Focení mobilem [obecná diskuze]

Fotky členů fóra, mobilů, organizace srazů...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Najja 2. 1. 2008 03:03

Já si objednala digitál, ale teda zatím nepřišel... :roll: ... Už se těším a hodlám "odbourat" zábrany a do focení se pustím naplno! :mrgreen: ... Ale mobilem budu taky fotit. Má to svoje kouzlo. :mrgreen:
„Copywriter je prodavač za psacím strojem.“ – Judith Charles
Najja
Junior

Odeslat příspěvekod Kudli3 2. 1. 2008 10:09

A jakej sis obednala?
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mattam 2. 1. 2008 10:51

Fotim mobilom a hlavne mobilom (i digital mam ale velmi ho zanedbavam)
Fotim vsetko vokol co mi pride zaujmave.
Fotim krajinky, makro, ludi.
Fotim SE K550i a vdaka funkcii fotoblog posielam svoje fotky na svoj kvazy blog
Fotim a nehambim sa za to.
Fotim a dokumentujem si pracu i bezny den...
Fotim a budem fotit
Kto ma zaujem tu je moja tvorba: http://matkozba.blogspot.com
Mattam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Najja 2. 1. 2008 20:58

Kudli3 píše:A jakej sis obednala?
Sony Cyber-Shot DSC-S650. :mrgreen: ... Je to takovej levňášek, jenom na zkoušku... Hlavně je to Sony. Na ty já jsem ujetá. :mrgreen:
Najja
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 2. 1. 2008 21:16

Neni spatny :wink: ,ja jsem zase vysazeny na "LUMÍKy" mam Panasonic DMC-FX3 a nedam na nej dopustit...moc dobra masinka! :tleskani :D
iPhone3G 8GB/BLACK
O2-Special
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 3. 1. 2008 08:52

Ahoj Najjo ,tak si Digitálu neodolala...ono je to jedno ,lze fotit i ,,bedýnkou od olomóckejch,,jen ten Digi má pár záludností ,ale jinak spoustu výhod:např.Hafo obrázků v zásobníku ,kontrola na displeji a focení přes něj ,mít hotovo již venku!...atd,....hezké focení Tak i tak...Marcel od Zvonu...
Marcel Kudlvasr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 8. 1. 2008 01:00

• jaké fotky fotíte nejraději? (Krajinky, osoby, makro...)

Šmankote paní redaktorko, to jste mne zaskočila... asi sebe, nic pěknějšího k zachycení mne nenapadá. :hm

• za jakých příležitostí fotíte? (Např., jestli si občas vyjdete ven a něco vyfotíte..?)

Kdykoli, snad jen ze svých zkušeností mohu potvrdit, že podvodní snímek kačenky ve vaně nedělá mému telefonu dobře.:|

• vadí vám během focení přítomnost jiné osoby?

Tož především ty focené objekty...vždy znehodnotí pozadí.

• co např. uděláte, když chcete něco vyfotit a nejde to, protože např. vám někdo stojí v záběru..? (řeknete mu něco? Aby třeba uhnul, apod.?)

Nemilosrdně knock-outuji, v případě většího počtu zavolám na ústřednu, že hoří.

Dobře, dost blbého "rádobyhumoru":) Digitál mám k dispozici, ale mobil je vždy u mě...a tak si mapuji život. Je to zajímavé, mít všechny ty zážitky zhmotněné. Škoda, že se mi má galerie, obsahující tisíce fot, ztratila při "potížích s PC" (to by bylo opravdu na dlouho), tak jsem to obrečel a jelo se dál:) Jinak má posedlost o co nejlepší focení s k750i je známá, a musím říci, že to bylo prospěšné..studiem ovladačů a pokusy "fotit co nejlépe s tím nejhorším" (což mobil vedle foťáku je) jsem se naučil hodně o principech, co znamenají jaké pojmy a jak nejlépe fotit...na perfektní zvládnutí zrcadlovky to není, ale většina fcí na digitálu už mi konečně něco říká:))
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Najja 8. 1. 2008 15:38

Pan Kája: Hezký post.. :mrgreen: .. O Tobě a focení s K750i je známo (kdo jiný, než Ty by dokázal vyprávět o camdriverech :mrgreen: )...

Martas06: No já jsem vysazená na Sony & Sony Ericsson. :mrgreen:

Jinak já už mám první zkušenosti s digitálem a zatím pozitiviní... :mrgreen:
Najja
Junior

Odeslat příspěvekod Pade 10. 1. 2008 15:31

presuvam sa sem z temy Ukazte nam svuj mobilek:

PavOOl píše:Sandra: schválně řekni, který fotograf(nejen s fotokrámem) fotky neupravuje :DD/quote]

niekedy sice upravim sytost farieb, alebo orezem obrazok, ale nemam nutnu potrebu uprav fotiek
Pade
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PavOOl 10. 1. 2008 16:08

ale originály na galerii(digiarena, mobilmania) žádný "profesionál" nedává, když už, tak alespoň trochu upravené ;-)

ale úprava fotek na galerii se už několikrát řešila( http://galerie.mobilmania.cz/showphoto. ... all&sort=2 ). Úprava fotek je podle pravidel povolena, tak já nevím, co se tam furt řeší :oboze
Moderátor fóra K750i.net
K750i@W800i R1BC002 CID 49 RED+hromada patchů
PavOOl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Najja 11. 1. 2008 20:58

PavOOl: Přesně... Poslední dobou už taky všechno fotím stejně a nakonec upravím v PC...

Jinak chci se zeptat: Jak řešíte BÍLÉ POZADÍ? (I u malé věci, ale i např, u člověka... Prostěradlo, papír, zeď..?)

:hm
Najja
Junior

Odeslat příspěvekod PavOOl 12. 1. 2008 17:57

Najja: když vyfotíš něco mobilem tak to většinou úpravu potřebuje, hlavně, když chceš vysoký hodnocení atd... Když tam dáš "syrovou" fotku v plném rozlišení, tak každý říká, že je rozmazaná apod..
Moderátor fóra K750i.net
K750i@W800i R1BC002 CID 49 RED+hromada patchů
PavOOl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 12. 1. 2008 19:50

Najja píše:Jinak chci se zeptat: [b]Jak řešíte BÍLÉ POZADÍ?Z/b] (I u malé věci, ale i např, u člověka... Prostěradlo, papír, zeď..?)

:hms/quote]

Když fotím mobily, tak to je většinou A3ka (nezmačkaná) ohlá tak, aby na ni nebyl vidět přechod. Pak si stačí dobře nasttavit ISO na foťáku a toleranci ve Photoshopu :)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Pan Kája 13. 1. 2008 14:00

No, když se tu mluví o úpravách fot třeba pro galerii mobilmánie. Je to pěkné, člověk se často nestačí divit, co jedni dokáží vykouzlit na počítači...ale přijde mi škoda, že není kategorie pro neupravená fota (viděl jsem i jak z k700i někdo vykouzlil na pc překrásný portrét, ale normální smrtelník by se na to nezmohl:)). Původně měla galerie ukázat, jak fotí ten a tamten mobil v reálu, člověk si mohl udělat představu. Já sám jsem to tehdá velmi ocenil, když jsem si vybíral telefon. Dnes tam dáte normální foto a máte 50% šanci, že dostanete sprda, jak tam tak hrozné dílo můžete dát. Částečně to chápu, ale úplně to nemusím.
Před rokem to bylo normální a teď je to spíše pro znalce...jsem paranoidní, nebo to aspoň částečně vidíte stejně?
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 13. 1. 2008 16:37

Na Galerii chodím. S tím, že by tam lidé měli dávat fotky i bez úprav souhlasím. Pár lidí si tam ale řeklo ne, ale dopadlo to takhle. Je mi špatně z těch keců, TK, kompo v poho, řezal bych nahoře i dole a blabla. Fotka bez úprav nemá šanci. A co mě dostává nejvíc je označní fotokrám. Zajímalo by mě, který ***** to vymyslel.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka