Dříve bych asi souhlasil, že obyčejný mobil nejde srovnávat se smartphony. Ale když se dnes zamyslím nad výbavou dnešních "hloupých" mobilů ... tak pomalu měním názor. Tak např. SE K750i, lepší foťák, lepší MP3, rádio, lepší displej než smartphon. např N6681. Nepočítám novou N90, ta je ještě cenově někde jinde.
Řekl bych že v základních funkcích, které člověk využije v 90% je SE750i lepší než dnešní smartphony. Samozřejmě je tu OS a možnost dohrání aplikací, ale na rovinu, jak často (jak nutně) je použijete. Teď mě napadne vlna majitelů smartphonů

Je pravda že smartphon je hodně zaměřen na práci s internetem ... připouštím, tam mám mezery a možná kdo hodně surfuje smarphon ocenní.
Měl jsem možnost zkusit spoustu telefonů, nějaký čas jsem si hrál i se smartphonem a právě když zvážím využití telefonu, nevidím pro běžného majitele v dnešních ve smartphonech výhru.
Jak už tu taky někde zaznělo, ideál vidít ve smartphonu, ale plně vybaveným .... myslím že tím směrem také vývoj telefonů směřuje, že se dočkáme přístroje který sloučí mobil, PDA, GPS, TV ... ale rozhodně to není dnešní smartphone....
Nechci tu vyvolat hátku mezi mobilisty a smartphonysty, ale rád bych nějaké zasvecené názory
... a děkuji že jste to dočetli až sem

P.S. Jinak teď pobývám nějaký čas v Japonsku ... jsou tu s mobily opravdu trochu dál, ale není to tak hrozné ... ale pokud půjdeme v jejich stopách, přijde vlna Véček a vzhledově nic moc. Také už upustili od minimalizace ... směr tu míří ve stylu našeho SE S700.