T-Mobile POZOR Vo veľkom 100 – víkendy

O slovenských operátoroch a ich službách (Orange, T-Mobile SK, O2 a ďalší)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod matthys 4. 8. 2008 21:36

Chcem sa tu podeliť o moju skúsenosť s T-Mobile .Po veľkej reklamnej kampani tohto operátora som uzatvoril zmluvu o predľžení na ďalších 24 mesiacom a to som nemal urobiť.Až dodatočne som zistil že tá reklamná kampaň bola zavádzajúca lebo som získal síce voľné víkendové minúty a tzv. bezplatný presun voľných minút ale o tom sa zmienim podrobnejšie.V prvom rade ide o to že sekundová tarifikácia začína po prvej minúte hovoru.A to je v mojom prípade totálne nevýhodné(možno niekomu nie) lebo za 60 sekúnd som bol predtým schopný vybaviť a 3-4 krátke hovory .Takto často premýšlam či vôbec aj volať ,keď viem že miniem minútu a hovorím len 10 sekúnd.
Druhý problém nastal keď som začal hladať kde sa mi strácajú presunuté voľné minúty.Začal som túto situáciu reklamovať a mám o tom založený priečinok asi 17 e-mailov. Ale aby som bol konkrétny prikladám to čo T-mobile zverejnil na svojich webových stránkach :

* Voľné víkendové minúty možno čerpať v sieti T-Mobile Slovensko aj pred vyčerpaním voľných minút zahrnutých v mesačnom programe a to počas víkendov a dní pracovného pokoja. Voľné víkendové minúty sa neuplatňujú na volania na Odkazovú službu a dátové volania.

Voľné minúty, ktoré nepredvoláte, vám presunieme do nasledujúceho mesiaca a pripočítame k voľným minútam podľa vášho mesačného programu služieb. Presunuté minúty čerpáte v danom mesiaci ako prvé. Až po ich prevolaní začnete využívať voľné minúty z vášho mesačného programu. Presunuté minúty je potrebné prevolať v nasledujúcom mesiaci, ich opätovný presun nie je možný.

Na prvý pohľad je všetko jasné ale až vtedy keď zístíte že T-mobile presunuté minúty má pripočítať k voľným minútam podľa programu a teda to možno považovať za jeden ucelený balík a zároveň vzniká možnosť čerpať víkendové minúty pred prevolaním volných minút v teda by to malo tvoriť druhý samostatný balík.Ale nie je tomu tak a problém nastáva keď zúčtovacie obdobie začína víkendom a Vy v dobrom že čerpáte víkendové minúty tak vlastne míňate tie svoje ušetrené presunuté. Na túto skutočnosť som musel prísť až tak, že som si na svoje náklady vyžiadal podrobný výpis hovorov.Pracovník ktorí riešil reklamáciu až po predložení dôkazov priznal že to tak je ako popisujem a preto ja tvrdím že informácie zverejnené na webe sú vzájomne v rozpore keď do balíka prenesených minút a riadnych minút rátajú i voľné víkendové, ktoré sa už môžu míňať pred prevolaním riadnych voľných minút čím zavádzajú verejnosť aby opticky ich ponuka vyznela voči konkurencii lákavo.Preto POZOR na
možno lákavé ponuky aby Ste sa neupísali čertu ]:-< ako ja. Po tejto skúsenosti Vám preto odporúčam sledovať na webe svoju spotrebu a radšej podľa možnosti nevolať prvý víkend ale tie ostatné si to naplno vynahradte aj úrokami.Ja osobne to považujem za zavádzanie verejnosti lebo to čo je zverejnené sa dá po slovensky vykladať aj inak ale v prospech klienta. Záverom konštatujem že program Vo veľkom je program celkovo nevýhodný a každý kto sa rozhodne nech si zváži či mu bude vyhovovať, už z pohľadu toho že presunuté minúty stratíte a ani neviete ako.
matthys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dexter666 10. 8. 2008 23:19

Odrbavanie Vo veľkom...Magenta do plynu...
N3310 -> N7250 -> N7250i + K800i -> N6300 + K800i + N E72
Dexter666
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 10. 8. 2008 23:51

Ved presunute sa beru ako prve nie?
S tou tarifikaciou je to tiez divne
Ked mi vadi tak sa nezaviazem, ked sa zaviazem tak nenadavam
Ale bucham hlavu o stenu
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomino.ke 11. 8. 2008 19:12

sorry, mohol by som si to odpustit, no TMobile okrada zakaznikov uz roky!
Nie je to ziadne ohovaranie, mam niekolko pisomnych reklamacii po kt. mi vracali spat nespravne vyfakturovane sluzby.
S prenosnymi, volnymi minutami mali vzdy inaksi nazor ako by bol logicky - staci zaspominat na 20+20Viac, kde okradali roky pri volaniach na pevnu linku. Dokonca neskor po mnohych reklamaciach ked boli nuteni vraciat peniaze mnohym zaviedli v cenniku dodatok - nie je mozne vyuzivat v jednom hovore 2 druhy volnych minut (nie doslovna citacia).
Takze to co fungovalo a funguje v Orange k plnej spokojnosti (volam z predplatenych a plynolu prejdem do vikendovych..) v TM nefungovalo a uctovali si za hovor bez odpocitavania z predplatenych (t.t. clovek jeden hovor zaplatil 2x)..

Pri TM velky pozor na akcie!!! A ich tarifikacie!

p.s. vsimli ste si, ze ak sa na mm.sk spomina program FIX, tak neuvadzaju ze ma 30+30? Myslim si, ze fer je o rozdielnej tarifikacii ako sme zvyknuty informovat i pri bleskovkach. Kto sa tomu nevenuje, toho ani nenapadne ze moze byt este nieco ine ako 1+1.

dodatok:
Neviem ci to bude mozne pri tomto programe a ci to umoznia, no ak mate problem s tarifikaciou a vikendove volania pred prevolanim pausalu nie su pre vas prioritne, mozte sa pokusit o zmenu programu na iny pri priblizne rovnakom ci vyssom mesacnom plneni.
V TM nie, no v Orange som uz par krat zmenil minutovy na kreditny a opacne - nebol problem. Tak snad i v TM to pojde, ak Vam to bude vyhovovat.
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod atomic_8 18. 8. 2008 07:06

tomino.ke píše:Takze to co fungovalo a funguje v Orange k plnej spokojnosti (volam z predplatenych a plynolu prejdem do vikendovych..) v TM nefungovalo a uctovali si za hovor bez odpocitavania z predplatenych (t.t. clovek jeden hovor zaplatil 2x)..

Toto presne neviem ako to funguje, ale viem, ze aj jeden aj druhý operátor uctuju podla tej tarify, v ktorej sa hovor zacal.
Cize ak Ti pri hovore T-mobile nepresiel z piatka na sobotu na vikendove hovory, tak potom tak isto Ti neprejde pri hovore z nedele na pondelok na predplatene minúty, ale ostane pri víkendových hovoroch.
Prípadne ak zacnes volat rano za nizsiu tarifu, tak aj ked skoncis v silnej, tak sa to uctuje podla slabej.
A toto sa mi zda celkom ferove.
exModerátor diskusného fóra MobilMania

HTC Touch HD, Nokia N95 8GB, Dell XPS 1330, SE Xperia X10
atomic_8
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Status1 18. 8. 2008 07:36

Typicke: prideme, podpiseme, POTOM citame a nariekame.. Made in SVK
Kto sa bojí pozrieť do slnka,
orla nikdy neuvidí...
Status1
Junior

Odeslat příspěvekod hviezdickax 18. 8. 2008 07:42

Toto nikdy nepochopim. Ako moze niekto podpisat zmluvu na 24 mesiacov, ak si neprestuduje podmienky??? Vacsinou su akcie akciami preto, lebo su tam nejake vyhody, ale aj obmedzenia. Ak mam pri programe napisane, ze prenesene minuty sa cerpaju ako prve, znamena to, ze su PRVE, bez ohladu na vikend. Do dalsieho mesiaca ich nie je mozne presunut, takze ich nejako vycerpat treba. A co sa tyka uplatnovania volnych minut. Kedysi to bolo tak, ze bolo potrebne ukoncit hovor a uskutocnit dalsi, aby sa korektne uplatnovali napriklad vikendove minuty. V sucasnosti to ale potrebne nie je a vikendove minuty sa uplatnuju automaticky. To iste plati aj naopak, z vikendovych sa automaticky prechadza na standardne volne minuty, alebo spoplatnenu prevadzku. V pripade, ze sa stane, ze sa tieto minuty neuplatnili, je mozne podat reklamaciu a peniaze vratia - ak to tak naozaj bolo...
hviezdickax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomino.ke 11. 9. 2008 16:09

atomic_8 rozdiel o kt. som pisal je nasledovny.

Mas pausal 100 so 100vik. minutami. Prevolane mas zo zakladu len 95minut. Zostalava 5+100minut.
Volas cez vikend, 105minutovy hovor.

Orange: najprv minies 5 minut zakladnych, potom prejdes na vikendove minuty. Ak hovor presiahne pocet vikendovych, platis dalej vikendovu sadzbu.
po skonceni hovoru nemas ani jednu volnu minutu, nic navyse: 0 + 0 + 0

TMobile: vycerpas 5minut zo zakladu, pokracujuci hovor sa ti uctuje ako vikendovy, t.j. zaplatis 100Sk (ak bude minuta po 1Sk). Po skonceni hovoru mas volne 0+100 vikendovych + 100Sk prevolanych navyse. Az nasledujuci vik. hovor sa zacne odratat z vik. minut.

Takto to bolo v TM este v roku 2007 - najviditelnejsie to bolo pri 20+20Viac. Ci to teraz uz opravili neviem, mna okradli uz o dost penazi.

este jeden rozdiel je. Ak zacnes volat v nedelu o 23.59 s Orange, tak nasledujuce 2h mas za vikendovu sadzbu i ked po polnoci ti nabehol novy pausal.
Pri TM sa zacal hovor odcitat z volnych minut noveho pausalu a.. (toto treba overit) zacal si platit minuty navyse (ak nenasleduje nove fakt. obdobie, vikendovky platia len do polnoci).
Zial, v TM bolo kopec neskutocnych vynimiek, radsej zabudnut - preto som presiel na Orange, vsetko funguje tak ako by som ocakaval ze to bude fungovat..
Pokial mam uvedene chybne info, opravte ma, skusenosti su z rokov 2004-2007
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod matthys 1. 10. 2008 17:18

A keď si chcete pozrieť na internete spotrebu, lebo len tam zistíte relatívne aktuálnu spotrebu tak čítajte. V súčasných IT možnosťiach má TM absulútne nyvyhovujúci spôsob jasnej a zrozumiteľnej informovanosti. Skúste si to pozrieť. Neviete čo kedy platí a kedy sa počíta:
Stav spotreby pre telefónne číslo
Stav spotreby ku
Minúty
Prevolané Videohovor
Presunuté minúty (počítané po 5. dni zúčtovacieho obdobia)
Nad voľné minúty
Voľné víkendové minúty
Prevolané voľné minúty (nezohľadňuje presunuté)
SMS/MMS
Odoslané SMS
Dáta
Voľné dáta
MB nad voľné

Ak sa v tom vyznáte tak budem rád ale systém nieje schopný alebo zámerne nastavený tak aby Ste nemali jasné pokiaľ sa o to nezačnete zaujímať viac.
Tu je vysvetlenie:
Info o spotrebe

• Presunuté minúty z minulého ZO za zobrazujú v položke "Presunuté minúty". Zákazník ich čerpá ako prvé.

Príklad:
1. Zákazník si z minulého ZO presunul 20 min. a má program 100 Viac. Má 1. ZO a napríklad 5-ty deň prevolal 10 min. z presunutých minút a linka Spotreba mu ukazuje:
• Presunuté : 20 min
• Prevolané voľné: 10 min
• Nad voľné: 0 min
Vysvetlenie: Systém nevie pri počítaní minút rozoznať Prevolané presunuté minúty od Prevolaných voľných minút v rámci paušálu. Vníma ich ako jednu položku - voľné minúty, ktoré priradíi do položky Prevolané voľné. Táto položka vie v skutočnosti zobraziť počet Prevolaných voľných minút maximálne do výšky voľných minút mesačného paušálu.
Položka nezohľadňuje Prevolané presunuté minúty, pretože v skutočnosti zobrazí iba počet voľných minút obsiahnutých v mesačnom programe.

2. Na 10-ty deň prevolal zákazník 30 minút celkovo, tj. 20 z presunutých a 10 z prevolaných voľných a linka Spotreba mu ukazuje:
• Prevolané voľné: 30 min
• Nad voľné: 0 min
Vysvetlenie: Prevolané presunuté minúty sú v prípade ešte neprevolaného paušálu akoby súčasťou položky Prevolané voľné.
Takže, ak chce zákazník zistiť koľko minút prevolal iba v rámci mesačného paušálu, odráta od položky Prevolané voľné počet Presunutých minút. Akonáhle však položka Prevolané voľné dosiahne počet voľných minút v rámci paušálu, rozdiel sa presúva do položky Nad voľné.

3. Ak by zákazník prevolal spolu 120 voľných minút, teda 20 minút presunutých a 100 minút z voľných, linka Spotreba mu ukazuje:

• Prevolané voľné: 100 min
• Nad voľné: 20 min

Vysvetlenie: Nakoľko položka Prevolané voľné dosiahla počet minút 100 - čo je maximum mesačného paušálu, 20 voľných minút sa presunulo do položky Nad voľné (v skutočnosti však nebudú spoplatnené).
A aby nebolo všetko kóšer tak tu je holá pravda. Pracovníci sú špatne informovaní a všetci tvrdia že presunuté minúty platia k paušálnym ale pravda je iná :

[b]Najprv si zakaznik mina presunute minuty a az po ich minuti sa mu cerpaju vikendove minuty, pripadne volne minuty v zavislosti od toho,ci je vikend alebo pracovny den.
Ospravedlnujeme sa za predoslu informaciu.System dokaze presunute minuty cerpat len takymto sposobom a po vyjadreni z technickeho oddelenia Vam zasielame tuto odpoved

Ako sa cítite boli Ste klamaní alebo Vám to je až teraz jasné ????

[/b]
matthys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matho83 1. 10. 2008 18:59

Pekny rebus, by som to poslal do o2 a dalsia reklama vymyslena
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel