Mobil vhodný pro fotky

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Toms(smazano) 7. 4. 2005 22:27

Dobrý večer,

již delší dobu se rozhoduji o novém mobilu, nicméně se stále nemohu rozhodnout.

Potřebuji jej pro foto (alespoň 1megapixel), Javu a hezký display, IrDa, možná Bluetooth.

Cena? Pokud možno co nejnižší.

Děkuji za vaše poznámky a návrhy!

Tom
Toms(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gloe 7. 4. 2005 22:37

Jeden z nejlepsich foto mobilu na nasem trhu je Nokia 6630, ale nechces si pockat tak cca pul roku? To by uz u nas snad meli byt i 2MPx.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gloe 7. 4. 2005 22:43

Jo ta cena okolo 16 500 az 17 000 Kc. A kdyz podepises smlouvu s nakym z operatoru, tak se dostanes na zhruba cca 12 000 Kc.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Toms(smazano) 7. 4. 2005 22:48

To je docela nákladný telefon. Šetnáct tisíc, to bych musel zrušit prázdniny.
No, u Eurotelu si mohu prodloužit za pár měsíců smlouvu na nejnižší minimální závazek, tj. 150 korun.

Nokia 6630 je sice moc hezká a určitě i "dokonalá", bohužel pro mě stále velice drahá.
Každopádně děkuji za odpověď.
Toms(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gloe 7. 4. 2005 22:56

Chapu, krapet drazsi je :lol: , ale je to asi nejlepsi fotomonil na trhu. Jeden z "levnejsich" kvalitnejsich fotomobilu je Sagem myX-8, cena tusim neco okolo 10 500 Kc.
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mu.mi 7. 4. 2005 23:24

Tyhle všechny podmínky ti splňuje Nokia 6230i, ale asi se teprve připravuje do prodejní sítě. Navíc je malý a lehký. Doporučuji ti prohlédnout si megatest na MM.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod Kadlos 8. 4. 2005 06:56

Nechci tu zas rozpoutat nějakej flamewar, ale pokud jde o foto, tak bych 6230i rozhodně nedoporučoval - foťák v ní není žádnej zázrak, ale hlavně displej je na prohlížení fotek trochu malej (i když má vysoký rozlišení).
Momentálně bych pro foto volil asi SE S700 - na mobil výbornej foťák + velkej displej s vysokým rozlišením; dá se sehnat kolem 13 tis.
Podobnej displej má i Sagem My X-8, kterej je i levnější (kolem 10 kKč), ale ten má horší foťák. V úvahu by přicházel i Samsung D500 za 11 - 12 kKč.
V případě, že na to až tak nechvátáš, zkusil bych počkat do léta - slibně vypadaj SE K750(W800), Samsung D600, Siemens CGX75 (doufám, že to píšu správně) a Alcatel S853 - i když si z nich nevybereš, ceny stávajících mobilů spadnou :potichu
Kadlos
Junior

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 4. 2005 08:22

Nechci vypadat jako šťoura, ale na focení bych raději používal foťák. Maličká Kyocera/Yashica 3 Mpix s optickým Zoomem (SD/MMC karty) se dá koupit za 4.300,- a k tomu za necelých 6.000,- třeba SX1, do kterého se dá karta dát (chceš-li to posílat přes MMS nebo mail přímo z terénu). Celková cena bude nižší a oba přístroje jsou opravdu použitelné, na rozdíl od těch tzv. "foťáků" v telefonu ... Foťáky nejsou jen o megapixelech, ale především o optice. A tu telefony prostě (zatím) nemají
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod Daft 8. 4. 2005 09:04

Doporucoval bych pockat na K750 (2mpx, autofocus), a taky neodsazovat mezi radky... A kdyz uz jsem u toho - co nejnizsi cena za totalne nadupany telefon? Mmmm, K750 za rok :)
Daft
Junior

Odeslat příspěvekod Mu.mi 8. 4. 2005 11:49

N6230i je malý a jeho displej není vhodný na prohlížení fotek, ale 1,3MPx má a vzhledem k tomu, že požaduješ Bluetooth, tak předpokládám spojení s PC. Pak s fotkami nejsou problémy. Ale s těch větších bych spíše než SE S700, doporučoval N 7610, popřípadě 6670. Je lehčí a tenčí. A co se týká fotoaparátu, tak předpokládám , že mobil nebudeš mít hlavně na focení, ale jen jako příležitostné použití pro fotku a v tom případě bych spíš doporučoval počkat na mobil s 2MPx.
Názor že je lepší koupit na focení fotoaparát samozřejmě beru, ale je tu řeč hlavně o mobilu.
JInak velmi blízká je doba, kdy rozlišení 3MPx, bude vybavením u mobilu všech větších výrobců. Ale to už jsme jinde.
Mu.mi
Junior

Odeslat příspěvekod Kadlos 8. 4. 2005 12:33

Vycházím z toho, co tu napsal:
"Potřebuji jej pro foto (alespoň 1megapixel), Javu a hezký display, IrDa, možná Bluetooth."
N6670 i 7610 mají horší foťáky (nejen rozlišením, ale i kvalitou a možnostmi nastavení) a menší displeje s nižším rozlišením, navíc nemají infraport (vím, nahradí ho BT, ale píše, že chce IR 8) ). Co se týká rozměrů, má S700 větší pouze tloušťku, což je dáno konstrukcí.
Kadlos
Junior

Odeslat příspěvekod Kadlos 8. 4. 2005 12:35

to byla reakce na mu.miho
Kadlos
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 8. 4. 2005 22:08

S65 megapixel má (v dobrých světelných podmínkách fotí opravdu výborně), BT taky. Java je samozřejmostí (dokonce můžeš hry a aplikace posílat přes BT nebo IrDA; velikost midletu není omezena). Má i pěkný displej, to mi můžeš věřit. A cena? - 6.399,- Kč.

>>Obrázek displeje<<
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dejvidek 8. 4. 2005 22:27

ConPower píše:Má i pěkný displej, to mi můžeš věřit.
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tucnak 8. 4. 2005 22:29

Doporucuju Samsung D500 za 10,500 na 1m.cz nejlepsi fotky co sem zatim videl NEVER SIEMENSU
M?A PRisernej DISPLEJ
tucnak
Junior

Další stránka