Proč na Slovensku tolik používáte wap?

O slovenských operátoroch a ich službách (Orange, T-Mobile SK, O2 a ďalší)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Cream 21. 10. 2005 22:08

vies,ak nema dakto internetr doma,ani pausal s programom+edge,tak je wap suppa vec
Cream
Junior

Odeslat příspěvekod combe 22. 10. 2005 16:58

Ja pouzivam mobilny telefon aj internet asi od r. 1998, internet v praci aj doma, teraz uz asi 2 roky 1Mbit aDSL. Mobilny telefon som povazoval vzdy iba za "telefon" (D160-N5110-N3310-G51-N6230i). Az pri kupe posledneho som sa dostal k wapu, teraz mam predplatenych 10 MB za 99,- Sk bez DPH, co mi na wap bohato staci. Rychlost, jednoduchost a dosiahnutelnost informacii vyrazne predci internet. Svoj podiel na oblube ma i ICQ klient. A pouzivat MT na prezeranie html... Informacna hodnota sa straca v zaplave grafiky. Pri html jednoducho velkost displeja znacne limituje funkciu mob. telefonu ako prezeraca. Mne je castokrat malo 19" LCD...
C.
combe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod samuliak 31. 10. 2005 10:45

pete82 píše:Nazdar, nam wapovym priznivcum slo u nas o to, abychom meli wap uctovany podle internetoveho APN, ne o to, ze by nam APN neslo. U nas funguje odlisne uctovani, surfovani pres APN internet je priblizne desetinou ceny surfovani pres APN wap. T-Mobile APN wap urcite neblokuje a podle me ani nikdy neblokoval. Mozna sis to spatne prelozil :)

A jeste jedna poznamka. T-Mobile CR nenabizi sluzbu Internet Nonstop.

Spis bych chtel upozornit na zalostnou nabidku u predplacenych karet na Slovensku, kdy sluzba GPRS u nich snad asi nikdy nebude. Mam velmi spatne zkusenosti s Primou a s pani ve znackove prodejne (nebo jak tomu rikate) v jednom nejmenovanem meste na vychodnim Slovensku (KCH), ktera mi oznamila, ze muj Siemens ME45 nepodporuje GPRS, cimz me urazila.

No tak co sa tyka tiet v znackovych predjnach Orangeu to velmi slavne neni (horsia je snad len 905-ka). Odporucam neist do Znackovej predajne ale k Autorizovanemu predajcovi. No a k predplatenkam:

Na Easy (T-Mobile) to myslim uz bezi, ohladne Primy je to tak ze to funguje ale zatial len neoficialne teda treba si zistit nastavenia niekde na nete a ficis :wink:
Inak s touto neoficialnou prevadzkou je to take divne lebo je neoficialna uz asi rok tak som si nie isty ci niekedy skonci... :mrgreen:
samuliak
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod matho83 31. 10. 2005 11:14

combe píše:A pouzivat MT na prezeranie html... Informacna hodnota sa straca v zaplave grafiky. Pri html jednoducho velkost displeja znacne limituje funkciu mob. telefonu ako prezeraca. Mne je castokrat malo 19" LCD...
C.

a co ti vadi napr. na opere mini :hm , budes sa mi sice cudovat ale na 6230 sem chodim do fora a aj inde :hm
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Návštěvník 31. 10. 2005 13:30

Wapujeme do bezvebomia.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fever 31. 10. 2005 14:28

Do Bezdedomia. :)
Ja mám Orange a k tomu Orange World Mini, t.j. 10 MB na internete (WAP + pripojenie cez Operu mini), 18 mesačná zmluva, 129 SK mesačne bez DPH je za to super cena, ešte tých 10 MMS k tomu, to si neviem vynachváliť, raz som dokonca všetky Megabajty minul za tri dni. :)
Naposledy upravil Fever dne 31. 10. 2005 15:51, celkově upraveno 1
Fever
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 31. 10. 2005 14:38

preco na Slovensku tolko pouzivame wap

odpoved je lebo.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matho83 31. 10. 2005 14:53

Fever píše:149 SK mesačne bez DPH je za to super cenaa/quote]

a nie nahodou 129,- :hm , cize 154,- s DPH
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fever 31. 10. 2005 15:49

matho83 píše:
Fever píše:149 SK mesačne bez DPH je za to super cenaa/quote]

a nie nahodou 129,- :hm , cize 154,- s DPH

Jáj, vlúdila sa chybička. :oops:
Fever
Junior

Odeslat příspěvekod Návštěvník 1. 11. 2005 09:23

tych prvych 30s pripojenia cez csd sa u pausalov Orange stale nespoplatnuje. pouzitelne ale zdlhave. :o)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 1. 11. 2005 09:28

a ked sa to tak vezme, tak plno ludi v Orange si Orange World aktivuje bez toho aby ho aj vyuzivali. aktivuju si to len koli skrateniu zavazku na 18 mesiacov.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fever 1. 11. 2005 11:00

Ja to teda využívam, len občas nestihnem minúť toľko SMS (prsty bolia :)).
Fever
Junior

Odeslat příspěvekod Mos 2. 11. 2005 14:30

Tak ja mam Or world maxi.A priamo do mobilu stiahnem tak 200-300MB mesacne. Zvysnych 700 zozerie net,kedze mobil pouzivam ako modem. :)
Mos
Junior

Odeslat příspěvekod Návštěvník 2. 11. 2005 17:06

Tych 30 sekund ale vyuzijes len na nokia a siemens telefonoch. Je na nich sa tusim da pohodlne odpojit tak, aby stranka ostala zobrazena. Lepsia je vsak Nokia s jej high speed CSD .Je totiz v mnohych pripadoch rovnako rychle(pomale) ako G P R S na siemense cx 65. A este nieco. Stale vela ludi este vyuziva staru ale stale funkcnu sluzbu Panorama. Ta ponuka za podobnu cenu ako stoji world mini neobmedzene pripojenie do internetu. Tuto sluzbu vsak uz dlhsiu dobu nieje mozne aktivovat.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod misore 2. 11. 2005 17:25

ja by som iba chcel doplnit ioio, ze tie volne sms, mms sa tykaju iba v ramci siete. Neplati to pri posielami k druhemu operatorovi.
Pre mna je Orange World mini velmi dobra volba. Mozem odporucit
misore
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka