k750i vs. N80

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tiborek 31. 1. 2008 21:03

Dobrý večer přeju,
Mám SE k750i a dlouho uvažuju o změně. nechci si už kupovat nový mobil bo za tenhle sem dal 8500kč a za rok stál skoro polovinu. No říkal sem si že vezmu tak 5000kč a koupím si nějakou bazarovku a jediné co mě tak napadlo je N80 od nokie. je to dobrá volba nebo byste mi doporučili něco jiného??
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 31. 1. 2008 21:10

Volba to není špatná, pořád je to nadupaný telefon. Akorát baterka je celkem slabá, mě vydržela zhruba dva dny. Taky konstrukce nebyla úplně dobře zpracovaná. Ale jak říkám, furt špica a z bazaru za babku.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tomopk 31. 1. 2008 21:21

N80 je velmi vybaveny mobil ale ked ste nenapisali poziadavky tak nikto vam nemoze poradit ci ho vyuzijete...
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tiborek 1. 2. 2008 09:57

tak požadavky: foťák, mp3, bt, internet, velký displej, pam. karty.

tady nejde o to jestli bych využil všeho co telefon nabízí ale prostě chci za těch pár tisíc mít ten nejlepší telefon co můžu mít
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 1. 2. 2008 10:04

Pri tychto poziadavkach sa ta N80 hodi urcite.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luigy 1. 2. 2008 10:14

Tak taky si myslim ze ta N80 na tyto pozadavky nebude spatna volba jen teda trochu ta pomalost tam vazne ale da si na to zvyknout
Nokia E51 Black Steel; Nokia 6310i Bronz 1600mAh Li-Pol battery
Luigy
Junior

Odeslat příspěvekod pelda.martin 1. 2. 2008 10:23

Na fotky je lepší K750i. Jinak je ve všem podle mně lepší N80(až na to blbý rozlišení displeye a fakt malou výdrž baterky).
edit: pokud bys nepoužíval wifi, tak by bylo možná lepší koupit N73. Výbava je až na wifi skoro stejná, má klasický rozlišení 240*320, a má lepší foťák
pelda.martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lives 1. 2. 2008 10:54

pelda.martin píše:(až na to blbý rozlišení displeyel/quote]

Co ja na rozliseni blbyho? Vidis toho moc najednou? :) Displej je naopak hlavni vyhodou N80 oproti novejsim telefonum. Bohuzel vykoupenou vydrzi na baterku.
lives
Junior

Odeslat příspěvekod Tiborek 1. 2. 2008 10:55

no jako mě se právě to super rozlišení líbí.. wi-fi využiju. a holt baterka.. tak s tim se nedá nic dělat
Tiborek
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 1. 2. 2008 10:56

Displej je sice veľmi jemný ale veľa aplikácii a hier v jave a aj v symbiane má s týmto rozlíšením problém a preto sa veľmi často stáva že aplikácia nejde na celý displej.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pelda.martin 1. 2. 2008 17:27

lives píše:
pelda.martin píše:(až na to blbý rozlišení displeyel/quote]
Co ja na rozliseni blbyho? Vidis toho moc najednou? :) Displej je naopak hlavni vyhodou N80 oproti novejsim telefonum. Bohuzel vykoupenou vydrzi na baterku.

takhle sem to nemyslel. Přesně jak říkal tompok. Display u N80 je fakt nádhernej, akorát se na to blbě shání hry, filmy a schémata. Pravda je, že hry moc nehraju a ty 4 hyr co mám v telefonu tak sou pro N80 rozlišení.
edit: témat je na to míň než na telefony s rozlišením 240*320, takže se shánějí trošičku hůř :)
Naposledy upravil pelda.martin dne 1. 2. 2008 17:54, celkově upraveno 1
pelda.martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 2. 2008 17:29

S filmy a tématy není nejmenší problém.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dObitEc 7. 2. 2008 22:00

Na nokii N80 mi vadily tyto věcy:

1) Tloušťka telefonu - sotva se vešel do kapsy kalhot
2) Pomalost - načítání fotek v galerii byla katastrofa... a nejen to
3) Horší zpracování výsuvného mechanismu - v kapse se pokaždé samovolně otevřel, po 6 měsíčním používání byla znát poměrně značná vůle, nemá ložiska ale pouze se šoupe po "lištičce", také postupem času vymizelo jisté cvaknutí při dojezdu...
4) baterie - výdrž maximálně 4 dny (ale to se nesměl skoru vůbec používat ;) )

Naopak výborná je funkční výbava a i fotoaparát dělal perfektní fotky (určitě lepší než k750i) a to jsem měl jeden z prvních firmwarů, nevím jestli nový nepřinesl nějakou změnu...
dObitEc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EOSCompany 7. 2. 2008 23:38

Neber N80, to si radeji ty penize schovej a vem zenu a deti na obed v pekne restauraci. N80 prinese akorat problemy a par vrasek na cele. Kdyz uz bys chtel utracet, tak vem radeji E51.
EOSCompany
Junior