Jsem těhotná a potřebuji telefon s nejmenším SAR

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ostrava1 14. 3. 2007 16:57

Dobrý den, jsem těhotná a chci si koupit nový telefon, a to takový s nejmenším SAR,který se u nás dá sehnat. Poradí mi někdo? Na mobilmanii pri recenzích to u hodně telefonů není uváděno.

Všem za pomoc děkuji.
Ostrava1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alf001 14. 3. 2007 17:00

Kup si hands-free ak chces mat istotu:) Inak si myslim, ze mnozstvo ziarenia z mobilu je v porovnani s tym vsetkym okolo nas zanedbatelne... (kvapka v mori)
Alf001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wsx234 14. 3. 2007 17:01

a nenosit ho na bruchu alebo vo vrecku nohavic... najlepsie tahat na snurke :)
wsx234
Junior

Odeslat příspěvekod Lionnel 14. 3. 2007 17:07

Koukni se do Katalogu mobilů a nech si telefony srovnat podle hodnoty SAR. Nejmenšý hodnotu má Motorola MPx200.
Samsung i8000 Omnia II + 8GB MicroSD SanDisk
Sony Ericsson K800i (R8BF003) + 4GB M2 SanDisk
O2 Pohoda + IVM
Lionnel
Junior

Odeslat příspěvekod bigmarian 14. 3. 2007 18:34

najlepsie je handsfree bezdratove a telefon mat v kabelce:). a osobne_ja ak si narazal len na ostravu ako lekalitu v CR tak to bylo fakt ubohy. Ak na znecisteni tak mas pravdu:(((.
bigmarian
Junior

Odeslat příspěvekod Ostrava1 14. 3. 2007 18:38

Děkuji bigmarian za radu i za zastání. Chtěla jsem jen poradit, protože u nových mobilů to na mobilmanii.cz nemůžu najít.
Ostrava1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M. 14. 3. 2007 18:40

Jestli je to mysleno vazne, tak to nema cenu resit, protoze se telefonuje od hlavy, takze to na plod nemuze mit vliv.
A bezdratova HF je spis zdvojeni problemu, takze spis dratova a mobil vice od tela.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Odeslat příspěvekod AiR 14. 3. 2007 19:11

tady je tabulka s nekolika telefony
http://www.bfs.de/elektro/oekolabel.html/

a nejlepe tam vychazi Samsung SGH-Z560
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ostrava1 14. 3. 2007 19:12

AIR DĚKUJI MOC ZA RADU A POMOC.

//Breaker: vymazaný rozsiahly OT, venujte sa prosím iba téme diskusie. Ďakujem.
Ostrava1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomikX 14. 3. 2007 21:36

Tabulku najdes i zde: http://www.mobilmania.cz/Autori/Skodliv ... fault.aspx
Pravda neni moc aktualni ale neco by se i dnes dalo sehnat.

Jestli nekdo najdete aktualizovanopu(rekneme pul roku starou,dejte sem odkaz...taky by me to zajimalo. :wink:

Hodnota SAR by mela byt i v parametrech u jednotlivych telefonu v katalogu MobilManie....pkud vis konkretni model ktery by jsi si chtela poridit,neni nic snadnejsiho nez otevrit odkaz: http://www.mobilmania.cz/Katalog-mobilu ... fault.aspx a nalistovat ho. :)
Nokia N73 / miniSD Kingstone 512MB
Nejhorší je srážka s BLBCEM !
TomikX
Junior

Odeslat příspěvekod TomikX 14. 3. 2007 21:41

Jinak moje "Motorka" ma hodnotu SAR

0,57 [W/kg] Myslite ze je to O.K ? :wink:

Jaka je nejvyssi u mobilu pripustna.?

Vetsinou jsou hodnoty okolo 0.30-0.99 vyjimecne se objevuji i pres 1.11
TomikX
Junior

Odeslat příspěvekod stedy 14. 3. 2007 22:09

Bluetooth sluchátko má daleko menší vyzařování, než telefon. Žádné zdvojení problému.
stedy
Junior

Odeslat příspěvekod skypy 14. 3. 2007 22:10

TomikX: staré siemensy měly i kolem 2 :D P.S. ono může SAR poškodit dítě v těhotenstvi ? to se mi nějak nezdá :) ale starostlivá maminka neni k zahozeni :D
skypy
Junior

Odeslat příspěvekod TomikX 14. 3. 2007 22:23

skypy píše:TomikX: staré siemensy měly i kolem 2 :D P.S. ono může SAR poškodit dítě v těhotenstvi ? to se mi nějak nezdá :) ale starostlivá maminka neni k zahozeni :D!/quote]

No myslim ze vyssi hodnota SAR ma v tehotenstvi na plod urcite vliv....ale asi zanedbatelny,oproti ostatnim okolnim vlivum.Ono ostatne co matce respektive diteti v "brisku" :wink: neskodi ne?
TomikX
Junior

Odeslat příspěvekod PMacko 14. 3. 2007 22:30

Ono, ked si to tak zoberiete, vsetky nove telefony maju SAR na velmi nizkej urovni.. A okrem toho, ak sa nachadzate v mieste, kde nie je slaby signal, vyzarovanie sa znizuje. Casto mam pocit, ze elektromagneticky smog z okolia, posobi ovela horsie na nas, ako obcasne telefonovanie.
Ale.. na castejsie volania by som bluetooth asi nepouzival.. predsa je to len zbytocne zvysovanie ziarenia.. ved telefon ide standardne cez GSM, a okrem toho este vysiela BT a este aj sluchadlo je dalsi vysielac.. No tazko povedat, ci je lepsie mat 1 vyzarujuce zariadenie, alebo v podstate 3 :-D
PMacko
Junior

Další stránka