od Persbrandt 18. 5. 2023 15:36
Žiju trvale v Praze, na Slovensko bohužel nejezdím, a několik let používám kartu SK O2 Voľnosť pro volání v Česku (občas i po EU) a ušetřil jsem díky ní dost peněz.
Určitou dobu byly v Česku pro používání této karty úplně stejné podmínky jako v SK, bohužel asi před 2 lety to O2 SK zpřísnilo , a při používaní karty jen v Česku (tedy bez pravidelného pobytu v SK) mohou účtovat roamingové příplatky za každou minutu, což tu výhodnost dost snižuje.
Kupodivu, i když jsem s tou kartou stále v Česku, tak někdy mi přijde smska, že nesplňuju "primerané využívanie v EU roamingu" a že mi budou účtované roamingové příplatky, a po čase zase přijde smska, že už podmínky opět splňuji a žádné příplatky mi účtované nebudou, a to aniž by se s tou kartou něco zásadního změnilo, snad jen že třeba nějakou dobu z ní vůbec nevolám a pak možná přijde ta smska, že už mi zase žádné příplatky účtované nebudou.
Přesné záznamy jsem si nedělal, ale dávalo by to určitý smysl, protože když mi smskou oznámí účtování roam. příplatků, tak se snažím volat jinak, a ta karta zůstává nevyužitá.
Kdybych žil v SK, tak bych takovéto problémy řešit nemusel,na volání bych používal stále jenom O2 Voľnosť, snad kromě těch nejkratších hovorů.
Teď mi právě na kartě vypršel kredit, tak mám dilema, jestli se mi vyplatí ji dobíjet za minimum 6 Eur (poslední smska bohužel byla,že mi příplatky účtované budou) nebo ji mám nechat zrušit. Já nepotřebuji mít stálé číslo, na příchozí hovory mám samozřejmě CZ simku, ale problém je v tom, že když se ta karta definitivně zruší, tak se jen tak nedostanu na Slovensko, abych si koupil v prodejně O2 SK novou kartu Voľnosť za 2 Eur, a v Česku ji jen těžko seženu.
Btw. nevíte náhodou , jestli O2 SK v prodejnách ještě prodává tu kartu Voľnosť za 2 Eur?
Každopádně mi zůstává to dilema, zda teď v květnu Voľnosť dobít za 6 Eur nebo ji nechat propadnout