pozor na podvodne MMS!!!

O slovenských operátoroch a ich službách (Orange, T-Mobile SK, O2 a ďalší)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod duky 7. 11. 2007 17:14

dnes mi prisla jedna MMSka. adresat neznamy, hovorim si asi to bude nejaka reklamna MMS od operatora, tak som ju prijal.
v MMS bol obrazok rulety a reklmany text v zmysle : chces vyhrat 250 000 ? nasleduj link atd...
na nic som "neklikol" ani neodpovedal, spravu som hned zmazal, o taketo spravy nemam zaujem.

asi o 10 minut po zmazani tej MMS mi telefon zapipal znamym tonom (ericson), ze odoslana sprava bola dorucena.
???ved som nic neposielal, telefon sa asi zblaznil...
chvilku na to SMS od operatora, ze mi bol znizeny kredit o 12,90 SK.
mam EASY TEAM.

ak vam pride MMS od neznameho (namiesto tel. cisla odosielatela bol text :neznamy odosielatel), MMS neprijmite, lebo prijdete o kredit :(
duky
Junior

Odeslat příspěvekod marco12345 7. 11. 2007 17:37

to je hrozny... a mas mobil s OS nebo bez?
marco12345
marco12345
Junior

Odeslat příspěvekod duky 7. 11. 2007 18:08

telefon je bez OS, SE.
duky
Junior

Odeslat příspěvekod Resident Evil 4 7. 11. 2007 21:27

nastav si v mobilu nepřijímat neznámé mms :!:
Resident Evil 4
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 7. 11. 2007 22:07

nejak jsem to nepochopil, za co byl strzen ten kredit?
neni to nejaky hoax?
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pepke-pletke 7. 11. 2007 22:13

mne sa dnes stalo niečo podobné http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=44504...ale mne to začalo ešte predtým ako som ju dal prijať (?) a mobil sa každú chvíľu tváril ako by volal...a keď ho zapnem, tak to stále robí...
História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias.
pepke-pletke
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod duky 7. 11. 2007 22:46

AiR píše:nejak jsem to nepochopil, za co byl strzen ten kredit?
neni to nejaky hoax?

podla cennika stoji tolko poslanie MMS.
ako pisem hore, dosla mi reklamna MMS od neznameho odosielatela, prijal som ju, otvoril a zmazal.
asi za 10 minut mi mobil zapipal a zobrazila sa dorucenka - odoslana sprava bola dorucena. (opakujem ze som nic neposielal).

po dalsej chvili mi bola ta mnou neposlana sprava vuctovana strhnutim kreditu.

HOAX to nie je, je to moja dnesna skusenost s MMS od neznameho odosielatela...
duky
Junior

Odeslat příspěvekod duky 7. 11. 2007 22:50

pepke-pletke píše:mne sa dnes stalo niečo podobné
duky
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 7. 11. 2007 23:01

Kamosovi sa raz stalo ze mu fon zacal len tak odosielat prazdne sms na prve cislo v zozname. Tak si uprav kontakt (A) a uloz ho bez cisla. Kamos ma 6020 ale pocul som ze nieco take sa stalo aj na 3220.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AiR 7. 11. 2007 23:04

Myslel jsem, ze je technicky nemozne, aby prijem MMS vyvolal nejakou akci, jako volani nebo poslani MMS? Podle me musel nekdo vyuzit diru na strane operatora nebo telefonu. Jsem zvedav, co Vam na to operator rekne.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rhett 8. 11. 2007 12:24

AiR, kedysi davno som mal MMS, ktora po spesteni restartovala cely MT, realne to teda moze byt :)
Adresat neznamy sa, pokial viem, zobrazuje vo vypise o doruceni MMS, cize po odoslani MMS. Keby tam mal OS tipujem MMS virus...no so SE :hm
Be Wise, Be fair
rhett
Junior

Odeslat příspěvekod duky 8. 11. 2007 12:32

na SE to mam takto :
ked mi pride SMS, tak v odosielatelovi vidim bud meno (ak mam cislo ulozene v adresari), alebo vidim telefonne cislo odosielatela.

ked pride MMS, je to to iste, akurat MMS sa mi neprijme hned. telefon ma iba upozorni na MMS standardnym zvukom a ikonkou na displeji. na displeji som doteraz vzdy mal aj odosielatela spravy, rovnako je to pri SMS. nasledne sa mozem rozhodnut, ci danu MMS prijmem alebo odmietnem.
pri tejto MMS bolo namiesto tel. cisla uvedene odosielatel neznamy, napriek tomu som dal tuto MMS prevziat (aj zo zvedavosti) a po jej precitani som ju hned zmazal.
duky
Junior

Odeslat příspěvekod pepke-pletke 8. 11. 2007 17:58

no ja som to už vyriešil...skúsil som dať moju kartu do iného phonu (dal som ju do Samsungu SGH-V200), tam mi to žiaden kredit nestrhávalo, ale keď som dal inú kartu do môjho (V3), tak to zase robilo to isté (?) a keď som nakoniec dal moju kartu späť do V3, došla zase tá MMS (už žiadne "cena posl hovoru"), tak som ju vymazal, dal obnoviť pôv. nastavenia a je pokoj :)
btw nemá to niečo spoločné s týmto: http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?pa ... Findex.php ?(sorry ale ten link nejak nejde) aj keď tam sa o nejakom míňaní kreditu nepíše, ale je tam ako hlavná výhra 250000 Sk, tak neviem..

edit 17:54: znova mi prišla MMS "ruleta", ale kredit to už našťastie nemíňa...
História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias.
pepke-pletke
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AiR 8. 11. 2007 20:59

to ja bych mozna doporucil co nejnovejsi FW v telefonu a hlavne mit spravne nastvene datove sluzby
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 8. 11. 2007 21:28

pepke-pletke píše:...
btw nemá to niečo spoločné s týmto: http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?pa ... Findex.php ? (sorry ale ten link nejak nejde ) aj keď tam sa o nejakom míňaní kreditu nepíše, ale je tam ako hlavná výhra 250000 Sk, tak neviem..

edit 17:54: znova mi prišla MMS "ruleta", ale kredit to už našťastie nemíňa...
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Junior

Další stránka