Nokia N80 vs E65

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod šuhaj 7. 3. 2007 10:01

Docela zajímavý souboj, chtěl jsem jít do N80, ale teď nevím. Výbava obou je téměř totožná.
N80
+ bezkonkurenční displej
+ 3Mega foťák
+ kamera i vepředu
- vůle slideru
- kapacita baterie
- váha a tloušťka

E65
+ velikost, váha
+ konstrukce
+ kapacita baterie
- foťák jen vzadu a to 2 Mpx
- rádio

asi jsem na spoustu věcí zapomněl, toto jsou tak nejpodstatněší

//De Funes: přesunuto ze sekce Nokia, oznámeno soukromou zprávou.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 7. 3. 2007 10:21

Špatná sekce, chybějící pozadavky.. Těžko radit.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod M. 7. 3. 2007 11:56

Nezapomen, ze ten bezkonkurencni displej bezkonkurencne zere, proto se Nokia vratila k QVGA.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod šuhaj 7. 3. 2007 13:01

Já ani tak nepotřeboval poradit jako podiskutovat nad tím který se asi bude víc líbit. E65 jsem měl funkční v ruce u Vodafonu a je to moc hezký telefon.Konstrukce je skvělá, u vysouvání pomáhá pružina. Ten displej je fakt znatelně menší.Větší výdrž je třeba.Velikost v ruce tak akorát, ale stějně se mě zdá N80 hezčí, lepší.Já sám si to nechám ještě projít hlavou a počkám na diskuze až se začne prodávat.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod |Mio| 7. 3. 2007 14:22

M. píše:Nezapomen, ze ten bezkonkurencni displej bezkonkurencne zere, proto se Nokia vratila k QVGA.

S tim nesouhlasim, co se tyce vydrze prislo mi to u obou obdobne, nabijet se musi oba prilis casto. Tech par hodiv vydrze navic se u vyuzivaneho telefonu realne neprojevi.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 7. 3. 2007 14:46

šuhaj: No, ja bohuzel E65 v ruce jeste nemel. Kazdopadne radsi cokoliv jineho nez N80. Tu mam dva tydny a uz osm dni mi lezi v supliku a nehodlam ji pouzivat. Sice je pekna, ale cela rozvrzana, vsude vule, obrovska, vecne omatlana a pomala. Navic jsem tam nenasel ani moznosti nastaveni aktivniho pohot. rezimu, ktere ma i mnohem levnejsi E50. A ten fotak - je sice lepsi nez u E65, ale ze by k necemu byl se rict neda. V seru sumi, detaily nema ani za svetla. A na momentky se nehodi, protoze nabiha velmi dlouho (ostatne jako vsechno v N80). Jedine co je na N80 z meho pohledu dobre je displej, ten je pekny (a zravy).

Za ty penize je N80 opravdu hodne spatny a nepovedeny telefon.
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod šuhaj 7. 3. 2007 18:14

Přesně tak si tu diskuzi představuju, dát sem zkušenosti, aby ti co se rozhodují zvolili dobře. Kolega má N80, má vůle, ale neřeší to, není technický typ tak mu nevadí ani zbytek, takhle na tom bude převážná většina majitelů. Teď se situace trochu zkomplikovala pro ty co o ní uvažovali, jsou tu dva telefony s téměř totožnými funkcemi za téměř stejnou cenu. Mě se E65 líbí, fotoaparát téměř nepoužívám a absence rádia mě nevadí.Uvidíme co napíší první majitelé.Jinak dík za příspěvky.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 7. 3. 2007 18:30

zkus mojí recenzi

k srovnání s N80: řekni si, co potřebuješ. E65 je amnažer a N80 multimediář. Já osobně bych šel do E65. ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod šuhaj 7. 3. 2007 20:36

Recenze je moc dobrá.Na sobotu si půjčím N80 a pak definitivně uvidím.Hlavně mě jde o to pomoct i ostatním v rozhodování.Do diskuzí píší totiž hlavně ti, kteří nejsou spokojeni a nebo mají problémy.Ja za ty leta jsem měl asi 15 mobilů i nikdy jsem nemusel reklamovat.Některé problémy si způsobují uživatelé sami, ovšem malá kapacita baterie je neodůvodnitelný šlendrián výrobce.Chlapi jsem rád, že se diskuze rozebíhá a budou tu i jiné pohledy na oba telefony.Dík
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 7. 3. 2007 20:41

suhaj: Nektere problemy jsou zpusobeny uzivateli, ale nektere tak ne. Ono treba uvolneny kryt baterie a vybehany slider u N80 je rozhodne vina vyrobce. Treba E50 ma kryty naprosto dokonale a pevne a zachazim s nimi stejne (ci spise E50 nesetrim tolik).

Je i otazkou, kdo co povazuje za chybu. Me sebemensi vrzani a pohyb casti telefonu vadi, mam rad pevne kusy :)
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 8. 3. 2007 06:36

konstrukčně je na tom E65 rozhodně líp, než N80. Ale N80 na tom zase není špatně. Telefony jsou to oba podobné a já bych viděl hlavní rozdíl ve velikosti. Jestli ti na foťáku nezáleží a rádio překousneš, jdi do E65. ;)

Jinak díky za pochvalu :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 3. 2007 08:06

To já mám N80 a E65 bych nikdy nechtěl, nelíbí se mi. To, že N80 trochu vrže mi nevadí. Jsem s ní maximálně spokojený ve všech směrech. Ani ta výdrž mi nevadí, stejně nabíjím každý den, aby mi přes den neklekla.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šuhaj 8. 3. 2007 08:57

V té recenzi je to bezvadně popsáno.Hlavní rozdíl je baterie,displej,velikost,radio a foťák. N80 bude mít své příznivce i přes své nedostatky,mě se také líbí víc, jako kolegovi přede mnou, rozum mě říká E65, pocitově jsem pro N80. Rozhodování je někdy zvláštní, mám jednu kolegini a ta si, když vyšla N70 pro ni hned šla, protože se jí moc líbila, že jen telefonuje a posílá SMS jí byla putna, prostě se do ní zamilovala a dodnes ji všude tahá přesto, že je to pro ženskou přeci jen velký telefon. Takže tu bude sposta majitelů i budoucích N80 kteří oželí malou výdrž,viklající se "slajdr" atd., ale budou se na ni každou chvilku zamilovaně koukat a o tom to je.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 3. 2007 09:37

To je koneckonců logické, že si každý telefon najde příznivce. U té N80 se z toho vrzání dělá velká kauza. Fakt to tak hrozné není, aspoň mě tak moc nevrže.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šuhaj 8. 3. 2007 11:27

Tak jsem koukal u Vodafonu už ho mají, jsem zvědav kdo ho tu bude první prezentovat.
šuhaj
Junior

Další stránka