
- mp3 budou cca na stejné urovni..
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex2, honor 9, huawei nova 5T, Apple Iphone 15Pro, Google pixel 9Pro..
š.ť.á.p.i
Pokročilý

Odeslat příspěvekod W900i 19. 12. 2006 00:04

To je pravda e50 ma pomalou javu,hlavne 3D,a symbian je 6x pomalejsi vewvypoctech a grafice nez treba n93
SE W900i 2500 MB RAM
SE D750i 100MB RAM
W900i
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lojza_ 19. 12. 2006 00:22

Tu rychlost-pomalost JAVY bych neviděl nijak tragicky. Zkoušel jsem na E50 několik her a všechny jely v pohodě. Plynule a rychle. Pravda, nemůžu srovnat s SE. Měl jsem dřív Samsunga SGH-300 a rozdíl jsem neviděl (nevím ale, jak rychlou měl on JAVU). V podstatě nevidím rychlost mezi JAVA hrami a těmi symbianovskými.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Acorp 19. 12. 2006 12:30

z těchto dvou bych šel do E50, zvlášť pokud bys rád symbian ... zvlášť taky pro to čtení e-booku a přehrávání filmů s titulkama ...
MP3 tě vyjdou na stejno...
Acorp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 19. 12. 2006 14:30

K800i má sice papírově víc jak dvakrát rychlejší Javu, ale ani hodnota E50 není nijak tragická. Pro drtivou většinu (nebo snad všechny) bude bohatě postačovat. A jestli Tě nezajímá foťák, což je hlavní devíza SE, tak je Nokia víceméně jasnou volbou. Díky Symbianu můžeš relativně komfortně (když pominu ne zrovna komfortní rozměry displej) sledovat video, hrát propracovanější hry nebo díky aplikacím dělat různé věci, na které si Java nemůže troufnout. :wink:
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gromm 19. 12. 2006 16:09

Torray píše:Upřednostňuji symbian a nižší cenu, na foťáku ani rádiu mi moc nezáležín/quote]

Tak co řešíš? :lol: E50 - jasná volba :wink:
Mám rád Hip Hop, mobily, zbraně...
Ale stejně je nejlepší Sony Ericsson

5110 :arrow: 3510i :arrow: 8310 :arrow: K500i :arrow: K750i :arrow: E50 :arrow: W800i
Gromm
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Torray 19. 12. 2006 16:35

parada, diky za rady, konecne jsem se rozhodl, jdu do nokie 8)
Torray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod noker1 20. 12. 2006 13:10

a dobre si urobil :) .. porovnal som K800i a moju E50. Rychlost hier v jave je rovnaka (java v E50 uplne staci na hranie hier). Urcite je vyhoda doinstalovania Smart movie. A u mp3 sa daju stahnut rozne prehravace ktore su ovela lepsie ako prehravac v K800i
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vizitix 20. 12. 2006 19:57

Jo, taky s tim souhlasim... Podle toho co chceš bych vzal taky Nokiu.
Unknown Pleasures
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pulzar 20. 12. 2006 20:09

Mal som rovnaku dilemu. A vyhrala to pred tyzdnom kupena E50.
Spokojnost :D
pulzar
Junior

Odeslat příspěvekod bagr 20. 12. 2006 21:21

Trosku se "prizivim" na tvem dotazu. Snad to neva ;-) Momentalne take zvazuji koupi E50, ale z duvodu, ze mi K800i (kterou momentalne mam) nevyhovuje. Pred ni jsem mel 6230i, se kterou byla celkem spokojenost (az na pristup Nokie k chybam FW ). Takze bych mel nekolik dotazu na majitele E50. Jedna se mi ciste o "pracovni a bezne funkce", zabava neni az tak podstatna.

- rychlost telefonu - o Symbianu se vsude pise, jak je "lenivy". Videl jsem N6600 (bida) a SX1 (celkem to slo). Jak je na tom s rychlosti E50? Co se tyce prochazeni menu, ruzne vyskakovaci dialogy (na SE dost zdrzujici), prochazeni seznamem, atd. Muzete nejak porovnat napr. s N6230i?
- moznosti nastaveni profilu ( hlasitosti, pouze pipnuti? ) - tady me SE zklamal!
- budik - je mozne nastavit hlasitost budiku?
- joystick - na N6230i bylo skvele ovladani. Joy mi nejak neprirostl k srdci. Jak je to s jeho kvalitou - ovladatelnosti?

Diky za pripadne reakce.
Jinak tel. mi take jako nekterym pripomina J5(6), kterou mam stale v oblibe (i ve vlastnictvi). Ten design je proste paradni. Bohuzel, se Symbianem jsem neprisel "blize do styku", tak kdyby mel nekdo i jine postrehy (v porovnani s "hloupym tel.") nez mnou uvedene otazky, klidne piste. Budu jenom rad!
bagr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod noker1 20. 12. 2006 21:48

1.- s rychlostou som velmi spokojny, rozdiel medzi V3 a E50 som nespozoroval,
2.- jj je tam aj iba pipnutie ale aj plno dalsich moznosti
3.- nstavenie hlasitosti budika som nenasiel
4.-ma vyborny joystick
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lojza_ 20. 12. 2006 22:08

Rychlost E50 je řekl bych jedna z nejvyšších u symbianů. Toho bych se nebál. Obecně jsou ale smartphony pomalejší, než hloupé telefony. Odvrácená strana mince operačního systému (bude zřejmě pomalejší, než 6230i).

Nastavení hlasitosti budíku jde, ale trochu oklikou. Dělám to tak, že mám profil "Noční", kde mám vyzváněcí tón vypnutý, ale typ vyzvánění na "Vyzvánění". Všechny ostatní tóny mám vypnuté (SMS, klávesnice, tóny výstrahy atd.), takže jediné, co vydává zvuk, je budík. No a tomu můžeš nastavit hlasitost prostě tím, že si nastavíš "Hlasitost vyzvánění" jakou chceš.

Na joystick si musíš zvyknout. Pokud si nezvykneš a jak píšeš, nepřiroste ti k srdci, tak máš problém. Ovládání je s ním ale pohodové, bezproblémové.
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý