Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hurec 28. 10. 2024 22:03

Což neznamená, že ze SIM 1 voláš a ze SIM 2 máš data. Prostě to fyzicky nejde. Modul pro síť je jen jeden a ten využívá volání.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hons1 8. 11. 2024 16:08

Mam moznost vymenit muj 223u za s24u nebo vivo 100pro.
Jaky mate nazor na vymenu?Co me nejvic odrazuje od vymeny je nove nastaveni noveho mobilu.Prenos ze stareho do noveho nedelam-mam radsi cistou instalaci takze to je hlavni duvod proc se me nechce menit. �
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 8. 11. 2024 16:40

Tak kdyz se ti nechce, tak nemen.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 8. 11. 2024 18:04

shelby
Spise me zajimalo jaky maji uzivatele pocit a dojmy z prechodu uvedenych mobilu.
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 9. 11. 2024 21:16

Nemám sice Ultry, ale měl jsem S23 a teď mám S24+. Kdyby ségra nechtěla S23, asi bych neměnil. Na druhou stranu, mám větší a jemnější displej a 7 let podpory. Asi bych S23U neměnil a počkal na S25U.
Acer Nitro AN17-41-R8FE Gaming Notebook
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - Spigen Liquid Air Matte Black
Yamaha A-S701 Silver, Denon DCD-1700NE Silver, Quadral Argentum 590 - The Chord
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 9. 11. 2024 21:54

Jsem si s tím Vivo 100pro hrál asi 15 minut v Thajsku a bylo to na první pohled lákavé, ale po chvíli bylo jasně vidět, že software není dotažený. Samsung je výrazně dál.
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 10. 11. 2024 09:47

Hulan
Dik, konecne odpoved k memu dotazu.
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod rajs 10. 11. 2024 11:32

No za 15 minut těžko hodnotit,a za druhé každému vyhovuje něco jiného mě se třeba nadstavba samsungu nelíbí už dlouhá léta.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 11. 2024 11:47

To není o "vyhovuje", jsem SW vývojář, a člověk během 15 minut v pohodě pozná, kolik péče se věnovalo software a UI, jak je to "hrubé", neuhlazené. V delším testování se pak samozřejmě projeví řada dalších chybiček, ale ten první dojem, to je ten základ, který by měl každý výrobce zvládnout, a když tam není...

Ono totiž platí, že 80% "hrubé" funkčnosti se dělá 20% času a zbylých 20% funkčnosti, prostě doladění, 80% času. Tam se to pak šidí, když na to není rozpočet / dobrý harmonogram a historie vývoje... Projekt může být hotov za 2 měsíce a pak se 4 měsíce "drobně ladí" a furt je tam co dělat :)

Já třeba dlouhá léta používám Nova Launcher, ale i tak mi Samsung nabízí řadu vychytávek, co Xiaomi / Honor / Vivo nemá (nehledě na to, že je to Čína).
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 10. 11. 2024 13:25

Jj, me taky staci chvilka, abych si to osahal a usoudil jestli vyhovuje/nevyhovuje.
Prvni kontakt a poznani je nejdulezitejsi.

-- 10. 11. 2024 13:32 --

Rajs
Zadna nastavba neni idealni.
Proto se ptam i jine znacky.
One/oppo/vivo jsem nikdy nemel, ale treba miui je u hoodne lidi tragedie, ale za me byla v pohode.A to jsem mel xiaomi od pocatku na nasem trhu.
Huawei/honor byl celkem v pohode v dobe samsungu prvnich rad(mel jsem 1.ace a S1) tam to bylo silene, ale to jsme xx let zpet a vyvoj je o galaxii jinde(viz apk-tehdy Kb-nizsi Mb)dnes i giga dat...
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 10. 11. 2024 16:01

Btw, byl jsem si dnes trochu více osahat Samsung Z Fold 6 a nutně jej potřebuji.

Zatím jsem tuto řadu ignoroval, protože první a druhá verze byla hodně neforemná a tlustá, na další už jsem se ani nedíval, ale ta šestka je perfektní. Mám S24 Ultra, a nový Z Fold 6 je pocitově "menší" než ta klasika, přitom použitelnost toho vnitřního obrovského displeje je úplně jinde.

Láska na první pohled, jdu měnit :)
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 10. 11. 2024 17:17

Jo, to bylo stejne i u me. Sel jsem jen vymenit mamce simku do T-mobile. Nez na me prisla rada, tak jsem okoukl nabizene telefony. Kdyz jsem videl vedle sebe S24U Z Fold 6, tak bylo okamzite jasno. A to jsem chtel jit urcite do S24U a skladacky jsem ignoroval. No, mam Z Fold 6 a jestli Z Fold 7 bude jeste tensi a bude mit Snapdragon, tak to bude poprve, co budu menit telefon po roce.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 12. 11. 2024 09:12

Zdravím, jak je na tom S24 se zvukovými BT kodeky? Umí i LDAC? Pokud se mrknu do vývojářských možností tak se tam LDAC zobrazuje, ale je zašedlý. Vyzkoušet ho nemám na čem, protože zatím nemám sluchátka co ho podporují.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 12. 11. 2024 09:41

Ma LDAC. Jakmile se pripoji sluchatka, co jej podporuji, tak se v menu bluetooth objevi tlacitko na VYP/ZAP LDAC.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 12. 11. 2024 09:49

Díky, takže má smysl vzít sluchátka s LDAC.
jirka mz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka