Sbírka mobilů

Fotky členů fóra, mobilů, organizace srazů...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rusnak-cobra 11. 10. 2010 00:33

no tak neplacal bych tady o nokii nesmysly ;)
to, co se jine systemy jen uci, to uz symbian roky zvlada... a ted je tu novy, prijde jeste novejsi, a taky z popela maema a moblinu vyroste meego...

kdyby mel telefon s HW jako je treba desire symbian, taky by rychle slapal. dikybohu je tu N8 a C7. co na tom ze se vyrabi v cine? co pak reknes na skladacku typu Apple iP4? pamet Samsung, procesor A4 jim taky dela externi dodavatel, displej LG, deska foxconn a buhvi co jeste. a dela se taky v cine. Apple jde asi taky do sraček, taky ma nestabilni system, s tolika exploitmi... :roll:

jiste, HTC s vyrobou na taivanu je na tom lip :D
nemluve o SE ktery sel do kytek pokud neudelal X10 (co? i to HW udelalo HTC kurna), a motorola pokud nevydala Milestone...

jo a Samsung co udelal Wave II. nebot na jednotku mu nezustali displeje? :D pry je prodal applu, a ten by mel vydat dva nejake pristroje... nechme se prekvapit. a ted kupuje SLCD od Sony. prisel na to ze SAMOLED se nejak sere, nebo to byla tak vyhodni nabidka? :D

Takovy LG se jeste neprobudil. A co blackberry? na zapade nic noveho. novy system, ale nic prevratne. nebo tam uz asi ani nic menit netreba? procpak taky ztraci pozice na trhu?

Jak vidime, vsechny tradicni znacky se museli probudit. Apple a Google jich ale nesezerou. a cim vetsi znacka, tim delsi probuzeni...
rusnak-cobra
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 10. 2010 01:22

Navíc to ani nejde srovnávat. Siemens nikdy nebyl v té pozici, co je Nokia už řadu rád, hlavně z globálního hlediska. A kromě toho Siemens dojel dost možná i na to, že čím dál víc odflakoval GUI, tedy to, co uživatel vidí jako první. A taková věc se moc neodpouští.

Co se Symbianu týče, musí Nokia na dotykové verzi zapracovat, myslí-li to s ní vážně. Mezi obyčejnými telefony ale nic schopnějšího než S60 3rd doposud není, jen několik uzavřených proprietárních platforem, co žádnou konkurenci nepředstavují.

Každopádně Nokia rozhodně nejde ve stopách Siemensu; ten byl na to, díkybohu, až moc unikátní.

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 10. 2010 09:21

EINEX.SIEMENS píše:Mobilní divize Siemensu neexistuje no, protože:
:arrow: neuměla držet krok s konkurencí (řada 65 částečně 75)

Mně teda přišla řada 65 a 75 naprosto bezkonkurenční.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 10. 2010 10:51

Možná 65 a to ještě v drobnostech, které si řada obyčejných uživatelů vůbec neuvědomovala. Mě samotného teď napadá jen podrobnější správa souborů a kopírování/vkládání textu. Jenže se je potřeba taky vcítit do toho obyčejného uživatele, pro nějž byla v té době mnohem větší tahákem podpora multimediálních souborů MP3, AAC, MP4, stereofonní výstupy, FM rádio, v případě Nokie už i BT profil A2DP... To konkurence měla od r. 2004/5, Siemens nikoliv.

A série 75 nenabídla už prakticky vůbec nic, co by ostatní neměli.

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 10. 2010 15:30

Tak to, co tu vyjmenováváš,hloupý Nokie v tý době přeci taky neměly. Spíš mi přijde, že narážíš na K700, ale ta byla později ne?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 10. 2010 16:28

tak mi pribyl SE Z520 :)

co ty lidi nevyhodi do nadoby k recyklaci.....
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 11. 10. 2010 17:54

Smutný :-(

-- 11. 10. 2010 19:07:42 --

Vlastně já dneska obdržel něco podobnýho... Z600. :)

A pak jakejsi samsung E740 ke kterýmu nemám nabíječku. :--

Obrázek

A 14 dní starou 2330c s prasklým displejem.
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod rusnak-cobra 11. 10. 2010 18:15

Tak aj ja mam dnes dva prirastky. 6233 a 5510, oba vraj vo funkcnom stave. velmi zachovale. 5510 ma na displeji este foliu!
rusnak-cobra
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 11. 10. 2010 18:31

nejlepsi je, ze ted jsem zmackl zapinaci tlacitko a on se rozsvitil.....tyjo, fakt chudacek, mel kliku, ze narazil na me....

-- 11. 10. 2010 19:37:12 --

jo adokonce to vyhodil i s druhym krytem....takze mam oba....teda predni, zadni jsem bohuzel nenasel...takze mam komplet oranzovou verzi a ktomu ten predni takovy klasicky sediv pogumovany jakoby
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 11. 10. 2010 18:49

Já takhle stejným způsobem narazil akorát na Bosch 509... :eh
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 10. 2010 19:09

Sasakr píše:Tak to, co tu vyjmenováváš,hloupý Nokie v tý době přeci taky neměly. Spíš mi přijde, že narážíš na K700, ale ta byla později ne?

K700 později nebyla, ta začla v půli roku 2004. A co Nokia 6230? Ta byla ještě o čtvrt roku dřív. Samotný stereofonní výstup měly jinak všechny Nokie s Pop-portem a FM přijímačem, což sahá ještě o 2 léta zpátky, ale to už je drobnost.

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 11. 10. 2010 19:17

rusnak-cobra píše:no tak neplacal bych tady o nokii nesmysly ;)...

Teda nevím jak můžeš říct že symbian je rychlý a konkurenceschopný... měl jsi někdy tu čest s N97 5800 a jinýma dotykovkama od nokie? nic pomalejšího a neexistuje a ovládání a vzhled toho systému je katastrofa!

Je mi jasné že nikdo si nedělá všechny komponenty sám (možná samsung) ale když dáš vedle sebe X6 z číny a X6 z finska je to rozdíl!!!

K N8 - viděl jsem zatím jen na videích telefon samotný se mi opravdu nelíbí ale přiznávám že fotí pěkně. Ovšem ten "nový" symbian vypadá uplně stejně (95%) jako ten starý ( a vzhled je to co prodává) čekla jsem že nokia už konečně udělá nějaké změny v rozhraní - třeba symboly místo popisku na spodním řádku... komplet novou grafiku. a k té její užasné rychlosti ještě_ ten užasný předražený ovistore se načítá opravdu mega dlouho ( app store i android market jsou rychleji načtené) symbian3 zamrzává a seká se. má prodlevy dlouhé...prostě katastrofa.

Ty kecy že samsung prodal Superamoled applujsou nesmysly - jednoduše potřebuje mít displeje do té nové Omnie 7 se systémem WP7.

Majkl píše:Navíc to ani nejde srovnávat. Siemens nikdy nebyl v té pozici, co je Nokia už řadu rád, hlavně z globálního hlediska. A kromě toho Siemens dojel dost možná i na to, že čím dál víc odflakoval GUI, tedy to, co uživatel vidí jako první. A taková věc se moc neodpouští.

Co se Symbianu týče, musí Nokia na dotykové verzi zapracovat, myslí-li to s ní vážně. Mezi obyčejnými telefony ale nic schopnějšího než S60 3rd doposud není, jen několik uzavřených proprietárních platforem, co žádnou konkurenci nepředstavují.

Každopádně Nokia rozhodně nejde ve stopách Siemensu; ten byl na to, díkybohu, až moc unikátní.

Siemens měl vrchol v období X45 (viz: ME45 ) od doby barevných displejů začal upadat jednoduše neuměl multimédia (S55 měla jen 256 barev, S65 neuměla MP3, )

K symbianu: nedotykový - ok ten beru patří na mobily.
Dotykový: At už ten starý nebo ten trojkový - nemá to na dnešním trhu vůbec co dělat je to pomalé nevzhledné a narychlo dělané z nedotykového. a cpou to na slabý HW je to vidět třeba na překreslování hledáčku fotoaparátu... a celkové "rychlosti" "systému".

Sasakr píše:

Mně teda přišla řada 65 a 75 naprosto bezkonkurenční.

Taky jsem zastánce X65 a X75 ale je to opravdu tak že X65 byla bezkonkurenční

A65 C65 CX65 M65 - ty modely prostě ve své kategorii byly hodně nad ostatními a za stejnou cenu jsi dostal mnohem víc muziky než u konkurence, to nemluvím o výborném designu.

Jenže to je nižší střednía vyšší střední třída,ale co třída nejvyšší?

SL65 Funkční nabídka téměř stejná jako na C65 (měla lepší VGA foták s videem a aktivní displej) jenže C65 stála 5000 a SL65 14tisíc. ano ale SL65 by yse to dalo odpustit byla to sylovka...

Pak je tu S65 (12000kč) měla stejný displej jako CX65 (7000kč) displej byl její největší slabinou zasloužil by si rozlišení 176X220. jinač byla výbavy špičková -Pamětové karty bluetooth a jako první telefon bez otevřeného OS měla 1,3mpx kameru. Ovšem chybělo práva rádio a MP3 přehrávač který konkurence měla.

Řada S75 ta byla opět výborná co se týče střední třídy a vyšší sřední třídy.

C75 elgantní a nechybělo mu nic podstatného - výbava jako CX65
CX75 Za 6500 jste měli v roce 2005 MP3 přehrávač pamětovky megapixel bluetooth ...prostě super.
Pak tu je S75 ta je na uplně nové platformě rychlá inovovaná má velmi velmi kavlitní hudební výstup a kvalitní MP3 přehrávač ale opět má displej 132x176 ale příznivou cenu 7000

Jinač nějak se zapomíná na to ajk nám Siemens ukázal že umí udělat telefon ktrý má VŠECHNO

SXG75 (2005,cena 11tisíc)
QVGA displej
3G sítě
2Mpx foto + přední kamerka na videohovory
Fm rádio s funkcí RDS
Integrovaná pamět 128MB
GPS!!!
Pamětové karty MP3 přehrávač
Bluetooth s možnosti ukládat na kartu,IrDA

Sieemns krok držet uměl ale dělalo se to velmi težko když byl ve ztrátě to se težko sháněnjí peníze na vývoj.
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 11. 10. 2010 19:28

Ajnexoj:

V kešce sem našel nějakej splašenej datovej kabel k Siemensům řady 55/65, kterej měl na jednom konci USB a na druhým konektor ve kterým byl vlastně ještě jeden vstup na jakoby nabíječku...prostě byl samec kterej měl v sobě ještě zvrchu samici... co to je za věc? :shock:
TomeekHoleek
Junior

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 11. 10. 2010 19:59

Nemohl by jsi to vyfotit?
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod paulis2 12. 10. 2010 08:01

:arrow: :modely řady A se začly dělat v číně - poruchovost,nízká kvalita zpracování.
:arrow: nestabilní softwér na C CX M S třídách.(prostě na všech dražších telefonech)

Ale i přesto měl Siemens výhody jaké snad dodnes nemají jiné telefony (VÝKONÝ KVALITNÍ organizér adresář, plnohodnotná správa souborů vč. odesílání javy...a komplet tuning systému)

A ta slavná Nokia jde po stopách Siemensu :

:arrow: Neumí držet krok s konkurencí (například N8 N97 a jiné "top" modely Nokie)
:arrow: Telefony se dělají v číně (X6 N8 ...)
:arrow: Siemens měl Softwér nestabilní a nokia ho má značně zastaralý a neoptimalizovaný (symbian)

Jak asi Nokia dopadne? ;-)

Nokia N8 v Číne? No tak jsme se pobavili no :-)
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka