marek: ma to istej miery historicke pramene. na slovensku bol datovy wap pausal napriklad u orangeu za 149 neobmedzeny wap

a tento pausal bol velmi popularny a dostupny pre viac menej kohokolvek. v podstate s pausalom flexi mohol mat za 249 korun plus minus pouzitelny internet. kopu ludi napriklad pouzivalo aj operu alebo winwap na net.
cize vznikali diskusne fora, chaty, poretaly cele vo wape, cize ked bol obsah to bolo aj zaujimave pre ludi.
orange mal a stale ma spickovy wap portal, a je tam napriklad aj spickovy wap email klient s podporou az 5 kont ci uz pop3 alebo imap ..
cize medzi mladymi ludmi velmi popularna forma

a hlavne lacna ...
teraz je v ponuke u operatorov aj lacny pausal co ma 10 mega.
dalsia vec bola, ze za tych napriklad 149 korun dostal clovek k dobru este 50-55 smsiek z webu do vsetkych sieti a tusim 5 alebo 10 mmsiek. mno a aby to nebolo malo, tak pri tomto pausali sa _neplatilo_ za data v roamingu, co ho taktiez robilo velmi atraktivnym.
a ked si to clovek zoberie clovek kolem a kolem, za 150 korun to bola neprekonatelna ponuka. skratka to co mozno v CR chybalo, pausal dostupny sirkej verejnosti.
a este ma napadlo, ked si niekto aktivoval tento pausal, tak mu orange znizil viazanost z 24 mesiacov na 18, co je myslim tiez velmi dolezity element

a to plati dodnes