Co je lepší Siemens CX65 nebo Sony Ericsson K500i

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod krtek.cz 13. 4. 2005 18:37

Díval sem se na jinaci telefony ale tyto dva my prijdou jako slusny podil cena /vykon.ale porad nevim ktery si mam vybrat:)
asi si nakonec nekoupim nic:)
jeste se budu rozmyslet
Co byste si koupily vy bejt na mem miste?
krtek.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Ing. FijoK 14. 4. 2005 09:48

ja hlasujem za SE K500i :)
I saw man who can change my destiny... He stood in the mirror.
Ing. FijoK
Junior

Odeslat příspěvekod abra 15. 4. 2005 07:46

Taky se mezi nimi rozhoduji. Zatím vede K500i. Zajímal by mě rozdíl ve výdrži a možnost úpravy velikosti písma.
abra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krtek.cz 15. 4. 2005 14:10

tak v tom ti muzu poradit aby ses podival do katalogu mobilu a dal si srovnani jinak co se tyka velikosti pisma tak ti poradim precti si recenze ale rekl bych ze u siemensu jsou 3druhy velikosti male,stredni a velke ale nebudu ti kecat precti si recenze ja je cetl 2x u obou porad nevim ale u me zatim vede siemens
krtek.cz
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 16. 4. 2005 18:54

Já CX65 mám a můžu vřele doporučit. Hlavní pro mě byl poměr cena/výkon a celkem i vzhled. Displej není tak strašný, jak všichni píšou, je téměř shodný s tím, co má K500i (a dokonce i T6x0, tam je rozdíl o něco málo větší, ale pořád to není jemnostně propastný rozdíl), standardně se dá regulovat intenzita podsvětlení po 10% (od 0% [vypnuté podsvětlení] až po 100% [nejvyšší intenzita]), s patchem to jde i po 1%. Displej je jasný a má pěkné barvičky, je výborně čitelný na přímém slunci. K500i má taky velice pěkný displej, na slunci jsem ho ale neviděl.

Klávesnici má jednoznačně lepší Siemens (taky když je větší a lépe se mačká). SE ji má strašně maličkou a zejména tlačítko 2 pod joystickem je katastrofa. Joystick je lepší spíše u SE, je přesný, ale jeho nevýhoda je v tom, že je na mé gusto až příliš měkký a někdy nezareaguje na zmáčknutí (to mi dříve dělal i Siemens, na to jsem si ale po 2 dnech zvykl a už je to v pohodě; asi to tak bude i u SE).

Foťák a kamera jsou si celkem podobné. Siemens IMHO rychleji překresluje snímanou scénu, SE má ale interpolovaný megapixel. Myslím, že SE má neomezené video, kdežto Siemens pouze minutové (na přání zašlu nějaká videa, případně i fotky). Fotky mi u CX-ka s dobrým nastavením expozice vychází velmi pěkně, na běžný digitál však samozřejmě ztrácí.

Zvuky má lepší SE, napomáhá tomu lepší reproduktor a podpora formátu MP3. U Siemensu to s docházejícím dechem jakž takž dohání WAVy v kompresi IMA ADCPM, reprák však při basech poměrně prská. Siemens má neomezený diktafon (nevím, jak SE), který je při cca 1,2 MB volné paměti nahrát víc, jak půlhodinovou nahrávku, formát AMR však moc kvalitou neoplývá.

U Siemensu nedám dopustit na vynikajícího správce souborů, v němž se dá vytvářet složek, jak je libo. Přesouvat, kopírovat soubory také není problém. Třešnička na dortu je i v podobě označování souborů, když si vybrané soubory můžete hromadně přesunout do jiné složky nebo je smazat... Skvělé je i vyhledávání souborů, musíte ale zadat přesný název i s koncovkou (např. Budík.wav).

Adresář (22 položek) a kalendář jsou rovněž silné stránky Siemensu, SE má ale hlasové funkce. Siemens má nad displejem 2 schované informační diody, které upozorňují na vybrané události (příchozí SMS, ztracený hovor, upomínka atd...), SE má tuším jednu stavovou diodu.

Dobré je, že oba mobily umí příjímat a posílat soubory přes IrDA, u SE mi ale docela vadí, že při přijímání souboru se přijetí musí potvrdit, to celkem zdržuje. U BT to beru, protože to vám někdo může poslat něco, co nechcete, ale u infraportu, kdy oba zařízení musí být u sebe, mi to přijde zbytečné. Siemens pošle/přijme všechno (obrázek, melodie, skin, hra, aplikace, video, text...), SE taky, vyjma Javy (přijmout ji může, ale odeslat ne; prý ale existuje trik, jak ji odeslat možné je).

Jak jsem psal na začátku, mám CX65, teď doplním, že za K500i bych ji neměnil. Bezpochyby je to dobrý telefon, s tím souhlasím, ale já jsem zvyklý na svého Siemense a jeho výhody by mi na SE chyběly.

Snad jsem toho napsal dost. Pokud vás ještě něco bud zajímat, napište do diskuze.
Naposledy upravil ConPower dne 19. 4. 2005 14:08, celkově upraveno 2
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bart 17. 4. 2005 12:39

Jo, K500i má neomezenou dobu nahrávání diktafonu.
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod Bart 17. 4. 2005 12:59

Mi třeba u K500i vyhovují schémata. Když se na to podíváš...jsou super! :)
A myslím,že fotky jsou u K500i lepší. (podle mě)

Fotka z CX65
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 5/F/25.jpg

Fotka z K500i
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/ ... 0/F/12.jpg
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod Filda 17. 4. 2005 13:01

U K500i je ta fotka lepší protože je tam (narozdíl od foto z CX65) skůtr
Ericsson A1018S, Siemens C35i, Siemens C60, Siemens CX65 ,Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson W580i
Filda
Junior

Odeslat příspěvekod Bart 17. 4. 2005 13:06

No stejnou jsem nenašel.
Ještě jsem zapomněl na 3D hry na K500i. Myslím že taky nějaké +.
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod Hondaq 17. 4. 2005 21:14

určitě ber CX65ku, opravdu neprohloupíš :wink:
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla...
Hondaq
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 17. 4. 2005 21:23

2 Bart: Jsou ty fotky za stejných podmínek (tj. stejný den, čas...)? Asi ne... BTW 3D Javu má od FW16 CX65 taky, takže moc velké plus pro K500i v tom nevidím :) . U K500i jsou ale opravdu povedené ikonky menu (u CX65 si je zas fintou můžeš změnit :wink: ).
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod krtek.cz 19. 4. 2005 06:28

ConPower,dík za vycerpavajici prispevek byl velice zajimavy
Ja uz sem se rozhodl budu si kupovat Siemense protoze nejak si porad na To SE nemuzu zvyknout
krtek.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Gloe 19. 4. 2005 13:15

Bart píše:Jo, K500i má neomezenou dobu nahrávání diktafonu.o/quote]
Az ti dojde volne misto, tak budes nahravat kam? :lol:
Gloe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bart 19. 4. 2005 13:36

Jasně chápu, ale myslím, že se bavíme o dvou telefonech, které nemají paměťovku, takže to snad všichni pochopí. :?

//Daft: Pouzivejte citaci pouze pokud je to nutné.
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 19. 4. 2005 14:10

Gloe píše:Az ti dojde volne misto, tak budes nahravat kam? :lol:

Je snad jasné, že ei]neomezené
ConPower
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka