rusnak-cobra píše:no tak neplacal bych tady o nokii nesmysly
...
Teda nevím jak můžeš říct že symbian je rychlý a konkurenceschopný... měl jsi někdy tu čest s N97 5800 a jinýma dotykovkama od nokie? nic pomalejšího a neexistuje a ovládání a vzhled toho systému je katastrofa!
Je mi jasné že nikdo si nedělá všechny komponenty sám (možná samsung) ale když dáš vedle sebe X6 z číny a X6 z finska je to rozdíl!!!
K N8 - viděl jsem zatím jen na videích telefon samotný se mi opravdu nelíbí ale přiznávám že fotí pěkně. Ovšem ten "nový" symbian vypadá uplně stejně (95%) jako ten starý ( a vzhled je to co prodává) čekla jsem že nokia už konečně udělá nějaké změny v rozhraní - třeba symboly místo popisku na spodním řádku... komplet novou grafiku. a k té její užasné rychlosti ještě_ ten užasný předražený ovistore se načítá opravdu mega dlouho ( app store i android market jsou rychleji načtené) symbian3 zamrzává a seká se. má prodlevy dlouhé...prostě katastrofa.
Ty kecy že samsung prodal Superamoled applujsou nesmysly - jednoduše potřebuje mít displeje do té nové Omnie 7 se systémem WP7.
Majkl píše:Navíc to ani nejde srovnávat. Siemens nikdy nebyl v té pozici, co je Nokia už řadu rád, hlavně z globálního hlediska. A kromě toho Siemens dojel dost možná i na to, že čím dál víc odflakoval GUI, tedy to, co uživatel vidí jako první. A taková věc se moc neodpouští.
Co se Symbianu týče, musí Nokia na dotykové verzi zapracovat, myslí-li to s ní vážně. Mezi obyčejnými telefony ale nic schopnějšího než S60 3rd doposud není, jen několik uzavřených proprietárních platforem, co žádnou konkurenci nepředstavují.
Každopádně Nokia rozhodně nejde ve stopách Siemensu; ten byl na to, díkybohu, až moc unikátní.
Siemens měl vrchol v období X45 (viz: ME45 ) od doby barevných displejů začal upadat jednoduše neuměl multimédia (S55 měla jen 256 barev, S65 neuměla MP3, )
K symbianu: nedotykový - ok ten beru patří na mobily.
Dotykový: At už ten starý nebo ten trojkový - nemá to na dnešním trhu vůbec co dělat je to pomalé nevzhledné a narychlo dělané z nedotykového. a cpou to na slabý HW je to vidět třeba na překreslování hledáčku fotoaparátu... a celkové "rychlosti" "systému".
Sasakr píše:EINEX.SIEMENS píše:Mobilní divize Siemensu neexistuje no, protože:
neuměla držet krok s konkurencí (řada 65 částečně 75)
Mně teda přišla řada 65 a 75 naprosto bezkonkurenční.
Taky jsem zastánce X65 a X75 ale je to opravdu tak že X65 byla bezkonkurenční
A65 C65 CX65 M65 - ty modely prostě ve své kategorii byly hodně nad ostatními a za stejnou cenu jsi dostal mnohem víc muziky než u konkurence, to nemluvím o výborném designu.
Jenže to je nižší střednía vyšší střední třída,ale co třída nejvyšší?
SL65 Funkční nabídka téměř stejná jako na C65 (měla lepší VGA foták s videem a aktivní displej) jenže C65 stála 5000 a SL65 14tisíc. ano ale SL65 by yse to dalo odpustit byla to sylovka...
Pak je tu S65 (12000kč) měla stejný displej jako CX65 (7000kč) displej byl její největší slabinou zasloužil by si rozlišení 176X220. jinač byla výbavy špičková -Pamětové karty bluetooth a jako první telefon bez otevřeného OS měla 1,3mpx kameru. Ovšem chybělo práva rádio a MP3 přehrávač který konkurence měla.
Řada S75 ta byla opět výborná co se týče střední třídy a vyšší sřední třídy.
C75 elgantní a nechybělo mu nic podstatného - výbava jako CX65
CX75 Za 6500 jste měli v roce 2005 MP3 přehrávač pamětovky megapixel bluetooth ...prostě super.
Pak tu je S75 ta je na uplně nové platformě rychlá inovovaná má velmi velmi kavlitní hudební výstup a kvalitní MP3 přehrávač ale opět má displej 132x176 ale příznivou cenu 7000
Jinač nějak se zapomíná na to ajk nám Siemens ukázal že umí udělat telefon ktrý má VŠECHNO
SXG75 (2005,cena 11tisíc)
QVGA displej
3G sítě
2Mpx foto + přední kamerka na videohovory
Fm rádio s funkcí RDS
Integrovaná pamět 128MB
GPS!!!
Pamětové karty MP3 přehrávač
Bluetooth s možnosti ukládat na kartu,IrDA
Sieemns krok držet uměl ale dělalo se to velmi težko když byl ve ztrátě to se težko sháněnjí peníze na vývoj.
Sbírám Siemensy.