Steve: Díky za info. Kartu Voľnosť mám, používám téměř výhradně z Česka a toto info mne překvapilo, protože mně od O2 SK žádná smska o zdražování v posledních cca 3 měsících nepřišla, což je zvláštní. Jako smsky od operátora tam vidím pouze opakované info, že nesplňuju podmínky "přiměřeného využívání" EU roamingu a budou mi účtovat příplatky.
Ta informace vám přišla smskou předpokládám? Z jakého čísla vám prišla, 99222? Nemohl byste prosím znění té smsky sem zkopírovat? A kdy k tomu zdražení má dojít, už teď od 1.9.23? A SMS upozornění vám přišlo cca kdy?
Nevím, jestli by se to, že mi neposlali tu smsku (což podle mne mají zákonnou povinnost) nedalo využít k tomu, aby mi tu zvýšenou sazbu aspoň nějakou dobu neúčtovali...
Faktem ale je, že mně ještě víc než to vámi uváděné zdražení základního poplatku za hovor na 15 centů vadí ty roamingové minutové příplatky, které se při dlouhém hovoru víc prodraží...a já jsem tu kartu používal hlavně na delší hovory, ať už v rámci Česka nebo do EU. Ale s tím bohužel asi nic nenadělám.
Je ale pravda, že pred cca 2 měsíci jsem měl dilema, zda tu kartu ještě těmi 6 Euro dobít (když jsem teď vlastně stále v tom sankčním roamingovén režimu) nebo ji nechat propadnout, nakonec jsem dobil, ale kdybych toto info věděl, tak bych kartu už asi nedobil.
Docela i zvažuju tu kartu za této situace odložit, nechat ji vypršet a pak si nechat operátorem vyplatit zbylý kredit, ale nevím, jestli mi operátor pošle kredit i na český účet (na ofic. chatu mi nejsou schopni dát jasnou odpověď)
předem díky za odpověď