Druhý telefon - "retro" :)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Seiceach 24. 1. 2007 12:13

Tak už mě taky potkala trochu nemilá nutnost pořídit si druhý přístroj... A když už to musí být, tak jsem se rozhodl, že se jím stane nějaký pěkný "hrdina minulosti" :D

Musí být malý, zajímavý, nevšední a... starý. O funkce mi nejde, zkrátka telefonování a sms. Hodí se hlasité handsfree a sync kontaktů s PC, ale ani to není extra podstatné. Na práci a zábavu je Treo 8)

Zatím mám v hledáčku Sony Z7, Ericsson T39m a Siemens SL45i (favorizované v tomto pořadí) - jsou to pro mě trochu "srdeční telefony", o kterých jsem uvažoval už v době, kdy se ještě běžně prodávaly, ale vždycky vyhrálo něco jiného a nakonec vše zazdila T68m...

Jako racionální volba se mi jeví ještě Sim ME45, ale mám chuť si koupit něco méně praktického... :mrgreen:

Dík za jakékoliv rady nebo typy na jiné zajímavé veteránky.
Seiceach
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 1. 2007 12:16

Já bych si asi koupil Sony CMD-J6, to je srdeční záležitost zase pro mě. Nebo Nokiu 8210/8310. Ty se mi taky vždy líbily.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Seiceach 24. 1. 2007 12:28

Díky. Kdysi jsem měl J5... zcela dokonalá 8) Z Nokií beru v úvahu možná 8910(i)...
Seiceach
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 24. 1. 2007 12:49

SL45 neni spatny napad, ale prijde mi malo retro...Zony Z5 by bylo jeste lepsi :) Ale kdyz retro, tak siemens S6, motoroly MicroTACy apod :) nebo Nokia 2110, ta uz ve sve dobe byla perfektne ovladatelna...a dokonce mela i vychytavky, jako odpoved na prichozi zpravu apod, to byl muj prvni mobil, co takove veci mel.
Na druhou stranu mi chybely vibrace, na to zase byli prebornici motoroly. A kdyz kalsiku, tak telefon s flipem, to je stejne nejhezci koncepce a hrozne me stve, ze se uz nedelaji.

Ted jsem videl na eBayi motorolu 8700 dokonce NOVOU v krabici zabalenou, nevim, kde to berou....a taky byla za docela palku, ale penize asi v tomhle zase nehrajou takovou roli. :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Caddy 24. 1. 2007 12:53

no, tady je....neco pres ctyri tisice, uplne nova a jeste limitovana edice jaguar :)

http://cgi.ebay.com/NEW-Motorola-Jaguar ... dZViewItem
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Seiceach 24. 1. 2007 13:15

To je hodně zajímavé :D Kamarád tuhle motorolu dodnes používá, a ještě jednoho baculatého Sagema. O úplné retro mi nejde, chci něco malého, pěkného - zapomenutého :D
Seiceach
Junior

Odeslat příspěvekod LaL 24. 1. 2007 13:15

To ja bych sel do Nokia 8850.. Dycky se mne libila a uz hodne krat sem si ju chtel koupit, ale vzdycky nakonec vyhral novej mobil a porad mam 2 plus 1 nahradni. No ale jak ju uvidim v nejakym super stavu tak uz asi nezavaham. :wink:
LaL
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 24. 1. 2007 16:12

jojo, 8850 je super....ale zase ne tolik stara...mozna bych zkusil splasit 8810, to by byla masirka...ale skoro nemozne sehnat nejakou a v peknem stavu :(
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ARS 25. 1. 2007 09:46

8810 a 8850 su myslim rovnako stare...8810 by som aj poskladal, keby saom bol niekde zohnal na nu kryt. Bohuzial sa nedalo...
8850 je fakt super, retro a este aj stylovka :)
Alebo 8110 aka Matrix phone...
Alebo siemens SL10, ale to som videl len raz v zivote.
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod PC 25. 1. 2007 10:02

Heč já mám doma funkční Sony Z-1. Je dost retro ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod USER47 25. 1. 2007 12:29

Když retro, tak bych bral Nokii 7110 nebo 8110. Ale malý moc nejsou. Jinak, měl jsem Sony J6 a až na baterku vynikající.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 1. 2007 13:54

ARS: nejsou stejne stary, 8810 byl uplne prvni takovy stylovy drahy maly telefon, v chromu....8850 byla az asi ctyri roky po nem, proste nastupce

Kdyz jsem videl 8810 poprve ve vyloze, jen se mi zatajil dech a vubec jsem tomu neveril...a hlavne jsem si rikal, jak se da tak mrnavy telefon pouzivat....dneska by to byl uplne normlani celkem velky mobil :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 1. 2007 13:55

PC: co za nej chces? :)
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod remaxik 1. 2. 2007 23:25

Caddy píše:SL45 neni spatny napad, ale prijde mi malo retro...Zony Z5 by bylo jeste lepsi :) Ale kdyz retro, tak siemens S6, motoroly MicroTACy apod :) nebo Nokia 2110, ta uz ve sve dobe byla perfektne ovladatelna...a dokonce mela i vychytavky, jako odpoved na prichozi zpravu apod, to byl muj prvni mobil, co takove veci mel.
Na druhou stranu mi chybely vibrace, na to zase byli prebornici motoroly. A kdyz kalsiku, tak telefon s flipem, to je stejne nejhezci koncepce a hrozne me stve, ze se uz nedelaji.

Ted jsem videl na eBayi motorolu 8700 dokonce NOVOU v krabici zabalenou, nevim, kde to berou....a taky byla za docela palku, ale penize asi v tomhle zase nehrajou takovou roli. :)
Co myslis jako presne tim flipem a koncepci? Vzdyt vecka jsou porad, nebo to je neco jineho specialniho?
Duncall->Aklcatel OT DB->Phillips Savy->5110->3310->M35i-> GD35->S M55->SE k500i->Rokr E1->V360->T230->2610->5610 XM->6234->K750i->KP500->5800->Sam. Jet->6300->S Wave->HTC Desire S
remaxik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alsiik 1. 2. 2007 23:51

Moje srdeční záležitost byly Bosche a pozdějc Motoroly. Takže kdysi jsem měl Moto T250 a od doby co mi ji ukradli mám vždycky druhej telefon v záloze. Používal jsem i V60i, tu mi ukradli taky.

Teď před Vánocema jsem si jako záložní stroj na e-bayi koupil zrenovovanej Ericsson T39m - i s dopravou v přepočtu asi za 1000,-, vždycky se mi líbil :) Přijde normálně jako novej, s fólií na displeji, origoš nabíječkou ale ne-původní baterkou. Vzhledem k tomu že mi dneska ukradli i Moto V635, tak je T39 dočasně v plnym nasazení :)) Jinak obecně bych asi starý telefony z bazarů nebral, to je fakt sázka do loterie.
wisdom is not truth----> truth is not beauty----> beauty is not love----> love is not music----> music is da BEST.
Alsiik
Junior

Další stránka