Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod haens 28. 10. 2024 21:12

já to mám zapnuté na S23 normálně v nastavení fotoaparátu a v IrfanView normálně GPS polohu vidím...
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 28. 10. 2024 21:22

Takze trocha to poopravim . . . pozeral som to v pc, a ked sa to posiela do pc zdielanim z galerie (ma povolenie Poloha) cez bluetooth, tak zmiznu gps data z exifu.
Ked ich zdielam z Moje subory cez bluetooth, gps data zmiznu.
Ked pripojim telefon kablom a skopirujem subory, je to ok.
Ako dostat cez bluetooth fotky do pc s nezmrsenym, kompletnym exifom?
Nechcem rypat, ale som teda zvedavy na odpovede od niektorych uzivatelov . . . neberte to osobne :-)

Teraz som pozeral este pre istotu, pri zdielani mam v moznostiach ZAPNUTE "Zahrbut udaje o polohe" . . .

A nikto nic, dokonca ani najvecsi borci obhajujuci samsung nenachadzaju slov . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod Polux 29. 10. 2024 12:41

Zabezpečení a soukromí - automatické blokování - maximální omezení (mmj. "odebírá údaje o poloze při sdílení obrázků") - vypnuto?
Polux
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 29. 10. 2024 19:33

Automaticky blokovac
vypnute
ale to asi nebude ono, lebo je tam len Blokuje aplikacie z neautorizovanych zdrojov, Zapne bezpecnostne ontroly aplikacii a Blokuje prikazy cez USB
To co ty pises, som nasiel odkaz aj na nete .. .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod haens 29. 10. 2024 22:09

asi je třeba to sdílet přes (externí) file manager, já použil FX a GPS ve fotce bylo. když jsem sdílel přímo z galerie, tak GPS údaje chyběly (myšleno sdíleno přes BT).
Samsung S23
haens
Junior

Odeslat příspěvekod hhitmen 1. 11. 2024 09:03

Kdo používá k psaní SMS Google zprávy, tak dnes na mě vyskočila možnost aktivace druhé SIM k RCS. Tak konečně můžou mít obě čísla aktivní RCS
hhitmen
Amatér

Odeslat příspěvekod tululumko 2. 11. 2024 18:44

RCS? To su tie spravy ktore ked niesu data tak napriek nastaveniu "poslat ako klasicku sms" nepride ani za dva dni?
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod adam.jacques 2. 11. 2024 20:15

RCS používám roky a nikdy se mi nestalo, že by zpráva nebyla doručena. Chat se v případě, kdy je adresát offline přepne na SMS.
adam.jacques
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 2. 11. 2024 21:02

hhitmen píše:Kdo používá k psaní SMS Google zprávy, tak dnes na mě vyskočila možnost aktivace druhé SIM k RCS. Tak konečně můžou mít obě čísla aktivní RCS

Musel si někde něco zapnout? Mně se to nezobrazuje.
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 17. 11. 2024 17:34

adam.jacques píše:RCS používám roky a nikdy se mi nestalo, že by zpráva nebyla doručena. Chat se v případě, kdy je adresát offline přepne na SMS.

Skusal som to na dvoch S23, v jednej miestnosti, rovnaky operator, zaslane klasicke sms, rcs, potom rozne kombinacie . . . akonahle druhy nebol nastaveny na rcs, neprisla . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 17. 11. 2024 20:26

RCS je to nejlepší od Google a je v tom budoucnost, reakce okamžité, používám několik let. Na fungování je potřeba, aby to uměla obě zařízení, jinak to jede jako SMS a MMS.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 18. 11. 2024 12:02

Dalsia vec, od aktualizacie na 6.1 mi vypadava hlasenie nazvu budika . . . Z 10tich budeni vypadne tak 3x . . . jeden a ten isty budik, nastaveny, nemeni sa.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 18. 11. 2024 13:22

Vymaž paměť aplikace, nebo jestli to půjde, tak ho odinstaluj a znovu nainstaluj. To je první nápad.
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 18. 11. 2024 15:10

vymazana cache, vymazane data, nastavene vsetko nanovo . . . este teda mi ostava odinstalovat a nainstalovat.
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 18. 11. 2024 21:45

Ono se to blbě poslouchá, ale přechod na One UI 6.1 je velký update, kdy mohou vzniknout různé anomálie a někdy je potřeba prostě udělat obnovení továrního nastavení, bez zálohy, aby jsi tam neposlal zase něco co se v systému pere. Je to až ta poslední možnost, ale někdy je potřeba. Já jsem problémy neměl a flashnul jsem celý image přes ODIN, prevence, ale mám klid, ale k tomu tě nenabádám. :-))
_baudis_
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka