SE K770i vs Samsung SGH U600 vs xxx ve stejné cenové relaci?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod e-man 13. 3. 2008 23:45

Za měsíc budu mít u Vodafonu nárok na nový telefon se slevou a můj SE K750i půjde do důchodu. Na SE jsem si zvykl a jsem spokojený a proto vážně uvažuji o K770i, ale ten má svoje vady (např. malý displej) a tak uvažuji i o jiných alterantivách. Designem a velikostí displeje mě zaujal Samsung SGH U600. Zajímá mě váš názor na to který telefon zvolit a proč, popř. jestli víte o nějaké alternativě kterou byste mi doporučili ve zhruba stejné ceně. Bohužel nabídka vodafonu se mi zdá dost omezená... Budu rád za každý podnět a názor, tak pište. Díky E-Man :)

\\ Majkl vP.: Přesunuto do příslušné sece
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 14. 3. 2008 07:30

Prosím napíšte požiadavky.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod theo2 14. 3. 2008 08:14

Já řešil stejný dilema. Zkusil jsem i jiný značky a nakonec jsem stejně skončil u K770i :) Display by pravda mohl být o 2 mm širší, ale to je pro mě zanedbatelný.
Můžu Ti jen poradit, aby sis je vyzkoušel aspoň pár dní ( nejen vyzkoušet tři minuty v prodejně), máš dva týdny na vrácení bez udání důvodu tak do toho :wink:
theo2
Junior

Odeslat příspěvekod e-man 14. 3. 2008 08:36

Moje požadavky? Nechci žádnou velkou cihlu, nepotřebuju videohovory a zatím ani nic podobného, na to mám skype, taky se nepotřebuju dívat na filmy a hrát hry jako o závod. Ale potřebuju bluetooth, chci hudební přehrávač i rádio, chci opravdu dobrý foťák, nejlépe překrytý nějakou krytkou aby byl chráněný, radší s diodou aby se dala použít jako svítilna (to mi výborně vyhovuje u K750i), chci kvalitní a přehlednej displej a hlavně potřebuju kvalitní telefon se kterým by nebyly problémy a vydržel mi zase dva roky než dostanu od Vodafonu další slevněnej. Myslím, že jsem celkem nenáročnej :-)
2theo2: děkuju za radu. No u K770i mě trošičku odrazuje barva kterou u vodafonu nabízejí - taková ta stříbrná, a jinou nabízet ani nebudou. Co se mi na něm ale opravdu líbí je zadní strana s krytkou foťáku, ta je myslím vyřešená bezkonkurenčně... Když už jsme u toho a ty ten foun máš, mohl bys mi prosím napsat, při jakých příležitostech a jakou barvou blikají ty dvě diody vzadu, takovej ten pásek? A taky k čemu jsou ty dvě malé klávesy vložené mezi klávesy kontextové? Když se totiž podívám na stránky vodafonu na obrázek tak se mi zdá, že jsou to klasické sluchátka pro zvednutí a ukončení hovoru...ale jinde jsou tyto klávesy jine... Díky za odpovědi! Jinak s tím vyzkoušením na dva týdny to není zas až tak marný nápad... :D

//seterwohipikule:příspěvky sloučeny
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod theo2 14. 3. 2008 09:33

ten pásek problikne jen při spuštění foťáku (je tam jen na efekt)
nemám telefon customizovanej od Vodafone, u mě je levá pidiklávesa na přístup na internet (mám tam Vodafone Live) a pravá klávesa je na rychlej přístup do aplikací, zkratek atd. Třeba když mám puštěnej na pozadí přehrávač (nemusíš minimalizovat jako u K750), dělám něco jinýho a chci rychle stopnout přehrávání, tak místo přístupu přes hlavní menu jdu tímto tlačítkem na jeden klik do spuštěné aplikace
Já měl podobný požadavky jako ty ( kvalitní foťák + přehrávač+FM rádio, dobrý ovládání a ergonomie, výdrž baterky) a v tom je K770 perfektní. Má i slabší stránky - rozlišení videa a chybí indiukace zmeškaných hovorů a SMS (snad se toho někdo ujme jako aplikace)
Jo taky nezapomeň na nutnost koupě paměťovky, dávají tam jen 256 MB, ta šla hned pryč a dal jsem tam 2GB
Vyzkoušej oba a uvidíš sám co se ti bude víc líbit
theo2
Junior

Odeslat příspěvekod e-man 14. 3. 2008 09:51

Tak to jsem celkem zklamán tím, že ty diody neumí nic jinýho, čekal jsem, že budou (treba jako u N6300) blikat pri zmeskane zprave nebo prichozim hovoru... A to rychle menu je fajn, doufam, že ho tou customizací u Vodafonu zrusili...oni jsou blbci všehoschopní :-) A výdrž baterky to má dobrou jo? Taky docela podstatná věc...
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod theo2 14. 3. 2008 12:09

jj, ty diody mají rezervy :-( navíc je ještě jedna červená přímo na čelní straně, ale ta je jen jako ukazatel proklatě nízkýho stavu baterie - třeba by šla použít na něco podstatnějšího
baterie je zatím OK, dost telefonuju, poslouchám MP3 do sluchátek (walkmaňáckejch) i přes FM transmitter a průměrně vydrží tak 3 dny.
Hlavně si na telefonech vyzkoušej java aplikace, mě se třeba líbí, že SE podporuje slovníky ( mám ENG, ESP a IT ) v nejobsáhlejší verzi, ostatní telefony se moc nechytaly.
theo2
Junior

Odeslat příspěvekod e-man 14. 3. 2008 12:40

no ty diody me mrzi, na druhou stranu si říkám, že pokud ho maji u vodafonu customizovanej, tak i ta funkce diod by tam mohla byt zmenena :-) no uvidime, jeste mam mesic na rozhodnuti, musim to resit, jinak tvoji uzivatelskou recenzi jsem cetl, docela me presvedcila, ze zustat u SE bude dobra volba. Ledaže by mě nekdo přesvědčil o opaku ...
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 14. 3. 2008 13:21

Samsung vyhráva vo väčšom displeji a hlavne dizajne - individuálne. Tragická je podpora Javy. Ostatné tu už bolo spomenuté. Vašim požiadavkám vyhovuje SE.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod e-man 14. 3. 2008 13:55

no, to je právě to... líbí se mi stylové vysouváky jako je SGH-U600, přemýšlel jsem i o SE S500i, ale jen 2mpx foťák a hlavně praskající klávesy byly jasnou známkou, že tudy cesta nevede...
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod steyr 14. 3. 2008 14:47

kamos si kupil u600 ale po troch dnoch sa jej zbavyl radsej...konstrkcia sa moc kyvala, pomaly, fotak tiez onicom
SE k660i + hpm70....
SE k800i -> servis :(
steyr
Junior

Odeslat příspěvekod e-man 14. 3. 2008 14:50

Další bod pro SE K770i :-)
e-man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 14. 3. 2008 15:15

Až teraz som si uvedomil že ide o U600 a nie o U700 :mrgreen:
Čo sa týka konštrukcie tak je dobrá ale v zavretom stave sa horná čas troch hýbe. Pomalý je dosť. Čo sa fotoaparátu týka s tým nesúhlasím. Je dosť kvalitný. Mimochodom možno by Vás potešil TV-out. No a displej. To je radosť pozerať SE by mohlo závidieť.
Keď to ale vezmeme z Vašej strany: mp3 nie je také dobré ako u SE, fotoaparát ma SE o kúsok lepší a problémy by s ním nemali byť.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod steyr 14. 3. 2008 16:14

porovnavali sme u600 a moju k800i a nenasli sme nic take v com by bola ta u600 lepsia...mozno by is neveril ale fotky sa nedali porovnat:D se vyhral na plnej ciare
SE k660i + hpm70....
SE k800i -> servis :(
steyr
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 14. 3. 2008 16:34

Áno neverím. :) U600 mám doma a fotí skvele. Samozrejme na kvality SE nemá ale v žiadnom prípade nie je zlý.
HD2
tomopk
Pokročilý

Další stránka